- 18 Mart 2015
- 2.662
- 4.918
- 333
- Konu Sahibi Cokmutsuzumcok
-
Hanımlar kafam çok karışık bu yıl sınava girdim sıralamam 16k
Bu sıralama ile bana kesin gelen okullar: ankara üniversitesi pdr,gazi üniversitesi pdr,selçuk hukuk,çukurova hukuk,uludağ hukuk,odtü uluslararası ilişkiler ve odtü Kamu yönetimi ve siyaset bilimi... ailem ankarada yaşıyor bende burda kalmak istiyorum şehir dışı istemiyorum çünkü lisede yatılı kaldım ve zorluğunu yaşadım...meslek testi çözdüm genel olarak bu bölümlerim hepsine eğilimim var...Hukuk Fakültesi gözümü korkutuyor derslerin zorluğu falan bide hukuk yazarsam kesin şehir dışı olacak Konyaya gitmek istemiyorum bide biliyorsunuz çünkü çok rahat bir şehir değil ilkokul ve ortaokulda orda yaşadım..kafam çok karışık hocalarımda pdr bölümünü küçümsüyor aslında odtü de yazabilirim ama uluslararası ve kamunun iş garantisi var mı??odtü ingilizce eğitim veriyor Kampüsü harika aile yanı hem ama işte bölümler iş garantili değil.yardım edin kafamda
deli sorular...Diğer hukuklarıda yazabilirim ama hukuk beni çok zorlar mı hem diğer şehirler aileme çok uzak olacak ??artık biraz rahat etmek istiyorum ama ileride iyi parada kazanmak istiyorum...[/QU
Hukuk
Ben hukuk okuyorum evliyim bir oğlum var 6 aylık
Uludağ derim ben amapdr bilmiyorum istemiyor gibiyim..hukuk konusunda emin olmaya başladım şu an peki hangi okulu tercih etsem uludağ mı yoksa antalya mı
Katılıyorum, ben eğitim fakültesindeyim. Alan derslerimiz zorlu ve yoğun geçiyor ama üst sınıflara bakıyorum hepsi kurslara yazılıyorlar.Kpssye yönelik üniversite mi varmış.. Üniversitede meslek öğrenilir.
hmmm antalya nasıl peki??ya konya tutucu tabiki o kesin zaten..tek artısı aileme yakın ve kardeşimin yanı
bilmiyorum kızlar kafam çok karışık kimseyede anlatamıyorum ailece başka problemlerde var şu an..kararı bana bıraktılar tamamen geleceğimi mahvetmekten korkuyorum
hukuk konusunda emin gibiyim ama anadolu hukuk ilk tercihim olsa altına başka hangi hukuku yazsam?
uludağ mı çukurova mı antalya mı konya mı?
Uluslararası İlişkiler mezunu olarak tavsiye etmem. Bölüm çok güzel çok keyifli ama bu kadar... maalesef. İşsiz kalma ihtimalin yüksekHanımlar kafam çok karışık bu yıl sınava girdim sıralamam 16k
Bu sıralama ile bana kesin gelen okullar: ankara üniversitesi pdr,gazi üniversitesi pdr,selçuk hukuk,çukurova hukuk,uludağ hukuk,odtü uluslararası ilişkiler ve odtü Kamu yönetimi ve siyaset bilimi... ailem ankarada yaşıyor bende burda kalmak istiyorum şehir dışı istemiyorum çünkü lisede yatılı kaldım ve zorluğunu yaşadım...meslek testi çözdüm genel olarak bu bölümlerim hepsine eğilimim var...Hukuk Fakültesi gözümü korkutuyor derslerin zorluğu falan bide hukuk yazarsam kesin şehir dışı olacak Konyaya gitmek istemiyorum bide biliyorsunuz çünkü çok rahat bir şehir değil ilkokul ve ortaokulda orda yaşadım..kafam çok karışık hocalarımda pdr bölümünü küçümsüyor aslında odtü de yazabilirim ama uluslararası ve kamunun iş garantisi var mı??odtü ingilizce eğitim veriyor Kampüsü harika aile yanı hem ama işte bölümler iş garantili değil.yardım edin kafamda
deli sorular...Diğer hukuklarıda yazabilirim ama hukuk beni çok zorlar mı hem diğer şehirler aileme çok uzak olacak ??artık biraz rahat etmek istiyorum ama ileride iyi parada kazanmak istiyorum...
