- Konu Sahibi Cokmutsuzumcok
-
Hanımlar kafam çok karışık bu yıl sınava girdim sıralamam 16k
Bu sıralama ile bana kesin gelen okullar: ankara üniversitesi pdr,gazi üniversitesi pdr,selçuk hukuk,çukurova hukuk,uludağ hukuk,odtü uluslararası ilişkiler ve odtü Kamu yönetimi ve siyaset bilimi... ailem ankarada yaşıyor bende burda kalmak istiyorum şehir dışı istemiyorum çünkü lisede yatılı kaldım ve zorluğunu yaşadım...meslek testi çözdüm genel olarak bu bölümlerim hepsine eğilimim var...Hukuk Fakültesi gözümü korkutuyor derslerin zorluğu falan bide hukuk yazarsam kesin şehir dışı olacak Konyaya gitmek istemiyorum bide biliyorsunuz çünkü çok rahat bir şehir değil ilkokul ve ortaokulda orda yaşadım..kafam çok karışık hocalarımda pdr bölümünü küçümsüyor aslında odtü de yazabilirim ama uluslararası ve kamunun iş garantisi var mı??odtü ingilizce eğitim veriyor Kampüsü harika aile yanı hem ama işte bölümler iş garantili değil.yardım edin kafamda
deli sorular...Diğer hukuklarıda yazabilirim ama hukuk beni çok zorlar mı hem diğer şehirler aileme çok uzak olacak ??artık biraz rahat etmek istiyorum ama ileride iyi parada kazanmak istiyorum...
çukurova kötü mü?Çukurova hukuk tavsiye etmem
ben olsaydım uludağ hukuk ya da ankara pdr ikisini düşünürdüm
Ilk olarak hukuk yazma . Cunku son zamanlarda hukuk fakultesi sayisi çok artti. Devlette ankara veya istanbuldaki iyi universitelerden biri olmayacaksa yazma .
Ben ankara pdr veya Odtu dusun derim . Tabi ki burada senin ilgili alanlarin ve gelecekte ne yapmak istedigin rol oynayacak . Ileride yurtdisi dusunuyorsaniz ve 3 un uzerinde bir ortalama yaparsaniz yurtdisi sansiniz bile olabilir . Ben olsam Odtu yazardim. Kampus ortami, ingilizce egitimi. Kisacasi sana getirisi çok fazla . Tabi okurken stajlara katilip vs . Kendini gelistirmelisin. Ustune bir de yurtdisi yuksek lisans oh mis ; )
Kisacasi eger pdr dusunmuyorsan direk Odtu derim . Yok her okulda var , aciktan da okunuyor diyenlere kulak asma . Odtulu her turlu is bulur
Devlete atanmaya yönelik eğitim vermiyor derken ne kastetdiler anlayamadım..
Üni sadece meslek edindirme yeri değil 4 yılda muhatap olacağın hersey senin kişisel gelişimin..
Bu sebeple ODTÜ tabiki ilk tercih olur.. ama istediğin bölümler çok farklı birbirinden ne istediğin önemli..
Puana göre değil beceri ve isteğe göre seçim yapmalisin..
İş bulmak beceri şans tanıdık çaba vs garanti birsey yok sen ne yapacaksın karşına neler çıkacak bilinmez..
Severek oku donanımlı ol gerisini yaşayarak göreceksin..
Arkadasim gozun korkmasin benim bolumum de hukuk evet cok zor madde nin bide fikralari var ve herseyin hukuku var :) ama inan yaparsin en dogru tercih hukuk olur bitirince hakimlik yada savciliga hazirlanirsin kaliteli meslek sahsim adima diyorum ben devaminda oyle yapacagim hirsliysan eger ezberin iyiyse pes etmiyceksen tercih et derimHanımlar kafam çok karışık bu yıl sınava girdim sıralamam 16k
Bu sıralama ile bana kesin gelen okullar: ankara üniversitesi pdr,gazi üniversitesi pdr,selçuk hukuk,çukurova hukuk,uludağ hukuk,odtü uluslararası ilişkiler ve odtü Kamu yönetimi ve siyaset bilimi... ailem ankarada yaşıyor bende burda kalmak istiyorum şehir dışı istemiyorum çünkü lisede yatılı kaldım ve zorluğunu yaşadım...meslek testi çözdüm genel olarak bu bölümlerim hepsine eğilimim var...Hukuk Fakültesi gözümü korkutuyor derslerin zorluğu falan bide hukuk yazarsam kesin şehir dışı olacak Konyaya gitmek istemiyorum bide biliyorsunuz çünkü çok rahat bir şehir değil ilkokul ve ortaokulda orda yaşadım..kafam çok karışık hocalarımda pdr bölümünü küçümsüyor aslında odtü de yazabilirim ama uluslararası ve kamunun iş garantisi var mı??odtü ingilizce eğitim veriyor Kampüsü harika aile yanı hem ama işte bölümler iş garantili değil.yardım edin kafamda
deli sorular...Diğer hukuklarıda yazabilirim ama hukuk beni çok zorlar mı hem diğer şehirler aileme çok uzak olacak ??artık biraz rahat etmek istiyorum ama ileride iyi parada kazanmak istiyorum...
