Hangisi? İtalya? Diş tedavisi? :/

Diş tedavisi mi? İtalya mı?

• İtalya

OY: 50 38,2%
  • Diş tedavisi

OY: 81 61,8%

• Ankete Katılan
    131
Tabiki diş. Italya kaçmıyor ya. Seneye gidersiniz. ama dişler kaçıyor. Ertelememek lazım. Ben ağız ve diş sağlığı konusunda çok hassasım. Hiç bekleyemem. Patlarım.

hangisi sizi uzun vade de daha cok mutlu edecek ? italyada cekılecegınız fotolardaki dişleriniz mi ? italya da kendinize ziyafet çekerken sizi üzmeyecek olan dişleriniz mi? italya cidden cok guzel.. uzun vade de kendinize yatırım yapın bence. yoksa ilk iş pasaport alın malum her yıl artıo harçları, sonra zaten cok uyguna bilet bulursunuz. uctan uca gezmezsiniz de ilk roma ile başlarsınız mesela. o zaman daha uyguna gelebilir.

Günaydın hanımlar.

Uzun zamandır benim bi hayalim var. İtalya' ya turla gidip gezmek. Eşimle önümüzdeki yaz için gitme planları yaptık. Çok heveslendik.

Bi yandan da dişlerimin beni aşırı rahatsız eden estetik açıdan bi durumu olmasa da görüntü olarak, sağlık açısından 2 tane arka tarafa yapılması gereken implant var... O işlere girmişken dişlerim azıcık ayrık (bazı süt dişlerim hiç değişmediği ve yedeği olmadığı için küçük kaldılar o yüzden ayrıklık oluştu) Bir de mini bir tel tedavisi göreyim dedim. Eşimin de tel tedavisi görmesi lazım.

Sonuç olarak bu iki masraflı işi bi arada yapabileceğimiz maddi imkana sahip değiliz. İlerde de anca çoluk çocuk olur. Onlara gider para...

Sizce hangisini yapayım? Kafam karıştı :KK43:
İtalya turu kesinlikle. Benim de çok istediğim bir şey ve yakın zamanda olacak inşallah. Ben öyle yapardım yani.

Tabi ki diş diyorum. Dişler hayat kalitemizi çok etkiliyor. Hayat kalitemi yükseltir, Daha sonra kaliteli bir tatil yapardım iç rahatlığı ile. Tatil yaptıktan sonra,keşke diş mi yaptırsaydım pişmanlığını yaşama ihtimalide var.

Diş yaptiracak parasi olmayan insan italyaya gittiğinden ne anlayacak ben anlamadim ki. Rahat rahat yiyip icmeye eglenmeye paran yok demek ki iki implant yaptiramiosan. Ne işin var bu butceyle italyada?

Kesinlikle diş diyorum dişlerim sıkıntılıydı ve epeyce bir masraf yaparık düzelttirdim şuan diyorum ki bu kadar sene neden beklemişim. Hayat standardım yükseldi resmen

En evvel beni rahatsız eden sağlık sorunlarını halleder, sonrasında yine param biriktikçe gezerim :) sağlık öncelikli olmalı .. geçmiş olsun umarım güzel geçer, tedaviniz olumlu sonuçlanır

Benim için diş kesinlikle.

Dis tedavi edilmedikce sorunlar buyuyor. O yüzden geciktirmezdim.

Italya 'ya da hep gitmek isteyip insanlarin ay Turkiyenin aynisi bosver ne yapacaksin demesiyle vazgecmistim.
Sonra cok pis, cok guvenliksiz diyen de vardi.
Sonunda gittim.
Turkiyeyle insanlarin davranis ve aile yapilari benziyor.
Gerisini pek benzetemedim ben.
Gidip gezersiniz onu da.

