Hangi ülkeyi seçmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.656
798
Merhaba

Belki biliyorsunuzdur geçen sene eğitim amacıyla Avrupada bir ülkeye gitmiştim
Şimdi daha uzak bir ülkeye, hatta başka bir kıtaya gitme durumum var gelecek sene için

Ben çok istedim bunu
Halen de çabalıyorum bunun için
Amacım doktora yapmak
İdeallerime kavuşmak, araştırmacı olmak istiyorum

Yavaş yavaş profesörlerle iletişim kurmaya da başladım ancak kararsızım
Çünkü işin ciddiye bindiğini fark etmeye başladım
Daha önce yurtdışına gittiğimde çok zorluk yaşadım
Türkiyeyi ve ailemi çok özledim
Çünkü ailemden ayrı da yaşasam hep yakın şehirlerdeydik
Kafama estiğinde gidip gelebiliyordum

Şu an için ihtimalde üç ülke var:

1)İtalya - bu benim için çok rahat, çünkü daha önce de İtalyada yaşadım, okudum ve artık sistemini, dilini biliyorum hem de yakın, eğitim diğer ab ülkelerine göre çok ucuz

2)Almanya - yine sistemini bildiğim bir ülke, dili çok sorun görmüyorum, ingilizceleri zaten çok iyi almanca da öğrenirim zaman içinde sıkıntı değil, bir sürü de türk var alışmak sorun olmaz, eğitim bedava

3)ABD - kafamı en çok kurcalayan seçenek bu. doktora öğrencileri genellikle maaşlı ve sigortalı olarak çalışıyorlar başvuracağım üniversitelerde, herhangi bir okul ücreti de ödemiyorlar. Orada asistanlık sistemi var, asistan olarak başlarsam bu beni çok iyi yerlere taşıyabilir diye düşünüyorum ve zaten alanımda yapılan bir çok araştırmanın, çalışmanın merkezi abd ancak çok uzak.

Diğer iki seçenek çok daha rahat görünüyor çünkü bir fikrim var, daha önce bulundum ve en azından birkaç ayda bir TR ye gelebilirim, amerika deyince kaybolacakmış, yenilip yutulacakmış gibi hissediyorum kendimi orada

Bilemiyorum, başvuru zamanları yaklaşıyor
Üç ülkeye de başvuracağım ancak seçim konusunda emin değilim
Siz ne düşünüyorsunuz?

ek: yabancı dil yeterliliğimi baya yüksek bir puanla verdim ve abd'nin ales dengi bir sınavı var doktora için ona başvurdum, birkaç aydır çalışıyorum ve 2 ay kaldı sınava girmeye. yani artık yolu da yarıladım.

ek2: hepsinde uzmanlaşmak istediğim bölüm var.

Son düzenleme:
ABDyi ben sevmiyorum, hayatı, toplumu insanları sevmiyorum. Orda yaşamak istemezdim zaten çok uzak. Ama mesleki açıdan harika, ona diyecek lafım yok.

Almanya da Almanlar da yemekleri de iklimi de b.k gibi, bulabildiğim en kibar sıfat depressing. Mutsuz ruhsuz robot gibi insanlar topluluğu yuvarlanıp gidiyor işte.

İtalya derim, iklim güzel, doğa harika,yemekler güzel, insanlar sıcak ve tatlı, herifler yakışıklı iş bulabilsem dimdirek her şeyi kenara atar göç ederim.

teşekkür ederim! :)
avrupa çok daha yakın görünüyor açıkçası ondan
duygusal karar vermemem gerekirse tabii ki amerika
psikoloji bu arada alanım
mümkün olursa bilişsel/nörobilim/deneysel bu üç alandan birini istiyorum (zaten birbirlerine yakınlar)

açıkçası yorum yapmasını beklediklerimden biri de sendin miss, sevindim yorum yapmana :)

amerikadaki hayat ve almanlar hakkında neden böyle düşündüğünü sorabilir miyim öncelikle?

önemli çünkü bildiğim kadarıyla almanyada yaşıyorsun

Şimdiden hayırlı olsun amerika derim ben fırsatı daha iyi hem asistan olup maaşını alacaksın hem de okuyacaksın.

Ben olsam tartismasiz Amerika derdim, ucaga bindikten sonra ha 3 saat ha 10 saat benim icin farketmez.. bilmiyorum belki de ben seviyorum diye boyle dusunuyorum :)

hahaha ofiş bir de uçağa binmeden önce dolarları ödeyeceğin kısım var biliyorsun orada amerika baya fark atıyor her şeyde olduğu gibi

hahahaha
bende kaynana, koca yok derdi de yok napayım
düşünürsen tecrübelerimi paylaşıp yol gösteririm :)

ek olarak kesinlikle bilimin merkezi...

