hangi başlık yakışırki!:(

amanede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
794
4
68
İstanbul
herkese merhabalar hanımlar
evet yanılmıyorsunuz bu klasik bir amanede konusu.burda çok yanlış anlaşıldım yada fazlasıyla yanlış anlattım.bu sebeple ne derdime çözüm bulabildim.nede iyi bi izlenim bırakabildim.
kimse kimsenin konusyla ilgilenmek zorunda değil gercekten konuyu anlayıp yardım etmek isteyen arkadaslar varsa aranızda ki inanıyorum var!baştan temize çekicem düşüncelerimi sorunlarımı çünkü bşeyleri içime atmaktan huzursuz olmaktan bıktım.bu defa ciddi ciddi yardım istiyorum ve gercekten tavsiyelerini dinliycem
sakın dalga gectiğimi düşünmeyin artık senarya yazar gibi yazıcam bişeyleriki siz okuduğunuz anlayın bende derdimi rahat anlatabileyim.
sedef:ailenin ilk gelini uzun yıllar aileyle birlikte oturmuş,fazlasıyla kendini sevdirmiş ailenin gelini değil kızı olmuş adeta.kaçarak evlendiği halde (ki ne şekilde olursa olsun bu hakkıdır)herseyi eşyasından bileziğine kadar eksiksiz yapılmış.birlikte oturdukları süre içersinde korktuğu için kayınlarıyla aynı odada yatmış,
kayınpederinin yanında kayınlarının dizlerine yatmakta sakınca görmemiş,korkuyorum diye girdiği kayınlarının odasında ranzanın üst katından alt katına kayınlarına elini uzatarak şakalar yapmış kayınlar karsılık vermiş,(elele tutusma oyunu dedikleri bu oluyo galiba)kayınlarına bitanem hayatım vs diye hitap eden ve daha nice sekilde samimi davrnmıs karsılığınıda herkesten görmüş davranısları herkesçe normal karsılanmış hatta yetmemiş sıcakkanlı candan olarak nitelendirilmiş bi kızımız(bunlar yaşanırken sedefin eşi askerdeymiş)
sema:ailenin ikinci gelini.eşinden 2 yaş büyük olması sebebebiyle basta k.peder istememiş sonra razı olunmuş.çiçek çikolatasının parasını bile evlendikten sonra borç olarak ödemiş kaynana kayınpederden bir iğne ucu hiçbirşey ciddi anlamda tek birşey bile görmemiş(o dönem borcları varmıs)nişanlılık döneminde kaynana ve sedef tarafından birlik olarak fazlasıyla dışlanmış laf sokmalara maruz kalmış,şimdilerde evli ve çocuklu olduğu halde kaynana tarafından hala bunu yaşamaya devam eden,sedef gbi davranmadığı için soğuk kaynana ve kayınpeder tarafından soğuk olarak nitelendirilen bi kızımız.sedefin samimi hareketleri cıvıklığı yüzünden ayrıca sedef ve eşi ne nişanına ne düğününe gelmeyip bide kendi borçlarını bunların üstüne yıktıkları için 2 senedr görüşmüyorlar.sedefin agzından dinleyemedik.sema sedefe kin kusuyor.bulsa bir kaşık suda boğar
büşra(ben):şuanda nişanlı 3 ay sonra düğünü var.sözlenmeden önce nişanlısını kesin bir dille samimiyetten hoşlanmadığı istemediği konusunda uyarmıs olmasına ragmen.sedef kızımızn sıcakkanlı!yaklasımlarını terseleyemeyen nişanlısı yüzünden iğne ipilğe dönmüş sinir harbi yaşamış aglamış zırlamış,sonunda kaynanaya bu konu konuyla ilgili haklı bir sebepten patladığında kıskanç damgası yemiş.doğru söyledği için dıokuz köyden kovulmuş.bununla berber yanlışı yapan gelin sedef yne bastacı edilmiş.her defasında sema ve büşra çekemeyen sedef iyiniyetli sıcakkanlı gelin ilan edilmiş.haksızlığa gelemdiği için neredeyse sinir hastası olmuş bi kızımız.şuanda nişanlısı ile arası iyi nişanlısını güç bela sedeften uzaklastırmayı mesafe koydurmayı başarmış.ama laftan anlamayan kaynanasına ne yapacağını şaşırmış bi kızımız.
ee bunca okudunuz ne anlatmak istiyorum şimdi ben amacım ne?
işte bu noktada ben bile tıkanıyorum.takmıycam diyorum banane ben mutluluğuma bakcam yesinler birbirlerini diyorum olmuyor.nişanlımla sedef yüzünden öle doruk kavgalrımız olduki ciddi anlamda psikolojim alt üst.kadının adını duymaya tahamülüm yok.evet bu kıskançlık olarak niteleniyosa ki bana göre öyle değil ama ben kıskancım.laftan anlamayan bi kaynanam var.iyiliğineiyi hoş.konuyu döndürüp dolaştırıp sedefe getirir.haz etmedğimi hoşlanmadığımı nişanlımla bu yüzden çok yıprandığımız bi tartısma esnasında söyledğim halde.sanki o tartsmayı yapan biz değiliz hersey olması gerektiği gibiymiş gibi över över durur.yok senin nişanlına sedefin kocasına kendi maaşıyla hediyeler alırdı.yok biz şöyle iyiydik yok sedef böle yapardı sedef çok iyi arar telefonda hala semanın bebişini sorar.yok işte sedef barısmaya razı sema ya güvenemiyorum.ya inanın böyle anlatmakla olmuyo.ayırmam kayırmam hepiniz birsiniz diyip.sonra gözümüze gözümüze sokuyor sedfte sedef diye.korkuyorum birgün patlıcam ve sonu hiç iyiyegitmiycek.o anlattıkça eski günler geliyo aklıma sedef yüzünden ne kadar üzüldüğüm.kendimi değersiz hissediyorum.sonra günlerce çıkmıyo aklımdan bu kadın.sonra nişanlıma açıyorum tekrar sedef konularını.bu sefer sakinleştrmeye çalışsada anlıyorumki ben böyle yaptkça nişanlımda içten içe sedefi kıskandığımı çekemediğimi düşünüyo.gözünde büyüyo ve yine yenilen ben.çoooookk uzun oldu farkındayım.takıntı yaptığımında farkındayım.inanın bu sebeple artık psikologa bile gitmeyi düşündüm.hele o kaynanama şöyle bi içimi kusmak istiyorum.biz yapsak kapının önüne koyradınız sedef yapınca candan oluo ayırıosun bıktım senin sedefinden diye.çok rica ediyorum sizden bana yardımcı olun.herkes bi fikir yazsa belki bi çıkış yolu bulurum.çünkü ben bu saçma sapan takıntı ve düşünceyle ne saglıklı bi evlilik yapabilirim.nede ilerde iyi bir çocuk yetiştirebilirim.kendimi bu düşünceleri aşmak istiyorum bu olaylardan sıyrılmak istiyorum.kötü olmak istemiyorum(

