hanımlar fikrinize ihtiyacım var.

benil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
1.858
286
648
41
Ankara
meselemi hemen özet geçeyim fazla vakit almamak için. 2011 de kızım dünyaya geldi ama çok şiddetli bir doğum sonrası depresyonu yaşadım bebeği sevmeyi emzirmeyi keyfini çıkarmayı bırakın bebeğe bakamadım bile. günlerce hatta aylarca ağır bir şekilde depresyon geçirdim. bu süreçte hayat tamamen bitti benim için çok zor bir süreç rabbim kimseyi böyle sınamasın. Tedavi vs gördüm 1 sene sonra iyileştim kaldığım yerden devam ettim kızıma hayatıma işime gücüme. kızım büyüdü bir kardeşi olsun çok istiyor her gün konumuz bu aslında benimde içimde çok şey kaldı bir bebeği sevip bakmak emzirmek anneliği yaşamak çok içimde kaldı hala emziren bir anne gördüğümde içim cız eder. Bir bebek yapmak istiyorum açıkcası ama hala ilaçlar kullanıyorum bu süreçte troit kanseri de geçirdim onun da ilaçları var ruhsal ilâçlarım devam ediyor ama anne de olmak istiyorum yeniden. Kafam çok karısık benim yerimde olsanız ne yapardınız fikirlerinize ihityacım var sevgiler

Benimde 2011 li bi kızım var
Kardes kardes diye kendini parcaladı
2017de bi kızım daha oldu
Sürekli eski günlerimi özledim,kwske kardesim ölse diyip duruyo
Walla sizin için pek bi tavsiyem yok ama uzun ara verilince insan sanki ilk defa anne oluyomuş gibi oluyo,zor yani hemde cok zor
Bir bebek hiç bebek diye bi laf var cok dogruymuş
Gecmiş olsun bu arada

Sizin yerinizde olsam ikinci bebeği yapmazdim. İlaçlarımi bırakmak zorunda kalacağim, dolayısıyla ani bir boşluğa düşeceğim. Üstüne bir de hormon değişimi ile psikolojim daha da etkilenecek. Bu yüzden belki kızıma da gereken ilgiyi gösteremeyeceğim. Bu riski almazdim.

Böyle bir depresyonun kenarından bile geçmediğim için empati yapmam imkansız. Bunu doktorunuzla konuşmanız gerekiyor sanırım. Birde bu kadar yoğun depresyonu tetikleyen bir şey olmadı mı? Doğdu ve direk soğudunuz mu durup dururken?

Yapmazdim gecirdigim durumu goz onune alirdim

Herkesin kardeşi olacak diye bir kural yok. Çocuğunuz kardeş iştesin dursun. Siz varsanız çocuğunuz var bunu unutmayın. Geçmiş olsun

Herkesin kardeşi olacak diye bir kural yok. Çocuğunuz kardeş iştesin dursun. Siz varsanız çocuğunuz var bunu unutmayın. Geçmiş olsun
haklısınız tek çocuk çoğu açıdan ilgilenmek okutmak ihtiyaç karsılamak vs gibi daha geniş imkanlara sahip oluyor. Bir bakıma da ilerde kardeşsiz yapayalnız mı olur diye korkuyorum duygusal bakıp. İlk çocugumda hastalıktan acemilikten birşey anlamadım bebekten şimdi aslında yeniden bir bebek sahibi olmak anne olmak istiyorum ama sağlık şartları da malum. Duygusal açıdan evet ama mantık hayır diyor kafam çok karısık

Bu durum bence de doktorunuzla gorusup karar verilecek bir durum, evladinizi Allah bagislasin fakat buradaki motivasyon ona kardes yapma dusuncesinden cok bir daha eski yasadiklarinizin tekrarlamayacagi ya da gerekli onlemlerin alinarak yola cikilacagı yonünde olmalı...

İlk çocuk istiyor diye yeni bir bebek yapmak asla mantık işi değil..

Çocuk bu şimdi kardeş ister doğunca istemiyorum der sizin ilginizi ister..
Şimdi oyuncak ister 1 saat sonra başka şey ister..
Varlığını bilmediği şeyin yokluğunu hissetmez aslında.

İlk hamileliğinizi ve lohusalığınızı düşünerek buna siz karar vereceksiniz. Bazı şeylerde hevesinizin kalmasını anlıyorum ama ikinci gebeliğinizin normal işleyeceğinin garantisi yok.

Deseydiniz ki o dönem bunları yaşadım ama uzun zamandır tedavi görmüyorum diye belki derdim. Ama siz hala çeşitli nedenlerden ilaç kullanıyorsunuz.

