antikorlar benim 2 yıl önce 2000 lerdeydi yeni tahlil yaptırdım 300 e düşmüş sebebini sarımsak yaprağını sürekli olarak salatalarda tüketmeye bağlıyorum .Ayrıca troid değerlerim normal ilaç kullanmıyorum 6 yıldır haşimoto hastasıyım.Bu antikorlari dusurmenin yolu yok yani , besin takviyesi - diyette ise yaramiyor degil mi ?
Selam, gluten konusunda yurtdışı kaynaklardan okuduklarımı ve glutensiz yasam deneyimlerimi sitede daha once uzun uzun paylaşmıştım. İsterseniz vaktiniz olduğunuzda okuyabilirsiniz.Merhaba...3 gün önce hashimato olduğumu öğrendim ama dok. İlaç vermedi.belirtileri yüzünden neyapacagimi sasirdim kendimi hic iyi hissetmiyordum ilaç alirsam düzelir diye düşünmüştüm o da olmadi.biraz netten arastirdim glutensiz yasamanin yasam kalitesini yukselttigini okudum bilginiz var mi bu konuda
NURİ ÇAKIR..BEN ONA GİTTİM..TUNALIDA..PROFFBu hastaligin cozumu yok mu acaba?ilac kullaniyorum ama yinede Saclarim dokuluyo cildim delik desik kilo aldim.anti tpo hep yuksek.moralim cok bozuk ne yapmaliyim? Ankarada iyi bir doktor bilen var mi? Birde pko de var bende.ne yapacagim bilmiyorum??
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Geçmiş olsun, Prof. Saraçoğlu'nun dereotu kürü ile komşumuz nodüllerini yok etti. Siz de uygulayın isterseniz, sonuçta yemeklerden 15dk önce bir tutam dereotu yemenin bir zararı olmaz.Kızlar hasimatoyum ve yarin nodullerimin olup olmadigina bakilacak.. bisey cikacak diye cok endiseleniyorum.. ailede tiroid ca. Vakalari da var, cok gerginim.. :/
Cok tesekkur ederim daha once de duymustum. Baslayacagim yarin.Geçmiş olsun, Prof. Saraçoğlu'nun dereotu kürü ile komşumuz nodüllerini yok etti. Siz de uygulayın isterseniz, sonuçta yemeklerden 15dk önce bir tutam dereotu yemenin bir zararı olmaz.
Rica ederim, İnşallah işe yarar.Cok tesekkur ederim daha once de duymustum. Baslayacagim yarin.
merhaba herkese..
bir konu aklıma takıldı.bu zamana kadar tüm kontrollerde euthrox alarak,yani düzenli kullanıdğım ilacı alarak kan tahlillerimi yaptırdım.sonuçta ilaç kullandığımda tsh it3t4 ne durumda kontrol daha mantıklı geliyor.ancak bugün okuduğum makalede ilaç almadan kan vermelisiniz diyor.siz kontrollerde ne yapıyorsunuz?
mevsim dönüyor ya sıkıntılarım arttı yine..yazın rahttım..üşüme kas kramppları arttı.kendimi berbat hissediyorum..sizler ne durumdasınız?
demir eksikliğim tavan yaptı ayrıca..saçlar dökülüyor hatta kaşlarım da..tırnaklar çatır çatır kırılıyor..ilaç dozu ayarlaması gerek yien sanırım...oofff diyle de yaparımyorum..
