hanımlar gönüller bir olsun

Kızlar Meral neden listede yok.
Okuyacağımız rakam niye yükselmiş diye bakarken onun olmadığını farkettim.
Meral okuyordu sanırım
Neden sildiniz.
Daha yeni ona okumuştuk
Masculin den önceydi.
Daha okuyacağı 5 kişi vardı yani.
Neden silindi listeden merak ettim

Benim bir bilgim yok valla canım ...

Onda değilmiydi sıra?

Evet canım . masculinde okumayan bir sen kalmıştın. Biz de seni beklerken yavruceylana geçmiştik. O arada yazdığın için emin olmak için sormuştum . Allah kabul etsin :)

Sağol ben verdiğiniz gün bitirecek şekilde kendimi ayarlıyorum. O yüzden acele etmiyorum ama sizler için bir sıkıntı oluyorsa beni okudu kabul edin ben verdiğiniz tarihte bitiririm. İşlh.

Canım ben okurum ihmal etmem. Ama acele de etmiyorum. Bir önceki mesajımda yazdım son güne kadar sürem var değil mi?

Tamamdır kızlar sorun yok :) dua tamamlandı

Benim bir bilgim yok valla canım ...

Kızlar meralin ablası bir rüya gormuş, rüyada artık meralin baskalarına dua etmemesi söylenmis o yüzden dualara devam edemeyecekmis. Ondan dolayı listeden çıkmak istedi. Ben de sildim

KIZLAR ARKADAŞLARIMIZIN DUASI İÇİN; 70.000 ADET ''LA İLAHE İLLALLAH"

@@yavruceylann arkadaşımıza okuyoruz

1) Yasmin5846 ...........5.000
2) laz4life.................... MAZERETLİ
3) UmRaN__63...........5.000
4) pozitifhatun.............5.000
5) redvelcetcake ..........5.000
6) nazah ......................5.000
7) CReSS_34(hilal) ......5.000 okundu
8) Berirem...................4.250
9) istanbulun sultani....5.000
10) damla_22................5.000
11) masculin.................5.000
12) tkglcn................... MAZERETLİ
13) yavruceylan...........5.750
14) şengül1976..............5.000 okundu
15) volhat.....................5.000 okundu
16) songül.....................5.000

TOPLAM :......................70.000
KUMBARA: 100

Son okuma tarihi: 8 Mart pazar

Kızlar meralin ablası bir rüya gormuş, rüyada artık meralin baskalarına dua etmemesi söylenmis o yüzden dualara devam edemeyecekmis. Ondan dolayı listeden çıkmak istedi. Ben de sildim
Canım öyle şey olur mu ya.
Peygamber efendimiz rüya ile amel olmaz diyor.
Hem onca ayet hadis var birbirimize dua etmemizle ilgili.
Birbirimize dua etmenin nesi kötü olabilir.
Bakın ben araştırdım bu konuyu

İslâm'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya,

2- Şeytanî rüya,

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya.

Salih rüya vaki olacak olan şeyleri vukuundan evvel fıtrî istidad ile idrak etmekten ibarettir.

Şeytanî rüya insanı korkutup üzüntüden üzüntüye sevk etmek için uyku halinde insanın kalbine verdiği vesveseden ibarettir. Peygamber (sav) şöyle buyurur: Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah'tandır. Bunun için Allah'a hamd edip rüyasını söylesin. Hoşuna gitmediği bir rüya görürse o şeytandandır. Şerrinden Allah'a sığınsın ve onu kimseye de açmasın. Yoksa kendisine zarar verecektir.

İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya ise. insan bir şeyle meşgul olup onunla fazlasıyla ilgilendiği için hakkında rüya görür.

Rüyaların içinde hak rüyalar vardır. Ancak her rüya haktır ve her tabir de doğrudur denilmez. Rüyaya göre hareket etmek doğru değildir.
Hatta fıkıh kitapları beyân ediyorlar: rüya ile amel edilmez.

Rüya ile amel etmek

Rüya amel etmeye gelince;

Rüyalar ve İlhamlar Rabbani ve Rahmani; Şeytani ve Nefsani olabilirler. Bu sebeple aralarını iyi belirlemek gerekir. İslam uleması bu konularda şu üç şartın yerine getirilmesi durumunda amel edilebileceğini, ama hiç kimseyi zorlamanın doğru olmadığını belirtirler.

1-Görülen rüya veya ilham, dinimizin emirlerinden birini kaldırıcı veya yasaklarından birini de helal edici cinsten, yani dine aykırı ve sünnete zıt olmayacak.

2-Rüya veya İlham güvenilir, herkesin itimat ettiği, Ebu Hanife, Şafii, İmamı Rabbani, İmamı Gazali gibi kişiler olmalıdır. Herkes o zatın yalan söylemeyeceği ve dinin esaslarını hakkıyla bilen ve yaşayan birisi olduğunu kabul etmelidir.

