• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisi? İtalya? Diş tedavisi? :/

Diş tedavisi mi? İtalya mı?

  • İtalya

    OY: 50 38,2%
  • Diş tedavisi

    OY: 81 61,8%

  • Ankete Katılan
    131
Valla bende dolgu olacak disim vardi agri kesiciyle idare ettim yoksa ertelenecekti bugun geldim eve 5 sehir gezdik disim icin ertelemek istemedim yarinda disciye gitcem bence italyaya git gelince taksitle yaptirirsin disini birde bu italya tatili icin minimum butce nedir sorabilirmiyim bizde yurtdisi dusunuyoruz da

Kişi başı 500 euro gibi bi şey. Eşim araştırmıştı. Cevap veresim bile kalmadı cevaplara gerçi. Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Ben ne soruyorum millet "sen çocuk yapma" diyecek cürreti nerden buluyor anlamam mümkün değil. Siber zorbalık her yerde
 
Son düzenleme:
İtalya derim ben.
İnsan sağlığı olunca bir şekilde para ayırıyor bulabiliyor. Ama bu tarz gezme işlerine kolay kolay karar verip para ayırmıyor( tabi durumu iyi değil orta halli ise).
Hazır karar vermişken ben olsam italyayı seçerdim.
 
Dişlerinizi yaptırın, sağlık herşeyden önemli. Gençsiniz yine gidersiniz, illa tura da gerek yok ucuz dönemlerde bilet alıp kendiniz de gezebilirsiniz.
 
İtalya derim ben.
İnsan sağlığı olunca bir şekilde para ayırıyor bulabiliyor. Ama bu tarz gezme işlerine kolay kolay karar verip para ayırmıyor( tabi durumu iyi değil orta halli ise).
Hazır karar vermişken ben olsam italyayı seçerdim.
Diş dedim yukarı da ama bu da mantıklıymış. Sağlık olunca illa ki yaptırılıyor doğru. Basın gidinden yana kullanıyorum oyumu.
 
Sağlık olmadan , gittiğiniz yerde sizce rahat edebilir misiniz ?
Diş çok hızlı ilerliyor bir de. Ben olsam dişlerimi yaptırıdım.
 
Kişi başı 500 euro gibi bi şey. Eşim araştırmıştı. Cevap veresim bile kalmadı cevaplara gerçi. Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Ben ne soruyorum millet "sen çocuk yapma" diyecek cürreti nerden buluyor anlamam mümkün değil. Siber zorbalık her yerde

Of iyi tamam sen koymussun kafaya bari işin görülsün. Milanoya bilet alin sadece comoyla arasi 45dk zaten regional trenle. Italyaya dair en guzel ambiyansi yakalarsiniz milano +como yaparak. Roma çöplük gibi bi yer hic gitmeyin daha iyi. Floransa ve venedik de olabilir ama butce kisitliysa kesinlikle sadece milanoya gidin. Napoli vs guneyi leş komple uzak durun. 3-4 günlük bi gezi bile yeter artanla dişleri yaptırırsin. Ama yine de çocuk yapmayin ya :D
 
Of iyi tamam sen koymussun kafaya bari işin görülsün. Milanoya bilet alin sadece comoyla arasi 45dk zaten regional trenle. Italyaya dair en guzel ambiyansi yakalarsiniz milano +como yaparak. Roma çöplük gibi bi yer hic gitmeyin daha iyi. Floransa ve venedik de olabilir ama butce kisitliysa kesinlikle sadece milanoya gidin. Napoli vs guneyi leş komple uzak durun. 3-4 günlük bi gezi bile yeter artanla dişleri yaptırırsin. Ama yine de çocuk yapmayin ya :KK70:
Bana kalsa yapmıcam zaten. Beni kızdırdın ama cevaplar için teşekkür ederim :D
 
