sen daha gelenekselci bir yapıdasın, kuzenin daha farklı düşünüyor. seninki doğru onunki yanlış diyemeyiz, yada o yanlış sen doğru... herkes kendi doğrularını yaşar. senin yaşam sartların ayrı eve çıkmana müsade etmemiştir.annele teyzen kardeş olmalarına rağmen çok farklı kişiliklere sahip olabilirler. bence kendinle kuzenin dahi olsa kimseyi kıyaslama... sen farklı bir kişiliksin. insanın bazı şeyleri yapabilmesi için evli olması gerekmiyor. aileler çocuklarının büyüdüğünü kabul etmezler. sen 50 yaşınada gelsen çocuksundur onların gözünde. eğer yapı olarak sakinsen,dediğin gibi ailen için yaşıyorsan, kendinden önce başkalrı diyorsan, gerektiği konularda kendini kişiliğini ön plana çıkaramıyorsan ne yazık ki aile sen 15-16 yaşındaymışsın gibi davranıyor ve sen içinde yaşanmamışlıkları biriktiriyorsun. 33 yaş az bir yaş değil. Ailene tabiki her zaman destek ol, ama kendi hayatınıda es geçme....
evlilik hayattaki en önemli olay değil. Buna endeksli yaşamak kişiyi zorlar. sen hayatını yaşamaya başlarsan evlilik olacaksa olur, olmayacaksa da hayat yine güzel bir şekilde devam eder.
Benim kişisel fikrim evlilik öncesi beraber yasamanın iyi olduğu yönünde. bunun kadının kullanıldığı, deneme tahtası yapıldığı bir durum olduğuna inanmıyorum. insanlar aynı evde 24 yaşayınca çok farklı yönlerini görüyorsun. ama türkiyede her ailenin bu durumu kabullenmesi çok zor. belki ekonomik olarak çok güçlü olunursa rahat davranılabilir.
ünv okuduğum dönemde bende eşimle aynı evde yaşıyor gibiydim. çevremde böyle davranan çok kişide vardı. kuzeniniz ailesinin bilmesini istemiyorsa bu şekilde yaşar... onun için üzülmeyin. çünkü çocuk değil.
umarım kendinizi çok yıpratmadan hayatını istediğiniz şekilde " keşke"ler olmadan yaşarsınız.