harmony test / anketo

ikili test sıkıntısız olsa da içiniz rahatlasın diye harmony test yaptırır mısınız?

• evet yaptırırım , çocuk benım para benim :P

• hayır yaptırmam, ikili testim mis gibi

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
ikili sonucu neydi? benim ikili sonucu geldi. 8754 kadından 1 tanesinde gorulebilir diyor. birde trisomy 21 down sendromu trisomy 13/18 ne? bilgin var mı?

Ben ikili test yaptırmadım.Direk harmony test yaptırdım bende evhamlıydım garanti olsun istedim

Merhaba Sonucunuz ne cıktı? Bende geçen hafta yaptırdım. 2'li iyi detaylı ulrtason iyi ancak 4'lü de risk cıktı garantiye almak için harmony yaptırdık. sonuçları bekliyoruz. Gerçekten cok stersli bir süreç. Allah kimseye yaşatmasın

ikili sonucu neydi? benim ikili sonucu geldi. 8754 kadından 1 tanesinde gorulebilir diyor. birde trisomy 21 down sendromu trisomy 13/18 ne? bilgin var mı?

2'li iyi mi cıktı sizin? Ultrason nasıl? 4'lü yaptırmadan mı DNA yolladınız?

Düşük risk ciktı
Zor allah yaşatmasın kimseye

Eklentiler

• SmartSelectImage_2017-04-25-18-51-19.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 61
2'li iyi mi cıktı sizin? Ultrason nasıl? 4'lü yaptırmadan mı DNA yolladınız?

ikili iyi çıktı. yani düşük risk . Doktorum harmony teste gerek duymadı. Ben evhamlı oldugum ıcın harmony de yaptırmak ıstedım. Bugun son kez doktorun yanına gittim tekrar konustuk ve detaylıyı beklemeye karar verdim

detaylı ile 4lü farklı mı?
kaçıncı haftanızda harmony yaptırdınız?

detaylı ile 4lü farklı mı?
kaçıncı haftanızda harmony yaptırdınız?

2'li iyi cıktı, detaylı ultrasonda da herşey yolunda ancak ben de evhamlılık yapıp 4'lü yü yaptırdım onda da orta risk cıktı 190/1 bu yüzden de harmony testi yaptırdık sonuçlarını bekliyoruz

2'li iyi cıktı, detaylı ultrasonda da herşey yolunda ancak ben de evhamlılık yapıp 4'lü yü yaptırdım onda da orta risk cıktı 190/1 bu yüzden de harmony testi yaptırdık sonuçlarını bekliyoruz

18+5 de yaptırdık

peki detaylı ile 4 lü arasındaki fark ne?

Şöyle anlatayım. Ultrason ile takibi yapılan bir gebenin 12. haftada 2'li kan tahlili ve detaylı ultrason'a bakılır( Bebek ense, burun, kalp vb kriterlre ve ölçülerine) hersey yolunda ise 16. ve 20. haftalar arasında isteğe bağlı 4'lü kan tahlili yapılır ( koldan alınan bir kan ile 2'linin aynısıdır, sadece burada da down için bakılır ve 2'li testi bir nevi teyit etmek içindir) bunun yapıldığı haftalarda aynı zamanda yine detaylı ultrason'a bakılıp yine teyit edilir. Bu süreçte cıkan herhangi bir olumsuz gelişme veya sonuçta da doktorlar duruma göre ya amiyosentez (%100 tanı) yada DNA Harmony testi ( %99.9 sonuç kan ile) öneriler.

Umarım acıklayıcı olmuştur.

Benim de 4'lü kan tahlilimde orta derece de risk ancak ulrtsonda da hersey yolunda cıkınca garantiye almak için DNA testine yolladık. İnsallah güzel sonuçlar gelir Oldukça stres yaptım bir ihtimal veya risk bile insanı üzüyor.

Çok şükür test sonucum iyi cıktı. buradan herkese önerim eğer 2'li ve ulrtason iyi ise 4'lü kan testi ile strese girilmesin. Çok garanti olsun derseniz Harmony veya Nifty kan DNA test yaptırın.

Sevgiler

Çok şükür test sonucum iyi cıktı. buradan herkese önerim eğer 2'li ve ulrtason iyi ise 4'lü kan testi ile strese girilmesin. Çok garanti olsun derseniz Harmony veya Nifty kan DNA test yaptırın.

