Harikasınız hepiniz şimdi size son olaydan bahsetmeliyim.

Ay anlatamıyprum adamın çocuğu adamın standartlarının altında yaşıyor.

Parasina gelince adamin çocuğu oluyor, ama ondan uzaktan büyütmek istiyorsun. Bu çocuk seninde değilmi? Senin standartlarina göre niye yaşamasin?

Adam gerçekten iyi yapmiş. Parasi için evlendiğin adam bak böyle yapar. Ona rağmen yine merhametliymiş ki nafaka ödüyor. Bazi insanlar o 1200 lira ile geçinmeye çalişiyor. Çocuk için gayet yetecek para.

Sen adami özlediğinden değil,cocuk babasiz kaldi diye değil, parasiz kaldin diye üzülüyorsun. Iyi oldu diyorum ben.

Eşi her hafta sonu köye giden üye mi ? 2 yıl önce hep konu açıyordu

Ama tekrar evlwniriz demişti.
Ayy Allah seni napmasın ya. Valla kriz geçiriyorum yorumlarını olurken. Git psikolojik tedavi ol bacım valla iyi değilsin sen. Öğretmenmiş bir de bu kafayla iyi öğretmenlik yapıyosundur takmış eski kocam eski kocam tekrar evlenecem tekrar evlenecem pöooffffffffff

Kadın boşanalı 2 sene oluyor. Ama o kadar takıntı haline getirdi ki sanki yeniymiş gibi ve farklı ağızlardan onlarca konu açıyor burada.
Olabilir bu da onun ne kadar yardıma ve yönlendirilmeye ihtiyacı olan bir insan olduğunu gösterir..
Ve benim düşünceme göre bu tür bir insana üzerine giderek, dalga geçerek, aşağılayarak yardım edilmez..
Dediğim gibi bu benim düşünceme göre..
Nasıl herkes başka şeyler düşünüp yazıyorsa bende kendisi için düşüncelerimi belirttim..
Ben ihtiyacım olduğu bir dönemde bir konu açtım çok sağ olsun hatta rabbim razı olsun bazı arkadaşlar o kadar güzel destek oldu ki ama bazıları da çıkıp kendilerine göre küçümsedi..
Evet olabilir belki onlara göre büyük bir dert değildi ama benim için o acıyı yaşarken çok büyüktü ve o insanların cümleleri bana gerçekten hiç yardımcı olmadığı gibi daha kötü ve yalnız hissetmeme sebep oldu..

Bende bu arkadaşı kendi yerime koyarak kendimce değerlendirmeye ve yönlendirmeye çalıştım..

çok haklısınız. zaten ilk konularında herkes böyle yaklaştı olaya. ama zamanlar adminler de yıldı arkadaştan.
bu platform kadınların birbirine destek olması için var ama bu tip cılkı çıkan konularda malesef üyeler artık bu noktaya geliyor.
bu arkadaşın gerçekten çok ciddi tedavi olması lazım.
yukarıda anlattık sanki kendisi böyle bir adamla evlenecekmiş gibi konu açıp aslında eski kocası ile kimsenin evlenmek istemeyeceği yorumlarını almaya çalıştı.
bu raddede birine sanal ortamda ne verilebilir ki ?
ben de üzülüyordum haline ama ne desek anlamıyor.

Son düzenleme:

bu konuyu da 2 gün önce açtı.
şaka gibi.
ne alakası var mesela ?
alın size saplantı örneği.

Doğrudur tabi ki..
Ama ne olursa olsun anlayamaz bir psikolojide sanırım şuan..
Üstüne gitmek daha kötü sonuçlar doğurabilir..
Yanlışları daha naif bir dille dile getirmek, rencide etmemek, aşağılamak lazım bana göre..
BU dünyada o kadar farklı hayatlar ve yaşam şartları var ki..
Kendi standartlarımıza ve bakış açımıza göre bir insanı değerlendirmek yanlış olur..
İşin özü bazı şeyler aynı yollardan geçmeden çok anlaşılmıyor..
Psikoloji de bir kavram var ya çocukluğa inmek diye işte dertli insanların dertlerinde diretmesi ve dışardan sunulan çözümleri algılayamaması geçmişten bu güne hangi yollardan geçtiği ile ilgilidir bana göre..
Ben bu şekilde yargıladığım bir çok olayı fiilen yaşadım ve yargıladığım duruma düştüm ne yazık ki..
İnsan dışarıdan gördüğünü içindeyken göremiyor ve bazen görse bilse bile yapamıyor..
Ama bazen bazı insanlar çok acımasız olabiliyor..
Belki karşısındaki iyi olsun istediği için başta o acımasızlık ama sonradan ego ve öfke devreye giriyor neden karşımdaki anlamıyor diye..
Bazıları da direk ego ve anlamlandıramadığım bir öfke ile giriyor konulara...
Ben eski bir üyeyim zaman zaman uzaklaşırım buradan çünkü bazı konulara yapılan yorumlar benim bile canımı yakar..
Bazen de gelir ve sadece okurum..
Elimden geldiğince de az yorum yapmaya çalışırım..
Ve bazı tecrübelerim daha çok empati yapmam gerektiğini öğretti bana hepsi bu..

Güzellikle kalın..

Çocuğu al taşın. Babasının kimseye faydası yok zaten. 100 km de uzak değil. Istediği zaman gelip görür. En azindan bi ihtimal sen iyi olursan çocuk da iyi olur.

Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…