3-Rüya ve İlhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemeli. Sadece tavsiye edilebilir. Rüyalar ve İlhamlar birer ikazdır, irşattır. Bağlayıcı ve zorlayıcı olamaz. Bu rüya ve İlhama uyanlar ayıplanmayacağı gibi, uymayanlar da ayıplanmaz.

Yani kızlar bu arkadaşımız dua dan uzaklaşarak hiç iyi birsey etmedi bence.
Onca kişiye kendi duasını okuttu şimdi bir ruya ya sebep dualara katılmıycam diyor.
Öyle sey olur mu bunca kişinin hakkına giriyor haberi yok.
Rüya gördüm diyip kenara çekilmek olurmu
İnsan bi arastırır.
Allah ayetinde akletmezmisiniz diyor.
Akıl vermiş Rabbimiz bize düşünelim araştıralım diye.
Bakın yukarda da yazdım.
Rüyayla amel edilebilmesi için
Görülen rüya dine aykırı sünnete zıt olmayacak diyo.
Yoksa şeytandandır diyo.
Umarım arkadaş bu yazdıklarımı görürde dua dan uzaklaşmaz.
Onca kişinin de hakkına girdi.

İlmi kısmı beni aşar ama mantık çerçevesinde şahsi görüşüm şudur ki; dua etmek gibi hayırlı bir davranışa mani olan bir rüya bence pek hayırlara vesile değildir ( ki burada edilen duaların niyeti ayan beyan ortadadır) .Bir hocanın esprili uslubuyla söylediği şu cümle aklıma geldi " hiç uykusu gelmeyen biri 1000 Allah desin şeytan hemen uyutur . Çünkü kişi uyanık kalsa şeytan zarar eder ...." Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Hak hukuk meselesine gelirsek ben Allah rızası için kendi irademle okuyorum burada. 3000-5000 fazla okusam onun hayrının yine dönüp beni bulacağına inanıyorum. Dolayısıyla ben Meral 00 'a kendi adıma hakkımı helal ediyorum.

Ben de helal edıyorum, fazla dua okurum okumam bundan rahatsızlık duymam, ama yasmin arkadasımız da haklı olarak olanları yazmıs gayet acık bır sekılde, okuyup okumamak herkesın kendı tercıhı bu noktadan sonra

Canım ben yasemine cevap olarak yazmadım zaten. Ki onun yazdıklarına da sonuna kadar katılıyorum. Kul hakkına girme durumu var sonuçta. Ben sadece kendi adıma hakkımı helal ettiğimi beyan ettim.

Bir de söylemeden geçemeyeceğim meral in bu şekilde listeden çıkmak yerine (sebebini açıklamak istemese bile) en azından buraya yazıp " Arkadaşlar ben bazı sebeplerden duadan çıkmak istiyorum. Okuyan arkadaşlarım hakkınızı helal edin" diyip helallik istemesi daha şık bir davranış olurdu. Ne diyecektik ? Yok helal etmiyoruz mu diyecektik sanki ...Neyse konu dağılmasın biz Allah rızası için dua etmeye devam edelim :)

Evet canım birbirimize dua etmenin nesi kötü olabilir.
Bir rüya ya sebep dua dan vazgeçilirmi.
Hem dediğine katılıyorum biz burda neciyiz sonuçta insan sayfaya yazar çıkacağını.
Bizi kalee almamasıda kötü bence.
Hem bu rüya meselesini sayfaya yazsa bizde yardımcı olurduk araştırır onunla paylaşırdık.
Evet tabiki arkadaşımız için her okuduğumuzu aslında kendimiz için de okuyoruz çünkü melekler ne kadar dua edersek on misli de senin olsun diye bizlere dua ediyormuş.
Adalet kısmını Allah daha iyi bilir tabiki.

Aynen canım.. Ben de hem sana hem yasmine katılıyorum.. Herhalde özel bir sey oldugu ıcın bana mesaj attı ama haklısın sonucta ona herkes okudu sırf ben okumadım herkesten ıstese daha şık bır davranış olurdu

Aynen canım cok dogru soyledın, aslında keske ben de söyleseydım ona sayfaya yazsan daha iyi olur dıye. Herhalde ozel bir sey dıye yazmak ıstemedı ama en azından helallik kısmı ıcın hepımıze yazsa daha dogru olurdu. Hem rüya kısmı ıcın de herkes bıldıgını söylerdi konuya acıklık getırırdık

Kizlar bu turda ben ve tkglcn icin ortak olarak okunmustu. Simdi tekrardan okunuyor bana. Yani bir turda iki defa mi okunmus oluyor bana? Oyleyse haksizlik olmaz mi bu sizlere?

Kizlar bu turda ben ve tkglcn icin ortak olarak okunmustu. Simdi tekrardan okunuyor bana. Yani bir turda iki defa mi okunmus oluyor bana? Oyleyse haksizlik olmaz mi bu sizlere?
Canım o ortak oldugu ıcın o zaman da demiştik hepimiz sana tekrar tek basına okuruz dıye.. O yüzden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…