Şimdiden hayırlı olsun amerika derim ben fırsatı daha iyi hem asistan olup maaşını alacaksın hem de okuyacaksın.

yine gidince 1 ay ağlanırım buralarda türkiyeyi özledim diye

italya yaşamak için çok zor bir ülke, bürokrasi anlamında
gezmek, eğlenmek içinse 1 numara diye düşünüyorum :))
çok keyif almıştım ben de romada yaşadım
bu arada evet psikolojinin merkezi abd diyebiliriz...
okulda aldığımız eğitim bile abd tabanlıydı, öyle söyleyeyim
türkiyede kullanılan tanı kitapları dahi abdnin, avrupanın değil

Şimdi panpa Almanlar gerçekten normal değil. Aynen yazdığım gibiler. İtalyanı, İskandinavı kime sorsam herkes Almanlardan nefret ediyor.

Yemekler çok kötü
Hava çok karanlık , yaz çoğu eyalette max 3 hafta gerisi karanlık kapalı bulutlu yağmurlu
İnsanlar hakkında yazsam 35678 sayfa olur I hate Germany/ Germans yaz google yap özet çıkar beni yorma:) bir de berlinhater.de var ki ziyan bir ziyaret ediver koptum okurken:) Kadınlardan ayrıca hiç hoşlanmıyorum her şeyden şikayet eden, feminazi, yaba el ayaklı şişko besili güreşçiler topluluğu.
Bu insanlardan artık ruhum daralıyor ben de londraya taşıncam belki.

Müşteri hizmeti denen bir şey yok.
Modern bankacılık yok, kredi kartı almak bile o kadar zor ki,aslında modern hiçbir şey yok.:)
Kariyer fırsatları ahım şahım değil iyi olanlar amerikaya londraya göç ediyor.

Amerikanın uzak olmasını gözüm yemezdi en çok.
Mesafeler uzak, her yere arabayla gidiliyor onu sevmiyorum.
Erkekler ı-ıh :)
Amerikan aksanı ağız yaya yaya konuşuluyor sevmiyorum. Rayyyttt olrayyyt zaten konuşulan dilin %90ı o da ağız yaya yaya.
Suç oranı yüksek.
Toplum garip. Samimiyetsiz mi desem yapmacık mı desem....cidden bir açıklamam yok tam teşhis koyamadım.
Yemekler çok lezzetli
Eğitim kariyer fırsatlatı 10 numara bilimin teknolojinin merkezi

Gerisini sen seç.

Son düzenleme:
Hayranım sizin gibi azimli ve başarılı kadınlara ABD derim ben

çok teşekkür ederim

almanyada yaşayanlar, almanya seçme diyorlar bu konuda, ilginç
çok mu kötü durum

teşekkür ederim bu arada

Peki sorması ayıp; burs mu ayarlayacaksın yoksa kendi imkanlarınla mı gidiyorsun?

Eveeeet , kesinlikle tecrübelerini paylaşırsan çok mutlu oluruumm
Bir de kararını ne zaman verirsen yaz olur muuu?
Merak ederimm

Amanın naptın miss, yerden yere bitti almanlar şu anda
Almanya konusunda katılmasam olmaz aslında
1 haftada bunalıma girmiştim
saat 4te bir bakıyorum hava karanlık
gerçi hava aydınlansa da aydınlık değil öyle ilginç bir yerdi
sabah ışık vurmuyor, güneş yok güneş!

Amerikanın mutfak kültürü mü varmış
Çok bilmiyorum açıkçası mutfağını
ben amerikan aksanını severim
araba olayını da şöyle düşündüm, araba ve benzin ucuz zaten ehliyet almak da kolay oradan
ben uzaklıktan korkuyorum
ben azıcık türkiyeye bağlıyım biliyorsun

Peki sorması ayıp; burs mu ayarlayacaksın yoksa kendi imkanlarınla mı gidiyorsun?

Eğer Almanya/İtalya olursa burs kazansam bile tamamını karşılayabilecek bir burs göremedim
Kendi imkanlarımdan kullanmam gerekecek
Amerika olursa dediğim gibi asistan olarak çalışacağım için okul ücreti ödemeyeceğim, sağlık sigortasını da onlar yapacak çalışan olduğum için bir de maaş bağlıyorlar :))
ben biraz deliyim galiba hala düşündüğüm için

Eveeeet , kesinlikle tecrübelerini paylaşırsan çok mutlu oluruumm
Bir de kararını ne zaman verirsen yaz olur muuu?
Merak ederimm

hahah karar verdiğin zaman özelden dürtüklersin beni :)
tamamdır, aklımda etiketlerim seni

Ya yurtdışında eğitimi bende düşünüyorum. Şu anda devlet memuruyum bir çıkış yolu bulmaya çalışıyorum. O yüzden soruyorum. Asistanlık işi için hocalarla görüştün sanırım. Ben önce üniversiteye geçip o şekilde yurtdışına çıkmayı düşünüyorum. En mantıklısı bu gibi. Sence? Başka bir çıkar yol aklına geliyor mu benim için?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…