ve lütfen akadaşlar hayattki en değerli varlığınız kimse onun hatırına bana faydası dokunacak yapıcı eleştiriler yapın yol gösterinki kendimi toplıyım.burdada kötü şeyler duyar yada alay konusu olursam gercekten iyice kötüye gidicek ruh halim.şimdiden teşkkürler herkese

bahsettiğin kadını tehlikeli buldum. nişanlını ondan mümkün olduğunca uzak tut. ilerde bu kadın yüzünden başınız ağrıyabilir, kaldı ki şimdiden sen tahammül edemiyorsun. evlendiğinizde bu kadın size yakın olacak mı? aynı şehirde aynı semtlerde misiniz?

teşekkür ederim cevapladığın için.ayrı şehirlerdeyiz.ama sık sık geliyorlar.ayrıca hiç gelmesler bile kaynanam sayesinde hep hayatımızda canım.nabıcamı şaşırmış durumdayım ve gercekten tahamülüm yok

Senin kendine kastın var o zaman, haftada en az sedefle ilgili bir konu acarken ne diye bu aile' nin sevilen gelini olacagım diye ugrasıyorsun ki?
Haklı bile olsan cok fena takıntı yapmıssın sedefi, kendini sevdirmesinden, kacarak evlenmesine kadar!
Sen o aile' nin icinde oldukca sedefi gördükce, sana ne kadar kimin yardımı dokunabilir bilmiyorum??

