- 25 Ocak 2016
- 2.143
- 4.249
- 83
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Bende varımgel senle göbek tokuşturak teletabiler gibi
Canan Karatay tecrübelerim:
Yaklaşık iki haftadır ekmek ve çikolata yemiyorum. Sadece çaya şeker atıyorum. Ve tahmin edin ne oluyor. Günde 3-4 bütün tablet çikolata yerken şu an canım çikolata falan çekmiyor. Aynı şekilde günde iki ekmek gömmeden doyamayan ben açlık çekmiyorum. Bu sabah bol tereyağlı, bol zeytinyağlı ve bol proteinli bir menemen yaptım. Bütün gün başka öğün yemedim ve şu saat oldu hala acıkmadım. Gün içinde herhangi bir enerji sorunu da yaşamadım. Hiç doymayacağımı sanıp ekmeye dayanan biriyken, meğer ekmek yediğim için acıktığımı fark ettim. Çılgınlar gibi yağ tüketiyorum, spor yapmıyorum. Sadece gün içinde bakkala, oraya buraya yürüyorum. Ve annem geçen gün bana dedi ki, göbeğin erimiş.
Karbonhidratların bağımlılık yaptığını yaşayarak görmüş biri olarak diyorum ki, 70 küsur yaşında tek başına ilaç lobilerine, gıda şirketlerine karşı mücadele eden
bu kadına kulak verin.
Güvendiğim bir abinin profilinden alıntıdır.
Alışkanlık haline getirmelison. Sabahları domatesli salatalık li güzel bir kahvaltı. Her gün sağlıklı bir şekilde beslensen hamur falan aramazsin. Ben bi gün kahvaltı yapamayip poğaça yesem rahatsız hissediyorum kendimi. Senin yazdığın beslenme stili direkt gözüme yağlı pis geldi. Börek çörek arada yenir beslenme biçimi olmamalı.
Sebze ağırlıklı beslensen daha hafif ve mutlu olacaksın :) ekmek börek yemek daha çok aciktiriyor hem. Sadece denemelisin. Bir süre sonra o hamurlar şekerler ağır gelicek . Hem daha ne kadar böyle besleniceksin ki. Erkenden yaslandirir hastalandirir. Arada yine ye ama öyle sabah poğaça öğlen pizza hep hamur hep hamur olmaz ki.Çikolata bağımlılığım yok ama şekeri seviyorum.
Günde bir çikolata yesem yeter her gün de yemem zaten.
Ama hamur benim için çok önemli işte.
Ekmeksiz yediğim hiç bir şey beni doyurmaz çünkü zevk vermiyor
Ama nasıl mutluluk verici biliyor musun? :)
Zaten kültürümüzde var hamur işleri. E hepimiz de seviyoruz gerçekten dayanamıyor insan. Ama en azından biraz azaltsanız? Ben herşeyden yiyorum kısıtlama yapmıyorum kendime ama mesela ev poğaçası yapsam öğlen 3 tane yiyorum. Margarin kesinlikle kullanmıyorum. Sıvı yağı da böreğe falan az koyarım. Hergün yemiyorum, 10-15 günde 1 filan. Ve yiyince tek öğünde kalıyor.
Boyum 168 cm kilom 60-62 filan.
Kendini yememeliyim diye zorlayınca daha çok yiyor insan...
Valla zaten actım ıyıcene acıktım canım tuzlu bişeyler cekıyo guzel bı borek olsaydı sımdı çıtır dıye ısırıp offf yanınasa bı bardak cay hıc fena olmazdı yanı
Börek, poğaça, açma, ekmek hayatımın vazgeçilmezleri.
Bir gün içinde güne poğaça ile başlayıp öğlen pizza yiyip, geceyi krep ile sonlandırabilirim.
Onları yerken inanılmaz mutluyum.
Çorba, salata hiç aramam. Yemeye kalksam onlara da ekmek eşlik ediyor..
Ve nihayet 1.62 boya 69 kilo iki yıldır değişmiyor
Aslında çok yediğimi düşünmüyorum ama kötü besleniyorum işte.
Çay, kahve desen şekersiz içemem.
Bir kupaya 4 küp şeker atarım.
Kahve şekersizse koca çikolatayla götürürüm falan.
Göbek ve simitlerim oraya yerleşmiş gibi ilk kez bu kadar takmış olsam da hamur sevdamın önüne geçemedi
bu takıntı.
Herkes hiç göstermiyorsun yaa dese de çıplak halimi bilen benim
Bu hamura olan aşkım ne olacak benim?
Ben kilo'yu meyvadan alıyorum . Hiç sevmem kek ,börek gel görki ayaklarım bile şişti taşıyamıyorlar galiba . Çok kilo aldım çok
Tereyağ en lezzetlisi. :)
Ve yağı az olunca güzel olmuyor kuru oluyor bence.
Hamurun delisiyim ama her hamurun değil.
Güzel yapılmışın, marifetli ellerden çıkmış hamurun delisiyim.
Bu yüzden malzemesi, yağı, baharatı yerinde olmalı
Doysam da göz payı atarım ağzıma mesela öyle pis huyum var.
Sizin kilo gayet güzelmiş.. Ne hoş..
İşte bunlar hep gluten lobisinin oyunları!
Ben de ekmeği özellikle çok severim ama sevdiğim şeyleri çok tüketmiyorum sıradanlaştırmamak için:) hergün hergün insanın içi kurur hamurişlerinden nasıl yiyyorsunuz Allah aşkına
Konu sahibi alakası z olacak ama diş rahatsızlığınız var mi ..bende çok severim yumuşak şeyleri ama sunu farkettim kaplama var dişlerimde beni çok yormayan yiyecekleri çok seviyorum
Çok kilolu okdugunu düşünmüyorum açıkçası
Ben daha kiloluyum :))) minicik boyumla neredeyse senin kadar kilom var
Bende cok yemek yemem ama hamur isi cok yerim. Bugun 8-9 tane kurabiye yedim
Kilonuz yine iyiymiş
Ben böyle beslensem 100 kg olurdum herhalde
Ben de ekmeği çok seviyorum ama karabuğdaylı veya tam bugday yiyorum ve sayılı o da
Kilo çok sıkıntılı bir şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?