• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar Fikirlerinize İhtiyacım Var :(

Baba ve aileyle ilgili sonradan yazdığınız detayları okuduktan sonra ben de vermez kadavrayı beklerdim çünkü kusura bakmayın bıçak altına yatmaya değecek bir aile gibi gelmedi. İnşaallah kadavra olur da onunla iyileşir babanız ama siz verseniz ve olası bir olumsuzlukta yine sizin yüzünüzden oldu diyebilirler sizi verdiğine vereceğine pişman ederler kaldı ki bebekli bir insansınız ben o riski almazdım.

Baba ve aileyle ilgili sonradan yazdığınız detayları okuduktan sonra ben de vermez kadavrayı beklerdim çünkü kusura bakmayın bıçak altına yatmaya değecek bir aile gibi gelmedi. İnşaallah kadavra olur da onunla iyileşir babanız ama siz verseniz ve olası bir olumsuzlukta yine sizin yüzünüzden oldu diyebilirler sizi verdiğine vereceğine pişman ederler kaldı ki bebekli bir insansınız ben o riski almazdım.
dayım ve bizi tanıyan komşularım da sizin gibi düşünüyor.. çoğu kişi ufacık çocuğunla bukadar büyük fedakarlığı ailen hak etmiyor diyor. Teşekkür ederim konuyu bi kenara atmayıp okuyup değerlendirip tekrar fikrinizi yazdığınız için 🙏🏻

Babam karaciğer hastası nakil olması gerekiyor. Benim karaciğerim uyumlu oldu 16 aylık oğlum var sütten kestim donör olacağım diye. Doktorla konuştuğumda babamın ameliyatta %50 riski olduğunu söyledi masada kalma ihtimalinin olduğunu eğer ameliyattan sağ çıkarsa da yoğun bakımda solunum cihazından ayrılmasının sıkıntılı olacağını söyledi. Ben ameliyattan sonra 6 ay kadar ağır kaldırmam gerektiği için bebeğimi kucağıma alamayacağım ve aşırı anneye düşkün ☹️ 10 gün kadar zaten hastanede kalacağım çocuğumu görmeden sonrasında da onunla verimli zaman geçiremeyeceğiz bir süre …
Çok acı ki bir tarafım babam bir tarafım evladım … siz yerimde olsaydınız napardınız? Yorum ve desteğinize ihtiyacım var :(
Yani ben soruyu tam anlayamadım.
Vazgeçmek istiyorsunuz da bize mi soruyorsunuz?
Evladınıza bakım kısmında mı destek istiyorsunuz?
Ya da başka bir şeymi?

Yani ben soruyu tam anlayamadım.
Vazgeçmek istiyorsunuz da bize mi soruyorsunuz?
Evladınıza bakım kısmında mı destek istiyorsunuz?
Ya da başka bir şeymi?
Anne babanızla aranız iyi değil kötü şeyler yaşattı bu zamana kadar yanınızda olmadı, kardeşler arası ayrım yaptı , babanız alkole bağlı siroz hastası nakil olması gerekiyor 16 aylık çocuğum var ameliyat alıcı verici için zor bi ameliyat ve babanızında ameliyatta masada kalma oranı büyük. Siz olsanız karaciğerinizi verir miydiniz ? Yoksa bu insanlar için çocuğumdan ayrı kaldığıma kendimi kestirdiğime değmez deyip vermez miydiniz ?

Anne babanızla aranız iyi değil kötü şeyler yaşattı bu zamana kadar yanınızda olmadı, kardeşler arası ayrım yaptı , babanız alkole bağlı siroz hastası nakil olması gerekiyor 16 aylık çocuğum var ameliyat alıcı verici için zor bi ameliyat ve babanızında ameliyatta masada kalma oranı büyük. Siz olsanız karaciğerinizi verir miydiniz ? Yoksa bu insanlar için çocuğumdan ayrı kaldığıma kendimi kestirdiğime değmez deyip vermez miydiniz ?
Bu çok vicdana dayalı bence. iki senaryoyuda düşünüp kar-zarar oranına bakmak gerek.
Verdiniz, zorluğu yaşadınız sonra aileniz yine eski düzen devam etti bunda alınıp kırılacak mısınız? (Nakilde destek oldunuz diye minnet duymalarını beklememek gerekecek gibi)
Vermediniz, durumu ağırlaştı ve vefat etti. Keşkeleriniz olacak mı?