Tek kelimeyle ; YOKSAY. Gorme duyma konusma gorusme. Bi de boyle dene. Ve dusun kendini psikologluk ettigine degecek bir insan mi bu sedef...

hımm.. hiç değilse ayrı şehirlerdesiniz, herkesin yeri ayrı yurdu ayrı. eğer sen nişanlısını seviyor ve ona inanıyorsan, onun seni sevdiğinden önemsediğinden sana gerçek anlamda değer verdiğinden eminsen feriştahı gelse o kadın kaç yazar! ama senin keyfin kaçıyor anlıyorum. şunu diyeyim, deli deliyi görünce sopasını saklarmış. o yırtık mı? sen ondan daha yırtık ol. çok mu methediliyor ailede? onaylama. sevimli olmak zorunda değilsin. tepeden bak ona. bakışlarındaki küçümsemeyi gülümsemenin altına gizle. yani öyle tavır takın ki, rahatsız olsun senin yanında. bir huzursuzlansın. öyle bir bakış bak ki, seni umursamıyorum ve zavallı buluyorum anlamı çıksın. bir de kendine sonsuz güven

ah güzelim bunun gibilerle gizli gizli oynayacaksın...sallama bile..lafı geçince sedef şöyle iyi böyle güzel dediklerinde evet yaa Allah herkesi mutlu etsin gibi gelir geçer cümleler kur ve geç...çünkü bazı şeyleri değiştiremezsin ve değiştirmeye kalkarsan,kıskanç,soğuk,çamur atan biri olarak nitelendirirsin...kayınvaldeyle de konusunu açtırmamaya çalış... önemli olan senin eşin olacak kişi..ciddi takıntı yapmışsın kendine..belki nişanlın senin onu kıskandiğinı düşünmüyordur ama sen bu şekilde nitelendirilmeyi öyle sindirmişsinki içine başkalarınında seni düşündüğün gibi nitelendirdiğini zannediyorsun...zaman sadece birazcık zaman...eğer birbirinizi tanıyor ve çok seviyorsanız herşey rayına oturur...psikoloğa bu sebep için değil ama her şeyi bu denli içinde büyüten bir yapın varsa git...

ha bir de, senin değerini bilmeyen kayınvalideyi sen de hayatında hakettiği yere koy. asla yaranmak zorunda değilsin. eğer seni göremiyorlarsa bu sen o kadından daha az değerli olduğun için değil, onların seni değerlendirme kapasiteleri bu kadarmış. kimsenin seni sevmesine ihtiyacın yok. kocan sevsin yeter

ben kendimi anlatamıyorum canım galiba.sedef kaçarak evlenmiş tüm herseyi yapılmış derken parantez içindede belirttim zaten ne şekilde olursa olsun hakkıdır diye.kaçarak evlenmesine yada çok sevilmesine takmıyorum.inana öyle bir duruma geldimki keske onlar daha iyi olsalarda kaynanan sedefn askından bizi hatrlamasada hiç görüşmesem.
kendimi sevdirme konusuna gelince yalan değil ilk zamanlar hep uğrasıyordum sevsinler iyi anlaşalımki ilerde evlenince eşim mutlu olsun diye.şimdi öyle bir derdimde kalmadı çünkü artık kaynanamı sevmiyorum benim sevmediğim biri beni sevse ne olur sevmese ne olur.sadece istredimki kaynanam biraz saygı duysun biliyo haz etmediğimizi dönüp dönüp gözümüze sokuyor sedefi benim canımı sıkan bu ben sedef konularını kendi içimde aşmaya çalıştıkça kaynanam yüzünden başa dönüyorum.
ya ben sedefe sırf nişanlımın hatrına gergnlk olmasın diye hamileliğini tebrik etmek için msj attım.pardon hangi büşra yazdı bana.ki numaram onda var benm olduğumu biliyodu sırf kahaleye almıyorum havasında davranmak için yaptı.şimdi sedef bana böyle davranırken mutlu mesut kendi havasında takılırken.bana böyle davranana bir insan hakkındaki övgüleri yedi yirmidört duymak canımı sıkıyor.kaynananın agzıda torba değilki büzeyim.ne yapabilirim nasıl halledebi,lrim bilmiyorumbu arada bana hani büşra diye tanımamazlıktan geldi aksam kaynanayatelefonda ay canım büşra msj attı nasıl sevndim nasıl diye ballandıra ballandıra anlatmıs.yani ikli oynuyo her seklde kendini iyi gösteriyor.offfff

