Harcamalar

Benim nişanlım da annesine telefon aldı. Bazı şeyler aldı. Bende anneme tv aldım. Sehpa vs aldı.m.bizim alma nedenimiz yarın Birgün evliliğe gircez masraf olacak diye aldık. İçimizden geldiği için. Ama düğün masrafında olduğumuz için şuan böyle bişey yapmıyoruz. Yani bilemedim şuan mı aldı telefonu? Aylar önce mi aldı

Şahsen ben Sevgilim her evlilik konusunu açtığında maddi olarak rahat bi şekilde düğün yapamayacaksam istediklerimi alamayacaksam evlenmem diyorum.. Evlenmemde

annesi- babası şuna ihtiyacım var, oğlum bunu alır mısın dediği zaman almama şansı yok. Yani ne diyerek almayacak? Erkekler sizler gibi düşünmüyor.

ayrıca şunu merak ettim, düğünü erkek tarafı yapar tamam da evin tüm masrafları da mı onda? güzel perde, güzel eşyalar mı mutlu edecek sizi? erkeklere göre koltuk koltuktur 1500 liralık takımında üzerine oturuyorsun 6000 liralık takımında. 1 gecelik düğün için dünya kadar masraf et, aman gelinin istediği olsun diye gücünün yettiğinden fazla eşya al. sonra o borçla mutlu ol. Valla erkeklerin de işi zor.

bir de eşya aldırırken inşallah evi ölçüp biçersiniz, tanıdığım bir sürü insan şuyum da eksik olmasın bu da eksik kalmasın diye eve bir sürü eşya doldurup 1. yılın sonunda da başkalarına verdiler. Mobilyacıların en sevdiği müşteri tipi yeni evlenecek çiftler.

Böyle kabul ediyorsan evlen.Değiştirmek mümkün değil. Benim kocam gorumceme, kv ye iphone aldı,700 liralık mutfak robotu aldı, babalar günü geldi( lagoste) bir servet gitti .Ben o sırada ev peşinatı biriktirecem diye yırtık gömleği ceketin içine saklayıp giydim, işe öyle gittim.. öğle yemeğinde ticket bitmesin diye sıkma ayran yedim aylarca. ahhh ahh derdimi deştin bacım

Valla ben gelin olalı asır oldu ; şuan kayınvalideliliğe daha yakınım artık .

Olaya hiç aklı bir karış havada , toz pembe hayalleri olan , erkeğin ailesine olan bağını ve bağlılığını kıskanan kız triplerinde de yazmıyorum . Unu elemiş , eleğimi asmışım . Eşimin ailesi ile de bir yaram yok .

Yalnız kız ya da erkek farketmez (toplumumuzda genelde erkek annesinde görülür bu sebeple örneğim erkek üzerine ) ; annelerin evlilik çağına gelmiş erkek çocuklarından sanki ; eşlerinden göremedikleri maddi manevi şımartılmayı görmeye çalışmaları , gelin gidin / şuyum eksik buyum eksik / ayyy babana diyorum hiç umursamıyor sen yap ... nazlarını hiç anlamadım , anlamayacağım !

Eşek değiliz , bizimde bir anne babamız , kayınvalide kayınpederimiz var . Erkeğin iki arada bir derede kalıp ne yapacağını bilmez halde olmasına sebep , genelde anneler .

Eğer hesap kitap yapıyorsan sürekli , o pahalı alamayız , bu olsun diyorsan (ki bu devirde gayet normal ) , bazı ekstralardan kısıyorsan evin için , evliliğin için ... sonra keyfe keder annenin her istediğine olur diyorsan ... cıks olmaz . Hem olmaz hem en büyük hata sürekli isteyen annededir .

Bir erkek annesi olarak , kendimde dahil tüm anneleri ; oğullarımızın bize hayır demeyişini suistimal ederek ; muhtemelen eşe yaptıramadığımız tüm harcamaları bu çocuklara yüklemeyi ... ve onları yeni kuracakları hayatta sıkıntıya sokmayı , oğlumdur yapacak tabii demeyi ( mecburi ve ihtiyaca binayen yardımlar , sağlık vs. dışı ) yasaklasak keşke .

ama siz bunu yönetemeyeceksiniz farkındasınız değil mi ? ben nişanlımın harcamasına karışmam mesela . ilerde de ailesine yardım ettiğinde yine sorun yaşayacaksanız bunu konuşmalısınız. ilerde daha büyük mutsuzluk yaşamayın. bana sorarsanız annesine telefon almasında hiç bir şey yok. sizin karışabilceğiniz bir durum da değil. düğünü zaten sizin ortak çalışıp yapmanız daha mantıklı . siz çalışıyor musunuz? düğünü sadece nişanlınız mı yapacak?

bende calisiyorum ortak yapiyoruz misal yatak odasi komple bana oturma odasi komple ona ait gibisinden kendimizce aramizda anlastik gibi birsey ve bunun boyle olmasini benim ailem istedi, fazla yuklenmeye gerek yok cocuk tek basina mi yapsin kizim diye daha benim ailemde bize yardimci oluyor, kendimi ve ailemi aptal gibi hissediyorum boyle olunca

Butun ev esyalarinizi nisanliniz mi alacak peki?

hayir ikimiz ortak

Olaya hiç aklı bir karış havada , toz pembe hayalleri olan , erkeğin ailesine olan bağını ve bağlılığını kıskanan kız triplerinde de yazmıyorum . Unu elemiş , eleğimi asmışım . Eşimin ailesi ile de bir yaram yok .

