harmony test / anketo

ikili test sıkıntısız olsa da içiniz rahatlasın diye harmony test yaptırır mısınız?

• evet yaptırırım , çocuk benım para benim :P

• hayır yaptırmam, ikili testim mis gibi

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Aldirmak olarak dusunmedim zaten... ama acikcasi bunu bilmek bana tedirgin bir hamilelik yasatir keyfini cikartamam neyle karsilayacagim acaba kaygisi ile... o yuzden dogum sonrasi karsilasmakta ben sakinca gormuyorum:)

daha ıkılı testın sonucu cıkmadı, doktorum ultrasonla bakarken sıkıntı gormuyorum dedi.
evhamlıyım ben. sıkıntı benim aslında :) bilgilenmek için okuyorum soruyorum arastırıyorum boyle. Kendim için olsa en fazla nette 2 siteye bakardım ama bebegın soz konusu olunca her seyı yapmak ıstıyor insan.

detaylı usg dediginiz 4 boyutlu ultrason mu?

İkili testin güvenilirliği çok yüksek. 3 çocuğum var 3 inde de sadece ikili test yaptım.

Siz de haklısınız ama bazen bazı şeyleri bilmemek daha iyidir :) akışına bırakın gebeliğinizin tadını çıkarın. Onu da strese sokuyorsunuz sonra doğduğunda çok uğraşırsınız benden söylemesi :) içiniz rahat edecek şekilde kullanın imkanlarınızı ama evhamın sonu yok. Bebek doğduktan sonra bu sefer çocuğu gereksiz testlere tutarsınız abim gibi. ( kendisi doktorlar birşey Yok dediği halde zorla eeg çektirtmişti çocuk irkiliyor diye. Çocuk sadece idrarını yaparken irkiliyormuş oysaki. Doktor normal dedikçe o internette araştırıp dururdu) hayatı kendinize de bebişinize de zindan etmeyin. Anne iken zor ama relaks olun (tavsiye veren de daha geçen haftaya kadar kesin kalp atışı durdu diye günlerini geçiren bir kadın ama işte başkasına söylemek daha kolay sanırım)

detaylı usg dediginiz 4 boyutlu ultrason mu?
Evet. Perinatolog tarafından yapılıyor ya her nokta inceleniyormuş. Güvenilir geliyor bana nedense. He göz bu görmeyedebilir ama ne biliyim. Doktorum da dedi şimdi bütün testler temiz çıkar 20 yaşına geldiğinde doğumsal bir hastalık çıkar bunun garantisini kimse veremez. Düşününce doğru aslında

Evet ya gerçekten öyle simdi evhamlabip her seyi yapmaya calisiyoruz ama aslinda akisina birakmak lazim dogduktan sonra da allah kimseye gostermesin her turlu risk var.. sirf bebek iicn degil hepimiz icin boyle.. en iyisi sanirim biraz rahat olmak ama yapamiyor iste insan..

videosunu izlemiştim. bebişin çişinin olup olmadıgına kadar soyluyor doktor :)
aynen evhamlanıp yapıyoruz bısıler ama bı yerden sonra da takdir-i ilahi. napalım..

Ben ikili test yaptırmadım.Direk harmony test yaptırdım bende evhamlıydım garanti olsun istedim

sinir ve stres benim hayat parçam nerdeyse. malesef... dün de ciddi sinirlenip , hatta ağlayıp uyudum, bugun --hatta şimdi bile-- karın agrım oldu. Kaş yaparken göz çıkarıyorum

Ben ikili test yaptırmadım.Direk harmony test yaptırdım bende evhamlıydım garanti olsun istedim

ben de oyle yapacaktım ama ikili test fiyatı cok uygun olunca o da yapılsın ıstedım.
kendı rahatsızlıklarımda hep ya kızım bi doktora git diye beynimi yerdi arkadaslar. çok zor giderdim doktora.. şimdi bebek ıcın nerdeyse hastalık hastası olcam

Biraz rahat olmak lazım hamileliğin tadını cıkarmaya bakın derim

haklısınız. en azından once şu ikili testin sonucunu bekleyeyim dimi :)

Arkadaslar ikili test %60-63 oraninda dogruluk payi ile yalnizca bebeginizin ne kadar down sendromu olma riski tasidigini size gosterir. Prenatest vb testlerde yapilan islem sonucu ise %98-99 oraninda dogruluk ile gelir. Bu yuksek orana ragmen, olumsuz sonuc gelen adaylarda sonucu %100 kesinlestirmek icin mutlaka amniyosentez yapilir. Sayet gebelik sonlandirilacaksa ozellikle uzerine amniyosentez yapilmadan gebelik sonlandirilmasi istenmez. Aradaki %2-1 lik fark prenatest gibi dna testlerinin tabiki olumlu ya da olumsuz olarak yanilabilecegini de gosterir. Bu yuzden sadece amniyosentez %100 sonuc verdiginden tercih edilir. Ben ikizlere gebe oldugum ve cogul gebeliklerde ikili test dogruluk oraninin %30-40lara dusmesi sebebiyle prenatest yaptirdim. Olumlu gelen sonuc sonrasi bayagi rahatlamis olmakla beraber doktorunuz zaten takibi vs birakmiyor olumlu geldi diye. Bu kadar kafaniza takmayin bence. Eger sizi bu kadar strese sokuyorsa ve bu miktari ayirabiliyorsaniz yaptirin gitsin. Strese girip bebisinizi de strese sokmaya degmez. Umarim sonuclariniz olumlu cikar hepimiz saglikla kucagimiza aliriz bebeklerimizi.

amin.. umarım dedıgınız gıbı amniyosentez aşamasına bıle gerek kalmadan olumlu sonuclar alırız.

Bayanlar fikirleriniz ve tecrübeleriniz benim için önemli.
Maddi durumunuz müsaitse , ikili test normal çıksa da bu harmony (prena test) yaptırır mısınız? yaptırdınız mı?
Ben yaptırdım ayrıca kusura bakmayın anketini hoşuma gitmedi benim ikili testin kötü çıktı başlıkla şıklar uyumsuz olmuş.para benim bebek benim diyecek kadar keyfim de olmadı.

Keşke bu düşüncenizi yazmasanız.
Biyokimyasal riskin 1:2 ise kesin down mu diyeceksin?başka çare var mı? ??

yakın akrabamda bu harmony testen yaptılar sonuç sıkıntılı çıktı aminosentez yaptılar çok şükür temiz çıktı sonuçlar ,

bende hamile kalsaydım bu testen yaptıracaktım ama halaa hamile kalamadım o yuzden beklemedeyim,

rabbım gerek koymasın inşallah bütün bebeklar saglıklı dogsun inşallah

Keşke bu düşüncenizi yazmasanız.

Biyokimyasal riskin 1:2 ise kesin down mu diyeceksin?başka çare var mı? ??
Amniyosentez var. Yani sonuçta bu benim düşüncem. Ben ikili test kötü dese kötü çıkmak zorunda değil harmony iyi çıktı diye iyi olmak zorunda değil diyorum tecrübelerime dayanarak. Evet 100 de 99 doğru sonuç veriyor olabilir ama ben şahsen güvenmiyorum. Ve eğer illa yaptırmam gerekirse erken haftalarda amniyosentez ilerleyen haftalarda kordosentez yaptırırım. Eğer kromozom analizi bana Down derse o zaman Down derim başka hiçbir test sonucuna göre bebeğin Down lu demem risk var derim ikisi farklı şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…