herkese merhabalar hanımlar
evet yanılmıyorsunuz bu klasik bir amanede konusu.burda çok yanlış anlaşıldım yada fazlasıyla yanlış anlattım.bu sebeple ne derdime çözüm bulabildim.nede iyi bi izlenim bırakabildim.
kimse kimsenin konusyla ilgilenmek zorunda değil gercekten konuyu anlayıp yardım etmek isteyen arkadaslar varsa aranızda ki inanıyorum var!baştan temize çekicem düşüncelerimi sorunlarımı çünkü bşeyleri içime atmaktan huzursuz olmaktan bıktım.bu defa ciddi ciddi yardım istiyorum ve gercekten tavsiyelerini dinliycem
sakın dalga gectiğimi düşünmeyin artık senarya yazar gibi yazıcam bişeyleriki siz okuduğunuz anlayın bende derdimi rahat anlatabileyim.
sedef:ailenin ilk gelini uzun yıllar aileyle birlikte oturmuş,fazlasıyla kendini sevdirmiş ailenin gelini değil kızı olmuş adeta.kaçarak evlendiği halde (ki ne şekilde olursa olsun bu hakkıdır)herseyi eşyasından bileziğine kadar eksiksiz yapılmış.birlikte oturdukları süre içersinde korktuğu için kayınlarıyla aynı odada yatmış,
kayınpederinin yanında kayınlarının dizlerine yatmakta sakınca görmemiş,korkuyorum diye girdiği kayınlarının odasında ranzanın üst katından alt katına kayınlarına elini uzatarak şakalar yapmış kayınlar karsılık vermiş,(elele tutusma oyunu dedikleri bu oluyo galiba)kayınlarına bitanem hayatım vs diye hitap eden ve daha nice sekilde samimi davrnmıs karsılığınıda herkesten görmüş davranısları herkesçe normal karsılanmış hatta yetmemiş sıcakkanlı candan olarak nitelendirilmiş bi kızımız(bunlar yaşanırken sedefin eşi askerdeymiş)
sema:ailenin ikinci gelini.eşinden 2 yaş büyük olması sebebebiyle basta k.peder istememiş sonra razı olunmuş.çiçek çikolatasının parasını bile evlendikten sonra borç olarak ödemiş kaynana kayınpederden bir iğne ucu hiçbirşey ciddi anlamda tek birşey bile görmemiş(o dönem borcları varmıs)nişanlılık döneminde kaynana ve sedef tarafından birlik olarak fazlasıyla dışlanmış laf sokmalara maruz kalmış,şimdilerde evli ve çocuklu olduğu halde kaynana tarafından hala bunu yaşamaya devam eden,sedef gbi davranmadığı için soğuk kaynana ve kayınpeder tarafından soğuk olarak nitelendirilen bi kızımız.sedefin samimi hareketleri cıvıklığı yüzünden ayrıca sedef ve eşi ne nişanına ne düğününe gelmeyip bide kendi borçlarını bunların üstüne yıktıkları için 2 senedr görüşmüyorlar.sedefin agzından dinleyemedik.sema sedefe kin kusuyor.bulsa bir kaşık suda boğar
büşra(ben):şuanda nişanlı 3 ay sonra düğünü var.sözlenmeden önce nişanlısını kesin bir dille samimiyetten hoşlanmadığı istemediği konusunda uyarmıs olmasına ragmen.sedef kızımızn sıcakkanlı!yaklasımlarını terseleyemeyen nişanlısı yüzünden iğne ipilğe dönmüş sinir harbi yaşamış aglamış zırlamış,sonunda kaynanaya bu konu konuyla ilgili haklı bir sebepten patladığında kıskanç damgası yemiş.doğru söyledği için dıokuz köyden kovulmuş.bununla berber yanlışı yapan gelin sedef yne bastacı edilmiş.her defasında sema ve büşra çekemeyen sedef iyiniyetli sıcakkanlı gelin ilan edilmiş.haksızlığa gelemdiği için neredeyse sinir hastası olmuş bi kızımız.şuanda nişanlısı ile arası iyi nişanlısını güç bela sedeften uzaklastırmayı mesafe koydurmayı başarmış.ama laftan anlamayan kaynanasına ne yapacağını şaşırmış bi kızımız.
ee bunca okudunuz ne anlatmak istiyorum şimdi ben amacım ne?