Benim bebegimde seninkine yakin oldugu icin 6 ay diledigince kucagina almamanin nasil bi zorluk oldugunu hem psikolojik hemde fiziksel olarak cok iyi anlıyorum
Alkolden sirozdan olmasa bile bence zor bi karar donor olmak babani cok sevseydin bile basit bi karar degildi kaldi ki aile baginiz kotuymus zaten
Vicdanini dinle bence
Bi cok kisi bu ayriligi basit gormus ama kucuk bebegi olan annler sizi cok iyi anliyor bence

Geçmiş olsun..Babanıza ne zaman teşhis konuldu?son evresi mi?eşim de siroz,ama şuan için nakil demediler..ilaçlarla devam şu an..

Geçmiş olsun..Babanıza ne zaman teşhis konuldu?son evresi mi?eşim de siroz,ama şuan için nakil demediler..ilaçlarla devam şu an..
5 yıl önce siroz teşhisi koyuldu ve 1. Evreydi ilaç kullanıydu 2 yıl önce karnında sıvı birikmeye başladı bu yılın başında nakil olması gerektiğini söyledi doktor. Babamınki dikkatsizliğinden de kaynaklı çok hızlı ilerledi ara ara sigarayı alkolü bıraktı başladı ilaçlarını düzenli kullanmadı şimdi durumu çok kötü ameliyat için riskin yüksek olduğunu söylüyor doktorlar hatta karaciğeri okadar küçülmüş ki doktorlar görüntüsünü üni. Hastanesindeki öğrencilere gönderdiler dalağından bile küçük durumda şu anda :( Antalya’ya nakil için gittiğimizde doktor 2 yıl önce nakil olması gerekiyormuş neden bu zamana kadar beklediniz dedi bize. Çok sinsi de bir hastalık son evreye gelene kadar ağrı acı herhangi bir belirti vermiyor son evrede herşey üst üste geliyor varislerine bant atıldı karnından defalarca sıvı alındı kas erimesi başladı aşırı kilo kaybetti vs. Vs. Doktorunuzun iyi bir doktor olması ve eşinizin kendisine çok dikkat etmesi gerekiyor beslenmesi ilaçları vs. Ve başından böyle bişey geçmiş biri olarak doktorunuzla konuşun eğer önceden baktırabiliyorsanız baktırın canlı verici en azından hazır olsun çok üzücü ki bu hastalığın sonu maalesef ki nakil :( ama 5 yıl ama 10 yıl ama 1 yıl :( kadavradan çıkma ihtimali hastaneye göre değişiyor araştırmanızı iyi yapın Rabbim yardımcınız olsun çok geçmiş olsun 🙏🏻

Bu çok vicdana dayalı bence. iki senaryoyuda düşünüp kar-zarar oranına bakmak gerek.
Verdiniz, zorluğu yaşadınız sonra aileniz yine eski düzen devam etti bunda alınıp kırılacak mısınız? (Nakilde destek oldunuz diye minnet duymalarını beklememek gerekecek gibi)
Vermediniz, durumu ağırlaştı ve vefat etti. Keşkeleriniz olacak mı?
Versem de vermesem de beni kötü ilan edecekler nakilden sonra ne değerim bilir ne kıymetim babam ameliyattan çıkar mı o bile meçhul eğer ameliyatta aksi bişey olursa annem bana üzülmez bile sende kesildiğinle kaldın çocuğundan ayrı kaldığınla kaldın diye. Ben vicdan yaparım çocuğum için onun boynunu bükük bıraktım mahrum bıraktım diye.
Vermeyip babama bişey olursa yine vicdan yaparım :( gerçekten Rabbim şu durumu kimseye yaşatmasın çok zor bi karar çok zor bi durum

