• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileymişim

Neden bu kadar dertleniyorsunuzki? Allah iyi demez.şukredinki size anneligi bahşetmis...bide bunun icinn senelerce bekleyenleri, trilyonlari bu yola dökenleri düsunun.lutfen saglikla sihhatle dogmasini düsünun hamileligin keyfini cikarin

Dert değil de korku diyelim. Acele mi ettim acaba sorumluluğunu kaldırabilir miyim gibi korkular işte. Yoksa bir yanım tabii ki mutlu

Bende hiç beklemezken öğrenmiştim hamileliğimi. Korunmayı bırakmıştık eşimin ısrarıyla bende olabilir artık diyordum ama hiç ummuyordum ilk ayda olmasını.

Adet olacak gibi ağrım vardı ama bi türlü olmuyodu adetim geçti baya geçti ama 10 gün kadar bi test yaptım ışık hızıyla pozitif çıktı :)) o an dondum kaldım hiç hazır değildim benden nasıl anne olurdu. Testi aldım içeri gittim yarı ağlamaklı eşime uzattım al marifetini mutlu musun dedim. Oda şaşırdı bi an hamile misin dedi heyecanla kucakladı felan ama bende yok yani oturdum yatağa ağlamaklı napcam ben nasıl çocuk bakcam derdindeyim bide o ara tayin meselesi vardı evimden 2 yıl ayrı kalabilirdim.
Aynı senin hissettiğini hissetmiştim sabah uyanıcam ve eski hayatm geri gelecek gibi. Tabi öyle olmadı :)

Aylar geçti oğlum oldu şuan herşeyim ama herşeyim o. Anamı ağlattı hala da ağlatıyor uykusuzluk gazı kusması dişi ama gülüşü boynuma sarılması hepsine bedel. Emin ol hayatında hiç kalmadığın kadar uykusuz kalabilirsin ama ondan aldığın sevgiyi gücüde hiçbişeyden alamazsın. Candan öte dedikleri bu sadece evlat. Anne baba eş hepsinden bambaşka.

Bide ilk tekme felan değil kucağına aldığında anlıyacaksın anneliği emerken ağlarken sadece sende susarken anlıcaksın.

Eşime derim iyiki beni kandırmışsın keşke daha önce kandırsaydın beklediğim 8 aya pişman oldum. :)

Bilmiyorum ben çok sevdim anneliği evet sosyal hayat azalıyor özgürlük kısıtlanıyor ama bitmiyor ve zamanla eskiye dönüyor. İlk sene sabretceksin yine çıkıyorsun anneye bırakıp felan ama dilediğin kadar olmuyo. Bide emerse emzirme süresince alkol yok benimde en özlediğim şey o :) emzirme bitince eşimin sözü var bi nevizade yapıcaz :)

Allah isteyen herkese versin çok çok güzel bişey. Herşeye bedel herşeye değer.
Dert değil de korku diyelim. Acele mi ettim acaba sorumluluğunu kaldırabilir miyim gibi korkular işte. Yoksa bir yanım tabii ki mutlu
Tebrik ederim tabiki basta korkular olabilir ama.evlat baska, bir zamandan sonra artik siz o oluyorsunuz.hayirla kucaginiza alin.

Öğrenince insan tedirgin oluyor tabi yapabilir miyim hazır mıyım diye.
Ama her defasında onu görmek bambaşka hele doğunca düşünemiyorum.
Mesela çok sevdiğin şeylerden onun sağlığı için vazgeçebiliyorsun bu bile anneliğin başlangıcı.
Eminim çok iyi bir anne olacaksınız.Hayırlı olsun sağlıkla alın kucağınıza.

merhaba kızlar...