Agrili bir durum olmadigi surece sadece estetik gorunume kavusmak ise sebep tabiki italya sonra dislerimi yaptirirdim

Diş yaptiracak parasi olmayan insan italyaya gittiğinden ne anlayacak ben anlamadim ki. Rahat rahat yiyip icmeye eglenmeye paran yok demek ki iki implant yaptiramiosan. Ne işin var bu butceyle italyada?
Ayyy bu ne biçim ne biçim cevap?? Türkçe okuyup anlıyor musunuz? Aşağılayıcı uslubunuz size kalsın

Ben de Roma ve kuzeyde yaşadım daha önce, turistken güzel ülke

Ama ben diş seçerdim

Tek bir dişimde sıkıntı varken gülmek istemiyordum, birden fazla dişimde var diyorsunuz

O hali anlayabiliyorum

Yaptırır yaptırmaz kalktım koltuktan, aynaya baktım

"Yaşasın artık istediğim gibi gülebilirim" dedim, çok rahatladım

İtalyaaaaa. İtalya’ya gidin, ben olsam tüm dişlerimi söker gene İtalya’ya giderdim. 😅 Her şeyi geçtim, yemekleri çok güzel. Şöyle üç beş kilo alın, bir iki dişinizi daha çürütün gelin. Diş her zaman yapılır. 🙄

Merhaba
Konu dışı olacak ama ımplant yaptırmam gerek fakat yakın çevremde yaptıran kimse yok yakın zamanda mı yaptırdınız ve ımplant süreci nasıl geçti tavsiye edermisiniz.
2 tanesini geçen sene sonu yaptırdım, 2sini bu sene yaptırıyorum. Benim ağrı ve acı eşiğim çooook yüksek o nedenle acı sızı için birşey diyemem.
Normalde 10 gün ağrı kesici içiyorlar işlemden sonra, ben anestezi etkisi geçince gece 1 ağrı kesici içtim yetti.

ara ara kontrollere gitmeniz gerekiyor. diş eti ile uyum var mı, iltihap oldu mu bunları film çekip kontrol ediyor doktor. uyumsuzsa üzerine kaplama konamaz çünkü. bende uyumsuzluk ve iltihap olmadı. sürecim sağlıklı ilerledi. genelde 3-4 ay arası bekleniyor bu şekilde. ben iş nedeniyle yoğunluktan bazen arayı açtım. tabi kaplama için ölçü de alınması lazım. implantta ölçü daha hassas oluyormuş, bu nedenle 3 kere ölçü aldı, 4te olabilir unuttum.

totalde 6 ay sürdü bitmesi ama dediğim gibi benden kaynaklı da süreç biraz uzadı.

bir de implant malzemesi çok önemli. isviçre yada alman malı implan en kalitelisi. türk malı ucuz ama arkadaşımın annesinin implantı 2 ayda düştü, diş eti içindeki malzeme düştü yani, kaplama değil.

yurtdışı menşeeliler tabi dolar yada euro bazlı. ben tanesini 750 dolara yaptırdım geçen sene. ama değdi mi, kendi dişimden daha sağlam ve güzel oldu. yeme içme hiçbir sıkıntım yok. 1 senedir tek bir ağrı sızı olmadı.

kaplamalar için de ayrıca ödeme yapmanız gerekiyor.

ben sağlık konusunda hassasım, o nedenle yemek yemem ama sağlık için para veririm.

maddiyat kişiye bağlı olduğundan birşey diyemem tabi, ben kendimi zorladım. biraz da babamın doktor olmasından mütevellit beni ödemede sıkmadı, topladıkça ödedim.

Valla bende dolgu olacak disim vardi agri kesiciyle idare ettim yoksa ertelenecekti bugun geldim eve 5 sehir gezdik disim icin ertelemek istemedim yarinda disciye gitcem bence italyaya git gelince taksitle yaptirirsin disini birde bu italya tatili icin minimum butce nedir sorabilirmiyim bizde yurtdisi dusunuyoruz da