arkadaslar hepinize çok teşekkür ederim öyle güzel şeyler yazıosunuzki yalnız değilim diyorumkendi kendime çok teşekkürler hemen dönücem ben lütfen fikirlerinizi paylaşmaya devam edin bana çok faydası oluyor inanın buna

Meşhur amanede senmiydin neyse oraları hiç açmayayım.. Hoş duyumlar değildi zaten..

Konuya gelince ne bileyim bunca insan Sedef te Sedef derken tek senin ve diğer eltinin onu sevmemesi bana tuhaf geldi.. Tek sen değil çünkü duyduğuma göre eltiler birbirini çekemezmiş ki sende mi öylesin diyesim geldi ( Benim eltim yok ) Senin yazdıklarını anlatım atrzını duyunca iyi ki de eltim yok diyesim geldi , yoksa senin namından mıdır nedir şükür ettim yani halime

Bir de madem nişanlınla iyisin istediğin gibi Sedef'ten de soğuttun vs... Eee daha ne istiyorsun.. Sana ne kaynanandan , istediği gelinini sever ki sen daha gelini bile olmamışsın tam anlamıyla.. Niye ara bozuculuğu misyon ediyorsun ki kendine.. Zorla güzellik olmaz, saygı da sevgi de kusur etme zamanla sevilirsin sende..

Bende Sedef'i sevecem o olacak şimdi

Son düzenleme:

Karakteri bozuk oldugu kesin, ona lafım yok, sende politik ol biraz o zaman, bu kadar niye takıntı yapıyorsun gül ve gec, sence baska bir yolu var mı bunun? Mesafe' den baska kimin karakterini düzeltebilirsin bu saatten ve bu yastan sonra? Kayınvaliden bu sekilde devam edicektir, sende sedefi nisanlına tekrar tekrar actıkca da olan size olacak baska kimseye degil,
Yoksa kafayı takıp ömrünü cürütmeyi mi yegliyorsun?
İki yolu var, ya bu deveyi güdeceksin, ya da bu diyar' dan gideceksin. Secim senin kimse sana ayrıl, evlenme diyemez ama iyi düsün diyebilir, insan sadece sevdigiyle evlense bir derdim var? topicinin yarısı kayınvalide, elti, görümce üclüsünden olusmazdı.

birileri sedefi överken hiçbişey olmamış gibi davran, önemseme
bence kaynanan senin hassasiyetini anladığı için böyle davranıyor

Sema gibi akıllılık edip hepsiyle görüşmeyi kesmen mutluluğun için tek yol bana kalırsa
ama senin nişanlın bunu yapmaz

Sizi bilmem, konularınızı bilmem ancak anlattıklarınızda 18 -21 yaş arası olduğunuzu düşündüm. Yaş nereden çıktı derseniz, çünkü daha olgun biri bu satırların aslında sevdiği adama hakaret olduğunu bilirdi. (olgun gençler konudışı lütfen her genç üstüne alınmasın)

Nişanlınızdan kıskandığınız ve samimiyetinden hoşlanmadığınız kişi yengesi yani abisinin eşi. O kadını bilemem ama siz nişanlınızdan o kadını kıskanarak aslında müstakbel eşinize güvenmediğinizi gösteriyorsunuz. Nişanlınız yengesine bakacak kadar zavallı ve aşağılık ise kadını geçin önce nişanı bozun. Çünkü yengesine bakan herkese bakar.

Ha diyorsanız ki benim nişanlıma güvenim tam, o zaman bunlar hiç sorun değil. İlave olarak herkes sevilecek diyede birşey yok. Varsınlar sizi soğuk bulup sevmesinler.

Son düzenleme:
Madem Sedef'le yakın değilsiniz,madem tek sorun kayınvalidenin ondan bahsetmesi...