Sevgiler
Gozunuz aydin ben de 4lu testimin riskli ciktigini ogrendim bugun.ikili test icin kan vermemistim ama ense kalinligi ve burun kemigi normaldi.4lü testim riskli cikinca doktor amniyosentez onerdi.bu da riskli oldugu icin kan testi yaptirmak istiyorum.siz hangi testi nerede yaptirdiniz biraz bilgi verebilirmisiniz

Merhaba,

2'li testin güvenilirliği, 4'lü teste göre daha fazla ama 2'li ve 4'lü testlerde %100 sonuç vermediği için en kesin sonuç DNA Harmony veya aynı anlama gelen nifty testleri, 99.9 sonuç veriyor. Eğer ulrtasonda'da bir sıkıntı görülseydi amiyonsentez yapılabilir ama artık doktorlar bu kan ile yapılan test varken cok tercih etmiyor. Allah sakınsın DNA'da da sıkıntı cıkarsa %100 sonuc için son tercih amiyosentez yapılıyor. Başıma gelince o kadar cok hikaye ve yazı okuyup dinledim ki, yani test ve ulrtason cok kötü olmasına rağmen harmony testleri iyi cıkıp, sağlıkla doğan cocuklar o yüzden içinizi ferah tutmanızı öneririm, her ne kadar bu süreçte zor olsa da.

Konuya gelecek olursam, ben Memorail hastanesinde sürecimi geçiriyorum testi de hastane bünyesinde yaptırdım 2.800 TL verdik ancak sonrası öğrendim ki onlarda labaoutar aracığı ile yapıyorlarmış kendi bünyelerinde değil, bu da İstabul esentepede GELAP Labaoutarı direk onlarla da iletişime geçebilirsiniz. Muhtemelen daha fiyat uygun gelecektir.

Doktorunuza Ultrason konusunda güveniyorsanız DNA ile de içinizi rahatlatın imkanınız varsa. Oranlar kaç cıktı?

1:110 cikti malesef.bugun de konustum doktorumla profesor bir perinatologa yonlendirdi ayrintili ultrason icin.iki doktorumda usg de her seyin normal oldugunu kan testlerinin kesin sonuc vermedigini yalanci pozitiflik ve yalanci negatiflik oranlarinin arttigini kesin sonucun ancak amniyosentezle anlasilabilicegini soyledi.ne olursa olsun bebegi aldirmayacagim icin testler konusunda hala dusunuyorum.doktoruma bugun nifty test yaptirmak icin danismaya gitmistim eger aldirmayacaksan yapmayalim dedi.oncelikle detayli usg de baktirip ona gore tekrar bir degerlendirme yapicam insallah.umarim iyi sonuclarla karsilasirim.dua ediyorum bekliyorum Allah insallah saglikla kucagimiza alacagimiz gunlere ulastiracak

Daha kötü oranlarda olup, sağlıkla doğan cok bebek var. Bu testler özellikle de 4'lü test cok yanıltıcı. Bizzat da yaşadım. Geçirdiğim 10 gün cok stresliydi sizi anlayabiliyorum. Ancak sonuç ne olursa olsun bebeğinizi aldırmayacaksanız bile, varsayalım ki farklı durum var ki büyük olasılıkla yok, kendinizi, bütçenizi, eşinizi ve ailenizi bu duruma hazır hale getirmeniz açısından öncesinden öğrenmenizde bence faydası var. Allah cok büyük, hersey yolunda dersiniz, son dakika olur gerçi ama yine de bizler elimizden geleni yapalım taktir Allah'ın. Maddi imkanınız varsa test'i yaptırın, daha uygun yerlerde var onlara bakın, sağlıklı haberini alıp keyfili bir hamilelik süreç geçirin. ulrtason zaten coğu şeyi gösteriyor diyorlar. Ulrtason iyi dendiği için benim sizin durumunuz için içim rahat.

Test yaptırısanız sonuçlarını paylaşın. İnanın buraları okuyup, güzel sonuç hikayelerine şahit olmasaydım vakit geçmezdi. Belki hamile annelere umut olur diye hiç yer alamayacağım platformda ben de yazdım :) Sizde haberdar edin...

Simdilik sadece detayli usgyi yaptirmak istiyorum diger olasiliklara hazir hissetmiyorum kendimi.usg den de kan tahliline yakin sonuc alacagimizi soyledi doktorum usgyi ceken profesor perinatolog 1370 tl fiyat verdi aslinda bu fiyata direk nifty ya da benzeri bir test yapilabilir belki ama bir olasiligi daha kaldirabilirmiyim bilmiyorum.insallah bu korkularim hep bosunadir bebegim sagliklidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…