Eşimle 4 yıldır evliyiz.Bugün hamile olduğumu öğrendim.Ne hissetmem ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.Beni burda bilen bilir hiçbir zaman çocuk meraklısı bir insan olmadım ve düşünmedim de hatta istemiyodum bile.Zaten tedavi olmadan nasıl hamile kalabildim anlamış değilim çünkü azılı bir pko hastasıydım.Doktor normal yollarla hamile kalmama imkansız gözüyle bakıyodu.Bu yaşadığım mucize mi yoksa kaderim mi ne desem bilemiyorum.Psikolojik açıdan hiç hazır değildim.Aldırmayı düşünmüyorum tabii ki ama korkuyorum işte.Ne hissetmem gerektiğini ve ne düşüneceğimi bilemiyorum.Sanki bu sabahtan itibaren bütün özgür ve rahat hayatım ebediyen bitmiş gibi hissediyorum.Bi sabah kalktım ve tüm hayatım değişti.
Hamileliğini benim gibi öğrenenlerden akıl istiyorum.Naptınız,bu fikre nasıl alıştınız?Nerden başladınız? İçimi dökmek istedim lütfen biraz anlatın bana, tecrübelerinizi paylaşın.
Sizinle ayni olayi yasamadim ama keyfini çıkarin, bu güzel bir duygu, kucaginiza aldiginizda farkedeceksiniz nasil guzel bir duygu olduğunu endişe etmeyin tekrar diyorum keyfini çıkarın bu güzelliğin hayırlı olsun :KK46:

hamilelik basa gelen en mucizevi en harika sey
ben hamile kaldıgımı ögrendiğim anda elimi göbeğime attım oksadım hosgeldin yavrum dedim.ağladım duygulandım
sanki büyük bir insan varmıs gibi içimde hep konustum onla
oturusuma hemen dikkat etmekle basladım herseyime dikkat ettim
sonra dogdu kızım hayatımın anlamı oldu iyiki dogmus iyiki benim canım yavrum:KK200::dua:
onu o kadar seviyorum ki hersey onun için
hayatınız herseyinz yemek yeme düzeni uyku yasam hersey hamilelikte degişiyor ve dogunca
su an kızım okula gidiyor 1. sınıf küçükken neler yaptık hatırlamıyorm bile
hiçbir sıkıntısını benim yavrum gerci cok rahat bir bebkti halada öyle:nazar::dua:
biz 3 yetişkin insan gibiyizdir evde kızım asla bizi yıpratmadı
arabaya arkaya ana kucagına koyduk antalyada actı gözünü yolda emzirdim molalarda uyudu biz eşimle önde hahara kikiri gittik müzik dinleyerek:nazar:halada asla bizi rahatsız etmez tv izleriz otururuz yatarız herseyimz ortak
herkes bana sen cocuk büyüttüm deme der
yine bir bebğim olsun cokkkkk istiyorm cokkkkk maddi sartlar planlar öbür seneyi dört gözle bekliyorm korunmayı bırakacagım

Uzun zamandır okumaktan acayıp keyıf aldıgım tek topic dıyebılırım. Yazılanlar cok guzel.
Sevınclerınıze ortak oldum, bende boyle bır suprız hamılelık yasamak ısterdım derdım daha onceden evlı degılken hamıle kaldım soka gırdım ote yandan tup bebek var yanı bunun beklentısız olanınıda, mumla arananıda yasadım
Allah olmayanlarada nasıp etsın.

spiral zaten kesin cozum degil diye biliyorum. hap iyi bir yontem mi sizce? en guvenilir care nedir sizce? mesela diyelimki supheli durumda hap kullandigin halde ertesi gun hapi kullanmak olur mu? kafamda deli sorular :KK70:
1 kere prez. ıcımde kaldıgı ıcın ertesı gun hapı kullandım hamıle kaldım
1 kerede prez. korunurken hamıle kaldım.
o_O

