Haset mi kıskançlık mı imrenmek mi

benım eşimde özel hiçbir günümüzü atlamaz ben unuturum o unutmaz
ama gel gelelım birşey paylaşması sosyal medyaya bir çift güzel söz yazması hiç yoktur ,

benım paylaştıgımada ne gerek var aşkım bunu paylaşmışsın der ama ses etmez gerçekten fikrini sorsam asla paylaşmamı istemez ,

eşin seni üzüyormu cevabın hayırsa bence çokta takılma
Haklısınız. Kıskanç birisi değildim şimdiye kadar. Ama sosyal medyadan birilerini kıskanacağımı da hiç düşünmemiştim 😊

Arkadaşlar gecenin bu saatinde konu açıyorum aslında bu konuyu dert ettiğim için kendime kızıyorum ve sizinde başınıza geldiyse nasıl başa çıktınız yada içinizden bu duyguyu yok ettiniz merak ediyorum. Ben aktif bir İnstagram kullanıcısı değilim fotoğraf paylaşmayı çok sevmem ama arada okuduğum kitaplarla ilgili paylaşım yaparım. Eşim zaten kendi fotoğrafının paylaşılmaması konusunda çok net saygı duyuyorum onada. Benimle bir kaç ay arayla evlenen iki yakın arkadaşım var. Yani onlar benden daha yeni evli sayılır. Ve sürekli eşleriyle beraber Story atıyorlar. Ama şöyle eşlerini öperken yada aşık aşık birbirlerine bakıp arkaya müzik ekleyip filan. Bunları görünce kendime çok kızıyorum gittin içi geçmiş adamla evlendin diyorum ki eşimle hep beraber vakit geçiririz. Yürüyüş filim dizi izleme beraber yemek yapma filan. Ama ben bunları fotoğraflayıp müzikli paylaşım filan yapamayınca son zamanlarda evliliğimi yetersiz bulmaya başladım. Sanki arkadaşlarım mutluluğun Nirvana’sını yaşıyor da ben sürünüyorum gibi hissediyorum ve bu duygu beni bu gece uyutmadı. Siz eğer böyle bir duyguyla boğuştuysanız nasıl başa çıktınız
Şakaysa hiç komik değil, ciddiyse çok komik :KK45:

Sosyal medyaya bebeğinin çocuğunun fotolarını videolarını koyup amacı reklam almak ve para kazanmak olan kafayı yemiş,arsizlanmis bir tanıdığım var.Cocugu yokken de kendi ve eşinin her türlü fotosunu koyuyordu.Cocugun üstü çıplak bir fotosunu koymuştu en son o an çıkardım hesabmdan.Boyle beyinsiz insanlara ozenmeyin .Çevre ne der diye değil kendiniz istediğiniz gibi yaşayın.Toplumun ahlakını bozan bir yapı ile savaş veriyoruz aslında.Keske tamamen ortadan kalksa bu sosyal medya,sohbet muhabbet olsa ama maalesef daha da kötüye gidiyor.

Haklısınız. Kıskanç birisi değildim şimdiye kadar. Ama sosyal medyadan birilerini kıskanacağımı da hiç düşünmemiştim 😊
aslında kıskanmamıssınız uzulmussunuz
esımın ıcı gecmıs bız nıye mutlu degılız dıye sorgulamıssınız gercekten mutlu olsaydınız brcok sey yolunda olsaydı zaten bunları dusunmezdınız
kıskanclık bu degıl sız ımrenmıssınız anladıgım kadarıyla
kıskanan mutlu cıftlerı gormeye tahammul edemez
sız bakıp gorup keske benımde olsaydı - olsaydı daha mı ıyı olurdu dıyorsunuz

ızledıklerımız duyduklarımız hepsı kendıne ozel - sızde hayatınızdan mutluluk cıkarmaya bakın hıc bırsey bulamadıgımda ya da cooook mutsuz oldugumda daha dun mesela dun gece bırseye cok uzuldum uyumadan once sahıp oldugum her seyı tek tek saydım ve tesekkur ettım :D bu ıyı gelıyor ne kadar cok seye sahıpmısım dıyorum

sıze de ıyı gelecektır

Valla ne yalan söyleyeyim şimdi ben de gecenin bi vakti yazdıklarımı okuyup güldüm 😊
Hassas döneminize de denk gelmiş olabilir. Mesela benim de eşim fotoğraf çekinmeyi sevmez ben de zorlamam zaten. Özel günlerimizde olsun derim adama fotoğraf çektirene kadar göbeğim çatlıyor :D o kadar çirkin çıkıyor ki hahahaha
Dedim tamam foto moto yok sana. Aradan zaman geçer fotoğraflara bakar "bizim niye hiç fotoğrafımız yok" der :D bak bir de böyle versiyonu var
Boşverin mutluluk pozlarını gerçekten mutluysanız evliliğinizden keyif alıyorsanız en güzeli o ❤️

