Hangi MaMa???

işte sütümüz yetmedigi iicn o kadar uzun kalıyorlar
walla bende mama verince rahatlıyorum 2-3 saat
ama pes etmiyorum sürekli emziriyorum tabi

bende pes etmiorum canim .. her aciktiginda müsait ortamda oldugum sürece önce gögüsü veriyorum sonra mama veriyorum durmadiginda ..gamyoncuiremsu

kızlar benimkininde kusma sorunu vardı doktora gittik mamayı yedirdikten sonra yada emziedikten sonra hemen yatırma bi 10 15 dakika omzunda gazını cıkarır sekilde gezdir böylece kusmayı onlersin dedi aynende öyle oldu allaha şükr 1 haftadır kusma yok mama da ilk başta smilac verdim ama o cok gaz yaptı şimdi ise milupa aptamil veriyorum hem bu mamayı cok sevdi hemde maşallah kilo almaya başladı benim sütümle doymuyo smilac ta hiç kilo alamamıştı

ya bu anne sütü konusunda ben gerçekten çok üzülüyorum hatta hayatımın kompleksi oldu diyebilirim... :çok üzgünüm: sadece sütümle büyütmek için nelerimi vermezdim ama olmayınca olmuyo işte. ilk başlarda mümkün olduğunca mama vermemeye çalıştım ve kızım doğru dürüst kilo alamadı gerçi sarılığının uzun sürmesinin de etkisi oldu buna ama bi de şu var sarılığı da yeteri kadar beslenmediği için uzun sürdü, zincirleme yani... ben bi süre doğum yaptığım hastanenin doktoruna gittim ama çok memnun kalmadım daha sonra pamukkale üniversitesi hastanesinin yenidoğan uzmanı bir prof a gittim kızım için ve doktor hanım direkt kilosuna taktı.bana sütümün yetip yetmediğini sordu bende yetmediğini söylediğimde bana 3 saatte bir muhakkak önce anne sütü vermemi ve ardından kısa bi ara verip minimum 30cc mama verebileceğimi söyledi.ve gerçekten yaklaşık 5 gündür kızım gözle görülür biçimde toparladı inanın abartmıyorum. kısacası muhakkak her anne evladını kendi sütüyle beslemek ister ama olmayınca da diretmenin anlamı yok benim yaptığım hataya düşmeyin ve boşuna evlatlarınızı aç bırakmayın...

seni çok iyi anlıyorum, aynı duyguları bende yaşadım..
ama oğlum anne sütü de alıyor..bu kompleksi bıraktım..
benimki de 30 la baslamıstı ama simdi 75cc yi hatta bazen 90 cc yi götürüyor..
katılıyorum aanne sütü vericez diye cocukları ac bırakmaya gerek yok..ben ilk 15 gun o hatayı yaptım ve oğlum hiç kilo almadı
:mymeka:

bende yarın sağlık ocağına götürücem bakalım kilo almışmı almıştır inşallah yoksa bende mama veririm bebeğime gerçi doymasa ağlar herhalde deilmi siz nasıl anladınız sütünüzün yetmediğini kilo almamasındanmı yoksa ağladımı doymayınca...

emerken cirpiniodu canim .. bagiriyordu sürekli ..
süt gelmedigi icin ..
bende birakip mama veriodum.. su anda güzel emiyor benimki ama gögüs uclarim yara o yüzden cok canim yaniyor ..bazen ben dayanamiyorum ..emen cocugu aliyorum gögüsümden (

göğüs ucu yaralarından ben de çok çektim kıyamam kızım canımın çok yandığını hissediyodu sanırım yaralı göğsümü emmeyi bırakıyordu...2-3 gün sağdım kaşıkla verdim bi de silikon göğüs uçlarından kullandım çabuk iyileşiyo zaten

benimki memedeyken tepki vermiyor, emiyor saatlerce bıraksan..
ama deliksin uymuyoırdu emmeden cekince hep aglıyordu..doymadıgını susmadan aglamsından anlıyordum:1no2:

saolun kızlar o zaman benimki doyuyor ki ağlamıyor uyuyor bide bugün sağlık ocağına gittim 3800 olmuş kuzum 300 gr almış 20 günde bakalım 15 inde tekrar gidicez aşı için o zaman ne kadar olucak boyunuda ölçmedi o zaman bakıcak bakalım ne kadar uzadı

maşallah kilosu iyi..benimki 15 gunlukken dogum kilosuna ulasmıstı. basta vermisti cunku
ama 20 gunden sonra gunde 30 gr falan alamsı lazım..

