Kaç gune geldi sonucun.ben beklemekten öleceğim .Arkadaslar ikili test %60-63 oraninda dogruluk payi ile yalnizca bebeginizin ne kadar down sendromu olma riski tasidigini size gosterir. Prenatest vb testlerde yapilan islem sonucu ise %98-99 oraninda dogruluk ile gelir. Bu yuksek orana ragmen, olumsuz sonuc gelen adaylarda sonucu %100 kesinlestirmek icin mutlaka amniyosentez yapilir. Sayet gebelik sonlandirilacaksa ozellikle uzerine amniyosentez yapilmadan gebelik sonlandirilmasi istenmez. Aradaki %2-1 lik fark prenatest gibi dna testlerinin tabiki olumlu ya da olumsuz olarak yanilabilecegini de gosterir. Bu yuzden sadece amniyosentez %100 sonuc verdiginden tercih edilir. Ben ikizlere gebe oldugum ve cogul gebeliklerde ikili test dogruluk oraninin %30-40lara dusmesi sebebiyle prenatest yaptirdim. Olumlu gelen sonuc sonrasi bayagi rahatlamis olmakla beraber doktorunuz zaten takibi vs birakmiyor olumlu geldi diye. Bu kadar kafaniza takmayin bence. Eger sizi bu kadar strese sokuyorsa ve bu miktari ayirabiliyorsaniz yaptirin gitsin. Strese girip bebisinizi de strese sokmaya degmez. Umarim sonuclariniz olumlu cikar hepimiz saglikla kucagimiza aliriz bebeklerimizi.
Ayrıca neden düşüncemi yazmamalıyım? 100 de 100 doğrulukta çalışan testler varken ben 100 de 99 u kabul etmiyorum. Arkadaş sormuş burası bir forum ve herkes kendi fikri ve tecrübelerine dayanarak cevap veriyor.Keşke bu düşüncenizi yazmasanız.
Biyokimyasal riskin 1:2 ise kesin down mu diyeceksin?başka çare var mı? ??
Keşke yazmasaydın dedim çünkü biyokimyasal riski 1:2 ve kombine 1:18 olunca ve bir umut yanlıştır diye forumları gezerken görmek beni etkiledi ve bu yüzden keşke görmeseydim.Ayrıca neden düşüncemi yazmamalıyım? 100 de 100 doğrulukta çalışan testler varken ben 100 de 99 u kabul etmiyorum. Arkadaş sormuş burası bir forum ve herkes kendi fikri ve tecrübelerine dayanarak cevap veriyor.
Çok yakın tarihte yaklaşık bundan 3 hafta once bir arkadaşıma o kadar para verdin mi gerçekten diye sormuştum hiç unutmutorum. Geçen hafta ikili testim kötü gelince ve ağlamaktan öleceğimi dahi hissedince (bürün evlatlar evlat ayrım yok soka girdim) 3 hafta daha aminosentez bekleyecek durumu kaliyormuyormus insanın. Sonucu da çıkması 4 hafta.yani allah başa vermesin kimya öğretmeniyim ben literatürle kitaplarla insanın yaptığı çok başka. Her şey bir umut.Amniyosentez var. Yani sonuçta bu benim düşüncem. Ben ikili test kötü dese kötü çıkmak zorunda değil harmony iyi çıktı diye iyi olmak zorunda değil diyorum tecrübelerime dayanarak. Evet 100 de 99 doğru sonuç veriyor olabilir ama ben şahsen güvenmiyorum. Ve eğer illa yaptırmam gerekirse erken haftalarda amniyosentez ilerleyen haftalarda kordosentez yaptırırım. Eğer kromozom analizi bana Down derse o zaman Down derim başka hiçbir test sonucuna göre bebeğin Down lu demem risk var derim ikisi farklı şeyler
Ben kesin doğrudur yazmadım ki. İkili teste de güvenmediğini söyledim zaten. Ama harmony e de güvenmiyorum olay bu sadece. Bu konuda da tecrübe sahibiyim maalesef. Harmony de de risk var dese yine kesin Down denemez. İnşallah testleriniz temiz çıkar ve sağlıklı bir bebek alırsınız kucağınıza. Ayrıca ben biyokimyasal riski ciddiye almadığımı da yazdım. Bebeğin ölçümleri daha önemli bence. Allah yardımcınız olsunKeşke yazmasaydın dedim çünkü biyokimyasal riski 1:2 ve kombine 1:18 olunca ve bir umut yanlıştır diye forumları gezerken görmek beni etkiledi ve bu yüzden keşke görmeseydim.