işte bu noktada ben bile tıkanıyorum.takmıycam diyorum banane ben mutluluğuma bakcam yesinler birbirlerini diyorum olmuyor.nişanlımla sedef yüzünden öle doruk kavgalrımız olduki ciddi anlamda psikolojim alt üst.kadının adını duymaya tahamülüm yok.evet bu kıskançlık olarak niteleniyosa ki bana göre öyle değil ama ben kıskancım.laftan anlamayan bi kaynanam var.iyiliğineiyi hoş.konuyu döndürüp dolaştırıp sedefe getirir.haz etmedğimi hoşlanmadığımı nişanlımla bu yüzden çok yıprandığımız bi tartısma esnasında söyledğim halde.sanki o tartsmayı yapan biz değiliz hersey olması gerektiği gibiymiş gibi över över durur.yok senin nişanlına sedefin kocasına kendi maaşıyla hediyeler alırdı.yok biz şöyle iyiydik yok sedef böle yapardı sedef çok iyi arar telefonda hala semanın bebişini sorar.yok işte sedef barısmaya razı sema ya güvenemiyorum.ya inanın böyle anlatmakla olmuyo.ayırmam kayırmam hepiniz birsiniz diyip.sonra gözümüze gözümüze sokuyor sedfte sedef diye.korkuyorum birgün patlıcam ve sonu hiç iyiyegitmiycek.o anlattıkça eski günler geliyo aklıma sedef yüzünden ne kadar üzüldüğüm.kendimi değersiz hissediyorum.sonra günlerce çıkmıyo aklımdan bu kadın.sonra nişanlıma açıyorum tekrar sedef konularını.bu sefer sakinleştrmeye çalışsada anlıyorumki ben böyle yaptkça nişanlımda içten içe sedefi kıskandığımı çekemediğimi düşünüyo.gözünde büyüyo ve yine yenilen ben.çoooookk uzun oldu farkındayım.takıntı yaptığımında farkındayım.inanın bu sebeple artık psikologa bile gitmeyi düşündüm.hele o kaynanama şöyle bi içimi kusmak istiyorum.biz yapsak kapının önüne koyradınız sedef yapınca candan oluo ayırıosun bıktım senin sedefinden diye.çok rica ediyorum sizden bana yardımcı olun.herkes bi fikir yazsa belki bi çıkış yolu bulurum.çünkü ben bu saçma sapan takıntı ve düşünceyle ne saglıklı bi evlilik yapabilirim.nede ilerde iyi bir çocuk yetiştirebilirim.kendimi bu düşünceleri aşmak istiyorum bu olaylardan sıyrılmak istiyorum.kötü olmak istemiyorum (
evet yanılmıyorsunuz bu klasik bir amanede konusu.burda çok yanlış anlaşıldım yada fazlasıyla yanlış anlattım.bu sebeple ne derdime çözüm bulabildim.nede iyi bi izlenim bırakabildim.
kimse kimsenin konusyla ilgilenmek zorunda değil gercekten konuyu anlayıp yardım etmek isteyen arkadaslar varsa aranızda ki inanıyorum var!baştan temize çekicem düşüncelerimi sorunlarımı çünkü bşeyleri içime atmaktan huzursuz olmaktan bıktım.bu defa ciddi ciddi yardım istiyorum ve gercekten tavsiyelerini dinliycem
sakın dalga gectiğimi düşünmeyin artık senarya yazar gibi yazıcam bişeyleriki siz okuduğunuz anlayın bende derdimi rahat anlatabileyim.
sedef:ailenin ilk gelini uzun yıllar aileyle birlikte oturmuş,fazlasıyla kendini sevdirmiş ailenin gelini değil kızı olmuş adeta.kaçarak evlendiği halde (ki ne şekilde olursa olsun bu hakkıdır)herseyi eşyasından bileziğine kadar eksiksiz yapılmış.birlikte oturdukları süre içersinde korktuğu için kayınlarıyla aynı odada yatmış,
kayınpederinin yanında kayınlarının dizlerine yatmakta sakınca görmemiş,korkuyorum diye girdiği kayınlarının odasında ranzanın üst katından alt katına kayınlarına elini uzatarak şakalar yapmış kayınlar karsılık vermiş,(elele tutusma oyunu dedikleri bu oluyo galiba)kayınlarına bitanem hayatım vs diye hitap eden ve daha nice sekilde samimi davrnmıs karsılığınıda herkesten görmüş davranısları herkesçe normal karsılanmış hatta yetmemiş sıcakkanlı candan olarak nitelendirilmiş bi kızımız(bunlar yaşanırken sedefin eşi askerdeymiş)