Keske bir sabah uyanip da hamileyim diye kendimi ozgur ve rahat hayatim bitmis gibi hissetsem :KK51:
Isteyip de bebek sahibi olamayan, her iliski sonrasi gozyasi doken kadınlardan mi bahsetsem.. Ilk bebegini aldirip yillar sonra bebek sahibi olmaya karar verip bir turlu sahip olamayan ve kafasini taslara vuran kadinlardan mi..
Asla ama asla bebegin olmayacak denilen hayalleri yikilan kadinlardan mi..
Ben de pkoluyum. 5 aydir uğraşıyorum. Pkolu olup da hamile kalabildigin icin sukretmelisin. Kadin hastaliklari kisminda en cok konu acilan rahatsizlik belki de pko. Insanlar hayit sogan suyu incir suyu maydonoza oturma corek otu yagi keten tohumu ne varsa deniyor.. Olmuyor..
Ben 7 ay daha hamile kalamazsam infertelite kisirlik teshisi konulacak ve asilama yumurta catlatma tup bebek gibi yollara basvuracagim... Alttan cihazlar sokulacak canim yanacak aglayacagim.
Sen o bebegi bir dogur. Kucagindan indirmek istemeyeceksin. Uyurken bile yanindan ayrilmak istemeyeceksin. Kokusuna doyamayacak ve bu zamanda boyle dusundugun için kendine guleceksin.
Göbişini sev benim icin. Ve ne kadar sansli oldugunu bil. Bir daha allah sana bu firsati vermeyebilir.

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Dediğim gibi, aslan pençesi çayıyla kurtuldum ben bu beladan.Denemeni tavsiye ederim.

Bizimki 1 buçuk aylik. 4 yasindakini aliyorum yuzmeye goturuyorum, alisverise gidiyoruz,parka gidiyoruz. Annem de sagdigim sutleri bebise veriyor. Yaz da gelsin cumbus halinde gezeriz ins.daha evde durmam:) Yani her zaman rahat ve ozgur hayat bitiyor diyemez içini ferah tut

ayy ne güzel :) bi an kendimi böyle hayal ettim de bi tuhaf oldum :) teşekkür ederim desteğiniz için.

Ben de ilk bebeğime evlendikten bi ay sonra hamile kaldığımı öğrendim dünyam başıma yıkılmıştı çok üzülmüştüm.
9 ay boyunca ben nasıl anne olcam nasıl çocuk bakıcam diye geçirdim günlerimi.
Şimdi diyorum iyik i de olmuş dünyanın en güzel sevgisini yaşadım oğlumla.
Hayatımdaki en büyük sevgiyi aşkı onda gördüm.
Eğer oğlum sürpriz olmasa daha yıllarca cesaret edemeyebilirdim.
Sonra o kadar çok bağlandım ki ona bi kardeş daha düşünürken oğluma yine hamile olduğumu öğrendim.
Anne olunca çok farklı düşüneceksin bence sende.
Annelik o kadar güzel bir duygu ki Rabbim her isteyen kadına yaşatsın inşallah.
Arkadaşlarla gezmek dolaşmak falan oğlumun boynuma sarılıp seni çok seviyorum dediğindeki mutluluğu asla vermiyormuş bana anne olunca anlıyor insan. Onun sevgisi onun verdiği mutlululk hiçbir şeyle kıyaslanamaz benim için.

evet şu an bile daha iyiyim aslında düne göre :) daha alışmış gibi hissediyorum demek ki bu yazılanlar gerçekten doğru insan bi anda alışıyor :) inşallah ben de layığıyla annelik yapabilirim.desteğiniz için teşekkürler.

Özgürlüğünüz elinizden gitti diye düşünmeyin, artık iki kişilik bir özgürlüğünüz var, bebeğinizle çocuğunuzla da istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz. Eskidendi o eve kapanıp sadece bebek büyütmek. Hem çocuk büyütüp hem akademik kariyer yapan çok da başarılı bir sürü insan var.
Bir de olumsuz duygularınızı bebeğiniz hissediyor minicik de olsa istenmediği bilinç altına işlemesin...

evet bugün daha alışmış gibiyim..inanın dün bu hissettiklerimden ve düşündüklerimden şu an pişman oldum resmen.

merhaba öncelikle hayırlı olsun bebısın. inş sağlıklı sıhatlı yavrunu kucagına alırsın.Öncelikle cok sanslısın bır evladın oluyor.Beklenmedık zaman da olmus ama ınan o doğunca dıyeceksin ki neden bız cocugu daha önce yapmadık .geçirdiğimiz tüm zamanlar anlamsız ve sıkıcıymış diyeceksin eminim. Rahat ol öyle özgürlük falan kısıtlanmıyor valla ben nereye yavrum oraya :) allah sağlık sıhat versin yavrularımıza.

