Hamişim sigarayi birakmak istiyorum

Hayirli ugurlu olsun canim bebeğin bende bugun 4 hafta 3 gunluk oldu 5 gun oldum ogreneli gunde 10 tane icmeye gayret ediyorum yani esim 4 gun gidecek o sigara diyor ama nafile dun gece bitti bugun alcam yanimda paketi durdurmuucam sayili koycam yanima yoksa gordukce icesim geliyo isin kotu yani daha var kimse inanmiyo birakirsin diyo ve baski kuruyolar üstümde kendime bi mesgale bulsam icmem belki ama yok gunum yatmakla geciyo belim cok agridigi icin cok ama cok zor bi durum rabbim bizim yardimcimiz olsun insallah bende kent switch iciyorum baskasini asla icemiyorum

Hamileliğim de en çok mide bulantima sebep sigara oluyor kokusunu duyunca hasta olup yatıyorum resmen siz nasıl tiksinmediniz çok ilginc

Sigara sayesinde mide bulantilarim kusmalarim olmadi benim
hemen kesiyordu :)
Ne diyim ben hamile yken yiyesim geliyordu resmen
zaten hamileligim biyunca burakamadim...
sukur bebegimde simdilik bir sorun yok
ama ilerisi mechul tabi...
sigarayi aseriyorsan zor birakirsin...

Çok üzüldüm inşallah bırakırsın.Bende 1 ay içmiş bulundum öğrendikten sonra 1 hafta içinde tiksindim sigaradan Allah tarafından şimdi içen adama tahammülüm yok.Sigara atağın geldiğinde ağzının içine karanfil at çiğne acayip etkili oluyor.0,1 mg olanlardan devam et en azından bırakana kadar.Paket alma alışkanlıklarını değiştir.En fazla krize girersin sonra geçer sabret içindeki canlıdan daha önemli değil.kriz geldiğinde mesela hemen kendini dışarı at biraz dolaş öyle eve gel.Sonradan pişman olamamak için bırakman gerekiyor.

Ay o sigaranın vicdan azabından bende ölücem. Sanırım bebek kandaki demiri aldığı için daha çok sigaraya düşülüyor. Nefretlik bende bugün doktorumla görüştüm akupunktura gidicem. Hamileler için hic bir etkisi yokmuş. Yan etki yani. Deneyince size de yazarım. Simdi Ankarada sağlam bir akupunktur doktoru arıyorum