deli sorular...Diğer hukuklarıda yazabilirim ama hukuk beni çok zorlar mı hem diğer şehirler aileme çok uzak olacak ??artık biraz rahat etmek istiyorum ama ileride iyi parada kazanmak istiyorum...
Hangi bölümü tercih ederseniz edin yeteneğiniz ve ilginiz olmadığı sürece sizin için zordur. Her alan donanımlı olmayı, dil öğrenmeyi, teoriyi pratikte kullanabilmeyi ve kendinizi geliştirmeyi gerektirir. Ayrıca tercih süresince ailenizin yada çevrenizin beklentisinden çok sizin mesleki hayattan beklentinizin neler olduğu önemlidir. Örneğin mezun olduktan sonra nasıl bir iş ortamında çalışmak istersiniz? Bu konuları göz önünde bulundurarak tercih yapmak daha sağlıklı sonuçlara götürecektir. Başarılar.Hazır konusu varken ben de sorayım.
Sıralamam iyi babam hukuk istiyor daha doğrusu benim yapabileceğimi düşünüyor ben de biraz baktım ama yazılanlar gözümü korkuttu.İyi bir okuldan mezun olsak bile mi iş konusunda sıkıntı çekeriz ?
Hazır konusu varken ben de sorayım.
Sıralamam iyi babam hukuk istiyor daha doğrusu benim yapabileceğimi düşünüyor ben de biraz baktım ama yazılanlar gözümü korkuttu.İyi bir okuldan mezun olsak bile mi iş konusunda sıkıntı çekeriz ?
Hazır konusu varken ben de sorayım.
Hangi bölümü tercih ederseniz edin yeteneğiniz ve ilginiz olmadığı sürece sizin için zordur. Her alan donanımlı olmayı, dil öğrenmeyi, teoriyi pratikte kullanabilmeyi ve kendinizi geliştirmeyi gerektirir. Ayrıca tercih süresince ailenizin yada çevrenizin beklentisinden çok sizin mesleki hayattan beklentinizin neler olduğu önemlidir. Örneğin mezun olduktan sonra nasıl bir iş ortamında çalışmak istersiniz? Bu konuları göz önünde bulundurarak tercih yapmak daha sağlıklı sonuçlara götürecektir. Başarılar.
Türkiyede is garantili neredeyse tek meslek doktorluk zaten.
Ben hukuk fakultesinin abartildigi kadar zor olmadigini dusunuyorum,zaten iyi bir gelecek icin emek sarf edilmesi gerekiyo,armut pis agzima dus mantiginda olan insanlar icin is bulma sıkıntısı her bolumde yasanir ,ister Bilkent mezunu olun ister Erzincan Uni. kendinizi gelistirmek,dil ogrenmek,yeteneklerinizi kesfetmek zorundasiniz.
Cok iyi siralamayla Ankara Siyasalda okuyup duz memur olan da var ,burokrat olan da var ,siz gonlunuzden gecen bolumu okursaniz basarili olursunuz zaten .
is sıkıntısı çekmek değil de mutlaka bir sekilde is bulursunuz sorun beklentilerle alakali
ben hukuk okudum asla pişman değilim yine olsa yine ayni tercihi yaparım ama avukatlık benim beklentimi karşılamadi hayal kırıklığı oldu ben de
siz sınava girdiğinizde gonlunuzden ne geçiyordu bence ona göre tercih yapın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?