başlangıçta neler almak gerek sn tecrübelisin :)Telsiz cokta gerekli olmaya bilir :) uykunuz hafifse eviniz cok buyuk yada dubleks degilse duyarsiniz herhalde. Liste yapip ufaktan baslamak lazim. Benim 2. o yuzden cok fazla birsey almam gerekmiyor.
başlangıçta neler almak gerek sn tecrübelisin :)
7.ay da çok geç değilmi ama ya erken doğum ihtimalini de düşünürsek eşimde yavaş yavaş alalım diyorCanim ben 7.ayimdan sonra almaya basladim. Henuz erken alisveris icin :) Bence abartmamak lazim cocuklar cok cabuk buyuyorlar. Ve bence mumkunse 0 ayliklarla degil 3 ayliklarla baslamak daha iyi. Ben uzerine tam aldigim seyleri giydirirken cok sikinti cekmistim :) Buarada hastane cikisi haric onu normal almistim.
bebek için hastane çıkışı giyecekleri yanında neler almalıyımHastane çantamı 37. haftada hazırlamıştım. Üç takım koymuştum ve klasik hastane çıkış takımları hoşuma gitmediği için kendim kombin yapmıştım. Eldiven kullanmam diyordum ama cidden ihtiyaç duydum, şimdiki deneyimimle en az 4 takım eldiven alırdım. Oğlum yaz bebeği ve evim hastaneye yakın olduğu için çantayı abartmadım.
Kullan-at külotlar epey iş görmüştü. Ayrıca klozete koymak için kullan-at örtülerden almıştım hijyen açısından sorun yaşamaktan endişe etmiştim çünkü.
Emzirme sütyeni ve düğmeli gecelikler lazım, iki tane almıştım, bir tane daha olsa giyerdim. Çorap önemli, bir ara donuyorum zannettim.
Emzirme minderi
Yan yatma yastığı
Dönence
Göğüs Pedi
Göğüs kalkanı
Lanolin
Bunlar ikilemde kalarak aldığım ve çok işime yarayan şeylerdi. Burun aspiratörü hiç kullanamadık, doktoru da kullanmayın okyanus suyu yeter, o zaten hapşurarak atar dedi. Ben banyoda kafasından su dökerken oğlum da istemsiz şekilde burnuna su alarak bu işi halletti sağolsun :)
Şimdilik aklıma gelenler böyle. Sorun olursa yardımcı olurum kolay gelsin :)
Ateş ölçerBirbirimize fikir olur diye bebeklerimiz için aldığımız şeyleri paylaşalım istedim.Ben henüz bişi almadım ama telsiz ve ateş ölçer tarzı şeyler alabilirim diye düşünüyorum :)
bebek için hastane çıkışı giyecekleri yanında neler almalıyım
Normalde her ayın o belirli günleri icin 1 hafta önceden tatli krizim tutardı hep. Ben hamile olunca yandım derdim, Simdi tatlıyı haftada 1 ancak istiyor canım, bizde ye tatlıyı, dogur atlıyı tezini cürüttük bugün, erkek bebeğimiz :)İnşallah bende bir gün hazırlarım daha çok yeniyim 6 haftalık :)
Kızlar normalde tatlı hep yaparım kek tarzı ya da çikolata çk yerim. şimdilerde canım tuzlu limon istiyor. sizin nasıldı ve kız mı erkek mi bebişler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?