hangi başlık yakışırki!:(

'Mutluluğun yolunu bilmem ama mutsuzluğun yolu başkalarını mutlu etmeye çalışmaktan geçer.'
diye bir söz vardı, kime ait olduğunu hatırlayamadım şu an ama düşününce haklı bir söz olduğunu
anlayacaksın. Kayınvalideni mutlu etmek, onun gözüne girmek, en sevdiği olmak zorunda değilsin.
Bunu kabullenmelisin öncelikle. Kabullenirsen eğer, yanında Sedef'i altınla kaplasalar umrunda olmaz.
Takıntı da olmaz senin için. Aynı şekilde kimsenin de seni mutlu etmesini bekleme. Kayınvalidenle
seviyeli bir ilişkin olsun, saygı çerçeveni iyice belirgin olacak şekilde çiz, gerisini de bırak...

Benim kayınvalidem de kız kardeşimin çok sıcakkanlı, çok içten olduğunu söylemişti. Ben bunu takıp
kıyasa girseydim oooo... O öyledir dedim. Niyeti ne diye de hiç düşünmedim. Ben böyleyim, buyum
ve böyle olmaktan mutluyum. Eşim de beni böyle seviyor. Gerisi önemli mi? İnan umurumda değil.
Kırılmak istersen bahane çok ama ne gerek var ki canını sıkmaya... En iyisi hiç kötüye yorma,
kafana da fazla takma...

Sedef'e gelince, sadece akrabalık gereği görüştüğün biri olarak kalacağını hareketlerinle belli et.
O başlarda anlamaz belki ama zamanla anlayacaktır emin ol.

kaynanam söz günümüzde semaya aslında allah biliyo ben büşranın senle samimi olmasını istemiyorum demiş.böyle bişi varmıya insan istemesmi gelinleri iyi anlaşsın ben bu insanlardan bişe anlmadım

tatlım kayınpederm kapalıları çok sever ablamı gördü öve öve bitiremedi.öyle gurulandımki benim ablam ya dedim içide öyle güzeldir dedim.sonra kaynanam kaç kere baska kızları komsu kızlarını anlattı döndü nişanlıma bi görsen nasıl güzel falan dedi hep güzellklerini onaylatmaya çalıştı sustum zamanla takmamaya basladım.bilmiyorum belki ifade edemyorum kendimi ama sedefe gıcıklığım kıskançlıktan değil sevsinler övsünler umrumda değil.bana dokunan kaynanam sedef yznden yıprandıımız nişanlımla birbrimize grdimizi biliyo buna ragmen sedefi anlatmaktan vazgecmiyo.aramızın bozulmasından bile korkmuyo değişik bi psikoljideyim ifade edemiyorumkendimi canım

Evet, sehirler ayrı zaten, araya mesafe' de koyunca daha ne olabilir ki? Kimsenin düsüncelerini degistiremezsin amanede, kayınvaliden böyle gider artık, ancak sedef' ten bir darbe yer belki o zaman degisir bilemem, ama illa sevmek, kendini sevdirmek zorunda degilsin, banane yani kim nasıl anlasırsa anlassın, anlatsın dursun sedefi, takma senin evin ayrı, kapın ayrı, uzaksınız zaten ya yakın olsaydınız? Sürekli ic ice olsaydınız? Her gün dinlemek zorunda kalsaydın kayınvalideni?
İlla ki görüseceksiniz ama mesafe olduktan sonra hem baska bir sehirde olunca haftanın 3 günü yüzlerini görecek degilsiniz ki, görüstügünüz de gerektigi gibi davranır evinize dönersiniz, dua edin aynı sehirde degilsiniz.

Son düzenleme:
benim kaynanamın sagı solu belli olmuyor güzel güzel konurken birden kavga çıkarıyor alevleniyor.yada gülüp kahkaha atarken aglamaya baslıyor.ben artık bu durumu kesnlkle düzeltmek o yzdenede kaynanama bu sedef konusundaki rahatsızlığımı anlatmak istiyorum son vermek istiyorum bu duruma.kavga çıksın sinrler gerilsin istemiyorum tatlı bi dille nasıl söyleyebilirim arkadaslar.(bu arada hep hiç bir gelinim bana gelip ötekinin lafını yapmnasın hiçbirinizi konusturmam der)niyeyse sedefi baya baya konustrr ama söylesen tesiri yok sussan gönül razı değil işte.ne demeliyim sizce

iste bunun icinde sende kurnaz olacaksin canim, yoksa senin demek istediklerini kiskaniyor cekemiyor yonune cekecekler, hernekadar mesafeli olcaksanda her gittiginde sedef konularini duyacaksin en onemlisi boyle nisanlin da seni anlamiyacak , rol yaparsin yaparsin birgun patlar hakliyken haksiz duruma gelirsin, cok takintili yapmis bu kadin seni simdiden illerde ne olcak peki ,

haklısınız bende öyle düşünüyorum yalan değil şu aralar sedefin yaptığı bişi yok ztn görüşmüyorus konusmuyorus haber almıyorus birbriimziden.bu kaynana delirtcek beni sedefi takıntı haline getrmemede ondan kaynaklı ztn ben nişanlımla yaptığımız kavgaları unutmaya çalıştıkça o sedef diye sunuyor önüme.nasıl düzgn bi şeklde sürekli sedefi dinlemekten hoşlanmadığımı anlatabilirim kızlar