amin inşallah :) desteğiniz için çok teşekkürler :)

Merhaba canim öncelikle hayırlı olsun...
Ben evliligimin 3. Ayinda 4 haftalik hamile olduğumu öğrendim... O kadar çok ağlamıştım ki anlatamam sana eşim de bende bebek istemiyorduk korunuyorduk da nasıl oldu hic bilemedik... Aldırmayi düşündüm ilk zamanlar doktora gittik ulrasonda kalp atışlarini gördüğümde eşim de bende ağladık, eşim aldirma taraftari olmadi bu bi mucize dedi nasibi var demek ki dedi haklıymış.
12. Haftaya kadar hep düşecek diye bekledim ara kanamalar sancılar filan derken 35 haftalik oldu ve 1 haftadir farkinda olmadan suyum geliyormuş cok afedersin tuvalete gidince idrar gibi akiyor ayaga kalkinca hic birsey yok neyse şuphelenip kadir gecesi hic unutmuyorun iftara davetliydik tatliyi bile beklemedeb doktor yolu tuttum dalga gecti hastanedekiler benimle öyle su gelmez yanlış biliyorsun git sabah gel dediler eşim de doktor kadin doğumcuyu taniyordu aradi çağırdı sagolsun geldi baktı ve bebegimin suyu bitmis dedi. Başımdan asagi kaynar sular döküldü erken dogum olacak dedi sezeryan olman lazim ameliyat hane tadilatta burda yapamam dedi ve biz gece saat 24 de yola düştük Erzurum'a yol boyu dualar ettim kuzuma bisey olmasın diye... ilk zamanlar kurtaji bile düşünen ben elim karnimda dualar ede ede gittim Erzurum'a orda da fetal disstres denildi bebegim ölmek üzereyken ameliyata alindim sabaha karsi saat 3 de ve kuvozde kaldi kuzum. Simdi 8 aylik ve inan tirnagini dünyaya degismem iyi ki geldin diyorum ogluma iyi ki gitmedin iyi ki terk etmedin bizi... sen de öyle olacaksin emin ol tamam özgürlügun baltalanmis olabilir ama inan bana en güzel esaretmiş evlat...

Allah korumuş gerçekten de ama mutlu sonla bitmiş hikaye çok sevindim :) ben de dün bile çekimser durumdayken bugün daha bağlanmış hissediyorum kendimi..iyi dilekleriniz için teşekkürler...

Azili pko hastasi olur tedavisiz hamile kaldiniz.Resmen icime su serpildi simdiden daha evlenmeden.Hayirlisi olsun.

evet, pko hastasıysanız aslan pençesi çayı içebilirsiniz.benim kistlerim böyle gitti.

O tarif edilmez duygu her insanda olusuyor.

Bende ilk ogrendigimde havalara ucmamistim.

Korunmayi isteyerek biraktigim halde hemde.

Hatta dogdugu ilk zamanlar bile hala acaba eski hayatima donebilecek miyim diye dusunuyordum.

Ama simdi oglum 1 yasinda ve onun o sevgi dolu bakislari gordukce o zamanki dusuncelerimden utaniyorum.

Artik uykulari duzene girdi ve cocuklu yasamaya ve cocuk varken plan yapmaya alistim.

Simdi o yokken hayat ne bosmus diyorum.

Inanin sizde oyle dusuneceksiniz.

Hayirli ugurlu olsun bebeginiz. Saglikli sihatli dogumlar gecirin insallah.

yalnız olmadığımı düşünmek inanın çok rahatlattı beni.basit gibi gözükebilir ama sizle aynı şeyleri yaşayan insanların olduğunu bilmek bu aşamada çok destek oluyomuş gerçekten.İyi dilekleriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Canım eşin nasıl tepki verdi.?
Bi de her şey benim de aynı seninle
Çocuk istemiyordum. Tedaviyle çocuğum olabilirdi pko vardı. Korunmuyordum bu yüzden. Bebeğim 16 aylık oldu. Onun için ölüyorum o kadar çok seviyorum ki. ama çok ağladım çok.. o kadar üzülmüştüm ki ogrenince. Doğum oldu gene bir şey hissetmedim. Ama aylar geçince bir baktım gittikce çok seviyorum onu. Katlandikca katlanıyor sevgim. Ahh dedim sen daha önce nerdeydin.

eşim havalara uçtu :) lafta çocuk düşünmüyodu olmasa da olurdu.halbuki sonradan itiraf etti, bende pko olduğu için kırılmayım diye zorlamıyomuş beni.