Kızlar yorumları tek tek okudum bende sizler gibi sigara tiryakisi bir anneyim ve adayım.
Size bir tavsiye sigarayı bırakmaya çalıştıkça daha çok içersiniz bı sebepten sigarayı bırakmak gibi bir düşünceye saplanıp kalmayın.
Evdeyken canınız sigara istediği zaman dişlerinizi fırçalayın bu sigara içme isteğinizi unutturur.
Sigara içmenizi engelleyen yerlere gidin giderken de sigaranızı evde unutun.
Yani sigarayı bırakmıyorsunuz sadece evde unuttunuz.
Yanlızca kendi içtiğiniz sigaranın tiryakisi olun.Mesela ben kendi sigaram olmazsa 2 gün geçse başka marka sigara içmem.
(Ben 40 yaşında bir tiryakiyim)
Gebelikte sigara içerken kahve veya çay değil ayran yada süt için ve mutlaka her sigaradan sonra mutlaka yarım portakal yiyin.
Portakal yoksa sigarada yok
Kızlar stres yapmayın mutlu olun inanın stres sigaradan daha zararlı.
Ve içtiğiniz sigara dumanı bebeğinize doğrudan gitmez yani ciğerlerine gitmiyor.
Yapılan araştırmalar sonucu gebelikte içilen sigara bebeğin kalp ve organlarının gelişimini yavaşlatıyor. Plesantanın bebekten erken ayrılmasını ve erken doğumla birlikte ölü doğum riskini arttırıyor.
Her sigara içen annenin bebeği sağlıksız olacak diye bir şey yok bu sadece günde 20 adet sigara içen gebeler üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda elde edilmiş yüksek riski gösteriyor.
Elbette ki içilmemesi en iyisi ama bırakamıyorsanız da kendinize eziyet etmeyin düşük nikotinli olan West One Kent One yada Winston One gibi sigaraları tercih edin ve asla ben günde şu kadar içeceğim diye kendinizi sınırlamayın.
Sadece sigara içmek istediğiniz de 10 dak sonra 15 dak sonra ay saat başı içeyim diye diye kendinizi oyalayın hatta bunu oyun haline getirin.
Ben düşük nikotinli sigara içiyorum ve 1 haftada 3 paket sigara içmişim.
Günde 20 sigara içen tiryaki bir anne için 1 haftada 3 paket mucize gibi aslında günde 8 taneye tekabül ediyor ve ben sigarayı yarım içip atıyorum.
Anneler çok iyi beslenin omega3 kalsiyum demir folikasit vs bunları alabileceğiniz sebzeleri meyveleri tüketin.
Sigaradan vazgeçmiyorsanız bol bol Brokoli enginar yiyin bol ayran yoğurt ve süt tüketin.
Beslenme yoksa sigara da yok.
Kızıma hamileyken de hiç bırakmadan sigara içtim kızım 4 kilo doğdu şu anda 18 yaşında 1.75 boyu var lisanslı yüzücü ve sayısal ingilizce okuyor bölüm birincisi yani çok şükür bir sıkıntı yaşamadık Rabbim bağışlasın.
2. Gebeliğimde de içtim bebeğim 4 aylık karnımda öldü.
Şimdi 3. Gebeyim hala sigara içiyorum bakalım ne olacak?
Nasip kısmet yani yiyecek rızkı varsa zaten doğmamasına kimse engel olamaz.
Sakın kendinizi kandırmayın sigarayı bırakamıyorum diyorsanız kendinize şimdi İÇMİYORUM daha sonra içeceğim deyin
Benim bugün sigaram yoktu saat 3 e kadar oyalandım ha şimdi ha 5 dak sonra diye diye saati 4 yaptım içtim sonra da işim var çöpü atayım bir portakal yiyeyim dolma atayım ağzıma kimyonlu balla içerim dedim içtiğimde saat 7 olmuştu
Yemek yoksa sigarada yok ve sigarayı mutlaka açık havada için asla kapalı yerde içmeyin.
Başkalarının sigara dumanına maruz kalmayın.
Allah teâlâ sigaradan tiksinmeyi nasip etsin inşaAllah.
Ve bizlere bebeklerimizi yani emanetlerini sağlıkla yollasın.

Son düzenleme:
Kizlar sigarayi birakmak yada tiksinmek yada az icmek icin ne yapmam lazim esimle sikinti yaşayabilirim o icmiyo çünkü hamile oldugumu dun ogrendim.birakan varsa yazabilir mi cok ihtiyacım var
canım benim kızım şuan 5 aylık bende hamileyken bırakamadım aksine daha çok içme isteğim vardı ama paketimi eşime veriyordum günde sadece 3-4 tane içiyordum ( doktorum öyle demişti) aklına getirmemeye çalış bebeğinin sağlığı için biraz dayan..

• Hamilelikte erken doğum tehdidini ve riskini arttırır
  • Gebelik sırasında düşük tehlikesi daha yüksek olur
  • Gebelik kesesinin erken zamanda açılmasına neden olur
  • Bebeğin anne karnında henüz gelişmeden düşük kilolu doğumuna neden olur
  • Gebelik sırasında kanamalara neden olarak, bebeğin kaybedilmesi etkisini gösterebilir
  • Bebeğin yeni doğan döneminde ölme olasılığını arttırır
  • Gebelik döneminde sütün C vitamini miktarını, bebeği besleme etkisini azaltır
  • Doğumla birlikte bebekte çeşitli hastalıkların ortaya çıkması sağlar
  • Lohusa döneminde annedeki süt miktarını azaltır
  • Bebeğin pnömoni ve bronşit olma riskini arttırır

1. Erken doğum: Zamanında gebelik haftası 38 - 40 hafta olarak kabul edilir. 38 haftadan çok daha önce doğumun gerçekleşmesine yol açar.

2. Erken membran rüptürü: Doğum eylemi esnasında açılması gereken su kesesinin olması gereken zamandan çok önce açılmasına, bebeğin gelişimini tamamlamadan doğum yoluna girmesine neden olur.

3. İntrauterin gelişme geriliği: Sigara bebeğe giden kandaki oksijen ve besin maddelerinde azalmaya neden olarak, anne karnında bebeğin gelişiminin geri kalmasına sebep olur.

4. İntrauerin exitus: Bebeğin anne rahminde ani ölmesidir.