5 yıl önce siroz teşhisi koyuldu ve 1. Evreydi ilaç kullanıydu 2 yıl önce karnında sıvı birikmeye başladı bu yılın başında nakil olması gerektiğini söyledi doktor. Babamınki dikkatsizliğinden de kaynaklı çok hızlı ilerledi ara ara sigarayı alkolü bıraktı başladı ilaçlarını düzenli kullanmadı şimdi durumu çok kötü ameliyat için riskin yüksek olduğunu söylüyor doktorlar hatta karaciğeri okadar küçülmüş ki doktorlar görüntüsünü üni. Hastanesindeki öğrencilere gönderdiler dalağından bile küçük durumda şu anda :( Antalya’ya nakil için gittiğimizde doktor 2 yıl önce nakil olması gerekiyormuş neden bu zamana kadar beklediniz dedi bize. Çok sinsi de bir hastalık son evreye gelene kadar ağrı acı herhangi bir belirti vermiyor son evrede herşey üst üste geliyor varislerine bant atıldı karnından defalarca sıvı alındı kas erimesi başladı aşırı kilo kaybetti vs. Vs. Doktorunuzun iyi bir doktor olması ve eşinizin kendisine çok dikkat etmesi gerekiyor beslenmesi ilaçları vs. Ve başından böyle bişey geçmiş biri olarak doktorunuzla konuşun eğer önceden baktırabiliyorsanız baktırın canlı verici en azından hazır olsun çok üzücü ki bu hastalığın sonu maalesef ki nakil :( ama 5 yıl ama 10 yıl ama 1 yıl :( kadavradan çıkma ihtimali hastaneye göre değişiyor araştırmanızı iyi yapın Rabbim yardımcınız olsun çok geçmiş olsun 🙏🏻
Eşime teşhis 1.5 sene önce konuldu..çok fazla alkol alırdı,hiç bırakacağını düşünemezdim..Hastalıkla beraber ani bir şekilde bırakmak zorunda kaldı,sonra hiç içmedi..ilaçlarla karın şişkinliği bitti,ama kas kaybı var,bilirubin 2,5 gibi.raporda karaciğer küçülmüştür yazıyor..doktor, şuan için stabil,nakil gerekli değil şuan dedi..inşaallah geç kalmış olmayız..nakilde aynı kan gurubu olması şart ve 1.derece kan bağı olan vericilerde başarı daha yüksekmiş.o yüzden önce 1.derece yakın ve sonra akrabalar tercih ediliyor..donör olanlarda öleni hiç duymadım..zaten kabul etseniz bile kuruldan geçiyorsunuz bi sürü şeylere bakıyorlarmış,verici zayıf ve karaciğerde yağlanması olmayacakmış.belki kurul onayından geçemeyeceksiniz..

anne deseniz hiç düşünmezdim. ama babada da yine bi düşünüp okey derdim sanırım. ki babamı sevmem. en son iki sene önce gördüm. hayati tehlikem yoksa, sonradan bir sorun yaşamayacaksam verirdim galiba ya. vermeyeceksem de çocuğum için değil de haketmediğini düşündüğüm içindir. yani burada kendiniz yapacaksınız muhakemesini. yoksa çocuk bu yani alışır zaten öyle ya da böyle.