Hayırlı olsun:) Yaşınızı merak ettim,çok mu gençsiniz?

27 yaşımdayım pek de genç sayılmam artık.

Bende yogun duygularla anne olmadim ilk ogrenince agladim sanki hayatim ayagimdan cekiliuor gibi geldi ama hiellik sureci bu alismayi sagladi. Simdi 1 yasinda diyorum ki niye daha once yapmadim nasil boyle bir guzellikten uzak kaldim. Hayat onceden benim icin hizli bir tempodaydi. Simdi biraz daha sakinledi ama sakin bir nefes alip etrafi dinlemenin tadida bir harika.. sukurler olsun ki var ve benimle canim oglum. Hayatta yaptigim en iyi sey diyorum. ( tabi diger anneler gibi agucuk gugucuk degilim oyle cocuk icin ölüp biten pinpirikli annelerden degilim. Mesela dogum izni bitip ise basladigim ilk gun geneli vicdan azabi cekerken ben oh hayat vermis deyip derin bir nefes almistim. Kulaklikla muzik dinelemenin leyfine varmistim. Simdi iyice alistim annelige.. senin icinde hayirlisi olsun. Cok guzel zamanlar sizi bekliyor olacak..

ben de böyle bi anne olurum diye düşünüyorum.bi an kendimi böyle hayal ettim yazdıklarınızı okurken :) teşekkür ederim desteğiniz için.

Allah'ım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.. Eğer bu bir mucie bebekse ki öyle söylüyorsunuz daha çok sevinin bence:) ben hep çocuk isteyen taraftım hep hazırdım eşim biraz daha bekleyelim derdi neyse karar verdik ve oğlumuzu şu anda iki buçuk yaşında bin şükür ınu bize verene kuzum o benim:) ben bunu neden anlattım çünkü ben her türlü hazırdım anne olmaya maddi manevi çok güzel bir hamilelik geçirdim isteyerek oldu yani oluşumuz.. Fakat ne kadar hazır hissederseniz hissedin zorlukları elbette var anne olmak için hazır olmayı ne kadar beklerseniz bekleyin insan yetiştirdiğiniz için her haliyle zor ama dünyanın en güzel kokusu evlat kokusu en güzel gülüş evlat gülüşü en güzel bakış evlat bakışı ve en güzel sesi evlat sesi.. Size anne diyen biri evin içinde peşinizden dolaşıyor size muhtaç bir varlık nefes.. Bir bakışı bir sarılışı tüm dertlerinizi unutturur.. Birlikte elele yolda yürümek oğlumla çok havalı:) resim yapmak oyun oynamak yarım yamalak konuşması çok eğlenceli:) yani demem o ki biz ne desek boş yaşayın görün annelik hayatımda yaptığım en güzel şey.. Allah'ım olmayan herkese versin siz de inşallah sağlıkla alın bebişinizi kucağınıza

çok teşekkür ederim amin inşallah.

burcubahar0635 burcubahar0635 sana su kadar soyleyeyim ayni seyi ilk hamileligimde bende hissetmistim sonra ne oldu biliyor musun? Bebek gelismedi ve 7. haftada kalbi durdu. Dogurmayi dusunuyorsan bebegini kusturme bence. Giderse kafan karisik olsa bile uzulursun

çok üzüldüm ve etkilendim bunu okuyunca.valla dünkü düşüncelerimden bile pişman oldum bu hissetme olayına ben de inanıyorum çünkü.inşallah sağlıkla gelir.

bende pkoluyum 3 senelik evliyim senin adina cok sevindim deli gibi bebek istiyorum evimize neşe katar sakın aldırma rabbim sana bu zaman vakit etmis şükret cok isteyen var.

amin inşallah Allah size de nasip eder.

