Hangi anne evladina boyle beddua eder? benim annem ediyor iste(resimli)

Sen üniversiteye gidince o evin hali ne olacak diye düşündüm içimden :KK51:Sen elinden geldiğince temiz tut evi anneni boşver. Anlamadığım neden böyle ki çöp biriktirme falan? Baban bir şey demiyor mu?
Beddua olayına bir şey diyemeyeceğim bazı insanların ağızları bedduaya alışmış hani en ufak bir şey de bile beddua eder annen de öyle sanırım, karşısındaki üzülmüş mü diye de düşünmez çünkü ona göre yaptığı bu beddua doğal bir şey.

Anneninizin psikolojik bir adı vardır mutlaka. Ne kadar siz de yaşıyor olsanız da annenizin evi orası. Madem kabul etmiyor, madem oyle mutlu oluyor bırakın oyle olsun .
Eğer psikolojik destek konusunda ikna elebilirseniz ne ala edemiyorsanız gitmeyin üzerine derim. Aranızda iyiymiş.

:KK57::KK57::KK57::KK57: o nasıl bir şey ya. Beddualar, hakaretler. Şoklardayım. K..tak ne demek yahu??? Ne annem ne de babam bırak beddua etmeyi ağızlarına böyle şey almazlar. Annenizle aranıza mesafe koyun hatasını anlasın.Ama cevap vermeyin.Karşıda gelmeyin. Ünv. yi kazanıp bir an önce kendinizi o evden kurtarın.En iyi çözüm bu.

Kizlar bugun annem evde yokken evi topladim, duzenledim sevinsin mutlu olsun diye, sonra da arkadasima gittim.
Annemle bu diyologlarin gecmesinin sebebide; annem hicbirr seyi atmayan bir tip. Ne bulsa biriktirir ama oyle boyle degil. Kapali balkonumuz var orayi temizledim bugun. Yemin ederim kaplarin icinde bozulmus pekmez, kurtlanmis cevizler, posetler, legenler.. O balkona girilmiyo vallahi. Bide oyle pis kokuyor ki, annem hep boyle ama inanin eve arkadasimi getirmeye cekinir oldum ya, sen topla diyceksiniz. Ben toplayinca da boyle beddualar yiyorum. Elim ayagim baglaniyo, cok uzuluyorum. Bir anne neden evladina boyle laflar soyler ki?
Copleri kapinin onune bile atamadim gorur alir diye, evin yukarisina attim.
Keske evimizi bir gorme ihtimaliniz olsa, heryer heryerde derler ya aynen oyle. Ranzalarin altlari, dolaplarin ustleri, komidinlerin bile ustleri, mutfak heryer tikis tikis heryer cop ya.
Mutfagimiz kucuk mutfagi yaptiralim anne diyorum, yok diyor. Mutfaga kapakli utu masalari olur ya onu sokmus, kavonozlari onun icine koymak icin. Ya durumu olan biriyiz ve bu benimde, cevremdekilerinde cok gozune batiyor. Mutfak dolaplari kucuk olan bir insan, degistirmek ister dimi ama yok iste
Annemle aramiz cokk cok iyi normalde ama bu beddualari yuzunden ondan sovuyorum artik. Universiteye hazirlaniyorum, ve tek okuyan benim ailemde fazlasiyla istiyor benim okumami, ama bana ettigi beddualara bakin. Sütünü bile haram etti
Benimle utanmadan dalga gectin demeside, ben ona ses kaydi gonderdim , canim annem kizmis mi bana falan diye o. Simdide eve geldim tripli bana baska odaya gecti
Oturdum odamda agliyorum, benimde sinirlerimi bozuyo
Nolursunuz bana bir cozum yolu soyleyin
canımsın seni en iyi ben anlarım.benim annemdede var bu tarz biriktirme hastalığı
bi dönem şişelerden ve tavuk tabakalrından süs yapıyodu,evi doldurmuştu heryeri
onları attık kavga gürültü bu sefer yünlere sardı o hevesinide geçirdik
bu sefer kıyafetlere sardı ama ev resmen depo gibi oldu
evi terk ettim ev tuttum kendime şimdi orda yaşıyorum
sanırım psikolojik bi durum bu çünkü ne yapsam vazgeçiremedim
bazen üzülüyorum,karşıma alıp konuşuyorum,
annecim sana güzel yeni baştan tertemiz ev kuralım yapma böyle başka uğraşlar bulalım diyorum
bu seferde daha büyük kavgalar çıkıyo karışmayın bana herkes kendi evine baksın diyo
yani yapcak bişey yok böyle gelmiş böyle gider

İstiyorsa dünyayı doldursun annem eve, umurumda olmaz. O nasıl mutlu oluyorsa öyle olsun. Takıldığım nokta psikolojik tarafı olur ancak. Yardımım dokunmazsa susarım. Yılların birikimi işte, kolay olmuyor.
Bir evlat büyütmek bile insanın ömründen seneler alıyor. Gebelik, doğum, emzirmek, uykusuz zamanlar, hastalıklar, kazalar, büyüdükçe zorluklar, kaygılar v.s , birde bunun üzerine eşlerinden, ailelerinden çekmeleri, kendi istekleri hayalleri, çabaları, kişisel dünyalarındaki yolları da var tabi.

Tüm bunların üzerine birde evlattan anlayış görmezsen, bir çift tatlı söz duymazsam, kavgalar sırasında anne kız rolleri değişirse dünyaları yık daha iyi.
Kavgalar sırasında bazı insanlar raydan çıkabiliyor. İllaki karşılıklı iyi bir iletişimle bu çözülür.

Anne babalarından gerçek anlamıyla çok çekenler haricinde , kişilerin çok tavizkar olmaları gerekiyor ailelerine karşı. Hayat kolay değil, evlat büyütmek hiç değil..

SENİN GÖNDERDİKLERİNİ SİLMİŞSİN SİLMEDEN EKLESEYDİN ...
BU YAZDIKLARININ ÜZERİNE BU BEDDUAYI ETMİŞ OLAMAZZZ

insan düşmanına söylemez böyle bedduaları..karşılığında sen ne dedinki..kızdırmışsın..:KK57:

Hiç birşey beddua etmesini gerektirmez ama bu konuşmanın başını merak ettim, yani siz ona ne dediniz. Konuşma direk beddua ile başlamamıştır herhalde.

benim annemde herşeyi atıyor onada bi çare bulmak lazım. işin kötüsü kız çocukları zamanla annesine benziyor şimdi bende bi temizlik anında ne varsa atıyorum. dikkat et canım.

Back
X