2 tanesini geçen sene sonu yaptırdım, 2sini bu sene yaptırıyorum. Benim ağrı ve acı eşiğim çooook yüksek o nedenle acı sızı için birşey diyemem.
Normalde 10 gün ağrı kesici içiyorlar işlemden sonra, ben anestezi etkisi geçince gece 1 ağrı kesici içtim yetti.
ara ara kontrollere gitmeniz gerekiyor. diş eti ile uyum var mı, iltihap oldu mu bunları film çekip kontrol ediyor doktor. uyumsuzsa üzerine kaplama konamaz çünkü. bende uyumsuzluk ve iltihap olmadı. sürecim sağlıklı ilerledi. genelde 3-4 ay arası bekleniyor bu şekilde. ben iş nedeniyle yoğunluktan bazen arayı açtım. tabi kaplama için ölçü de alınması lazım. implantta ölçü daha hassas oluyormuş, bu nedenle 3 kere ölçü aldı, 4te olabilir unuttum.
totalde 6 ay sürdü bitmesi ama dediğim gibi benden kaynaklı da süreç biraz uzadı.
bir de implant malzemesi çok önemli. isviçre yada alman malı implan en kalitelisi. türk malı ucuz ama arkadaşımın annesinin implantı 2 ayda düştü, diş eti içindeki malzeme düştü yani, kaplama değil.
yurtdışı menşeeliler tabi dolar yada euro bazlı. ben tanesini 750 dolara yaptırdım geçen sene. ama değdi mi, kendi dişimden daha sağlam ve güzel oldu. yeme içme hiçbir sıkıntım yok. 1 senedir tek bir ağrı sızı olmadı.
kaplamalar için de ayrıca ödeme yapmanız gerekiyor.
ben sağlık konusunda hassasım, o nedenle yemek yemem ama sağlık için para veririm.
maddiyat kişiye bağlı olduğundan birşey diyemem tabi, ben kendimi zorladım. biraz da babamın doktor olmasından mütevellit beni ödemede sıkmadı, topladıkça ödedim.