Canım ben daha bekarken bile deli gibi çocuk hayalleri kuran bir insandım. Evlendim 3-4 ay sonra tamam dedim artık vakti. Ama iki ay allah nasip etmedi. Üçüncü ay artık normal yollarla olmayacağı tedavi olmamız gerektiği fikrine alıştırmaya çalışıyordum kendimi. Üçüncü ay da yine olmadı diye ağlarken hamile olduğumu öğrendim. Bi kaç gün içinde içimdeki o deli gibi çocuk istiyorum fikri uçup gitti sanki ben ne yaptım demeye başlamıştım. Ta ki miniğimin kalp atışlarını duyana kadar :) ve çok zor geçti ilk dönemlerim 6 kilo verdim yataktan çıkamadım depresyona girdim. Sonra zor zamanlarım geçti. Şimdi minik tekmelerini hissediyorum oğlumun. Ve o kadar mutluyum ki. Muayeneye gidene kadar özlüyorum bile onu :) allah bize öyle kıymetli öyle eşsiz birşey nasip etti ki bence bu şansı kaçırma. Hele ki senin dediğin gibi bir mucizeyse ona iyi bak. Sonra ömür boyu yokluğunu pişmanlığını yaşama canım. Ve lütfen seni anlamadığımı düşünme seni anlıyorum. Umarım ikiniz için de en doğru kararı verirsin :)

oo siz baya depresyona girmişsiniz.neyse ki toparlanmışsınız.sizin adınıza çok sevindim.iyi dilekleriniz ve desteğiniz için çok teşekkürler.

Anlamaya calisiyorum seni:) ama şunu söyleyeyim doğurmayi geç daha karninda kıpırtılarını hissedince bidaha tekrar kıpırdasın diye elin karninda bekleyeceksin. Bir mucizeyi karninda taşıdığını düşün. Ve ne zaman alişacavim diye kendini zorlama zamana birak:) bak şuan bebişinin arkadaşı benim minik oğlum ufak bi tekme attı selam gönderdi:)

çok haklısın zamana bırakmak en güzel çözüm ama sanırım ben alıştım bile :) oyy kıyamam sizinki ne zaman doğacak? siz de benim yerime göbişinizi sevin :)

@elvanelvan88 burcubahar0635 burcubahar0635 tebrik ederim ikinizi de, harika anneler olacağınıza eminim, bende kuş konduran bir anne değilim, çökmüş becerikli çok titiz çok bilmem ne olamadım hiç, herşey kendi dinamiği içinde bir yol buluyo

inşallah layığıyla anne olurum en büyük derdim bundan zaten.Haklısın ben de biraz böyle düşünüyorum zaten başka türlü insan kendini yiyip duruyor.Su akar yolunu bulur artık napalım :) teşekkür ederim desteğin için.

Hayırlı olsun canım hiç korunmuyor muydunuz? ben hiç regli olmadığım halde eşim korunuyor çünkü kesinlikle istemiyoruz :KK66:
Ama artık olan olmuş eşin ne diyor bu duruma tabi ki çok seviceksin ne kadar zor olsada :anne:
@elvanelvan88 hayırlı olsun canım şaşırdım senide okuyunca :anne:

hayır korunmuyoduk çünkü dediğim gibi doktor imkansız tedavi olmadan çocuk sahibi olmanız dedi.eşim çok sevindi havalara uçtu :)

Siz çocuk düşünmediniz ama, bebeğiniz artık annesini istedi :) Sizi sevmek için daha ne kadar bekleyecekti.
Merak etmeyin, bu fikre alışmanız gerekmeyecek. Çünkü duygularınız kontrol edilemez biçimde kalbinizi ısıtacak. Ne fikir kalacak sonra ne de kısıtlanma hissi. Allah'a size verdiği bu mucize için şükretmelisiniz.

bu yoruma bayıldım :) çok teşekkür ederim gerçekten de öyle oldu.şu an dün bu yazmış olduklarımdan pişmanım ona alıştım bile :)