sema:ailenin ikinci gelini.eşinden 2 yaş büyük olması sebebebiyle basta k.peder istememiş sonra razı olunmuş.çiçek çikolatasının parasını bile evlendikten sonra borç olarak ödemiş kaynana kayınpederden bir iğne ucu hiçbirşey ciddi anlamda tek birşey bile görmemiş(o dönem borcları varmıs)nişanlılık döneminde kaynana ve sedef tarafından birlik olarak fazlasıyla dışlanmış laf sokmalara maruz kalmış,şimdilerde evli ve çocuklu olduğu halde kaynana tarafından hala bunu yaşamaya devam eden,sedef gbi davranmadığı için soğuk kaynana ve kayınpeder tarafından soğuk olarak nitelendirilen bi kızımız.sedefin samimi hareketleri cıvıklığı yüzünden ayrıca sedef ve eşi ne nişanına ne düğününe gelmeyip bide kendi borçlarını bunların üstüne yıktıkları için 2 senedr görüşmüyorlar.sedefin agzından dinleyemedik.sema sedefe kin kusuyor.bulsa bir kaşık suda boğar
büşra(ben):şuanda nişanlı 3 ay sonra düğünü var.sözlenmeden önce nişanlısını kesin bir dille samimiyetten hoşlanmadığı istemediği konusunda uyarmıs olmasına ragmen.sedef kızımızn sıcakkanlı!yaklasımlarını terseleyemeyen nişanlısı yüzünden iğne ipilğe dönmüş sinir harbi yaşamış aglamış zırlamış,sonunda kaynanaya bu konu konuyla ilgili haklı bir sebepten patladığında kıskanç damgası yemiş.doğru söyledği için dıokuz köyden kovulmuş.bununla berber yanlışı yapan gelin sedef yne bastacı edilmiş.her defasında sema ve büşra çekemeyen sedef iyiniyetli sıcakkanlı gelin ilan edilmiş.haksızlığa gelemdiği için neredeyse sinir hastası olmuş bi kızımız.şuanda nişanlısı ile arası iyi nişanlısını güç bela sedeften uzaklastırmayı mesafe koydurmayı başarmış.ama laftan anlamayan kaynanasına ne yapacağını şaşırmış bi kızımız.
ee bunca okudunuz ne anlatmak istiyorum şimdi ben amacım ne?
işte bu noktada ben bile tıkanıyorum.takmıycam diyorum banane ben mutluluğuma bakcam yesinler birbirlerini diyorum olmuyor.nişanlımla sedef yüzünden öle doruk kavgalrımız olduki ciddi anlamda psikolojim alt üst.kadının adını duymaya tahamülüm yok.evet bu kıskançlık olarak niteleniyosa ki bana göre öyle değil ama ben kıskancım.laftan anlamayan bi kaynanam var.iyiliğineiyi hoş.konuyu döndürüp dolaştırıp sedefe getirir.haz etmedğimi hoşlanmadığımı nişanlımla bu yüzden çok yıprandığımız bi tartısma esnasında söyledğim halde.sanki o tartsmayı yapan biz değiliz hersey olması gerektiği gibiymiş gibi över över durur.yok senin nişanlına sedefin kocasına kendi maaşıyla hediyeler alırdı.yok biz şöyle iyiydik yok sedef böle yapardı sedef çok iyi arar telefonda hala semanın bebişini sorar.yok işte sedef barısmaya razı sema ya güvenemiyorum.ya inanın böyle anlatmakla olmuyo.ayırmam kayırmam hepiniz birsiniz diyip.sonra gözümüze gözümüze sokuyor sedfte sedef diye.korkuyorum birgün patlıcam ve sonu hiç iyiyegitmiycek.o anlattıkça eski günler geliyo aklıma sedef yüzünden ne kadar üzüldüğüm.kendimi değersiz hissediyorum.sonra günlerce çıkmıyo aklımdan bu kadın.sonra nişanlıma açıyorum tekrar sedef konularını.bu sefer sakinleştrmeye çalışsada anlıyorumki ben böyle yaptkça nişanlımda içten içe sedefi kıskandığımı çekemediğimi düşünüyo.gözünde büyüyo ve yine yenilen ben.çoooookk uzun oldu farkındayım.takıntı yaptığımında farkındayım.inanın bu sebeple artık psikologa bile gitmeyi düşündüm.hele o kaynanama şöyle bi içimi kusmak istiyorum.biz yapsak kapının önüne koyradınız sedef yapınca candan oluo ayırıosun bıktım senin sedefinden diye.çok rica ediyorum sizden bana yardımcı olun.herkes bi fikir yazsa belki bi çıkış yolu bulurum.çünkü ben bu saçma sapan takıntı ve düşünceyle ne saglıklı bi evlilik yapabilirim.nede ilerde iyi bir çocuk yetiştirebilirim.kendimi bu düşünceleri aşmak istiyorum bu olaylardan sıyrılmak istiyorum.kötü olmak istemiyorum