kel kalmayız değil mi canım.birde sen kaç yaşındasın ve şu an kaç kilosun?canım ben 10 kilo almıstım ama tedaviye başlayınca 10 unu verdim 2 sini geri aldım............
benimde saçlarım çok dökülüyo ama yapıcak bişey yok.ilaçlarını düzenli kullan asla aksatma..........
eğer hastalığını kontrol edersen kilo almazsın tabi biraz da yediğine içtiğine dikkat et çünkü metabolizmamız yavaş çalıştığı için yediğimizi normal insanlardan daha zor eritiyoruz
nix birde 3 ay sonra tahlil yapmaya gideceğim yani bu nasıl oluyor ben daha 3 ay olmadı ilaçları kullanalı.yani doktora testleri yaptırmaya gitmeden birkaç gün önce ilacı bırakacakmıyım yoksa ilaca devammı o gün doktora gitsem bile.şimdiden teşekkürler...a.s.
bu hastalıkla ilgili bilgi topladıkça canım sıkılmaya başladı.:çok üzgünüm:
malesef bende haşimato hastasıyım.:a015:
tedaviye başlıyalı bir ay bile olmadı.
hergün euthyrox isimli ilacı alıyorum.
her sabah aç karınla 25 mg bu haptan bir tane alıyorum.
sanırım uzun bir süredir bu hastalıkla yaşıyorum.
fakat teşhiş yeni konuldu.:çok üzgünüm:
şimdi anlıyorum.ilacı kullanmaya başladıktan sonra.bu arada aynı ilacı kullanıyoruz.sen 50 mg kullanıyorsun bende 25 mg.yani ben bu ilacı kullanalı 15 gün oluyor.iki gün önce kalbim bir sıkışmaya başladı.ne oluyor dedim...olduğum yerde kalıverdim...kalbimle ilgili ilk defa böye birşey his ettim.sonra hemen geçti...:çok üzgünüm:olsun canım bu hastalıkta 3 ayda 1 kan tahlili 6 ayda 1 ultrason şart.........
ilacı tahlil gününe kadar kullanıcaksın bırakma gibi bişey yok sadece tahlil günü aç karnına tahlilini yaptırırsın sonra ilacını içersin...inş. seninki hemen düzelir benim tsh ım 1 sene sonra anca düzeldi bi indi bi çıktı bi türlü normale getirmemiştik ama şükürki ilacımı düzenli kullandıkça düzeldi..sende 1 gün bile aksatma ilacını bide sana doz ayarlaması yapıcaklardır ben önce 125 lik euthyrox kullanıyodum fazla geldi acayip çarpınntı yaptı kalbim pırpır uçuyodu sonra tahlil yaptık tsh 0.004 e düşmüş sonra 50 mcg de karar kıldı drum........
23 yaşındayım 60 kiloyum evliyimkel kalmayız değil mi canım.birde sen kaç yaşındasın ve şu an kaç kilosun?
ben 26 yaşında ve 48 kiloyum.
duyduğuma ve arştırmalarıma göre haşimato hastaları selenyum hapları kullanıyormuşlar ve bu haplarda çok faydalıymış.benim kadın doğum doktorunda kontorolüm var danışıp kendime selenyumlu vitamin yazdıracağım.solgarın sanırım selenyumlu bir ilacı var.
birde haşimato hastaları iyotlu mu iyotsuz mu tuz kullanmalılar.bunu öğrenmek istiyorum.şimdiden teşekkürler...
canım bende bu hastalığa yeni yaklandım.tiroid bezi yetmezliğinden kaynaklanıyor.yani tiroid bezimiz az çalışıyor.ben işyerinde çalışırken ara sıra baş dönmesi şikayetleriyle sağlık odasına tansiyonumu ölçmeye giderdim.tansiyonumun düştüğünü düşünürdüm.fakat tansiyonum hep normal çıkardı.bir şekilde sonra kendiliğinden düzeliyordu.fakat bu hastalık sebepmiş.yani uzun süredir bu hastalıkla yaşıyorum.fakat tedaviye ancak başlıyabildik.baş dönmesi ve yorgunluk belirtileri ve aşırı bir uyku hali var bende...en çok üzüldüğümde saçlarımın dökülmesi...çok geçmiş olsun fakat bu hastalık tam olarak ne ne ile alakalı yani?
çok geçmiş olsun fakat bu hastalık tam olarak ne ne ile alakalı yani?