Bende eşimle arada sırada story atarım o da bildiğin selfiedir bayramda seyranda ya da geziyorsak falan.
Öyle sosyal medyadan birbirlerine aşk nidaları atmak bana komik geliyor 😃
Kocası yan koltukta ama sosyal medyadan yazıyor kocasını da dürtüyor cevap yaz diye ahaha çok denk geldim böyle çiftlere :KK53:
Mesela evlilik yıldönümünde ya da tatilde dk başı hikaye atanın ben eğlendiğini sanmam, eğlense zaten aklına hikaye atmak gelmez en fazla bi tane atarsın bırakırsın telefonu. Bence böyle şeylere özenmek kanmak yersiz ve olgunluk değil. Neden kocamın yanağınu öptüğümü millet görsün ki yani :KK53: saçma

aslında kıskanmamıssınız uzulmussunuz
esımın ıcı gecmıs bız nıye mutlu degılız dıye sorgulamıssınız gercekten mutlu olsaydınız brcok sey yolunda olsaydı zaten bunları dusunmezdınız
kıskanclık bu degıl sız ımrenmıssınız anladıgım kadarıyla
kıskanan mutlu cıftlerı gormeye tahammul edemez
sız bakıp gorup keske benımde olsaydı - olsaydı daha mı ıyı olurdu dıyorsunuz

ızledıklerımız duyduklarımız hepsı kendıne ozel - sızde hayatınızdan mutluluk cıkarmaya bakın hıc bırsey bulamadıgımda ya da cooook mutsuz oldugumda daha dun mesela dun gece bırseye cok uzuldum uyumadan once sahıp oldugum her seyı tek tek saydım ve tesekkur ettım :KK70: bu ıyı gelıyor ne kadar cok seye sahıpmısım dıyorum

sıze de ıyı gelecektır
Haklısınız. Bundan yedi yıl önce ilk eşimle evliliğim kötü giderken yapmıştım bu dediğinizi. Neye sahibim neye değilim. Sahip olmadığım şeyler beni mutsuz eden şeyler mi? Sonra da uzun bir zaman devam ettim. Şimdi tekrar başlamanın vakti geldi galiba. Özellikle sosyal medyada gördüğüm rahat yaşamlar beni irrite etti galiba sonra yakın arkadaşlarımın da bu akıma kapılması nedense bana kendimi yetersiz hissettirdi yanlış yoldayım gibi geldi. Yoksa hayatımda bir eksiğim yok evet hiç bir şeyim lüks değil ama işim var ihtiyaçlarımızı giderecek gelirimiz var. Bunlara şükretmek yerine arkadaşımın eşinin audisi ile attığı öpücüklü paylaşımı kıskanıp gecemi zehir etmeyi seçtim😊

Bu yaşta öğrendiğim en belirgin şeylerden biri, abartılı aşk,sevgi, fotoğraf paylaşan kimseler genelde mutlu değil sadece ego kasıyor. Hatta bir hikâye var gerçekten mutlu, huzurlu, sevgi dolu kişiler anı yaşadıkları için hiç fotoğraf çektirmezler yada çektirdikleri fotoğraf bir elin sayısını çekmez imiş. Son olarak da artık içi geçmiş mi dersin, olgunluk mu dersin,ben özel hayatın bu kadar ayağa düşmesine, her dakika fotoğraf paylaşılmasını doğru bulmuyorum. Eğer yanında huzurlu isen gerisi boş

Sosyal medya artık gerçekten ciddiye alınmayacak bi durum da bence..Oraya yansıtılan hangi ilişki gerçek hangi ilişki sahte kim mutlu kim mutsuz ayırt edilemiyor artık..çünkü orda herkes çok mutlu çok aşık, mükemmel anne baba..Bi arkadaşım kendi düğününde insanlar pistte oynarken daha fotoğraf paylaşmaya başlamıştı aynı kişi doğum yaptıktan yarım saat içinde yine çocuğunun fotosunu ( yavrum daha dünyaya geldiğinin farkında değil ama fotosu instagram da :))paylaşmıştı..Herkes hayatını birilerine ispatlamanın peşinde sanki. Gerçekten eşinizle mutluysanız keyifli vakit geçiriyorsanız müzikli resiminizi de insanlar görmeyi versin nolucak:))

