Hangi ay olursa olsun bebeklerimiz bizimle olsun...

paşa lokumu yapan varmı hiç bi ara onuda denemek istiyorum cok güzel görünüyor canım istedi

geçen hafta gösterdim millet beni konuşuyomuş heryerde eşimin akrabaları gelmişti

O zaman ilk önce şu benim meşhur çilekli kurabiyeyi yap ve kesinlikle o uyuz kadına verme tarifini çatlasın meraktan bu bana has bi tarif dersin

kizlar ben geldim yarin trden misafirim geliyo bi aile dostumuz 1 hafta bizde giremem herhalde

PAŞA LOKUMU
Malzemeler:
1 su bardağı un
300 gr kaymak
125 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık
1 litre süt
1 paket vanilya
Hindistancevizi
Yapılışı: 125 gr tereyağında 1 su bardağı un kavrulur ve devamlı karıştırılarak üzerine 1 litre süt dökülür. 1 su bardağı şeker eklenir. İyice koyulaşınca 1 paket vanilya konulur. Ocaktan alınıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Geniş bir tepsi bol hindistan cevizi ile kaplanır ve muhallebi üzerine dökülüp eşit şekilde yayılır. Buzdolabında soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebinin üzerin ekaymak sürülür ve fındıkla kaplanır. 3’er parmak kalınlığında şeritlere ayrıldıktan sonra rulo ieklinde sarılır.
Paşa Lokumu servise hazırdır.

Son düzenleme:
tarifini yazsana kuzum onun bi

100 gr margarin
1 ğaket çilekli puding
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Yapılışı:Tüm malzemeyi karıştır ama unu yavaş yavaş ekle hamur öyle bir kıvama geliyorki sen zaten daha un koymuyorsn böyle koyu tereyağı kıvamında bişey oluyor,küçük bezeler yap ceviz büyüklüğünde yalnız fırını 180 derecede önceden ısıt fırınının fanı varsa onunla beraber çalıştır.Hamurları fırına koyduktan sonra takibe al üzerleri çatlamaya başlar başlamaz çıkar fırından tezgahın üzerine koy soğuyunca servis tabağına al üzerine pudra şekeri ele,İçine şeker koymadığımız için çilekli pudingde biraz az oluyo şekeri ama kakaoluda epey şekerli oluyo o yüzden üzerine pudra şekeri ek sen...
AFİYET OLSUUN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…