Tskler hepimizin allah yardımcısı olsun.peki bir şey soracağım bu biyokimyasal risk yani neredeyse yüzde yuze yakın neden nasıl çıkar benim bebeğimin burun kemigi var ensesi 1.67 iken kan bozulmuş gitmiş olabilir mi bu kafamı kurcaliyor.çünkü muayenehanede kan aldirdim.bir de ikinci sorum diyelim ki bilmeden ikizı vardı ve oldu ilk haftalarda nü değeri arttirir mi bana bilgi verirsen sevinirim.Ben kesin doğrudur yazmadım ki. İkili teste de güvenmediğini söyledim zaten. Ama harmony e de güvenmiyorum olay bu sadece. Bu konuda da tecrübe sahibiyim maalesef. Harmony de de risk var dese yine kesin Down denemez. İnşallah testleriniz temiz çıkar ve sağlıklı bir bebek alırsınız kucağınıza. Ayrıca ben biyokimyasal riski ciddiye almadığımı da yazdım. Bebeğin ölçümleri daha önemli bence. Allah yardımcınız olsun
Eğer doğru sonuç vereceğinden emin olsam zaten bende yaptırırdım. Yaptırana da neden yaptırdın diyemem herkesin kendi düşüncesi. 5 sene genetik üzerine çalıştım ve neler gördüm bir bilseniz. Olay harcanan para değil ben sırf 1 düşük yaptım diye istenmediği halde sorun rahmimde olduğu halde bir sürü genetik test yaptırdım. Bahsettiğim literatür değil benim şahsi gözlemlerim. Temiz çıkan harmony için gönderilen amniyosentezin turner çıktığına şahit olsanız ne demek istediğimi anlardınız. İnşallah sizin için farklı olur O 100 de 1 ilk hata payı sizi bulmaz.Çok yakın tarihte yaklaşık bundan 3 hafta once bir arkadaşıma o kadar para verdin mi gerçekten diye sormuştum hiç unutmutorum. Geçen hafta ikili testim kötü gelince ve ağlamaktan öleceğimi dahi hissedince (bürün evlatlar evlat ayrım yok soka girdim) 3 hafta daha aminosentez bekleyecek durumu kaliyormuyormus insanın. Sonucu da çıkması 4 hafta.yani allah başa vermesin kimya öğretmeniyim ben literatürle kitaplarla insanın yaptığı çok başka. Her şey bir umut.
Kan bozulmuş olma ihtimali pek sanmıyorum açıkçası bu test için ama tüp arızalıysa bazen tarihi geçmiş tüp kullanıldığı oluyor dikkatsizlikten pıhtılaşma falan olmuş ve etkilemiş olabilir. Açıkçası herşey olabilir. Benim düşüncem eğer yüksek risk olsa ölçümde de çıkardı. Birde yaşınız da riski arttırmış olabilir. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama. İkili test zaten sadece tarama testi dediğim gibi. Çoğu gebede hatalı sonuç veriyor zaten. Neden hala yapılıyor anlamış değilim. Ben de sırf eşim yaptıralım dedi diye yaptırdım.Tskler hepimizin allah yardımcısı olsun.peki bir şey soracağım bu biyokimyasal risk yani neredeyse yüzde yuze yakın neden nasıl çıkar benim bebeğimin burun kemigi var ensesi 1.67 iken kan bozulmuş gitmiş olabilir mi bu kafamı kurcaliyor.çünkü muayenehanede kan aldirdim.bir de ikinci sorum diyelim ki bilmeden ikizı vardı ve oldu ilk haftalarda nü değeri arttirir mi bana bilgi verirsen sevinirim.
