hamiş anneler bebeklerinize neler aldınız :)

mnt

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2016
2.711
2.549
133
Birbirimize fikir olur diye bebeklerimiz için aldığımız şeyleri paylaşalım istedim.Ben henüz bişi almadım ama telsiz ve ateş ölçer tarzı şeyler alabilirim diye düşünüyorum :)

valla bnde bişey almadım ve çok da ne alınacağını bilmiyorum..

Telsiz cokta gerekli olmaya bilir :) uykunuz hafifse eviniz cok buyuk yada dubleks degilse duyarsiniz herhalde. Liste yapip ufaktan baslamak lazim. Benim 2. o yuzden cok fazla birsey almam gerekmiyor.

Telsiz cokta gerekli olmaya bilir :) uykunuz hafifse eviniz cok buyuk yada dubleks degilse duyarsiniz herhalde. Liste yapip ufaktan baslamak lazim. Benim 2. o yuzden cok fazla birsey almam gerekmiyor.
başlangıçta neler almak gerek sn tecrübelisin :)

Burun aspiratörü tırnak makası serum fizyolojik Bebek alt değiştirme pedi Ateş ölçer göğüs pedi portatif beşik bunlar alıpta pişman olmadığım çok önemli gördüğüm şeyler.

başlangıçta neler almak gerek sn tecrübelisin :)

Canim ben 7.ayimdan sonra almaya basladim. Henuz erken alisveris icin :) Bence abartmamak lazim cocuklar cok cabuk buyuyorlar. Ve bence mumkunse 0 ayliklarla degil 3 ayliklarla baslamak daha iyi. Ben uzerine tam aldigim seyleri giydirirken cok sikinti cekmistim :) Buarada hastane cikisi haric onu normal almistim.

7.ay da çok geç değilmi ama ya erken doğum ihtimalini de düşünürsek eşimde yavaş yavaş alalım diyor
karar veremedim valla
hastane çantasına neler koymk gerek ki

bende masrafları bir iki aya yüklemeden aylara bölerek hazırlasam daha iyi olur diye düşünüyorum.Önceliği hastane de lazım olacaklara ve bebeğin ilk ihtiyaçlarına mı vermek lazım yıkayıp çantada saklamak mantıklı olabilir mi ?

Hastane çantamı 37. haftada hazırlamıştım. Üç takım koymuştum ve klasik hastane çıkış takımları hoşuma gitmediği için kendim kombin yapmıştım. Eldiven kullanmam diyordum ama cidden ihtiyaç duydum, şimdiki deneyimimle en az 4 takım eldiven alırdım. Oğlum yaz bebeği ve evim hastaneye yakın olduğu için çantayı abartmadım.
Kullan-at külotlar epey iş görmüştü. Ayrıca klozete koymak için kullan-at örtülerden almıştım hijyen açısından sorun yaşamaktan endişe etmiştim çünkü.
Emzirme sütyeni ve düğmeli gecelikler lazım, iki tane almıştım, bir tane daha olsa giyerdim. Çorap önemli, bir ara donuyorum zannettim.

Emzirme minderi
Yan yatma yastığı
Dönence
Göğüs Pedi
Göğüs kalkanı
Lanolin
Bunlar ikilemde kalarak aldığım ve çok işime yarayan şeylerdi. Burun aspiratörü hiç kullanamadık, doktoru da kullanmayın okyanus suyu yeter, o zaten hapşurarak atar dedi. Ben banyoda kafasından su dökerken oğlum da istemsiz şekilde burnuna su alarak bu işi halletti sağolsun :)
Şimdilik aklıma gelenler böyle. Sorun olursa yardımcı olurum kolay gelsin :)

bebek için hastane çıkışı giyecekleri yanında neler almalıyım

Birbirimize fikir olur diye bebeklerimiz için aldığımız şeyleri paylaşalım istedim.Ben henüz bişi almadım ama telsiz ve ateş ölçer tarzı şeyler alabilirim diye düşünüyorum :)
Ateş ölçer
Saç fırçası
Tırnak makası
Mini biberon
Çorap eldiven patik ve tulum
Pişik kremi (şimdiden biriktiteyim dedim )
Saç bantları ve tokalar

Ben dogum cantasini sezeryan gibi hazirladim biraz fazla koydum iki gecelik bir pijama sonrasi zaten sezeryan oldu . Cantayi tekrar hazirlamamis oldum. Bide donence oyun halisi gibi seyleri erken almayin elimde kaldi. Akrabaya gidecek. Hic kullanmadi bebegin durumuna gire alin her bebek ayri. Ev tipi ana kucagi is girdu oglum on aylik koltuguna oturuyor. Ev buyuk telsiz almistim simdi kameraliya gectim yatak icinde donmesi var bide oda ayrilacak ikidebir odaya gitmektense bakarsiniz. Telsiz alacaklar kamerali almayi dusunun bi benim gibi iki kere masraf yapmayin.

Odasının mobilyaları, arabası ve elektrikli gerecler haric (sallanan ana kucagı, kamera, hava nemlendirici, projector gibi) harici bizim herseyimiz tamam, tarağimiz bile var :))) yaz bebeği olacagından kolay oldu. Simdi tek tek dolanıp kısın giyebileceği kostüm tulumlar seciyorum :) 17.ci haftadayız. Mobilyalar ve bazı ana kucakları tarzı esyalar cinsiyetinin belli olmasını bekliyor :)

bebek için hastane çıkışı giyecekleri yanında neler almalıyım

Battaniye, çarşaf, altını değiştirmek için ihtiyaç duyulan şeyler.
Bir kaba temizleme pamukları ve su koyarsan yüzünü ve altını silmek için kullanabilirsin.
Çöp poşetleri lazım olabilir sana da bebeğin bezlerini atmak için de.

kızlar yazdıklarınızı not ediyorum inşallah güzel işe yarar şeylerden oluşan bir liste olacak eşime resmini atım uzunluğundan korksun

Kızlar ben 19 dayım daha birşey alamadım yani ufak tefek şeyler hariç ama bir an önce de başlamak istiyorum çok zevkli ve heyecanlı yeni dogunca yatacağı beşik için şuan doğru zaman mı

İnşallah bende bir gün hazırlarım daha çok yeniyim 6 haftalık :)

Kızlar normalde tatlı hep yaparım kek tarzı ya da çikolata çk yerim. şimdilerde canım tuzlu limon istiyor. sizin nasıldı ve kız mı erkek mi bebişler :)

Kızımda kilo kilo limon çiğ köfte nar ekşisi yedim . Ye ekşiyi doğur Ayşe'yi olduk

Normalde her ayın o belirli günleri icin 1 hafta önceden tatli krizim tutardı hep. Ben hamile olunca yandım derdim, Simdi tatlıyı haftada 1 ancak istiyor canım, bizde ye tatlıyı, dogur atlıyı tezini cürüttük bugün, erkek bebeğimiz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…