Mutfak Püf Noktaları hangi abzürt-alakasız yiyeceği aynı anda karıştırp yersiniz?

bende corbaya yogurt koyarim cok ta guzel olur..balikla ayran yada yogurt canim ceker:))onu dememedim henuz:))aklima gelirse daha yazarimmmm

pilavın üzerine ogün salatada ne varsa salatalık marul ,havuç,üzerine yoğurt onun üzerine pul biber koyup harmanlayıp yemeye bayılırım.Payniri şekere batırıp yemeğide severim.Pekmezli,reçelli yoğurtu severim.Mercimek çorbasına yoğur koyabilirim.Aklıma gelenler bunlar

aynen bendee onu yazacaktımm pilava o an salatada ne varsaa karıstırıp yemeye bayılıyorum bende:))) yasım 25 ı coktan geçti...annem halaa sunu der..aaaa kızım akac yasına geldın halaa muzurluk yapıyosun:))))

ben çok sıradanmışım,çok garip şeyler bunlar yaaaben yoğurt ve salatayı karıştırırım

çok bi pis boğazlığım yoktur ama hamileyken pirinç pilavının üzerine ketçap sıkıp yemiştim...fena olmuyo hani

pilava yogurt karıştırıp bulamac yaparım .. sonrada cubuk varsa evde uzak dogudakı gibi yemeye calısırım
pilava salata karıstırıp yemesinide severim..
haslanmıs patatese mayonez bandırırım.
yogurtla pekmez varsa evde karıstırır öyle yirim.

hayatta öyle karıştırmayı sevmem yemeği bile sırasıyla yerim. ama eşim çok sever karıştırmayı ve çok kızarım. aklınıza gelebilecek herşeyi karıştırır ve ben garip bir yüz ifadesiyle bakarım yüzüne şimdi onu yiyecekmisin derim evet ne varki çok tatlı bak sende dene der bide :))))
geçen ıspanak yemeği yaptım azıcıkta nohutlu bulgur pilavı kaldıydı karıştırmış iç içe görüntüsü bile hoş değil valla

zeytinle, bal.
zeytinle, krem çikolata ( marka vermiyorum hanikahvaltıda ekmeğe sürülen var ya ondan )
künefeyle ayran.

küçükkende ekmek arası tüm kahvaltı çeşitlerini koyar yerdim. yine denemeliyim

ıspanak üzeri kuru fasülye,
margarin sürülmüş ekmeğin üzerine vişne reçeli,
margarin sürülmüş ekmeğin üzerine ince bir dilim kaşar peyniri,
yoğurdun üzerine bal ya da pekmez vb....

benim görümcem de öle bi kere yogurdun içine tuz atıp limon sıkıp kaşık kaşık yediğini gördüm sonra yine yogurda nane pul biber kara biber atıp yemişti her yemege tuzu ve limonu doldurur ben asla yemem yiyemem

lays cipslerinin hasat şenliğinii alıyorsunuz marketten aynen gorumcenın yaptıgı yogurt karısımı yapıyorsunuzz ama cok cok az koyuyorsuzzz...mınıcıkk naneee mınıcıkk de pul bıbet karabıbersınn..offf bandırraa bandıraa yıyınn..ama ac karnınaa yımeyın gaz yapmasın:)

yeşil zeytinle çubuk krakere bayılırımm...

en sevdiklerim arasındaa hitt derimm...tahin -pekmez ve zeytinn....yanındada çayy süper olur!!

Yogurtla reçel karıştırıp yemeği...
Taze fasülyeyle mutlaka zeytin olmazsa olmazım

portakall yada mandalina peynir ve zeytinn off bır araya geldıklerınde kokusu bıle guzell oluyor...
elmaa ,zeytin ve ekmek

ulenn bu zeytinn amma seyee yakısıyormusss ben bı deneyım dıgerlerını:)

QUOTE=balımnur;16871941]hayatta öyle karıştırmayı sevmem yemeği bile sırasıyla yerim. ama eşim çok sever karıştırmayı ve çok kızarım. aklınıza gelebilecek herşeyi karıştırır ve ben garip bir yüz ifadesiyle bakarım yüzüne şimdi onu yiyecekmisin derim evet ne varki çok tatlı bak sende dene der bide :))))
geçen ıspanak yemeği yaptım azıcıkta nohutlu bulgur pilavı kaldıydı karıştırmış iç içe görüntüsü bile hoş değil valla[/QUOTE]

eşin ne diyorr sanaaa..amann karıcım nasıl olsa mıdede karısıyorr uzulmemıı..tıpık laflarıdırr onlarında ondan dedım:)

eşin ne diyorr sanaaa..amann karıcım nasıl olsa mıdede karısıyorr uzulmemıı..tıpık laflarıdırr onlarında ondan dedım:)

aynen öyle diyor valla. birazda yetiştiriliş diye düşünüyorum çünkü bizim evde herşey sırayla konurdu masaya onlarda öyle değil herşey konuluyor kim ne isterse ondan yiyor. valla çorba yemeden bi yemek iste nabardı annem bizi. hata çorba yemeden yemek yok aç kal o zaman derlerdi mecbur yiyecen

ekmek uzeri margarin, onun ustune bir parca peynir, en uste de recel ya da bal doker yerim bayiliyorum bu tada...peynir ve tatli seyler birbirine cok yakisiyor bence

makarnayla salatayi ya da pilavla salatayi karistirir yerim.

cok ilginc degil belki ama acikinca bazen yogurt, tuz ve ekmegi karistirir oyle yerim

cekirdek yerken cay icmeye bayilirim, harika bir ikili bence

bir de tavuk gogsu falan kizarttiysam iyice tuzlar sonra da yogurda bandira bandira yemeyi severim.

cok absurd degiller aslinda :86:

tatlim bizim evde de genelde yemekler sirayla yenirdi.
esimin ailesinde corba, yemek, pilav falan o aksam ne varsa hersey ayri ayri tabaklara koyulur, ne isterlerse once ondan yerler ya da birlikte yerler :96:

bu arada erişteyee ceviz ve tozşeker olayı cidden süper olurr...aa ben onu eriste,tulum peyniri ve cevız olarak yemiştim cok harika oluyor:))

balıklardan sonraa sıcaktahin ikram edilirr..oyle helvadanmı bahsedıyosun nasıl helva bu yaa=[/QUOTE]

bildiğin tahin helvasını diyorum canım. Ekmeğin üstüne balık üstünede helvayı koyup lüp diye ağzına atıyorsun. Ağızda harika bir tat oluyor.

Erişte tulum ceviz üçlüsünüde severim ama onu şekerli dşünemem tulum çok tuzlu çünkü. Kahvaltıda tulumla cevizi aynı anda yemeye de baylırım.

Reçelli, pekmezli veya toz şekerli yoğurda bayılırım.
Kuru fasulye veya nohutu pilavsız asla yiyemem
reçel peynir ekmek bunlar çoğu kişide var zaten.
kavun-peynir- ekmek / karpuz-peynir-ekmek bayılırım

Benim eşimde ekmek tuzlu diye üstüne reçel- bal bile süremeyen bir adam yani kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…