Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Hanımlar bakar mısınız

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
merhaba öncelikle.
Konuya geçeyim benim 1 buçuk yaşında oğlum var ve daha yeni işe başladım.
Oğlumu bu durumda kreşe vermek durumunda kaldık çünkü güveneceğim kimse yok.
Annem de bakamaz.
Henüz başlamadı ama salı gününden itibaren başlayacak.
Çok üzülüyorum çok erken olduğunu düşünüyorum,bu yaşta çocuğunu veren ve olumsuz anlamda çocukta büyük değişim yaşayan var mı?
Benim oğlum 4 yaşında 8 aylıkken kreşe verdim hiçbir olumsuzluk yaşamadım şu anda okulu çok seviyor gelişim olarak evde bakılan çocuklardan çok daha ileride içinizi rahat tutun sadece kreşin gerçekten iyi olduğundan emin olun
 
Ben 24 saat yanında olan iyi bir annedir dedim mi?
Düzgün okuyun lütfen!
Ayrıca benim düşüncem farklıydı ama tabii ki hayat şartları vs erken olabilir ben kimsenin anneliğini sorgulamam.
Burda sadece erken yaşta verenlerden fikir almaya geldim.
Duygusallıksa evet bu konuda olmayacaksam hangi konuda duygusal olacağım?
Hiç canınızı sıkmayın sonuçta onun için çalışıyosunuz
 
Çok küçük ve maalesef kötü etkilenecek. Ileriki dönemde de okulu sevmeyecek büyük ihtimalle çünkü bikacak. Sosyallesir vs.. diyenler kesinlikle yanlış düşünüyor çünkü o yaşta bir bebek sadece annesine ihtiyaç duyar.
Acı gerçekler bunlar. :KK43:(
Pedagoji eğitimi aldınız mı?
Almadıysanız bu gibi cümleler kurmayın lütfen.
 
insaAllah cocugun hemen uyum saglar ..
ben de yrim gunluk yazdirdim her sabah ortaligi ayaga kaldiriyor gitmicem diye bir turlu alismadi ..
olumlu olarak enerjisini atiyor :)
kizim onceden cok sosyaldi zaten onu biraktigim icin nefret ediyor kresinden
 
benim çalıştığım anasınıfında iki tane kuzen vardı ikisi de 2 yaşındaydı hep birlikte oynarlardı gayet de mutluydular. biz onlara ekstra dikkat ederdik çok ufak oldukları için. onlardan sorumlu olan öğretmenler yemeklerini yedirirdi, uyurken yanlarına dururdu, gözlerimiz hep üstlerindeydi gerçi hepsine öyleydi de ufaklıklara biraz daha fazla dikkat ederdik yani demem o ki mutlaka iyi bakıldığından emin olun çocuğunuzun, mutsuz olacağını sanmıyorum arkadaş edinir mutlaka. inşallah içinize sinen bir yer bulursunuz.
 

Hangi uzmanlarmis bunlar? Neyi gözlemledin? Diyelim ki etrafinda bir iki cocukta ters etki yapti, yine genelleme yapamazsin.
Bunu aldigin egitimde, hocalarin sana anlatmasi lazim. Statistik nedir, sonuc, alaka nedir bilmen lazim.
 
İlk 3 yıl psikolojik olarak çocuğun evde olması öneriliyormuş. Bizim çocuk doktorumuz diyor.
Çalışmanız şart ise bakıcı bulmak daha mantıklı geliyor. En azından ev ortamında kalır. 1.5 yaş çok küçük.
 
Gerçekler kişiye gore değişir hanımefendi.
Genel geçer kanunlar gibi anlatmazsanız kimsenin de moralini bozmamış olursunuz.
Nitekim anlatımınızla tam tezat örnekler de mevcut.

Yahu gercekler bu degil. Yasadigim ülkede cocuklar 2.5 yasinda okula gitmeye basliyorlar ve ondan önce cogu kres'e gidiyor. O kadar kötü birsey olsaydi, burdada mevcut olmazdi.

Cocugun özelikle 1 yas sonrasi sosyalesmesi lazim. Farkli ortamlar görüp, farkli becerileri ögrenmesi lazim. Ondan sonra burda konu acarlar cocuklari tek basina oynayamiyor diye.
 
Yahu gercekler bu degil. Yasadigim ülkede cocuklar 2.5 yasinda okula gitmeye basliyorlar ve ondan önce cogu kres'e gidiyor. O kadar kötü birsey olsaydi, burdada mevcut olmazdi.

Cocugun özelikle 1 yas sonrasi sosyalesmesi lazim. Farkli ortamlar görüp, farkli becerileri ögrenmesi lazim. Ondan sonra burda konu acarlar cocuklari tek basina oynayamiyor diye.

Zaten benim dert edindiğim kısım da bu.
Çok erken yaşta kreşe giden ve bunun avantajını yaşayan pek çok çocuk var.
Ben lise kademesinde öğretmenim ve gözlemlerim hep erken yaş kreş eğitiminin ileriki yaşlarda dil becerisine olumlu katkısı yönünde olmuştur.
 
İs arkadasim mecburen 18 aylikken verdi. Yaptigimiz toplantilarda gezmelerde cocuk parmakla gosteriliyordu. Cunku herkesten once konustu, annesini darlamiyordu, kendi kendine oyun kurabiliyordu. Etrafina cocuklari topluyor onlara liderlik ediyordu cocuk resmen. Obur anneler yavrum yesin diye takla atarken o kendi kendine yemek yiyordu iki yasinda. Kendi giyinip soyunmaya calisiyormus bi de ben yapabilirim anne diye :) hesap edin artik. İngilizce de ogrendiler kreste ve aile simdi amerikaya yerlesti. Hic zorluk cekecegini dusunmuyorum kuzunun
Örnek verdiğiniz arkadaş moral oldu bana :)
Yani sadece onun iyiliği için çalışıyorum eğer kreşten sonra olumsuz durumlar olursa işten çıkarım tabii.
 
Çok küçük ve maalesef kötü etkilenecek. Ileriki dönemde de okulu sevmeyecek büyük ihtimalle çünkü bikacak. Sosyallesir vs.. diyenler kesinlikle yanlış düşünüyor çünkü o yaşta bir bebek sadece annesine ihtiyaç duyar.
Acı gerçekler bunlar. :KK43:(
Aslında o durumdan çok korkuyorum ve üzülüyorum :KK61:
Ama gözlemleyip duruma göre hareket edeceğim.
 
Just Happy Just Happy merhaba..
Arkadaşlarımın çoğu çalışıyor ve hepsi de çocuklarını erken zamanda krese vermek durumunda kaldılar.. Birkaçı 6 aylıkken verdi. Emin olun kreş çok daha iyi. Hem sosyalleşiyorlar hem de gelişimleri açısından birçok sey öğreniyorlar. Kreşte ögrendiklerini evde ne bakıcilar ögretir ne de babaanne/anneanneler öğretebilir.. Evde çocuğun tum gün anne yolu gözlemesindense kreşte birşeyler ögrensin daha iyi. Kreş içinize sindiyse aklınız kalmasın bence. :KK66:
Bir süre aklım kalıcak o kesin ama inşallah ikimiz de çabuk alışırız.
 
Back
X