Arkadasim gozun korkmasin benim bolumum de hukuk evet cok zor madde nin bide fikralari var ve herseyin hukuku var :) ama inan yaparsin en dogru tercih hukuk olur bitirince hakimlik yada savciliga hazirlanirsin kaliteli meslek sahsim adima diyorum ben devaminda oyle yapacagim hirsliysan eger ezberin iyiyse pes etmiyceksen tercih et derim
yani kppsye yönelik bişey öğretilmiyor demek istiyorlar.
işte bu söyledikleri kafamı karıştırıyor odtü hep ingilizce birde mezun olduktan sonra devlete girmem zor gibi çünkü öğrendiklerimin türkçe karşılığını bilmicem ki devletin yaptığı sınavı geçemem.
hukuk okuyabileceğimi düşünüyorum ama karşıma şehir sıkıntısı çıkıyor anadolu gelmezse konya olur ama konyada içime sinen bir yer değil tutucu bir yer üniversite hayatı zehir olur diye korkuyorum..sonuçta 4 yıl ama diğer şehirlerde çok uzak antalya adana..eskişehir ve konya hızlı trenle çok yakın oluyor.sizce alışabilir miyim konyaya belki kardeşimle gitme durumu olabilir o konyada ikinci öğretim olacak ama ben 1.öğretime giriyorum sizce birbirimize destek olup daha mutlu olur muyuz?biz hiç ayrılmadık ki çünkü ikiziz.
Nerde ikamet ediyorsun uzak bir yer seni yorabilir evinde huzurluysan yakin bir yer tercih edebilirsin ama kafani karistirmak istemem ama hukuk okuyup ilerde vekillige aday olabilirsin ailemin cogu oyle yani illa mezun olunca avukat olcaksn dye birsey yok hakimle konustum olursun zor oldugunu soyledim ama bakiyorum da okulu bitirebilirsen hicte zor degil dersler zor sadece inan adliyeye gttm ne haller avukatti ne coluk cocuk grdum yani kalmadan basarmslar benim heves ettigim bolum oldugu icin 2. Uni olarak aldim ilahiyat okuyodum yari da braktm cnku hayallerim ck farkli ATATURK uni deyim lefke avrupa uni yada beykent uni de devam ettirecegim nrmal dede cok unutkan biriyim fazla bilgi yuklemektn ama inan hukuksal seyleri unutmuyorm sevmen lazim bolumunu o havasina kapilman lazimhukuk okuyorsunuz sanırım banada yazdıklarım içinde bu yakın geliyor hangi okul sizinki*
Ayrica sana tavsiye secicegin bolumun is alanin fazla olmasi disinda emeginin sonunda alacagin maas kuzenim biyoloji okudu oyle sacma maaslrki ve bir kuzenim muhendis dha yeni 3 kusur aliyor ama hukuktan mezun olanlr basta az aliyr ama buro acarsn kazancin farklilasr avukatlk yap demiyorum gozun yuksekte olsun hakimlik savcilik gbi sana tavsiyem maas oranlarinida goz onunde bulundur gelecegin icin 10 milyr maas almak ayri 3 bin almak ayrihukuk okuyorsunuz sanırım banada yazdıklarım içinde bu yakın geliyor hangi okul sizinki*
Nerde ikamet ediyorsun uzak bir yer seni yorabilir evinde huzurluysan yakin bir yer tercih edebilirsin ama kafani karistirmak istemem ama hukuk okuyup ilerde vekillige aday olabilirsin ailemin cogu oyle yani illa mezun olunca avukat olcaksn dye birsey yok hakimle konustum olursun zor oldugunu soyledim ama bakiyorum da okulu bitirebilirsen hicte zor degil dersler zor sadece inan adliyeye gttm ne haller avukatti ne coluk cocuk grdum yani kalmadan basarmslar benim heves ettigim bolum oldugu icin 2. Uni olarak aldim ilahiyat okuyodum yari da braktm cnku hayallerim ck farkli ATATURK uni deyim lefke avrupa uni yada beykent uni de devam ettirecegim nrmal dede cok unutkan biriyim fazla bilgi yuklemektn ama inan hukuksal seyleri unutmuyorm sevmen lazim bolumunu o havasina kapilman lazim
Canim uni de kpss ye yönelik eğitim olmaz zaten onun için kpss kursu var..