Ense 167 burun kemigi mevcut görünen idrar kesesi sorun görmedi. Yaşım 33.tahlil 1:2.ya böyle oran olmaz gibi geliyor.oran olsun 1:20 1:30 biyokimyasal risk böyle çıkmamalı o yuzden kan bozuk mu diye düşündüm.Kan bozulmuş olma ihtimali pek sanmıyorum açıkçası bu test için ama tüp arızalıysa bazen tarihi geçmiş tüp kullanıldığı oluyor dikkatsizlikten pıhtılaşma falan olmuş ve etkilemiş olabilir. Açıkçası herşey olabilir. Benim düşüncem eğer yüksek risk olsa ölçümde de çıkardı. Birde yaşınız da riski arttırmış olabilir. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama. İkili test zaten sadece tarama testi dediğim gibi. Çoğu gebede hatalı sonuç veriyor zaten. Neden hala yapılıyor anlamış değilim. Ben de sırf eşim yaptıralım dedi diye yaptırdım.
Kanı bilmem ama cihaz ile ilgili sıkıntı olabilir yada çalışan ile. Yaş ilerledikçe riski arttırıyor ama bu kadar yüksek risk çıkması için ense kalınlığının bayağı artması gerekli bence. Tabi uzman değilim ama bir de prenatolog ile görüşebilirsiniz o usg de bir sıkıntı görecek mi acaba. İnşallah test yanlış hesaplanmıştır ama yine de herşeye de hazırlıklı olmak lazım. İnternette kanlı canlı kanıtı var bunun bütün testleri temiz çıkmış bir annenin Down sendromlu doğmuş bebeği. Takdir Allah tan hiçbirşeyin garantisi yokEnse 167 burun kemigi mevcut görünen idrar kesesi sorun görmedi. Yaşım 33.tahlil 1:2.ya böyle oran olmaz gibi geliyor.oran olsun 1:20 1:30 biyokimyasal risk böyle çıkmamalı o yuzden kan bozuk mu diye düşündüm.
Kanı bilmem ama cihaz ile ilgili sıkıntı olabilir yada çalışan ile. Yaş ilerledikçe riski arttırıyor ama bu kadar yüksek risk çıkması için ense kalınlığının bayağı artması gerekli bence. Tabi uzman değilim ama bir de prenatolog ile görüşebilirsiniz o usg de bir sıkıntı görecek mi acaba. İnşallah test yanlış hesaplanmıştır ama yine de herşeye de hazırlıklı olmak lazım. İnternette kanlı canlı kanıtı var bunun bütün testleri temiz çıkmış bir annenin Down sendromlu doğmuş bebeği. Takdir Allah tan hiçbirşeyin garantisi yok
3 dr biri Prof baktı. Bakalım inş hayırlısı tsk ederim.Kanı bilmem ama cihaz ile ilgili sıkıntı olabilir yada çalışan ile. Yaş ilerledikçe riski arttırıyor ama bu kadar yüksek risk çıkması için ense kalınlığının bayağı artması gerekli bence. Tabi uzman değilim ama bir de prenatolog ile görüşebilirsiniz o usg de bir sıkıntı görecek mi acaba. İnşallah test yanlış hesaplanmıştır ama yine de herşeye de hazırlıklı olmak lazım. İnternette kanlı canlı kanıtı var bunun bütün testleri temiz çıkmış bir annenin Down sendromlu doğmuş bebeği. Takdir Allah tan hiçbirşeyin garantisi yok
3 ten az olması gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Burun kemiği de 2 den fazla olmalı diye hatırlıyorum.ense kalınlıgı ne olması gerekiyor mesela normal kabul edilmesi icin?
DEdiginiz gibi risk hep var malesef.
Kaç
Kaç gune geldi sonucun.ben beklemekten öleceğim .
Ben senin gibi olmadan gerilmedim. Pranatest ı bekliyorum benimki senin korkularının basa gelmiş hali.
İnşallah allahım bütün bebeklerimiz sağlıklı olsun ne parada ne pulda gözüm yok.benım beklenen dogum 22 ekım. yakınmıs tarıhlerımız :) umarım ikimiz icin de hayırlı olur.Saglıkla gelir bebeklerimiz hayatımıza..
gerilmekte son derece haklıymışsın.
Sonucu alınca haberdar edersen sevınırım.
Ben ikili testin sonucunu bekliyorum şuan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?