Eşime teşhis 1.5 sene önce konuldu..çok fazla alkol alırdı,hiç bırakacağını düşünemezdim..Hastalıkla beraber ani bir şekilde bırakmak zorunda kaldı,sonra hiç içmedi..ilaçlarla karın şişkinliği bitti,ama kas kaybı var,bilirubin 2,5 gibi.raporda karaciğer küçülmüştür yazıyor..doktor, şuan için stabil,nakil gerekli değil şuan dedi..inşaallah geç kalmış olmayız..nakilde aynı kan gurubu olması şart ve 1.derece kan bağı olan vericilerde başarı daha yüksekmiş.o yüzden önce 1.derece yakın ve sonra akrabalar tercih ediliyor..donör olanlarda öleni hiç duymadım..zaten kabul etseniz bile kuruldan geçiyorsunuz bi sürü şeylere bakıyorlarmış,verici zayıf ve karaciğerde yağlanması olmayacakmış.belki kurul onayından geçemeyeceksiniz..
Nakil için kan grubu uyumu ve vericinin sağlıklı olması, karaciğer volüm ölçümü %30 geçmesi gerekiyor onun dışında bir şart yok. Akrabalık konusunda yanlış biliyorsunuz akraba olması ya da 4. Derece tanıdık olması uyumu etkileyen bir durum değil. Etik kurula 1. Derece akrabası değilse giriyor ve etik kurulda da maddi durumuna vs. Bakılıyor. Aksi bi durum yoksa yani satın alınma zorla verici olma gibi bir durum yoksa etik kurul onaylıyo. Ben babam için etik kurula girmedim. Eniştem baktırmıştı o girdi ve geçmişti mesela. Vücutta sıvı birikimi olduysa hangi ildesiniz bilmiyorum ama Antalya’da ASV Yaşam hastanesi var doktor Bülent Aydınlı. Kendinizde bi araştırın isterseniz çok bilgili ve işinde ciddi anlamda profesyonel bir doktor tüm ekibi de öyle Akdeniz üni. Hastanesinde baş hekimlik yapmış bir doktor ve o üni. Hastanesindeki ekiple beraber şu an o hastanede görev yapıyorlar. İmkanınız varsa en azından bi muayene olun derim 🙏🏻 çünkü geç kalınmış denildiğinde her şekilde elin kolun bağlanıyo hem hasta için hem yakınları için gerçekten çok zor bi durum Rabbim o durumlara getirmesin inşallah ama dediğim gibi bence bi gidip en azından gidişatınızı görüşün. Yapılacak bişey varsa da erkenden yapılmış olur

Birde benim bütün tetkiklerim yapıldı zaten donör olabiliyorum ama babamın durumu çok riskli ağır artık bebeğim küçük ve aile bağlarımız biraz sıkıntılı. Ameliyat için gittik aslında ameliyata 8-9 saat varken iptal edildi karnındaki sıvıda enfeksiyon yüksek çıktığı için sonrasında bazı durumlar yaşandı ailemle aramızda şu an eşim tekrar imza atmıyor :( ben her türlü vicdan yapıyorum ama eşimin rızası yok göz göre göre böyle bi aile için seni kestiremem bu çocuğa da bunu yapamam diyor başka bişey demiyor :( Rabbim tüm hastalarımızın şifasını versin inşallah Allah herkesin yardımcısı olsun