Yalnız kız ya da erkek farketmez (toplumumuzda genelde erkek annesinde görülür bu sebeple örneğim erkek üzerine ) ; annelerin evlilik çağına gelmiş erkek çocuklarından sanki ; eşlerinden göremedikleri maddi manevi şımartılmayı görmeye çalışmaları , gelin gidin / şuyum eksik buyum eksik / ayyy babana diyorum hiç umursamıyor sen yap ... nazlarını hiç anlamadım , anlamayacağım !

Eşek değiliz , bizimde bir anne babamız , kayınvalide kayınpederimiz var . Erkeğin iki arada bir derede kalıp ne yapacağını bilmez halde olmasına sebep , genelde anneler .

Eğer hesap kitap yapıyorsan sürekli , o pahalı alamayız , bu olsun diyorsan (ki bu devirde gayet normal ) , bazı ekstralardan kısıyorsan evin için , evliliğin için ... sonra keyfe keder annenin her istediğine olur diyorsan ... cıks olmaz . Hem olmaz hem en büyük hata sürekli isteyen annededir .

Bir erkek annesi olarak , kendimde dahil tüm anneleri ; oğullarımızın bize hayır demeyişini suistimal ederek ; muhtemelen eşe yaptıramadığımız tüm harcamaları bu çocuklara yüklemeyi ... ve onları yeni kuracakları hayatta sıkıntıya sokmayı , oğlumdur yapacak tabii demeyi ( mecburi ve ihtiyaca binayen yardımlar , sağlık vs. dışı ) yasaklasak keşke .

alnindan, elinden, yanagindan opuyorum
helal sana cok iyi ifade ettin :(

Böyle kabul ediyorsan evlen.Değiştirmek mümkün değil. Benim kocam gorumceme, kv ye iphone aldı,700 liralık mutfak robotu aldı, babalar günü geldi( lagoste) bir servet gitti .Ben o sırada ev peşinatı biriktirecem diye yırtık gömleği ceketin içine saklayıp giydim, işe öyle gittim.. öğle yemeğinde ticket bitmesin diye sıkma ayran yedim aylarca. ahhh ahh derdimi deştin bacım

Allah sabir versin ikimizede

Esiniz/ nisanliniz ailesine nekadar maddi destekte bulunuyor?

Soyle ki gelecek icin endiseliyim cunku nisanlim ailesinin ihtiyaci olsada olmasada her istediklerini aliyor, birsey dedigimde ise ben kucukken onlarda her istedigimi yapti diyor, e herkese ailesi yapiyor, komsuya mi yaptilar ogullarina yaptilar
Annesinin ihtiyaci yokken gitti annesine 1,500 liraya telefon aldi gecen gun annesi istemismis, aileside okadar dusuncesiz ki anlatamam, hep nisanlima birseyler aldirma derdindeler
Sira bana geldiginde askim x perde ne guzel alalim oturma odasina dedigimde cok pahali, simdi dugun masraflari olmasa alirdik ama askim ilerde rahata erisince alalim simdi daha uygun fiyata bakalim diyebiliyor, E annene niye demiyosun anne dugun masraflari vs ileride alirim diye.
Coooook moralim bozuk coooook. Tum dugun masraflari nisanlima ait, ben ona uzulurken elinde avucunda kalmiyor yalniz zor oluyor diye bende her masrafa ortak olurken, onun gidip ailesinin keyfe keder ihtiyaclarina harcama yapmasi cok zoruma gidiyor acikcasi. Anormal olan benmiyim?

Bu konularda sizin dusunceniz ne, ben cok saglam bir tartisma yasadim ve yine yasamak uzereyim bu konuda, sizinde fikirlerinizi merak ediyorum

Seninkinin beynine iyi islemisler, annesi denen 10 dalda oskar adayi kadin oglunun leb demeden leblebi istedi annem kosup kilo kilo alayim diyecegini bildiginden, ah su telefon guzelmis, ah bu ayakkabi guzelmis, ama buzdolabida eskidi ses yapiyor, tv ekranida kucuk gozum gormuyor gibi sadece oglunun beyninin algiladigi gizli elektromanyetik dalgalar yaydigindan, aradaki iletisimi kesemezsin omur boyu bu boyle devam eder. Kocanin beyni annesinin bu komutlarini alacak sekilde proglamlanmis ne yazikki ...

Sana verebiklecegim tek tavsiye ayril dayanamiyorsan cunku bu omur boyu devam eder.