aynı ikilemdeydim...sadece aradaki fark ben 55 yaşındayım...estetik kaygılar sebebiyle olduğu için diş tedavimi 6 ay kadar öteleyip büyük İtalya turunu seçtim... çünkü şu anda elim ayağım tutarken aklımda yerindeyken eşimle gitmem lazım... bel, bacak, boyun ağrılarımız başlarsa evde oturup aynada dişlerimi seyrederken keşke demek istemiyorum:KK24:ama siz gençsiniz...bende gençken ev alayım,araba alayım, bir ev kıza, ay bir de oğlana, derken... bir de baktım 50 yaşında olmuşum...5 yıldır da kaçan yıllarımı telafi edecekmiş gibi gezmelere başladım...benim gençlere tavsiyem gidin, gezin, gençken enerjiniz yüksekken...çok çalışın, para kazanın ve hayatınızı yaşayın...çocuk olduktan sonra artık siz siz olmaktan çıkıyorsunuz...evlat ve onların geleceği elinizi ayağınızı bağlıyor:KK12:yoksa benim gibi 55 yaşında bir teyze olarak 60 yaşında ki kocanızla o turdan bu tura koşturursunuz:KK48::KK48:

Ayyy bu ne biçim ne biçim cevap?? Türkçe okuyup anlıyor musunuz? Aşağılayıcı uslubunuz size kalsın

Neyi asagiliyorum ya bi tanesi senin sağlığın farkında mısın ertelemeye gelecek bisey degil diger dislerini de kaybedebilirsin ki süt dişler varmis agzinda. Cocuk da yapma ayrica yeter yahu kimsenin sagliga harcayacak parasi yok ama cocuk yapma derdinde herkes. On yil sonra bi ton insan birbirimizi yio olcaz surda.

turdan vazgeçip italyayı daha ucuza gezmeye ne dersiniz? :)

ben açıkçası “tatile gitmişken kafam rahat olsun”culardan değilim, param olsa amenna tabi ben de hiçbir şeyi düşünmeden rahatça gezeyim isterim, ama öyle bir lüksüm yoksa da italyayı 1 sene sonrasına ertelemektense bütçemi kısar, daha dikkat ede ede gezerim.

tur mantığını zaten sevmiyorum. nerede ne kadar kalacağını kendin seçemiyorsun. sürekli bi elin kolun bağlı.
bence yeni maceralara atılın :)

sizin için bu turun gastronomi turu olması önemli değilse dışardan çok fazla yemezsiniz, turun ayarladığı o otellerde kalmak yerine ucuza bir airbnb kiralar, en azından bazı öğünlerinizi evde kendiniz yaparsınız.

hatta bence birkaç gün couchsurfing yapın. eğer bilmiyorsanız couchsurfing insanların turistlere evlerini açtığı bir uygulama. internetten sizi misafir edecek birisini buluyorsunuz. tamamen ücretsiz. couchsurfing sadece bir zaruriyetten gerçekleşen bir şey değil, aynı zamanda muazzam bir deneyim. düşünsenize bir italyanın evinde kalacaksınız, size missss gibi makarnalar pişirecek, etrafı gezdirecek, tarihi anlatacak, gezme tüyoları verecek :) kültürün bundan daha iyi tanınabileceği başka bir yol var mı? ben couchsurfingle gezdiğim günlere “iyi ki” gözüyle bakıyorum, oradan kalıcı arkadaşlık bile edindim :)

her şeyden kısarak toplam 200€ ile 10 gün boyunca dip köşe gezdiğim de oldu,
1 haftalık tatile 650€ ayırdığım da.

para yok diye italyayı planlardan çıkarmak yerine böyle ucuz alternatiflere bakmalı bence :)

Neyi asagiliyorum ya bi tanesi senin sağlığın farkında mısın ertelemeye gelecek bisey degil diger dislerini de kaybedebilirsin ki süt dişler varmis agzinda. Cocuk da yapma ayrica yeter yahu kimsenin sagliga harcayacak parasi yok ama cocuk yapma derdinde herkes. On yil sonra bi ton insan birbirimizi yio olcaz surda.
[/QUOTE
Ben 31 yaşındayım. 4 senelik de evliyim. Maddi durumu düzeltelim diye de 4 senedir çocuk yapmıyoruz zaten. Senin sandığın ve senin gibi cahil cühelâ değilim çok şükür. Tüm hayatım planlı.

Tartışma yaratmak için geldiğin konumdan lütfen uzaklaş

Back
X