Mucizeniz hoşgelmiş hergün gezen, çalışan,işine aşırı düşkün biri olarak söylüyorum hayatınız eskisi gibi olmayacak. Daha güzel olacak evet belki gezmeler azalacak sınırlanacak işler yarım kalacak uykusuz yorgun günler olacak ama bir çift göz size bakıp gülümseyecek sadece sizin kokunuzla teninizde hayat bulacak yanı başınızda uyurken yorgunluktan ölsenizde biraz daha izleyeyim derken bulacaksınız kendinizi. Bu duygu tarif edilemez Allah isteyen herkese nasip etsin. Şimdi derin bir nefes alın hamileliğinizi doyasıya yaşayın artık o sizi hissediyor

Amin inşallah.Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için :)

Bende hiç beklemezken öğrenmiştim hamileliğimi. Korunmayı bırakmıştık eşimin ısrarıyla bende olabilir artık diyordum ama hiç ummuyordum ilk ayda olmasını.

Adet olacak gibi ağrım vardı ama bi türlü olmuyodu adetim geçti baya geçti ama 10 gün kadar bi test yaptım ışık hızıyla pozitif çıktı :)) o an dondum kaldım hiç hazır değildim benden nasıl anne olurdu. Testi aldım içeri gittim yarı ağlamaklı eşime uzattım al marifetini mutlu musun dedim. Oda şaşırdı bi an hamile misin dedi heyecanla kucakladı felan ama bende yok yani oturdum yatağa ağlamaklı napcam ben nasıl çocuk bakcam derdindeyim bide o ara tayin meselesi vardı evimden 2 yıl ayrı kalabilirdim.
Aynı senin hissettiğini hissetmiştim sabah uyanıcam ve eski hayatm geri gelecek gibi. Tabi öyle olmadı :)

Aylar geçti oğlum oldu şuan herşeyim ama herşeyim o. Anamı ağlattı hala da ağlatıyor uykusuzluk gazı kusması dişi ama gülüşü boynuma sarılması hepsine bedel. Emin ol hayatında hiç kalmadığın kadar uykusuz kalabilirsin ama ondan aldığın sevgiyi gücüde hiçbişeyden alamazsın. Candan öte dedikleri bu sadece evlat. Anne baba eş hepsinden bambaşka.

Bide ilk tekme felan değil kucağına aldığında anlıyacaksın anneliği emerken ağlarken sadece sende susarken anlıcaksın.

Eşime derim iyiki beni kandırmışsın keşke daha önce kandırsaydın beklediğim 8 aya pişman oldum. :)

Bilmiyorum ben çok sevdim anneliği evet sosyal hayat azalıyor özgürlük kısıtlanıyor ama bitmiyor ve zamanla eskiye dönüyor. İlk sene sabretceksin yine çıkıyorsun anneye bırakıp felan ama dilediğin kadar olmuyo. Bide emerse emzirme süresince alkol yok benimde en özlediğim şey o :) emzirme bitince eşimin sözü var bi nevizade yapıcaz :)

Allah isteyen herkese versin çok çok güzel bişey. Herşeye bedel herşeye değer.

Çok benziyoruz sizinle :) ben de dün ilk öğrendiğim an neye uğradığımı şaşırdım ama şimdiden alıştım :) ben hamileliğimi öğrenmeden önce adet söktürücü içtim.zannediyorum ki gene kist var o yüzden regl olamıyorum.Akşamları uykum inanılmaz erken gelmeye başladı onu da mevsim değişikliğinden sandım :) bi baktım ki hamileymişim :) Gerçekten de Allah isteyen herkese verir inşallah, ben alıştım bile darısı olmayanların başına.Teşekkürler güzel yorumunuz ve desteğiniz için.

umurumda bile değilsin dedikten sonra 84848468436563 mesaj daha yazmak :KK53: şu konuda bile kib yaptım ya daha da bir şey demiyorum..

neyse, hayırlı olsun kızlar allah sağlıkla kucağınıza aldırsın.. güzel şeydir annelik, özellikle atarlarını ve triplerini çekerken :KK53:
Evettt , nasıl cata cat cevaplar onlar. Sanane ya sanane yemeyecegım , benım kararım ac degılım.