Keske her kadin her anne sizin gibi erdemli ve onurlu dusunebilse ... Kocalarinda goremediklerini ogullarina nazla niyazla yaptirmaya calistiklari gibi birde geline sanki kumasiymis gibi davranan suursuzlar varya onlar temelli timarhanelik bence.

Keske her kadin her anne sizin gibi erdemli ve onurlu dusunebilse ... Kocalarinda goremediklerini ogullarina nazla niyazla yaptirmaya calistiklari gibi birde geline sanki kumasiymis gibi davranan suursuzlar varya onlar temelli timarhanelik bence.

O zaman Sağlık Bakanlığına yazı yazalım , ülkenin bolca tımarhaneye ihtiyacı var :)

Teşekkür ederim bu arada.

Ev borcu yapmasam adam çıkarıp ciğerini yedi sülalesine verecekti. Öyle bonkör.. Eee ben enayi, milleti beslemeye mi çalışıyorum. Kaç defa boşanma aşamasına geldik sırf bu yüzden. İsteyen bana cimri desin, anası babası bim gibi marketler kalitesiz biz oralardan alışveriş yapmayız derken bizden para istiyorlarsa her şeyin lüksüne kaçıyorlarsa enayi olacağıma cimri olsun adım. Ne hikmetse her gidişimizde bi şey duyururlar makine bozuk, buzdolabı şöyle, tv böyle, dişim şöyle ağrıyor kıçım böyle ağrıyor... Hiç bitmez yani..

Eşim bekarken her türlü yardımı yapmış.
Benimle birlikte olduğu andan itibaren gram bişey yapmadı.
Evlendik,ev kurduk aldığımız maaş anca boğazımıza yetiyordu zaten.
Durumun çok iyidir evine hiç bişeyden kısmaz yaparsın, hala paran kalır ailene de eşler hemfikirse yaparsın.
Eşinizin yaptığı çok ayıp.Ben olsam fena tartışırdım.

sizin aileniz ne katkıda bulunuyor? perdeyi erkek tarafı almaz benim bildiğim.
ayrıca kendi evini kuramıyorken ailesine telefon alması gereksiz, net. bu sorun ileride devam edecektir. örneğin sen çocuğuna istediğin şeyi almak için elli kere düşünürken o ailesi için gereksiz bir sebeple borç takabilecek. bunları baştan konuşun sonra kavgalar kesilmiyor.

aman cnm emin ol tüm erkeklr böyle benmde eksikleri var gerekli yani mesela en örnegi yeni eve tasındım ayakkabılık dolablarım sıgmadı iki parca ıdı bırını kv ye gönderdim aynalı raflı olanı erzak dolabı yaptım neyse aradı kızım onuda gönder ben alırım sana kiler dolabı dedı tamam dedim saf gibi tasınalı 3 ay oldu hala yok esime dıyorum keske vermeseydim parasını al bari dıyorum neymis onların cok yardumı oldu bırde para mı alcaz dıyo. dıyorum gel bari taksitle alalım vay efendim borcumuz var vs vs .he bu arada kv ne yaptı yeni gelin gibi 300 tl ye sehba 800 tl ye halı aldı.oğluna bunları söylüyorum sesi cıkmıyor hemde ihtiyac yokken alınmıs seyler.ama onlar daha kıymetli isine gelincede durumları sıkısık durumları sıkısık yardım etmemiz lazım.yardıma birsey demiyorum ama gercekten böyle kendileride dıkkat etseler neyse tamam dıycem ama ben pazara bile 10 tl ile cıkarken onların b0yle harcamalrı ne kadar dogru bilemiyorum....o yüzden altda kalma bastan benim gibi iyilik delisi olursan böyle olursun kimseye yüz verme

Eğer evlenmeyi düşünüyorsanızsa o zaman ona göre bütçenizi hazırlamanız gerekiyor ve gereksiz masraflar altına girmemelisiniz. Kavga etmeyin bence ama güzel bir şekilde durumu nişanlınıza anlatmaya çalışın.

Hayati önemde ihtiyaç varsa barınma, gıda, temel giyim gibi, önce bunlar yapılmalı. Bunların dışındaki ihtiyaçlar için önce sizin evliliğinizle ilgili ihtiyaçlarınız biter, maddi rahatlığınız da varsa onlara öyle sıra gelir, pahalı cep telefonu vs.
Kısaca sen o ikinci kavgayı yap yoksa bir ömür böyle geçecek. Düğün telaşında annesine pahalı cep telefonu alan, Bebek yaptığınızda da başka masraflar varken kardeşlerini ailesini tatile falan yollar.
İnsan önceliklerini bilmeli. Seninki bilmiyor. Her şeyin yeri ve zamanı var.

Gücün yetiyorsa Ailene de harca ama evin perdesinden esyasından kisamazsin o zaman..

Haa gücün yoksa ailene de harcamayacaksin secimlerimizi uygun yapacağız söz diyeceksin.

Aslında tartışmaya gerek yok.

Haklılık çok açık net ortadayken. Ama kalın kafalara anlatamazsin.

Back
X