2 seçeneğin var

ya ayrıl
ya da kısasa kısas yap..çözümlerin zaten ortada cnm..

işte bende bunu kestremiyorum bu yüzden durup durup konu açıyorum canım.nişanlıyım sedefn yznü bile görmüyorum kaynanadan duydukça sinrm zıplıyo kendimi buraya zor atıyorum.ilerde evlennce grşmek zorunda kalınca neolucak bilmiyorum hiç

hepinize teşkkür ediyorum kızlar konustukça rahatlıyorum biraz değmiceni daha iyi anlıyorum.PEKİ KAYNANAMA RAHATSIZ OLDUĞUMU DİNLEMEKTEN HOŞLANMADIĞIMI SÖYLEMELİYİM
YADA NASIL BİR ŞEKLDE SÖYLEMELİYİM BUNU KAVGA ÇIKSIN YADA GERİLELİM İSTEMİYORUM ÇÜNKÜ

sanirim sedef gercekten samimi ki aile iki gelinide karsisina almis sedef icin. eee canim sizde sevdirin kendinizi kiskanclik yapmayin

kaynanana söyle ozaman hep sedef hep sedef başka konu yok mu dıye
bellı et rahatsız olduğunu
nışanlında pek bı saf hala kızla el oyununa devam mı
sedef üye olsa buraya, konuşurduk onunla, rahat bırakırdı senııı
ne eltıymış ama haaa

bu arada busra olmamış, amanede ısmı daha çok yakışıyor sana

yokmu arkadaslar kaynanama nasıl tepki koyacağım konusunda fikri olan sizin yardımınızla en kısa zmnda hayata gecirip kafamı rahatlatmak istiyorum

ben duymak istemiyorum kendisi hakkinda yorumlari felan dersen kotu olur ya nisanlin desin annesine guzel bir dille yada sen laf acildiginda konu degistirmeye bak duymamaslik yap her defasinda yap yoksa yanlis anlarlar sedef hayranlari ama biraz tuhaf olcak ama kaleye girmeden kaleyi durduramazsin.....

O zaman sorun artık sedef degil, ondan sürekli bahseden kayınvalide!
Kayınvalide iste, öyle düsün.
Bahsetmesini konusarak engelleyebilir misin? Bilemiyorum ama eger bu evlilik olacaksa duyup dinlememeyi, görüp görmemeyi ögreneceksin baska yolu yok.

tmm ben kendi fikirimi söyleyim siz doğru olup olmadığını söyleyin.bu kız benim nişanımda bana öyle bir bakıs atmıski gören herkes bi saçına dalmadığı kalmıs derken kaynanam onada kılıf uyfurp konuyu kapamıstı.kandillerde msj atmıstım cvp falan vermemişti(nasıl biri olduğunu öğrendikten sonra iyiki vermemiş diyorum)hamileliğini tebrik etmek için msj attığımda tanmazlıktan gelmişti ki benim için en mühimi bu
bunu kayınvalideye anlatıp tabi o sedef konusunu çtığı zmn anlatıp beni tanımazdan gelen birinin nasıl biri olduğunu yada nabıb ne ettiğini merak etmiyorum annecim diyip kestrip atsam nasıl olur.nişanlım bu konuda arkamda ztn.hatta ona kalsa sedef sedef sıkıldım anne baska muhhabbetmi yok ded diyo

kaynana söylersen eğer, onu kıskandığını düşünür bence..

kız sana bir şey yaptı mı??
sana bir laf söyledı mi?
senı rencıde edıcek bir söz söyledi mi??

bunların hiç birini yapmadıysa eğer,,, kesınlıkle kıskandığını düşünmemeleri kaçınılmaz olur benden söylemesı :49

sırf hareketlerınden ve oyunculuğundan rahatsız oluyorsun diye , benim bir şey yapmam gerekıyor demen yanlıs olur..

sende kaynana oyunlar yap o zaman..samımı gözük, zaten bır müddet sonra gözüne girersen eğer, ne yaparsan yap senden ıyısı olmaz

ya bu deveyı güdüceksın, ya da bu diyardan gideceksın kuzum

aynen öyle cnm sorun kayınvalide bi acaip kadın delirtiyo beni delirtiyooo

Canım durumun zor gerçekten.Yorumları baktım belki aynı şeyleri tekrarlayacağım ama...

Sedef denen karakterden olabildiğince uzak durun.Evlendikten sonra kesinlikle ayrı bir ev tutun,hatta mümkünse ayrı bir ilde yaşayın.Yoksa Sedef yaşadığı sürece sizin mutluluğunuza engel olacaktır.Soğukkanlı ol,yani Sedef'in çıkardığı,çıkarabileceği tatsızlıklardan dolayı sakın sinirlenip,kavga ya da olumsuz bir konuşma yapma.Bu daha çok göze batacaktır.Sedef'in eline koz vermiş olursun ve sakın Sedef'in,kaynananın eline koz falan verme...Sedef dedikodunu da yapar,iftira da atar,seni Allah korusun kocandan ayırır da...Sizin tek çareniz evlendikten sonra ayrı eve çıkmanız...

Allah yardımcın olsun,serinkanlı o.Çocukça davranma,düşünme...Hiç bir şeye kulak asmadan doğru bir yolda ilerlemene bak. Şimdiden mutluluklar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…