ODTÜ ing. Türkçe karşılığını bilemiycem ne demek anlamadan mi bitireceksin okulu.. tabiki hem türkçe hem ing.hakim olacaksın konulara.. olmalısın..
Ikizlerin bağı farklıdır birlikte olmak güzel olur ama hayati kararları bu kistas ile alma.. kendi yollarinizi çizme zamanı artık..
Lütfen iyi düşün ve bilip bilmeyen herkes konuşur iyi araştır..
Hukuk içinde uhte kalacaksa çok istiyorsan tabiki yolun açık olsun ama iyi düşün..
Hukuk mezunu ulus.ilişkiler mezunu 2 arkadaşım aynı şirkette çalışıyorlar şu an..
Ilk tercihin ankara hukuk olsun 442 puan la almislar taban puan tabiki ama kontenjani yuksek 667 gozukuyor bakmadm kabataslak okudum kac puan yada siralamn nedr bilmiyorum icini ferah tut bi sekilde yerlesirsin ama bolum secerken ilerisini dusun hayat ck zor imkanlr zor heris veren 1300 kafasinda dusun artk tek care duzgn bir bolum yada is sahibi olmak ben 28 yasindym hatta gerekirse bir okul dha okul okumak isterm .. ki yolun uzun hukuk bitince baska bolumde alirsn kisitlama kendini hicbrzmn ztn guzel para kazanmaya baslaynca alternatf dusunmezsn :)ben ankarada oturuyorum hukuk istediğimden emin gibiyim sözel zekam yüksektir kolay ezber yapabilirim ama sorunum şehirle ilgili ankaradan eskişehir ve konyaya hızlı tren var ikiside çok yakın oluyor bu sayede ama ben bir dönem konyada yaşadım ve çok tutucu olduğunu gördüm bazı yönlerden de eksik gibi örneğin en basitinden burda alışveriş yaptığım bazı mağazalar konyada yok bile..insanlar bi tuhaf falan.benim anadolu üniversitesine girebilmem zor orası 15 bin ile kapatmış geçen yıl ben 16 bindeyim yani giremeyebilirim konya 19 bin ama arada başka hukuklar da var uludağ,akdeniz,çukurova gibi ama bu okullarda aileme çok uzak...konyaya gidersem tek avantakım ikiz kardeşimle birlikte okumak olacak
hukuk okumazsam içimde kalacak gibi ailem çok sıcak bakmıyor uluslararası ve kamu yönetimine ama odtü için çok mücadele ettim emin olun işletme/iktisat bölümleri için ama tutturamadım yoruldum artık gideceğim varsada içimden gelmiyor artık herkes hukuk hukuk diyor bende ona şartlandım hep mutsuz olmaya mahkumum galiba.
Yararin ulkene olsun ve severek okuycagin hangisiyse o olsun ben dedelerden kalan mirasa devam cnku ailm hukuk snra meclis ve dil ogrenmen cok onemli ama suan inanki 2 dil bilsen 3 ayri dil sahibini ucretli olarak yanina alabiliyorsn paran varsa kitaptan degil giderek ulkeleri ogreniyorsn hicbrzamn korkmasn gozu ben dede tarafmdan bahsediyorum ataturk zamanindan beri tarihe adini yazdirmis siyasetcilerm var hamd olsn hala bir yere gittigimde soyadimla tanimiyorsam sokaga veriliryorsa soyad bu onemlidir degerlidir demekki dogru yolda ilerlenmis ve iyi aniliyor ne yaparsan yap once kendin icin ailen icin vatanin icin ve mutlu olacagin gururla yapacagin meslek olsun suan okulu bitirmeden saygi duyuyorlar cnku adalet bizden sorulcak onurlu bir gorev ama zorladiklari icin degil istedigin icin bolum tercihin olsn yksa btmez okulben ankarada oturuyorum hukuk istediğimden emin gibiyim sözel zekam yüksektir kolay ezber yapabilirim ama sorunum şehirle ilgili ankaradan eskişehir ve konyaya hızlı tren var ikiside çok yakın oluyor bu sayede ama ben bir dönem konyada yaşadım ve çok tutucu olduğunu gördüm bazı yönlerden de eksik gibi örneğin en basitinden burda alışveriş yaptığım bazı mağazalar konyada yok bile..insanlar bi tuhaf falan.benim anadolu üniversitesine girebilmem zor orası 15 bin ile kapatmış geçen yıl ben 16 bindeyim yani giremeyebilirim konya 19 bin ama arada başka hukuklar da var uludağ,akdeniz,çukurova gibi ama bu okullarda aileme çok uzak...konyaya gidersem tek avantakım ikiz kardeşimle birlikte okumak olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?