Sonracıma benımkı odasına gırdıkce kapısınıda kapatmaya basladı guzel seyler. Daha onceden cocuklara bakıs acım suydu, sadece bebekken sevebılır ınsan dıye dusunuyordum ama Ege de goruyorum kı kendısı 7 yasında hala yanakları mıncıklanabılıyor.

Buarada ben cocuktan sonra özgürlüğüm elden gitti diyemem, Egeyle cok guzel arkadaslık ettım mesela cocugum yokkken cocuk parkına tek basıma gıdemezdım ama sımdı gıdıp saatlerce oturup dınlenebılırım kı yaptımda. Veyahut ıkı ekmek arası kapıp cayırlaramı gıtmedık en yakın parka. Bazen Ege ananesıne mısafırlıge gıdıyor cuma aksamları, Allahım nasıl bos gelıyor ev once bı hosuma gıdıyor oh dıyorum ısıklar sonuk hıc konusulmadan televızyon ızleyebılecegım sonra 1 saat sonra hemen canım sıkılmaya baslıyor bır ekşın olsun ıstıyorum.

Ama beyler bayanlar cocuk olduktan sonra ne zaman özgürlük kısıtlanıyor biliyor musunuz? Okula başladıklarında hafta içlerinde ambargo var tabiki çalışan anneler için. Evde olsam cocuk okuldayken gezerım ama oyle bır lüksüm yok , hafta ıcı kahve ıcmeyı ruyamda bıle goremıyorum akrabalarımda fılan , yanı ben soylıyım cocuk okula baslıyorsa mısafırdende, mısafırlıktende el ayak cekılıyor
:dondurma:

Bende senin gibiydi isteyerek hamile kaldim ama ogrendigimde hic bisey hissedemedim sonra karnin buyudukce utandim kendimi mutsuz hissettim ama kizim dogdu dogumda agladim.kuveze girdi agladim simdi cok sukur 2.5 aylik laf attgimda nasil guluyor anlatamam okadar guzelki aşık oluyorsun:) onunla yasamaya biryerlere gitmeyi ögreniyorsun ben evden cikaya korktum ilk etapta esim hepsini ogrenicem diyip hadi cikalim dedi disari ciktik:) araba kullandik yuruyus yaptik restorana gittik yani anladikki bebekle hersey yapiliyor:) zamanla alisacaksin ve iyiki dogurmusum diceksin emin ol;)

Ben bebek denememin 5.ayinda hamilr kaldim ve istiyor olmama ragmen ayni duygulari yasadim.
Hazir olmadan hamile kaldiginizdan dolayi bunlari hissetmeniz kadar dogal bir sey yok.
Ama zamanla insan bu fikre alisiyor. Ozellikle kipirtilarini hissedince.

Bu forumda parmakları pusuda avını bekleyen ruh hastaları var yeminle..
Birini bulsam da b.ktan hayatımı renklendirsem diye yazdıkça sacmalayan..
Neyse konu sahibi hayırlı uğurlu olsun. Rahat,sakin,güzel bir hamilelik ve doğum diliyorum.
Bir de çok kilo alma zarif bir hamile ol lütfen :anneadayı:

1 kere prez. ıcımde kaldıgı ıcın ertesı gun hapı kullandım hamıle kaldım
1 kerede prez. korunurken hamıle kaldım.
o_O
aaa hamile misin .
hayırlı olsun.

konu sahibine de hayırlı olsun.
güzel haberler bunlar

yaşadığı şok ve yaşadığı acabalar çok normal .
gelip geçecek . bebek doğunca

Uzun zamandır okumaktan acayıp keyıf aldıgım tek topic dıyebılırım. Yazılanlar cok guzel.
Sevınclerınıze ortak oldum, bende boyle bır suprız hamılelık yasamak ısterdım derdım daha onceden evlı degılken hamıle kaldım soka gırdım ote yandan tup bebek var yanı bunun beklentısız olanınıda, mumla arananıda yasadım
Allah olmayanlarada nasıp etsın.

Amin inşallah.Evet yazılanlar beni de çok mutlu etti.Sağolsun herkes oldukça destek oldu.Size de çok teşekkür ederim.

Back
X