Glutensiz beslenmeye ve diger tiroid antikorlarini azaltmaya yonelik cabalarimin uzerinden yaklaşık 9 ay gecti. York testine göre 9 ay yasak sûrem bitiyor. Maya yasağım 6 aydı, yaklaşık 7.5 ay uydum, yavaş yavaş mayali yiyeceklere başladım. Bugun tiroid antikorlarımi ve tsh imı olcturdum. Başlangıçta anti tg 1184, anti tpo 600 çıkmisti .Bugun ise anti tg 71 (sınır degerin altında) anti tpo ise 53 :) yani bağışıklık sistemim artık tiroid bezine o kadar da güçlü saldırmıyor. Hamilelik basında tsh 3.20 idi, doktorum ilacin dozunu 37.5 a yükseltmişti i , o günden beri değerlerim 1,58, 1,33, 1,01 ve bugun 0,81 Olarak ölçüldu. En son 1,01 iken doktoruma sormuştum , dozu azaltalım mı diye, o da tsh in tesadüfen düşüyor; senin tiroidin çalışmıyor ki demişti, bugun ku 0,81 den sonra ben bundan o kadar da emin değilim. Bu sekilde , hiç bir esneklik olmadan beslenmek çok zor; ama çok şükür değdi buna.
Senin adına çok çok sevindim. Haşimotodan geri dönüş yok diyen ve umudumuzu bitiren doktorlardan sonra bu mesaj ilaç gibi geldi. Demek ki tiroid de iyileşebiliyormuş. Darısı hepimizin başına
Tabi ilacın dozu azaltıldıgi takdirde, tsh ne olacak su an bilemiyorum. Ama yine de tiroid antikorlarının ve tsh gidişatına bakınca doğru bir seyler yaptığıma inanıyorum. Bu kadar uğraştıktan sonra da doktorum "tsh in tesadüfen düşmüştür" diyince de bozuluyorum açıkcası :) bu tiroid konusu irade ve disiplin istiyor, ne yazık ki bı sifali ot iceyim , bı kuruyemis yiyeyim de iyileşeyim , çok mümkün olduğunu düşünmüyorum. Hasimato ve hipotiroidin oluşması kOmplike bir süreç sonunda olduğu için hastalLigin gerilemesi de o kadar kolay olmuyor. Benim anlamadığım , colyakla ilgili turkce sitelerde de colyak hastalığınız varsa , colyak da Otoimmun bir hastalık olduğu için hasimato ve tiroid antikorlari da hastada araştırılmalı deniyor. Sonuçta colyak gluten intoleransinin uc halı. Peki tersi neden sorgulanmıyor? Yani hasimato varsa colyak ya da en basitinden gluten intoleransi ,araştırılmıyor , bunu anlayamıyorum . Belki de bugday toplumu olduğumuz için uygulama zorluğundan dolayı.
ayrıca istanbulda iyi bir endokrinolog arıyorum başından savmayacak dinleyen ilgili biri.önerebileceğiniz birileri var mı ?daha önce gittiklerimden memnun kalmadım muayene süreleri 2 dk.ne doğru düzgün anlatıp konuşuyorlar ne de ilgileniyorlar olan verdiğim paraya oluyor.
Merhaba ve herkese çok geçmiş olsun, 1hafta önce haşimato teshisi kondu bana, anti tpo yüksek fakat diğer değerlerim normal olduğu için ilaç verilmedi, yeni evliyim ve çocuk istiyorum, burada yazılanlar biraz gözümü korkuttu acıkcası, birde kilo artışından söz ediliyor, ben bale sanatcısıyım ve asla kilo almamam gerekiyorbelli sınırların üstüne kilo olarak cıkamam ,bu işimi çok etkiler doktorum 1 yıl sonra gel dedi, bitkisel tedavi yöntemleri hakkında bilgisi olan varmı, yabancı sitelere girdim, amerikada kişilerin bünyesine göre hangi bitki iyi geliyorsa ona göre cok güzel natural tedaviler var , fikri olanlar benimle paylaşabilirmi gerçekten bu durum benim için şok oldu
merhaba ve de geçmiş olsun.ben de aynı hastalıktan muzdaribim ve sizinle aynı endişeleri taşıdım.ama söylenenlere kulak asmayınız kilo konusunda;şöyle ki; tiroid yetmezliği gelişmeye başladığında(ne yazık ki eninde sonunda hızlı ya da yavaş tiroid yetmezliği gelişecek çünkü vücudunuz tiroid bezlerinizi yoketmeye programlı durumda,bu sebepten anti tpo yüksek çıkıyor); doktorunuz ilaç düzenleycek ve siz tiroid bezleri norml çalışan bir insan gibi olacaksınız.vücudnuz doğal yolla üretmeyecek de ,dışardan alacaksınız hormonu.
sadece dozun iyi ayarlanmadığı durumlarda ,metabolizma yavaşlıyor ve kilo alıyorsunuz.yoksa ilaç tedavisi gören bir haşimoto hastasında, kilo sorunu olmaz..
sanırım çoğu insan yiyip yiyip sonra da tiroidim var kilo veremiyorum diyor.sonuçta kilo yeme düzeniyle alakalı.
bir doktor şöyle dedi,ilaç size kilo aldırmaz,sadece varolan DOĞAL metabolizma hızınıza döndürür.bu kadar basit..
bu arada sık sık kan testinizi ve kontrolünüzü yaptırın ,bende 1 ay içinde bir ay içinde tiroid yetmezliği başladı ve ilaca başladım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?