23 yaşındayım 60 kiloyum evliyim
kalmayız merak etme az saçlı oluruz belki ama kel kalmayız.....
dr banada vermişti selenyum solgarın bi şişe bitirdim onlardan 2. sininde yarısını daha fazla devam edemedim çünkü iğrenç bi kokusu var ve ağızda sanki demir yemişsin gibi bi tat ıyyyy aklıma geldikçe midem bulanıyo selenyumu kötü huylu antikorları azaltmak için veriyolar selenyumu yazdırmana gerek yok ssk karşılamıyo solgar 24 liraydı ben aldığımda.
ve yine kötü huylu antikorları aazaltmak için iyotsuz tuz kullnamamız gerekiyo dr bana hertürlü lahanayı ,deniz mahsüllerini ,saç boyamayı iyotlu ilaçları yasaklamıştı ama dinlediğim yok valla.
senin çocuğun varmı hamile kalmakta zorluk çekiyomusun ben çekiyorum..
canım cinsel isteksizliğin ilacı kullanmaya başladıktan sonra düzeldi mi?tiroit bezinin az çalışmasının getirdiği bi hastalık tiroit bezi üreme ve gelişmeyi sağlıyor...
az çalıştığındada vücutta probelemler olusuyo şişmanlık,gebe kalamama (kalanlarda var),halsizlik sürekli uyku hali saç dökülmesi depresyon cinsel isteksizlik....
canım cinsel isteksizliğin ilacı kullanmaya başladıktan sonra düzeldi mi?
ben tatile gideceğim denize...
biliyorsunuzki arkadaşlar denizde tuz ve iyot bakımından zengin acaba deniz bana faydamı eder zarar mı?fakat bildiğim bir gerçek güneş bizim için çok faydalı...
bu konuda bildiğiniz birşeyler varsa yazın arkadaşlar.
şimdi bu hastalıkla ilgili yazılara baktımda belirtilerin hemen hemen hepsi bende fazlasıyla var. aşırı yorgunluk ve stres hali halsizlik uyku hali çok fazla yemeye rağmen hızla kilo kaybı depresyon tedavisi gördüm bi müddet hala rahatlacı ilaçlar almaktayım tedavim sonlanmadı ama kalp çarpıntısı ellerde titreme bunun panik atak olabileceği sölendi ona ilişkin tedavi gördüm ve 20 günde 14 kilo aldım biraz ruh halimde rahatlama başladıktan sonra ilaçlarım azaltıldı ve bazıları tamamen kesildi aldığım kiloları 1 ay içinde hiçbir çaba sarfetmeden geri verdim midemle ilgili bi problemim var mide kapağı başlangıcı yemek borusu bitiminde yaram var bunla ilgili biçok tetkik yapıldı hepsi çok şükür negatif çıktı ama yapı olarak çok agrasif bi insanım stresten etkilendiği konusunda duyumlar aldım doktorumdan fakat yapılan bunca tetkik arasında şimdi farkediyorumkii hiç tiroidime bakılmamış belirtilerin tamamı hala dewam etmekte konuyu görünce sizlerle paylaşmak istedim en kısa zamanda bi test yaptırmam gerek
canım sanırım sen bizimle aynı ilacı kullanıyorsun.yani euthyrox değilmi.fakat bu ilaç 50 mg ve sen kırarak yarısını yutuyorsun.canım bende bu ilacı kullanıyorum.yani bu ilacın 25 mg olanı çıkmış kırmakla falan uğraşmıyorsun.bence doktoruna söyle ve sana onu yazsın.Arkadaşlar yazdıklarınızı okudumda benim tsh t3 t4 hep normal çıkıyor ama anti tpo ve anti t antikorlarım çok yüksek ve banada hasimoto teshisi konuldu birde nodüllerim var onlar beni üzüyor:çok üzgünüm: işte bendede saç dökülmesi ve aşırı yorgunluk çarpıntı var doktor bana 50mglık sizin kullandığınız ilaçtan verdi günde 1tane ama ben yarım yutuyorum ,yarım ilacı yuttuğumda bile kalbimde fenalık hissediyorum :çok üzgünümff ya ne zormuş:çok üzgünüm:kilo almayada başladım:çok üzgünüm:
şimdi bu hastalıkla ilgili yazılara baktımda belirtilerin hemen hemen hepsi bende fazlasıyla var. aşırı yorgunluk ve stres hali halsizlik uyku hali çok fazla yemeye rağmen hızla kilo kaybı depresyon tedavisi gördüm bi müddet hala rahatlacı ilaçlar almaktayım tedavim sonlanmadı ama kalp çarpıntısı ellerde titreme bunun panik atak olabileceği sölendi ona ilişkin tedavi gördüm ve 20 günde 14 kilo aldım biraz ruh halimde rahatlama başladıktan sonra ilaçlarım azaltıldı ve bazıları tamamen kesildi aldığım kiloları 1 ay içinde hiçbir çaba sarfetmeden geri verdim midemle ilgili bi problemim var mide kapağı başlangıcı yemek borusu bitiminde yaram var bunla ilgili biçok tetkik yapıldı hepsi çok şükür negatif çıktı ama yapı olarak çok agrasif bi insanım stresten etkilendiği konusunda duyumlar aldım doktorumdan fakat yapılan bunca tetkik arasında şimdi farkediyorumkii hiç tiroidime bakılmamış belirtilerin tamamı hala dewam etmekte konuyu görünce sizlerle paylaşmak istedim en kısa zamanda bi test yaptırmam gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?