Arkadaşlar gecenin bu saatinde konu açıyorum aslında bu konuyu dert ettiğim için kendime kızıyorum ve sizinde başınıza geldiyse nasıl başa çıktınız yada içinizden bu duyguyu yok ettiniz merak ediyorum. Ben aktif bir İnstagram kullanıcısı değilim fotoğraf paylaşmayı çok sevmem ama arada okuduğum kitaplarla ilgili paylaşım yaparım. Eşim zaten kendi fotoğrafının paylaşılmaması konusunda çok net saygı duyuyorum onada. Benimle bir kaç ay arayla evlenen iki yakın arkadaşım var. Yani onlar benden daha yeni evli sayılır. Ve sürekli eşleriyle beraber Story atıyorlar. Ama şöyle eşlerini öperken yada aşık aşık birbirlerine bakıp arkaya müzik ekleyip filan. Bunları görünce kendime çok kızıyorum gittin içi geçmiş adamla evlendin diyorum ki eşimle hep beraber vakit geçiririz. Yürüyüş filim dizi izleme beraber yemek yapma filan. Ama ben bunları fotoğraflayıp müzikli paylaşım filan yapamayınca son zamanlarda evliliğimi yetersiz bulmaya başladım. Sanki arkadaşlarım mutluluğun Nirvana’sını yaşıyor da ben sürünüyorum gibi hissediyorum ve bu duygu beni bu gece uyutmadı. Siz eğer böyle bir duyguyla boğuştuysanız nasıl başa çıktınız
Size sadece şunu söyleyeceğim,lütfen inanmayın onlara,boşuna evliliğinizi yıpratmayın ve evliliğin mutluluk kıstası asla bu değil bilin.

Burda bir arkadaş yazmıştı bı çift yol boyu kavga etmiş ama o kavga arasında gülerek fotoğraf çekip atmışlar belki gorur yazar insanlar mutlu olmasa bile fotoğraf çekip atiyo hava atmak için sen mutlumusun mutluysan ne önemi var hava atmasan mutluluğun mu golgelenir hem nazar değer yuvası olsun diye ne kadar üzülen insanlar var Allah mutluluğunu bozmasın

İnanırmısınız sabah mesajlara tekrar bakınca allahım sen bana akıl ver ben ne yazmışım dedim😊 tabi ki evliliğimi fotoğraf ve paylaşımla kıyaslamıyorum ama dün gece öyle muck muck paylaşımları görünce benim eşim niye paylaşmıyor diye ufak çaplı bir beyin yanması yaşadım galiba😁

Arama motoruna " ördek sendromu" yazip cikanlari okursaniz eger bu dusuncelerinizin ne kadar yersiz oldugunu anlarsiniz. Sosyal medyadaki bu mukkemmmeeelll hayatlar literature bile konu olmus.
Benim en az fotografim beraber en iyi vakit gecirdigim insanlarladir bu arada. Gercekten mutlu oldugum zamanlarda onu belgelemek aklima gelmez bile.

İnanırmısınız sabah mesajlara tekrar bakınca allahım sen bana akıl ver ben ne yazmışım dedim😊 tabi ki evliliğimi fotoğraf ve paylaşımla kıyaslamıyorum ama dün gece öyle muck muck paylaşımları görünce benim eşim niye paylaşmıyor diye ufak çaplı bir beyin yanması yaşadım galiba😁
Bakmayın siz öyle şeylere, evet çok mutlu olabilirler, mutsuz da olabilirler. Saçma sapan şeyler ve itici. Ben ani bir kararla bütün sosyal medyami kapattım ve hiç eksikliğini hissetmedim

Erkek dediğiniz biraz ağırbaşlı olacak. Eşim instegram için çekeceğim videoda kılıktan kılığa girse hiç hoşuma gitmez açıkçası.
Bu içi geçmişlik değil. Aklı başında bir eşiniz olduğu için sevinmelisiniz.

Toyca bi düşünce yaşınız kaç.

Bence herkes nasıl mutlu oluyorsa öyle yapmalı. Belki o insanlar gerçekten göründüğü gibi mutlu. Belki de aslında mutsuz ama bir şekilde ilgiden beslenmeye çalışıyor birileri görsün yorum yazsın diye. Yani kısaca herkes sosyal medya hesabını dilediği gibi kullanmalı. Siz de hiç takılmayın. Evliliğinizde mutluysanız mutlusunuzdur. Eğer onlar gibi olmak istiyorsanız rahatsız olursunuz bence. Atıyorum bikinili resim koymak istemiyorum ben o yüzden koyanlara aaa çok şanslı ya da vay be fiziğe bak demiyorum çünkü zaten koymam. Ama batıyorsa bazen içten içe isteyip yapamadıklarımız olabilir. Acaba sizde öyle mi olmak isterdiniz ?

Back
X