Konya’da hastanede bakıldığında benim %29 kaldı olmadı eniştemin oldu oda bi vercem bi vermicem diyerek oyaladı sonrasında vermekten vazgeçti babam bilinç kaybı yaşadı yoğun bakımda kaldı vs. Sonrasında Antalya’da başka hastanede baktırdım %33 uyumlu çıktı onu duyduktan sonra ben emen bebeğimi sütten kestim donör olacağım diye ayın 29unda ameliyata girecektik ameliyata 9 saat falan kalmıştı babamın karnından sıvı alındı alınan sıvıda enfeksiyon yüksek çıktı ameliyatı iptal ettiler antibiyotik başladılar 5 gün hastanede kaldı taburcu edecekleri gün doktor beni karşısına alıp babamın %50 risk olduğunu durumunun ağır olduğunu masada kalma ihtimali olduğunu canlı vericiyi de riske atmanın pek doğru olmadığını söyledi bu şekilde bi konuşma yaptı o günden sonra ben kara kara düşünmeye başladım eğer verdiğim ciğer babamı yaşatmazsa eğer ameliyattan sonra babamın cenazasine bile katılamazsam hem kesildiğimle hem bebeğimle zorlu süreci yaşamak zorunda kalırsam diye … çocukla durumu dramatize etmek gibi algılanıyor ama ailem bana hiçbir zaman hiçbir konuda yardımcı olmadı doğum yaptım sezeryanla 3 gün sonra annem ablamın kızına bakmak için beni 3 günlük bebeğimle bıraktı gitti o günden beri de herşeyinde ben varım çocuğumun banada ciddi anlamda bağlı babayı kötülemek değil ya da o beceremiyor demek değil elinden okadarı geliyor oda bir bebeğe yetmiyor diyelim asla eşimi de kötülemek değil yani amacım ama bu bebek bakma konusunda yetersiz galiba biraz … antibiyotik tedavisi tamamlanması için hastaneden taburcu olduktan sonra 14 gün daha ağızdan ilaç kullanması gerekiyordu ayın 18inde ilaç bitip tekrar hastaneyi arayacağız ama olacak ya Allahın işi kadavradan 1 ciğer çıktı anneme söylediğimde duyduklarım beni yıktı … kadavra istemiyoruz biz ölü insanın organı canlı gibi olmaz sen vereceksin ya dedi … ben gözümü karartıp herseyi göze alıp tamam demiştim zaten ama kadavradan çıkana bu tepkiyi verdiklerinde onların kendilerini düşündüğünü anladım. Ailemden şunu beklerdim hayırlısı olsun kızım inşallah babana uyar da sende kesilmek zorunda kalmazsın. Ama demediler bu bile zoruma gitti.
Şimdi düşünüyorum değecek mi ? Kafamdaki soru bu yani gerçekten değecek mi… eniştem uyumlu oldu oyaladı vazgeçti ablama başka hastane baktırmasına izin vermedi imza atmam boşuna gitme dedi şimdi ailem onlarla canciğerler… eşim ameliyat için gittiğimizde 1 hafta babamın başında kaldı enfeksiyon çıktı dediler annem ben olsaydım başında böyle olmazdı kocan bişeyi beceremiyor dedi . Vereyim sadece baba için değil işin ucunda bir can olduğu için yine vereyim ama tüm bunları gördükten sonra değecek mi diye düşünmeden edemiyorum …
Herkes kendi ailesini ve ailesiyle yaşadıklarını düşünerek yorum yapıyor. O yüzden öncelikle siz kendi kararinizi etki altında kalmadan verin. Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
Anneniz kadavradan gelecek organı beğenmiyor. Böyle bir lüksü mü var? En azından kadavra uymazsa verin bence.
Ablaniz varmiş, bu olayın neresinde? Size neden hastanede anneniz bakmıyor? Bebek neden hem anneden hem de babadan ayrı kalsın ki? Ablaniz operasyondan sonra ne sizinle ne de babanizla ilgilenmeye yanaşmıyor. Anneniz, eşiniz babanıza bakıyor, hasta etti diye trip atıyor. Çok tuhaflar. Kendi icinizden geleni yapın. Karar sizin, vicdan sizin. Operasyon sonrası babanız bir problem yaşasa direkt siz suçlanacaksiniz gibi duruyor, değil teşekkür edilmek.