Bizde bastan beri kilo ve emme problemi var. Oglusum 38 haftalik dogdu ama 35-36 haftalikken buyumesi durmus, o yuzden premature bebek kategorisinde sayilir. Midesi kucucuk oldugu icin 10 dakika emip kusuyordu. Zaten ufak dogmustu (2700), bir de kusmalarla 1 haftada 2400'e dustu. Esim doktor oldugu icin ultrasonla bir bakti, reflu var dedi. O yuzden besledikten sonra 30 dk kadar dik tutmak gerekiyor. Ayrica ne kadar yedigini kontrol edebilmek icin sutumu sagip vermeye basladim. Ayrica her 30cc sute yarim cay kasigi Enfamil Gentlease Lipil (gazli bebekler icin) karistirdim bir hafta kadar. Bir haftada 200 gr alip normal kilosuna yaklasti. Bugun 3 haftalik ve 3 kilo. Artik her ogunde 60-75cc iciyor. Artik mama eklemiyorum, nasilsa kilo alma derdimiz kalmadi cok sukur. Ayrica gun icindeki ogunlerde once emzirmeye calsiyorum 10-15 dakika, sonra da biberon veriyorum.

Bir de her gun 300-450cc arasinda sut atiyorum derin dondurucuya. Bir gun sutum kesilirse en az brkac ay kendi sutumle beslemeye devam edebilirim diye umuyorum... Bakalim...

Hepimize kolay gelsin arkadaslar.

Ebru.

canmm sadece anne sütü veriyorumm..
bi keresindeee doymadı diye mama vermiştim.. aptamill 1
çocuğumm mahvolduu kusmaktann bi hal olduu gaz sancısıı çektii 2 günn doktora götürdümm...
apamilmi verdin dedii...
o da son olduu daha mama vermiyorumm..

kızlar ya benim doktor yine mama değiştirdi
3 mama ismi verdi hangisini istersen al dedi..

ilki bebelac
ikinci milupa milumil
üçüncü humana

bebelac berbat oğlumun kusması azalacak diye verdi arttı bile ((
milumilin de tatlı olduğunu duydum..
sanırım humana iyiymiş, bir fikri olan var mı???

Kızlar neden bebişlerinize mama veriyorsunuz. Benim iki çocuğumda düşük kilolu ve erken doğdular. Oğluma malesef mama verdim ama sütümüde 7 ay sağdım içirdim maşallah dana gibi şimdi, ama çok hastalık geçirdi. Kızımda ise hiçbir şey vermedim tam 6 ay su bile içmedi, 6 aydan sonra memeye devam edip arada yoğurt çorba vs. verdim. İnanın hastalandığı ancak ölçtüğünüzde ateşinden anlaşılıyor ve az hastalanıyor. Hastalansa bile maşallah düz duvara tırmanıyor ve kolay atlatıyor. Doktor bunu anne sütüne bağladı.
Lütfen elinizden geldiğince anne sütü verin inanın sonrasında çok ama çok rahatlayacaksınız.
Tabi başka problem yoksa geçerli bu dediklerim.
Tüm bebişleri öpüyorummmmmmmm.

benim bebeğimde ayni sorun vardi bende doktor tavsiyesi ile conformil kullndim ve memnun kaldim şikayetlerimiz düzelincede milupa milumil kullandim...

ben ıkı cocuk buyutuyorum ılk cocugum kokulara bıle dayanamayıp kusuyordu sımdı 5 yasında yanı problem yapmayın ıkıncı 8 aylık ıkısınede aptamıl daha sonra mılumıl verdım ıkıncı hala ıcıyor bana gore en guvenılır mama mılupa urunlerı

canim bende aptamil iyi diye biliyorum ama milupanin simdirimi kolay olan mamasida var .Ama sen yinede doktorunu dinle bence birsey biliyorda söylüyodur :)

ben en baştan pre aptamil kullanıodum sonra bide conformil deneyeyim dedim kızım daha sık kakasını yapmaya başladı yediği kakaya gidiyodu sanki hazmı daha kolay bi mamaymış ya...sonra tekrar pre aptamile döndüm cuma günü dr a gitçem 2.ay dolduktan sonra aptamil 1 e geçeriz demişti bakalım farklı bişey diyecekmi...

ben 1 aylıktan bu yana humana 1 kullanıyorum.gercekten iyibir mama.herkese öeneririm..sindirim kolay kabızlık yasamadık.

bende aptamil kullanıyorum.
daha önce bebelac hero baby falan denedim.hiç memnun kalmadım.hele hele bebelac çok berbat bişey.oğluşumun içmesiyle kusması bir oldu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…