2 tanesini geçen sene sonu yaptırdım, 2sini bu sene yaptırıyorum. Benim ağrı ve acı eşiğim çooook yüksek o nedenle acı sızı için birşey diyemem.
Normalde 10 gün ağrı kesici içiyorlar işlemden sonra, ben anestezi etkisi geçince gece 1 ağrı kesici içtim yetti.

ara ara kontrollere gitmeniz gerekiyor. diş eti ile uyum var mı, iltihap oldu mu bunları film çekip kontrol ediyor doktor. uyumsuzsa üzerine kaplama konamaz çünkü. bende uyumsuzluk ve iltihap olmadı. sürecim sağlıklı ilerledi. genelde 3-4 ay arası bekleniyor bu şekilde. ben iş nedeniyle yoğunluktan bazen arayı açtım. tabi kaplama için ölçü de alınması lazım. implantta ölçü daha hassas oluyormuş, bu nedenle 3 kere ölçü aldı, 4te olabilir unuttum.

totalde 6 ay sürdü bitmesi ama dediğim gibi benden kaynaklı da süreç biraz uzadı.

bir de implant malzemesi çok önemli. isviçre yada alman malı implan en kalitelisi. türk malı ucuz ama arkadaşımın annesinin implantı 2 ayda düştü, diş eti içindeki malzeme düştü yani, kaplama değil.

yurtdışı menşeeliler tabi dolar yada euro bazlı. ben tanesini 750 dolara yaptırdım geçen sene. ama değdi mi, kendi dişimden daha sağlam ve güzel oldu. yeme içme hiçbir sıkıntım yok. 1 senedir tek bir ağrı sızı olmadı.

kaplamalar için de ayrıca ödeme yapmanız gerekiyor.

ben sağlık konusunda hassasım, o nedenle yemek yemem ama sağlık için para veririm.

maddiyat kişiye bağlı olduğundan birşey diyemem tabi, ben kendimi zorladım. biraz da babamın doktor olmasından mütevellit beni ödemede sıkmadı, topladıkça ödedim.
Çok çok teşekkür ederim cevabınız için...
İçimi rahatlattınız, kafam karışıktı iyi geldi
yorumunuz. Doktorum İsveç malı astra marka ımplant dedi
Tekrar emeğinize sağlık 💐
 
Diş hekimi asistanı olarak yazıyorum diş tedavisi.
Geciktirdikçe implant için boş kalan yer kapanacak, dişleriniz boş olan bölgelere doğru kayacak.implant yapılacak boşluk aşağıdaysa üst karşılığında ki diş altta diş olmadığı için uzama yapacak.
Ve bu malzemeler yurt dışından geldiği için her geçen gün fiyat artacak
Ortodontik tedavi zaten uzun bir süreç tedavinize başlarsınız tatilinizide yaparsınız.
Eğer şuan tatil paranız hazırsa harcamamak üzere yatırın hesaba .
Diş tedavisi için de işlem yaptırdıkça ödeme yaparsınız. Böylelikle tercih yapmış olmaz sadece önem sırasına koymuş olursunuz
 
Ben dişlerimi yaptırırdım kesinlikle . İtalyaya daha sonra da gidebilirsiniz ama sizi rahatsız eden dişle neden yaşamaya devam edesiniz ki .
 
Italya kacirmiyor ki , hep orda. Dis gibi onemli bir saglik meselesi varken tatil biraz bekleyebir. Italyaya herzaman gidebilirsiniz, yeter ki saglik olsun.
 
Ben İtalya turuna gittim, implant da yaptırdım. Benim tavsiyem dişlerinizi yaptırmanız. Özellikle yaşlandığınız da yemek yiyecek azı dişine muhtaç kalıyoruz. Dişsiz durdukça ağızımız kemik tozu ile bile implant tutmayabiliyor. Diş çok önemli bir şey.
 
Diş estetiğini seçerdim ben.Diş benim icin çok önemli.O nedenle size slogan yaptim."inci gibi güzel dişler şimdi size İtalya kadar yakın":))
 
Back
X