Herkes kendi ailesini ve ailesiyle yaşadıklarını düşünerek yorum yapıyor. O yüzden öncelikle siz kendi kararinizi etki altında kalmadan verin. Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
Anneniz kadavradan gelecek organı beğenmiyor. Böyle bir lüksü mü var? En azından kadavra uymazsa verin bence.
Ablaniz varmiş, bu olayın neresinde? Size neden hastanede anneniz bakmıyor? Bebek neden hem anneden hem de babadan ayrı kalsın ki? Ablaniz operasyondan sonra ne sizinle ne de babanizla ilgilenmeye yanaşmıyor. Anneniz, eşiniz babanıza bakıyor, hasta etti diye trip atıyor. Çok tuhaflar. Kendi icinizden geleni yapın. Karar sizin, vicdan sizin. Operasyon sonrası babanız bir problem yaşasa direkt siz suçlanacaksiniz gibi duruyor, değil teşekkür edilmek.
Dediğim gibi bizim aile gerçekten sıkıntılı. Ameliyata giderken ablam uğurlamadı bizi hastaneye gelmedi… çok karışık ve gerçekten rezillik aslında ama ben bugün babamla konuştum eşimin imza atmayacağını söyledim çok üzüldü :( onuda çok iyi anlıyorum şundan eminim ben ne olursa olsun eşime bağlı olmasaydı yine verirdim herşeyi yer yutar susar verirdim ama bu defa eşim istemedi artık :( babamın hakkını helal et deyişi hala kulağımda çok canım acıyo ama bende bunları hak edecek bişey yapmadım :( Dilerim ki Rabbimden inşallah tekrar kadavra çıkar olur ameliyatını 🙏🏻 Ben vicdan yapıyorum beynimin içi susmuyo aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık hesabı ama eşimde elinden geleni yaptı bu zamana kadar kendi ciğerine 2 kere baktırdı benim vermem için imza attı ilk başta ama şimdi bunu diyorsa vardır bir bildiği onunda. Ben annem babam diye göremiyorum vicdan yapıyrm ama eşim bunu diretiyosa gerçekten bizim için en mantıklı karar vermememdir 😔 😔😔

Dediğim gibi bizim aile gerçekten sıkıntılı. Ameliyata giderken ablam uğurlamadı bizi hastaneye gelmedi… çok karışık ve gerçekten rezillik aslında ama ben bugün babamla konuştum eşimin imza atmayacağını söyledim çok üzüldü :( onuda çok iyi anlıyorum şundan eminim ben ne olursa olsun eşime bağlı olmasaydı yine verirdim herşeyi yer yutar susar verirdim ama bu defa eşim istemedi artık :( babamın hakkını helal et deyişi hala kulağımda çok canım acıyo ama bende bunları hak edecek bişey yapmadım :( Dilerim ki Rabbimden inşallah tekrar kadavra çıkar olur ameliyatını 🙏🏻 Ben vicdan yapıyorum beynimin içi susmuyo aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık hesabı ama eşimde elinden geleni yaptı bu zamana kadar kendi ciğerine 2 kere baktırdı benim vermem için imza attı ilk başta ama şimdi bunu diyorsa vardır bir bildiği onunda. Ben annem babam diye göremiyorum vicdan yapıyrm ama eşim bunu diretiyosa gerçekten bizim için en mantıklı karar vermememdir 😔 😔😔
Şimdi okudum, alkolden kaynaklı hastalanmiş babanız. Net olarak söylüyorum vicdan yapmaya gerek yok. Anneniz size karşı üzgünüm ama hicbirşey hissetmiyor. Ailenizden bence uzak durun. Siz ailem desenizde onlar sizi öyle görmüyor.
Dönün arkanizi, eşinizle , çocugunuzla kurduğunuz ailenizle ilgilenin.

Şimdi okudum, alkolden kaynaklı hastalanmiş babanız. Net olarak söylüyorum vicdan yapmaya gerek yok. Anneniz size karşı üzgünüm ama hicbirşey hissetmiyor. Ailenizden bence uzak durun. Siz ailem desenizde onlar sizi öyle görmüyor.
Dönün arkanizi, eşinizle , çocugunuzla kurduğunuz ailenizle ilgilenin.
rabbim evladın da anne babanın da hayırlısını versin 🙏🏻 bundan sonra eşime çocuğuma sarılıcam.. Allahım herkesin gönlüne göre versin herseyi 🙏🏻😔

Back
X