5. Preaklampsi: Tansiyon yükselmesi, idrarda protein çıkması, vücutta aşırı ödem, görme bulanıklığı ile giden gebelik zehirlenmesi tablosudur. Anne ve bebek hayatı için risk söz konusudur.

6. Hipertansiyon: Nikotinin damar büzücü, daraltıcı etkisi ile gebedeki tansiyon yükselmesidir. Bu durum, bebeğin beslenmesini olumsuz etkileyecektir.

7. Dekolman Plasenta: Plasentanın erken ayrılmasıdır. Normal şartlarda doğum eylemi esnasında bebeğin doğumunu takiben plasenta ayrılır. Dekolman plasentada ise bebek anne rahminde iken plasenta zamansız ayrılır ve tehlikeli boyutlarda kanama olur.

8. Respiratuar Distres sendromu. Doğum sonrası bebeğin solunum sıkıntısı olmasıdır. Prematür dediğimiz erken doğan bebeklerde akciğerlerin gelişmemesi sonucu ölümcül olabilen solunum sıkıntısı sigara içilen gebeliklerde daha sık gözlenir.

9. Süt miktarının azalması: Lohusalık döneminde süt miktarının azalmasına neden olur.

10. C vitamini kaybı: Yine lohusalık döneminde sütün C vitamini seviyesinde ve besleyici etkisinin azalmasında rol oynar.

Bebek içerde boğulurken nası vicdanınız rahat pis katran zehir direk bebeğinize gidiyo başkası çocuğunuzun yanında sigara içse kıyameti koparırsınız ama maşallah kendiniz zehirleyin
Aşırı karşıyım gebelikte sigaraya

30 haftalik gebeyim.gunde 1 paket sigarayi zevkle icenlerdendim.gebeligi ogrenmemle birakmam bir oldu ki ben sigarayi severek icenlerdendim.irade miydi biraktiran hayir kesinlikle hayir.cevremde gebe kaldiktan sonra sigaraya devam eden bir suru arkadasim oldu saglikli da dogdu bebekleri cok sukur.irade olsaydi herkes birakirdi.ama ben buna aldanmadim.onlarin saglikli oldu fakat ben icersem o kadar sansli olamayabilirdim.irademe kalsa hala iciodum.tamamen vicdan tamamen.yavrumun ultrasonda hareket ederkenki goruntusu 4 d renkli fotosunda rahmin bir yanina sokulusu bana muhtacligi benle nefes almasi beslenmesi aklima geldikce onume paket paket sigara koysalar-ki canim cok cekiyo-uzerine bi de iskence etseler yine de asla icmem.dunya yeteri kadar tehlikeli kirli...bebeklerimizi anne karninda zehirleyerek daha dunyaya gelmeden ilk kazigi annesi olarak biz atmayalim diyorum

Bende de aynı sıkıntı

Selammm. Ben de 40 lı yaşlarda yeni hamile kaldığımı öğrendim.sigara zorladı biraz ama içmiyorum. Kızımda da doğum yaptığım gün başlamıştım tekrar. İleri yaş hamileliğimizde birbirimize destek olalım.

Zevkle keyifle neşeyle her zaman sizinle karşılıklı Yardımlaşmaktan gurur duyarım

Ben suan resmen tehdit altindayim cocuk bi zarar gorsun sana sorariz diyolar b3nde 1 paketi 2 gun icmeye çalışıyorum ama cok zor sen simdi iciyomisun peki

Ben suan resmen tehdit altindayim cocuk bi zarar gorsun sana sorariz diyolar b3nde 1 paketi 2 gun icmeye çalışıyorum ama cok zor sen simdi iciyomisun peki
Kuru üzüm leblebi tarzı şeyler bulundur istediğin Zaman onlardan at ağzına. Günde 10 tane çok fazla canım. En fazla 3 de dur. Onları da içine çekmeden yarısını kırarak iç.

Bebeğin sağlıksız olmasının en büyük zararı tehdit aşırı stres ve baskıdır.
Beslenmene dikkat et yoğurt ayran süt brokoli ve portakal ye.

Kimse istemez bu sekilde olmasini muhtemelen sizin basinizda boyle bi lanet olmadigi icin anlamak istemiyorsunuz burdaki kimseyi.burda care çözüm ariyoruZ biz belki biri bi fikir verirde birakmaya vesile olur diye.sizin bu sekilde asagilar gibi konusmaniz üzdü sahsen beni.kimse oturupta ohh ben iyiki içiyorum demiyor burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…