Hangi Dertten Başlayalım:(

nslhn84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2012
796
8
48
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,
1.Kayınvalide,Kayınpederle beraber oturuyorum.(66,75 yaşındalar)
2.Görümcem evimize çok yakın,her dakika bizde(Eşiyle ve çocuklarıyla maddi manevi sorunları var)
3.Eşim yeni bir iş yerin açtı.(Kardeşimle ortak,Bozuştular kardeşim koyduğu parayı istiyor)
4.Dükkan yüzünden borca battık.
5.En kötüsü de eşim sıkıntısını dışarıda arkadaşlarıyla atlatmaya çalışıyor.

canım ebnım yaa ALLAH yardımcın olsun sende dert bır değil binmiş vallahıı...
birini halletsen digerı dururyor

valla paranın gözü kör olsun hersey onun yuznden oluyorr

paran olsa ayırırsın evı ödersın borcuu ohh ne guzel olurdu
.........

şimdi sana nedesem bılmıyorum sonucat borcun cokmus ..
evi ayır dicem para yokk ...
kardeıne olan borcunuzuverın de rahatlayın dıcem para yok
eşine yakın davran onunla ılgılen dıcem en azından evde dursunn
ama eşinede hak verıyorum napsın adam daralıyor artık borclardan

valla ne dıyecegımı bılemedım :50::50::50:

Olaylar o kadar karışıkki ne yapacağımı şaşırdım.Herkesin telinden gideyim diyorum olmuyor.4 yıllık evliyiz 2,5 yaşında oğlum var.O olmasa çok daha farklı davranırdım.Kayınpederin sesi pek çıkmaz ama ikisi de çok hasta (yatalak değiller).Kayınvalide her şeye karışır.Görümce desen kendisinin en çok kullandığı bir cümlesi var gerçekten de öle görmeyeyim ömrümce:).İşi gücü laf sokmak,evlenir evlenmez bütün altınlarımı aldı borç olarak ama üzerine su içtik.Unuttuğum bir şey daha var eşimin ağabey 45 yaşında yan gelip yatar.Ver şu kadar ver bu kadar.Eşim en küçükleri ama bütün yük onda.Ben de napim bütün gün bunalıyorum ona sarıyorum.Kardeşimin koyduğu para dükkana konan paranın 3te 1'i yine yaranamadık.Annemler desen ayrı ben de ne kafa kaldı ne bir şey:(

Bol bol dua et canım. Bak hem bugün kandil. İsyan etme, neden ben deme. Mutlaka mükafatın olacaktır. Eşinle ne olursa olsun tartışma. Sen böylesin ama o erkek emin ol daha çok takıyordur bu durumları. Maddi açıdan eşini rahat ettirememek, üstelik eşinin kardeşine borçlanmak, ailesiyle seni aynı evde yaşatmak zorunda kalmak.. Emin ol onu daha çok yıpratıyordur. Güçlü ol ki eşine destek olabilesin. Allah sabır versin canım. :105:

Son düzenleme:
ne yapacaksın paralınında sıkıntısı farklı hayatın bazı dönemlerinde sıkıntılar olacak er geç aşacaksın , çünkü hayat değişimden yana

hiçbirşey aynı kalmıyor ,az üzül diyeceğim , olması yaşaman gerekenleri hayal et ki bir an düzelsin , ve sende mutlu olasın

2.sorunun için birşey yapamazsın ve diyemezsin çünkü anne babasıyla bir oturuyorsun tabi ki gelecekler

diğer sorunların hep maddiyat üzerine

lisans mezunusun çalışmayı düşünmez misin

en azından bi borçlara bi katlınız olur

İsyan etmiyorum ama en çok annemlere kırıldım dükkan açılalı 9 ay oldu.Eşimin hiç anlamadığı bir iş kardeşim de anlamıyor.(oto servis).Eşim bir arkadaşının aklıyla girdi bu işe kardeşim de 6 ay kısa dönem askere gitti dükkan da ne oldu bitti görmedi.Bizim arabamız vardı onu sattık eşimin ömceki işi çok iyiydi iyi tazminat aldı eşimi seviyorlardı,Kredi falan derken 3 katı para koyduk.Kardesimde memur kafası muhasebeci ticaretten anlamadığı için parayı verdi her şey bitti sanıyor.
Halbuki geldiğinde gördü ama yine de garipler demekki evlenince her şey değişiyor sanki kendi kızları değilim bir güvensizlik anlamış değilim.Bankalardan çok annemlerden çekinir oldum.
Eşimle kendimizi yıpratıyoruz olan bize oldu:sanki 80 yıllık evliyiz hiçbir paylaşım yok.

Çok istiyorum çalışmayı önceden oğlumu anneme bırakırım diyordum ama şu an öle demiyorum hem de annemler uzak kayınvalide kendine bakamıyor. kreslere bakıyorum en uygunu 600tl.kpss yazıldım 3 hafta sonra sınav:kafamı veremiyorimki.Ben 2 yıl Kocaeli Üni okudum evlendikten sonra 3 ve 4. sınıfı aöf'den hiç kalmadan ve çalışmadan geçtim.Ama şimdi kafa kalmadıki.Yine de bir deneyeceğim bakalım hayırlısı:destek olamasam da aldığımı krese veririm hem çalışırken eve bu kadar takılmam.Oğlum da kayınvalideyle aramızda hırpalanmaz.

Evlenmeden önce her şey çok farklıydı kimse şu anki gibi değildi.Çok iyi gözuküyorlardı.Birlikte otururuz eşim de ben de çalışıyorduk para biriktiririz dedik.Çünkü kaynana kayınpeder de emekli.(Çalıştığım için bir şey de anlamıyordum ama evde bütün gün yaşamak...)Öyle de oldu eşim işini değiştirdi yüksek paralar kazanıyordu ben işte ayrıldım çocuk olunca.Bir anda karar verdi dükkanı açtı böyle oldu.Amaç ev almaktı.Zaten herkes de yeni yeni yüzünü gösterdi.Ya da biz yeni anladık.

Gündüz evde yaşadığım sıkıntıları ona yansıtmak istemiyorum.Ama ben de surat beş karış.O bunu yaptı şu bunu söyledi derken kendimizi yıpratıyoruz.O allahtan benden yana.

Gündüz evde yaşadığım sıkıntıları ona yansıtmak istemiyorum.Ama ben de surat beş karış.O bunu yaptı şu bunu söyledi derken kendimizi yıpratıyoruz.O allahtan benden yana.

canım ailesını eşine şakiayet ermek asşında genelde gerı tepıyor

ailesinin hakkından kendın gel gelebılıyorsan ama kocana sikayet etme

çok zor durumdasın ve beklemekten başka da çarenız yok gıbı görünüyor...

sabır sabır başka türlü olmaz sende bir işe girsen nasıl olur acaba?

Canım doğrusun aslında ama görümceyle asla baş edemem.Ama en sonunda eşim dayanamadı ve dedi ver cevaplarını.Ya cevap vermek bir şey değil.Kayınvalideyle sürekli ters düşüyoruz oğlum konusunda ona kalsa dik yukarı her şey serbest.Eşim de söylüyor ben de ama nafile her şeye karışıyor.Duymim diyorum.Yaşları da var o yuzden gelen giden hiç bitmiyor.Yani ölüyorum desen uzanamazsın bile evde.Kendi evim gibi bile hissetmiyorum.Soğudum hepsinden

Back
X