O halde kayınvalidene uygun bir dille,rahatsız olduğunu söyle :
"Ben Sedef'ten hazetmiyorum,nişanlımla bu sebepten tartışmalarımız oldu,o yüzden rica ederim bana bir daha ondan sözetmeyin,rahatsız oluyorum."

Konunun özüne gelirsek...Sedef kaçtığı zaman,yani aynı odada yattıkları zaman,kayınlar kaç yaşındaymış ?
Çok küçüklerse kardeş mantığı yerleşmiş olabilir.
Büyüklerse,zaten ailenin yaptığı çok yanlış.Kızı ne olursa olsun,erkeklerin odasında yatırmamaları gerekirdi.

ne sedefmiş arkadaş...
güzelim sen bırak sedefi medefi nişanlınla arayı iyi tut kaybetmek istemiyorsan...
daha şimdiden fenalıklar geliyo sana sedefle karşılaşacaksın diye...
evlendikten sonra göreceksin tabiki onu o da gelecek sende gideceksin...
ne zannediyosun..
ve sen zaten bu takıntılarından kurtulmadan evlenme...
kendi kendini ve eşini çok rahatsız edersin bu halde...

biraz rahat olmalısın..sedefi takıntı haline getirmişsin.nekadar samimi olurlarsa olsunlar ne kadar överlerse övsünler..herkesin bir zayıf noktası vardır..sanırım sedefte senin zayıf noktan olmuş ve ne yazıkki kayınvalidende bunun farkında...zaten kaç yaşında kadın tabiyki farkında olacak...sen sinirlendikçe yada bozuldukça bu duruma, galiba kayınvaliden bundan zevk alıyor..yada hepinizin sedef gibi yalaka olmasını istiyor..pofpoflanmayı kim sevmezki..
fakattt kimse kimseye benzemez..herkesin huyu suyu karakteri farklıdır..sana tavsiyem bundan sonra kayınvaliden sedefi övdüğünde sende ona katıl ve beraber övün..sedefi yere göğe sığdırama...bak nasıl bozuluyor ozaman..hatta arada sırada sedefi telefonla ara hal hatır sor..ve kayınvalidene de bahset bundan ..telefonla görüştük selamı var gibisinden..dinsizin hakkından imansız gelir demişler..

boşver eşinde nekadar samimi olursa olsun..sonuçta yengesi bu insan..nekadar samimi olabilirki..ayrıca eşin birden bire mesafe koysa senden bilmezlermi bu durumu..kendi kendini kötü gelin yapacaksın..boşver canım zamanla mesafeler zaten olur..ayrıca uzak şehirdeler..

eminim ki bu şekilde halledeceksin....kolay gelsin canım :)

semanın eşi 22 benim nişanlım 18 sedef 19 yaşındaymış.çıkıp deslerki kızım bzimde cahilliklerimiz olabiliyo amenna diyeceğim.ama bu olanlar seneler gecmesine ragmen normal geliyo onlara nişanlım şuan 27 yaşında düşünün kaç sene gecmiş hala aynı tas aynı hamam
kaynanam o kadar uyanık bir kadınki ben daha senin dediğini ona demeyi planalrken o bana sema rahatsız oluyo sedeften bahsetmemden e böle olurmu ayıptr sen gelinimsen oda gelinim agzıma kilitmi vurcam ben diyip yolladı bana msjı sustum salaklığıma doymıyım.ki zaten ben kaynana sedefin adını agzına almasın demiyorum elbette konus gelir konusulur.ama bu kadın hepimizi rahatsız< ediyor kaynana bunu çok iyi biliyor buna regmen inat eder gbi alakasızca konuları sedefe getrip övüyor.bunu aşamassak sonu kötü olacak gbi

tatlım öylede denedim o övdü ben katıldım muhabbetini yaptı dinledim yorum yaptım ortak oldum ama vazgecmedi. ilk baslarda nişanlım yanımda yokken anlatıodu sürekli gayet memnunmuşum gbi muhabbete ortak oluodum nişanlım gelince konuyu değiştiriyodu.şimdilerde taktiğim ters tepmiş olmalıki nasılsa amanede de rahat gbilerinden heryer herzaman konumz sedef!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…