Hanimlar bir bakin

nicksiz123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2015
559
312
103
31
Esim İstanbuldan taşınıp baska bir sehirde is kurmak istiyor.ama ben gitmek istemiyorum iki oglum var,ailem burada yakinlar..esimle bu yuzden tartistik,İstanbuldan cok uzaga gitmeyecegiz maks 3 4 saatlik mesafeler ama ben yine de korkuyorim.islek bir yerde oturuyorum kendi evim,esimin calisma saatleri cok fazla o yuzden bunaldi.istemedigim icinde evde surekli kavga ve gerginlik var karşısında durarak yanlis mi yapiyorum

Esim İstanbuldan taşınıp baska bir sehirde is kurmak istiyor.ama ben gitmek istemiyorum iki oglum var,ailem burada yakinlar..esimle bu yuzden tartistik,İstanbuldan cok uzaga gitmeyecegiz maks 3 4 saatlik mesafeler ama ben yine de korkuyorim.islek bir yerde oturuyorum kendi evim,esimin calisma saatleri cok fazla o yuzden bunaldi.istemedigim icinde evde surekli kavga ve gerginlik var karşısında durarak yanlis mi yapiyorum
İstanbuldan gitme fikri benim için sempatik ama sizin için değil belli ki. Şartlarınız aynı kalıcaksa ya da daha iyi olucaksa bir düşünün derim. Kar zarar yapmakta fayda vardır .

Dırek rest cekmeyın eşinize derim.
Ustelık 3 4 saatlık bir mesafe ıse mevzu ve yer. Sadece fikrinizi beyan edin ama en azından denemeye deger deyin.
Bakarsınız o kendi geri dönmek ister gıttıgi gibi.
Hem sartlar gerekiyorsa destek bıle olmalısınız.
Aileniz cevreniz alışkanlıklarınız zor gelsede yenılıklerede acık olmalısınız.

Bu yer değişikliğinin olacağı şehir belli mi yoksa 3/4 saat uzaklıkta ki şehirleri belirleyip sonrasında mi şehri sececeksiniz?

Siz çalışıyor musunuz? Eğer çalışmıyorsanız ve eşiniz yeni yerinizdeki işinin artısını eksisini güzelce düşünüp rasyonel bir karar verdiyse sırf ailenizi bahane edip karşı çıkmanız bence doğru değil.

Bu yer değişikliğinin olacağı şehir belli mi yoksa 3/4 saat uzaklıkta ki şehirleri belirleyip sonrasında mi şehri sececeksiniz?
Bir kac yer var aklimizda tam belli degil aslinda esim bursaya gitme taraftari orada bir kac esi dostu var..

Aileyle göbek bağınızı kesmeniz gerekmiyor mu artık?

Burada sizi oraya bağlayan tek şeyin aile olduğunu düşündüm çünkü ben.
Evet suanlik ailem sadece bagliyor cok samimiyiz ozellikle ablamla hep beraberiz çocuklarımız yasit orada yanliz kalirim korkusu var,evimi de seviyorum tabi herseye yakin hersey elimin altında kalabalik bir yer

Burnunuzdan gelmeden eşiniz rest çekip tek başına gitmeden doğduğum yer değil doyduğum yer deyip gidin sonuçta zorunlu çalışma yükümlüsü bir çok kişi var ve mekan değiştiriyorlar...
En son ben gelmeyeyim diyerek güldüm tamamen espri amaçlı istersen gelmeyebilirsin ben gidecegim dedi oda gulerek saka da olsa soyledi yani bu tarz birsey

Siz çalışıyor musunuz? Eğer çalışmıyorsanız ve eşiniz yeni yerinizdeki işinin artısını eksisini güzelce düşünüp rasyonel bir karar verdiyse sırf ailenizi bahane edip karşı çıkmanız bence doğru değil.
Ben çalışıyordum suan çocuklardan çalışamıyorum,ayrildim.

Aileyle göbek bağınızı kesmeniz gerekmiyor mu artık?

Burada sizi oraya bağlayan tek şeyin aile olduğunu düşündüm çünkü ben.
Insanın belli bir düzeni vardır. Ha deyince yıkmak kolay değil. Allah korusun insan dara düştüğü zaman yanında birileri olmalıdır. Belki ailesinin yanında olmasını istiyordur. Bu çok normal.
Iki çocuklu biri olarak küçük bir örnek; birimiz rahatsızlanınca cümbür cemaat hastaneye çünkü çocukları bırakacak kimse yok.

Bir kac yer var aklimizda tam belli degil aslinda esim bursaya gitme taraftari orada bir kac esi dostu var..
Mumkunse eşinizle gidip bir hafta/10 gün Bursa da kalıp nerede yasayabileceginizin ,nerede calisabileceginizin planlamasını yapın ..gittiğinizde eş dostda değil motel /misafirhane de filan kalın.Daha gerçekçi görürsünüz yapıp yapamayacaginizi. Esinizin tam olarak neden yaşadığınız yerden uzaklaşmak istediğini anlamaya çalışın.İs ve hayat ile ilgili Planlarinin gercekciligini ölçüp biçin..

Yani tamam ailrnizin yakın olması bazen büyük nimet ama eşinizin hzuurundan da üstün değildir. Kendiniz soyluyorsunuz cok yoğun diye. Siz ablanızla daha cok görüşeceksiniz diyr eşiniz daha yoğun çalışmak zorunda mı? Eğer eşiniz sizi istemediğiniz halde ailensinin yakınında oturmaya zorlasa ne düşünürdünüz? Dikkat edin de eşiniz resti çekmesin.

Büyük ihtimalle bahsettiğiniz şehir Bursa. Eğer öyleyse ben arabamla evimden anneme otobandan iki saatte, Mudanyadan feribotla ise İstanbul'a 1.5 saatte gidiyorum. Yani Bursa ise uzak değil.

Bursaliyim daha iki hafta önce oradaydım ve 4 yıl İstanbul'da yaşadım ,çalıştım .İstanbul tam bir eziyetti ama Bursa'da şuan çok farklı değil .1 boy küçüğü diyeyim .Trafik ,kalabalık,pahalılık ,işsizlik hepsi aynı .Maalesef kriz sebebiyle orada da işsizlik fena halde .Yani iş bulsa bile asgari ücretin ne kadar fazlasına bulabilecek ki ilk etapta ve kira verecek ? Ki kıralarda İstanbul'la yarışır .Bilmiyorum ben ilk etapta İstanbul'da daha rahat bir iş bakmaya çalışırdim ortada birşey yokken çoluk combalak başka şehire gitmek çok saçma

Hayat musterek bız esımız ıcın ıkı senede bır yer degıstırıyoruz canı sagolsun adam calısıp kazanıyor getıyor be yapsın bence anlayıslı olun ve onu yanlız bırakmayın destek olun

Back
X