merhaba ,o zaman bu sefer ben de ilaçsız yaptırayım bakalım..Merhaba, ben tahlillerimi her zaman ilaç almadan yaptırma bilgisine sahibim ve öyle de yapıyorum. Glutensiz beslenmeye ve kan yapıcı demir kaynağı şeyler (ciğer,dalak, et) tüketmeye gayret edebilirsiniz. Etle birlikte süt ürünleri, ör:yoğurt tüketmeyin, hemen ardından çay kahve içmeyin. Kepek ekmeği demiri bağırsaktan atar tüketmeyin. Tahlil sonuçlarına göre dr.unuzdan uygun görürse demir takviyesi isteyebilirsiniz. D vitamini de çok önemli, her gün 20 dk kadar öğlen saatlerinde güneşlenin, tahlilde yetersiz çıkarsa takviye d vit. isteyin. Bunun yanında Prof. Saraçoğlu'nun kansızlık için ıspanak kereviz kürünü de uygulayabilirsiniz. Sonuçta 2 faydalı sebze tüketmiş olacaksınız bir zararı olmaz. Geçmiş olsun.
Rica ederim, buğday ve ürünlerinde(ör:bulgurda da) gluten var ama pirinç ve mısır ürünlerinde yok. Mısır unu ekmeği tüketebilirsiniz mesela. Selenyum için kan testi gerekli sanırım önce ama her hastane yapmıyormuş testi diye duydum. Ben de baktırmak istiyorum aslında, haberdar edin lütfen dr ile görüşünce. D vitaminine de baktırın mutlaka.Ispanak-kereviz kürü;merhaba ,o zaman bu sefer ben de ilaçsız yaptırayım bakalım..
ciğer dalak et fazlaca tüketmeye başladım.süt ürünleri tüketmiyorum beraberinde ve c vitamini ile almya çalışıyorum limonlu salata gibi..ama glütensiz beslenme olayı benim için çok zor..çalışıyorum ve 4 yaşında oğlum var.yani kendim için özel yiyecekler hazırlayıp işyerine götürmeye vaktim yok..demir depolarım boşalmış benim,değerlerim çok düşük.ancak ilaç kullanamıyorum,ishal yapıyor..ıspanak ceviz kürüne bakayım bakalım..
doktoruma gittiğimde de selenyum tedavisini soracağım ayrıca..cevaplarınız için teşekkür ederim deneyeceğim yazdıklarınızı..
Rica ederim, buğday ve ürünlerinde(ör:bulgurda da) gluten var ama pirinç ve mısır ürünlerinde yok. Mısır unu ekmeği tüketebilirsiniz mesela. Selenyum için kan testi gerekli sanırım önce ama her hastane yapmıyormuş testi diye duydum. Ben de baktırmak istiyorum aslında, haberdar edin lütfen dr ile görüşünce. D vitaminine de baktırın mutlaka.Ispanak-kereviz kürü;
Kansızlığa karşı ıspanak & kereviz
[xtable=skin1]
{tbody}
{tr}
{td}
Bitkilerle gelen sağlık | Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlusaracoglu@saracoglu.atTüm Yazıları »{/td}
{/tr}
{tr}
{td} {/td}
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]
Değerli okuyucu, bugün sizlere ıspanağı tanıtmaya çalışacağım. Ispanak üzerine araştırmalarım 25 yıl öncesine dayanır, halen dönem dönem üzerinde çalışmalarımı sürdürmekteyim. Ispanak üzerine olan yazımın ikinci bölümünde antidepresan etkisini ve anksiyete şikâyetlerine karşı nasıl etkili olabildiğini anlatacağım.
Ispanak, genel olarak tek başına kür olarak kullanılmayan ancak diğer sebze türleriyle karıştırılarak kullanılan bir bitkidir. Bazı bitkilerdeki etkin maddelerin gücünü artırabilmek ve yine o etkin maddelerin bağırsaklarda emilebilmesi için ıspanağın yardımına mutlaka ihtiyaç vardır. Bunun en güzel örneği, demire bağlı kansızlığa karşı ıspanak-kereviz karışım kürüdür. Tek başına ıspanak veya tek başına kereviz kürü uygulayarak demir eksikliğine bağlı kansızlığa karşı savaşmak mümkün değildir. Mutlaka, bu iki sebzenin beraberce kullanılması şarttır. Aksi taktirde sonuç alınması mümkün değildir.
