Hangi ülkeyi seçmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben berlinde yaşıyorum, memnunum buradaki sistemden hayattan.. ailem türkiyede ama, çok özlüyorum onları.. en çok zorlandığım şey bu oluyor, annemi felaket özlüyorum.. 3-4 ayda bir gidiyorum.. abd'de olsam yılda 1 kez gidebilirdim (uzaklık, bilet fiyatları) sanırım.. o yüzden ben italya ya da almanyaya gitmeni öneririm..

alanınız ne merak ettim?
üniversite meb bursu/fulbright gibi programlarla giderseniz ülkeye geri dönüp hizmet etme zorunluluğunuz oluyor
ben böyle bir kısıtlama istemediğim için serbest başvuru yapmak istiyorum

umarım üstesinden gelebilirim, onu sonuçlar belli olduktan sonra tekrar düşüneceğim galiba :)

hahah açık konuşayım mı hiç aklımda yoktu abd
ancak abd hükümetinin diğer ülkelerde eğitim danışmanlığı adına kurduğu bazı resmi kurumlar varmış
bedava danışmanlık yapıyorlar üstelik
bir arkadaşım vasıtasıyla ingilizce için gittim
abdye gitmeye ikna olup çıktım :KK70:

yani adamlar topluyor her ülkeden
az kurnaz değiller :)

sanırım uzun öğle arası saatlerini kastediyorsunuz, evet doğru :KK70:
kimileri 3 saat falan yapıyor
devlet kurumları 3.30da falan kapanıyor
daha önce bulundunuz mu abdde?
aklımda tek bir eyalet yok çünkü birkaç tane var istediğim üniversitesi bulunan ve çok dağınık harita üzerinde
birkaç örnek vermek gerekirse arizona, louisiana, north dakota, missouri birkaç tane daha var
mümkünse 10 taneye çıkarmak istiyorum ki şansım artsın :))
Benim eğitim durumum biraz karışık;-) İngilizce öğretmeniyim ama masterim tarihten su anda da hukuk fakultesine başlıyorum. Doktorayı tarihten düşündüğüm için macaristan dedim.

Velvette Velvette Eğer ABD aklında uzak bir ihtimalse, ben olsam İtalya derdim. İtalyanlarla çalışıyorum. Bir daha böyle bir fırsatım olacağını sanmıyorum. Fakat alanımda en iyisini seçeceğim dersen zorlansam bile ABD derim.
Yorumları okuyunca içim cız etti. Çok imrendim.
:cry:
Hep derim okumanın yaşı yok diye ama baştan başlamak çok mu saçma?
27 yaşında sıfırdan hukuk okuyacak biri olarak diyorum ki hayır hiçte saçma değil.

Bu arada bekar kız olarak bekar kızlara derim ki Almanyanın tek iyi yanı hanslar insan sokağa çıktığında gözü gönlü açılıyor:nazar:hepsi manken gibi maşallah.:deli:

Çalıştığım yerde 1 tane var hem benden 3 yaş küçük hem hayat tarzlarımız benzemiyor hem ben çalıştığım yere ortağım o yanında çalışıyor biri görse rezillik....1 mg oluru yok ama gelin görün ki çocuk çok yakışıklı sadece burası aklımı çeliyor:deli: geçende ofisteyken yanıma geldi ara vermiş köşedeki kafede birlikte muffin yemek ister miymişim....defol git oğlum beni durduk yere günaha sokma elimde kalıcaksın diyemedim tabi:deli::deli:

Onun dışında da bir şey yok zaten daraltıcı bir memleket.
Amaan huplet gitsin amma düşündün. :KK70: zaten londra ya taşınmayi düşünüyorsun bir daha bulamazsın bak.:KK8:
Şirketin mi var senin, beni de alsana.:110:

Son düzenleme:
Ben olsam tartismasiz Amerika derdim, ucaga bindikten sonra ha 3 saat ha 10 saat benim icin farketmez.. bilmiyorum belki de ben seviyorum diye boyle dusunuyorum :)

Selam office :KK3: Görüşemiyoruz, iyisindir inşallah. :KK19:
Bence sen batının, en batının çok hayranısın diye ABD diyorsun. :KK53:

İtiraf edeyim aslında benim hayallerimi Uzakdoğu süslüyor ya :-( Avrupa'da değil ama Uzakdoğu'da çok yaşamak isterim.

Kore mi kore mi bildim mi? Bir arkadaşım çinde okuyordu. Kız deri kemik olarak geri dönmüştü:deli:

27 yaşında sıfırdan hukuk okuyacak biri olarak diyorum ki hayır hiçte saçma değil.

Bende 27 yaşındayım, YL ile devam edeyim diyorum aslında bölümümü çok seviyorum ama genel haklı haksız aöf konusundan dolayı yetersiz hissediyorum. Tekrar aynı bölümü üniversite okumak mantıklı mı ? Bundan emin olamıyorum.

Teşvik edip başımı derde sokmayın işyerindekiler görse ne der :olamaz: zaten doğru bulmuyorum hayd gönül eğlendirdim bıraktım yazık çocuk çok efendi edepli üzülmesin şimdi :olamaz:

Gözümde kurdun etrafından gezinden kuzu resmi canlandı :KK70:
Kurt kapar her türlü. Bugün değilse yarın.:KK70:

Selam office :KK3: Görüşemiyoruz, iyisindir inşallah. :KK19:
Bence sen batının, en batının çok hayranısın diye ABD diyorsun. :KK53:

Kore mi kore mi bildim mi? Bir arkadaşım çinde okuyordu. Kız deri kemik olarak geri dönmüştü:deli:

Bende 27 yaşındayım, YL ile devam edeyim diyorum aslında bölümümü çok seviyorum ama genel haklı haksız aöf konusundan dolayı yetersiz hissediyorum. Tekrar aynı bölümü üniversite okumak mantıklı mı ? Bundan emin olamıyorum.
Uzakdoğu'nun herhangi bir yeri olabilir :-) Ben senin eğitim durumunu tam anlamadım. Sen aöf'den mezun oldun aynı bölümü örgünde mi okumak istiyorsun? Bence aynı bölümü okuma ama master ile devam et.

Uzakdoğu'nun herhangi bir yeri olabilir :-) Ben senin eğitim durumunu tam anlamadım. Sen aöf'den mezun oldun aynı bölümü örgünde mi okumak istiyorsun? Bence aynı bölümü okuma ama master ile devam et.

Benim kardeşim yolda gördüğü korelilerle bir sohbet ediyor onlardansın sandım. :KK48:
Ben örgün kazandım ailem okutmadı. Aöf iktisat okudum ama dolu dolu bitirdim. Eğitime aç bu yavrucek :KK70:
YLden devam edeyim diyorum ama akademik kariyer yapacaksam sonra bu benim ayağıma hep dolanır sanki diyorum. :silah:
Aynı bölümü okumaktan zevk alırım ama zaman kaybı olur gibi:KK51:

Benim kardeşim yolda gördüğü korelilerle bir sohbet ediyor onlardansın sandım. :KK48:
Ben örgün kazandım ailem okutmadı. Aöf iktisat okudum ama dolu dolu bitirdim. Eğitime aç bu yavrucek :KK70:
YLden devam edeyim diyorum ama akademik kariyer yapacaksam sonra bu benim ayağıma hep dolanır sanki diyorum. :silah:
Aynı bölümü okumaktan zevk alırım ama zaman kaybı olur gibi:KK51:
Iktisata yakın başka bir bölüm okuyup aynı anda master yapsan. Masterı da daha genel bir alandan yapabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X