Fizik bir rahatsızlığınız olsaydı doktor daha uygun ilaç verir idare edersiniz derdim ama sizin ruh sağlığınız direk sizi ve ailenizi etkileyecek..
Mutlu anne mutlu çocuk bunu sakın unutmayın..

Doktorum ne diyorsa o.

Onun sözünün üstüne söz yok.
haklısınız troit ca dan gittiğim dr gebelik açısından artık bir sıkıntı olmadığını söyledi sadece tahlilleri zamanında yaptırıp hormon değerlerinin normal aralıkta kalması için takip dedi.
ancak psikiyatrist kullandığım ilaçların gebelik için uygun olmadığını söyledi.

Üfff ben de tek çocuğum. Ne kardeş özlemi çektim, ne hiç oldum ne de yalnız hissettim. Gayet de iyiyim.

Siz çocuğunuzun kardeş isteğini bir bırakın. O çocuk daha. Söyler öyle. Bugün ister yarın kardeşi olur bi bakarsın orasını burasını çimciriyor. O yüzden sen kendi sağlığına bak. Bir sürü şey atlatmışsın. Neden tam anlamıyla toparlanmadan kendini bir hengamenin içine atasın.

Doktorunuzla konuşun isterseniz o sağlık için bit sıkıntı görmüyorsa neden olmasın yaparsınız bir tane daha

İlk çocuk istiyor diye yeni bir bebek yapmak asla mantık işi değil..

Çocuk bu şimdi kardeş ister doğunca istemiyorum der sizin ilginizi ister..
Şimdi oyuncak ister 1 saat sonra başka şey ister..
Varlığını bilmediği şeyin yokluğunu hissetmez aslında.

İlk hamileliğinizi ve lohusalığınızı düşünerek buna siz karar vereceksiniz. Bazı şeylerde hevesinizin kalmasını anlıyorum ama ikinci gebeliğinizin normal işleyeceğinin garantisi yok.

Deseydiniz ki o dönem bunları yaşadım ama uzun zamandır tedavi görmüyorum diye belki derdim. Ama siz hala çeşitli nedenlerden ilaç kullanıyorsunuz.

Fizik bir rahatsızlığınız olsaydı doktor daha uygun ilaç verir idare edersiniz derdim ama sizin ruh sağlığınız direk sizi ve ailenizi etkileyecek..
Mutlu anne mutlu çocuk bunu sakın unutmayın..
evet kesinlikle haklısınız sırf çocuk kardeş istiyor diye 2. bir çocuk yapılmaz size katılıyorum lakin sanırım atlamıssınız bende ilk çocugumda acemilik ve çeşitli hastalıklar sebebiyle hiç anneliği tam hissedemedim emziremedim bazı şeyler içimde kaldı açıkcası hep 2 veya 3 çocuğum olsun isterdim önceleri de ama yaşadığım rahatsızlıklar nedeniyle bu mümkün olmadı ben kendim de istiyorum bir bebek ama kafam çok karısık bu sağlk sorunlarından dolayı...

Üfff ben de tek çocuğum. Ne kardeş özlemi çektim, ne hiç oldum ne de yalnız hissettim. Gayet de iyiyim.

Siz çocuğunuzun kardeş isteğini bir bırakın. O çocuk daha. Söyler öyle. Bugün ister yarın kardeşi olur bi bakarsın orasını burasını çimciriyor. O yüzden sen kendi sağlığına bak. Bir sürü şey atlatmışsın. Neden tam anlamıyla toparlanmadan kendini bir hengamenin içine atasın.
haklısınız bu yönü de var tam herşey rayına girdi çocugum okula gidiyor ben sağlığıma büyük oranda kavustum işe başladım yeni bir bebekle yeniden bir hastalık olursa bu sefer ilk çocuga bile yetememe durumu olabilir bu ihtimal dahilinde

Doktorunuzla konuşun isterseniz o sağlık için bit sıkıntı görmüyorsa neden olmasın yaparsınız bir tane daha
doktorlarım
drlarımdan troit e bakan bir o yönden bir sıkıntı görmüyor hatta benim gibi troit bezleri tamamen alınmış tedavi görmüş ve bebek sahibi olmus hastaları varmıs.
Ancak psikiyatristim doğum sonrası depresyonun tekrarlanan bir hastalık olduğunu ve 2. sinde bu ihtimalin arttığını söylüyor. Mevcut verdiği ilaçlarla da gebelik önermiyor.

Back
X