Öyle besinler vardır ki içerdiği demir oranı az olmasına rağmen, tüketilmeleri durumunda içerdiği demirin hemen hemen tamamı bağırsak-larda emilebilmektedir. Ispanak-kereviz karışımı içerdikleri demirin neredeyse tamamını vücudumuza kazandırmaktadır. Ne tek başına ıspanak kürü, ne de tek başına kereviz kürü kandaki demir açığını kapatmaya yeterli değildir. Aksine, her ikisi de tek başına kullanıldıkları takdirde demirin vücudumuz tarafından alınmasını engellemektedirler.
Ispanağın içerdiği oksalat ve fosfat, demirin bağırsaklardaki emilmesini engellemektedir. Bir insanın günlük C vitamini ihtiyacı, 100 gram çiğ ıspanaktan rahatlıkla karşılanabilir. Ancak ıspanağı çiğ olarak tüketmek pek o kadar damağa hitap etmeyebilir. Ispanağın haşlanması esnasında içerdiği C vitamini önemli ölçüde kayıp olmaktadır. Demirin bağırsaklarımız tarafından emilmesini kolaylaştırıcı yardımcı madde ise C vitaminidir. Ispanağın içerdiği demir alımı, haşlanmasından dolayı azalmaktadır. Çünkü haşlama esnasında C vitamini büyük oranda yok olmaktadır. Ancak, ıspanak-kereviz karışımı öylesine güçlü bir karışımdır ki, vücudumuzdaki demir metabolizmasını en iyi şekilde aktive eder.
GÜNÜN KÜRÜ
Güçlü bir karışım
Kür için 250 gram taze ıspanak ve 200 gram kabuğu soyulmuş kereviz kullanılır. Kaynamakta olan bir litre suyun içerisine 200 gram ince dilimlenmiş kerevizi atınız ve hafif ateşte 10 dakika haşlayınız. 10 dakika tamamlandıktan sonra üzerine 250 gram ıspanağı ilave ediniz ve yine ağzı kapalı olarak 5 dakika daha haşlamaya devam ediniz. Daha sonra soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra süzerek suyunu temiz bir şişeye koyunuz.
Sabah aç karnına veya kahvaltıdan bir saat sonra bir su bardağı içilir. Akşam aç karnına veya akşam yemeğinden bir saat sonra bir su bardağı içilir. 15 gün müddetle sabah ve akşam içimleriyle gün atlamadan devam edilir. 15 gün sonra 10 gün ara verilir. 10 gün aradan sonra aynı şekilde tekrar sabah ve akşam olmak üzere 15 gün kereviz-ıspanak kürüne devam edilir. Toplam 30 günlük uygulama ile kür tamamlanmış olur.
200 gram kerevizin yumrularının yerine kerevizin sadece taze ve yeşil olan yapraklarını ve saplarını da kullanabilirsiniz. Üç adet saplı (dallı ve yapraklı kısımları, yaklaşık 150 gram) kereviz yeterli olabilecektir. Bu taktirde haşlama süresi 3 dakikadır. 3 dakika tamamlandıktan sonra 200 gram ıspanak ilave edilerek 5 dakika daha haşlamaya devam edilir. Ilıdıktan sonra süzülür ve temiz bir şişeye doldurulur. Tüketim şekli yukarıda belirtildiği gibidir.
BİLİYOR MUYDUNUZ?
Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 30’unda kansızlık (anemi) rahatsızlığı vardır. Bu rahatsızlık daha çok az gelişmiş ülkelerde görülmektedir.
Ülser ve ıspanak
Mide ve onikiparmak barsağı ülseri olanların ıspanak tüketiminde dikkatli olmaları gerekir. Bazı ülser hastalarında ıspanak tüketimi öylesine olumsuz etkilidir ki, ıspanak tüketildikten kısa bir zaman sonra ülserin tipik şikâyetleri kendini göstermeye başlar.
ALINTIDIR
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?