canım bende hashimotoyum teşhis edildiğinde tsh 85di 2 haftada 9a indi ve 9 olduğu zamanlarda endokrin, dahiliye falan hamile kalabilirsin diyordu. 3e yakın bi değerle hamile kaldım tabii hemen doz ayarı yapıldı zaten gebelikte ihtiyaç miktarı artıyor düzene girsende hamile kalınca ilaç dozunu değiştiriyorlar. endokrin de kadın doğumda şuan çok üstünde durmadı, 2. trimestera kadar 2,5in altına inmesinin gerektiğini söylediler, ayda bir takip yapılıyor.
ilacın emilimi için sabah aç karnına alıp en az 30dk birşey yememeye özen göster, kısa sürede düzelecektir. ben normalden 1 saat erkene saat kuruyorum ilacı içip uyuyorum.
doktorun zaten ilaç kullanan biri olmadığın için biran evvel kontrol altına alınması gerektiğinden öyle konuşmuştur ki haklıda çünkü gerekten önemli bir konu sadece gebelikte değil normalde de yüksek tshın bi kadının hayatını gerçekten çok zorlaştıran etkileri var ama teşhis ve tedavi sürecine girdikten sonra panik olunacak bir şey değil, herşey hızla normale dönecek, sende kendini çok daha iyi enerjik, huzurlu vs hissedeceksin.