Hassas Bir Konu.

Allah acil şifalar versin. Allahım size bağışlar inşallah.

Bu tarz onkoloji hastaları ve yakınları için psikolojik yardım veriyor hastane psikologları yanlış bilmiyorsam. Önce siz görüşüp belki nasıl davranmanız gerektiğini ve kendinizin bu durumu nasıl atlatacagini görüşebilirsiniz.

Ve okulu dondurmanız mumkunse bence bunu yapın ve babanızın yanında olun. Sonra pişman olmayın. Nacizane fikrim.
Maalesef okulu dondurmak gibi bir şansım yok. Son dönemim ve okuduğum bölüm gereği uzatmadan mezun olup 3 ay sonra gerekli lisans sınavlarına girmem gerekiyor yoksa diplomam tamamen anlamsız kalıyor. Bu süreçte ben her türlü yardımcı olmaya hazırım aileme ancak dediğim gibi haftaya ikula döneceğim ve uzaktan bu işler nasıl olacak inanın hiç bilmiyorum..

Maalesef okulu dondurmak gibi bir şansım yok. Son dönemim ve okuduğum bölüm gereği uzatmadan mezun olup 3 ay sonra gerekli lisans sınavlarına girmem gerekiyor yoksa diplomam tamamen anlamsız kalıyor. Bu süreçte ben her türlü yardımcı olmaya hazırım aileme ancak dediğim gibi haftaya ikula döneceğim ve uzaktan bu işler nasıl olacak inanın hiç bilmiyorum..

Isiniz zor desem zaten sizin bildiginiz bir durum.
O halde gitmeden ablam var demişsiniz yanlış hatırlamıyorsam,birlikte psikolog işini hepiniz için halledersiniz güzel olur.
Sizinde içiniz rahat eder.

(Bende dedemi akciğer kanserinden kaybettim, güzel anılar biriktirin lütfen. Keşke demeyin sonra)

Isiniz zor desem zaten sizin bildiginiz bir durum.
O halde gitmeden ablam var demişsiniz yanlış hatırlamıyorsam,birlikte psikolog işini hepiniz için halledersiniz güzel olur.
Sizinde içiniz rahat eder.

(Bende dedemi akciğer kanserinden kaybettim, güzel anılar biriktirin lütfen. Keşke demeyin sonra)
Elimden geldiğince uğraşıyorum bunun için. Tek bir yerden güzel bir şeyler duysak belki biraz toparlar ama inanın bilmiyorum. Allah kimseye yaşatmasın

Elimden geldiğince uğraşıyorum bunun için. Tek bir yerden güzel bir şeyler duysak belki biraz toparlar ama inanın bilmiyorum. Allah kimseye yaşatmasın

Aminnn.

Ve buarada güçlü takılmayın. Bunu Çevrenize de hissettirin.

Siz isteyin Allah bir şekilde yolunuzu açık eder inşallah. Gönlünüzu ferahlatir. Güzel haberler gelecek inanıyorum ben sizin için.

Aminnn.

Ve buarada güçlü takılmayın. Bunu Çevrenize de hissettirin.

Siz isteyin Allah bir şekilde yolunuzu açık eder inşallah. Gönlünüzu ferahlatir. Güzel haberler gelecek inanıyorum ben sizin için.
Allah razı olsun. İnşallah güzel şeyler duyarız inanın hepimizin buna çok ihtiyacı var :(

Henüz tedavisi saçma sapan aksaklıklar nedeniyle baslayamadı 1 haftadır koşturuyoruz. Çapa'ya geldik burdaki doktorumsu (kusura bakmayın gerçekten sinirlerimi bozdu) tamamen bu süreci hızlandıracağım diye diye yavaslattı. Birde üstüne bize sadece cigerlerde olduğunu söyleyip boşuna umut verdi. Sonrasında başka bir onkoloğa gittim raporlarla herkesten habersiz. Orada öğrendim metas olduğunu. Anlayacağınız o sureçte çok sağlıklı ilerlemiyor..

babanızı bir kaç tane doktora bence gösterin tek biryerle sınırlı kalmayın neresi iyiyse oraya gidin doğru doktor okadar önemli ki ve maalesef doktorunun iyisi kötüsü ilgili olanı ve ilgisiz olanı var biz annemi bi doktora götürüyorduk hemde özeline araştırma hastanesinde bile prof özeli var devlet hastanesinde çalışıyor ama normal ravdevu olamıyorsun nasıl bir şeyde buda gittigimizde ilaç yazıp gönderiyordu doğru düzgün bi soru bile soramıyorduk hastayı bile hatırlamıyordu en sonunda babam kızıp istanbulda başka bi doktora götürmeye başladık benim biraz araştırmalarımın sonucunda zatten bir iki kere gidince ben notunu vermiştim bu doktoru begenmedim diye şimdi gittigimiz yer üniversite hastanesi özeli bile degil ama doktor okadar ilgili ki karşısındakine davranışı onu dinlemesi bunlar önemli şeyler bazı doktorlar zaten öyle hastalıklar var ki doktorun ilgisizligi çözümsüzlük bazı hastalıklarla baş etmek için ekip olmak lazım Allah tekrar şifa versin

babanızı bir kaç tane doktora bence gösterin tek biryerle sınırlı kalmayın neresi iyiyse oraya gidin doğru doktor okadar önemli ki ve maalesef doktorunun iyisi kötüsü ilgili olanı ve ilgisiz olanı var biz annemi bi doktora götürüyorduk hemde özeline araştırma hastanesinde bile prof özeli var devlet hastanesinde çalışıyor ama normal ravdevu olamıyorsun nasıl bir şeyde buda gittigimizde ilaç yazıp gönderiyordu doğru düzgün bi soru bile soramıyorduk hastayı bile hatırlamıyordu en sonunda babam kızıp istanbulda başka bi doktora götürmeye başladık benim biraz araştırmalarımın sonucunda zatten bir iki kere gidince ben notunu vermiştim bu doktoru begenmedim diye şimdi gittigimiz yer üniversite hastanesi özeli bile degil ama doktor okadar ilgili ki karşısındakine davranışı onu dinlemesi bunlar önemli şeyler bazı doktorlar zaten öyle hastalıklar var ki doktorun ilgisizligi çözümsüzlük bazı hastalıklarla baş etmek için ekip olmak lazım Allah tekrar şifa versin
Allah razı olsun sonunda bizde bir doktor bulduk tedavi sürecimiz başladı umuyorum ki güzel ilerleyecek...

Anneler çocuklarını dinlemezler. bu konuda siz birşey yapamazsınız. annenizin değer verdiği bir aile büyüğüne olayı anlatın. gelsin o nasihat etsin. en uygun çözüm bu.

Anneler çocuklarını dinlemezler. bu konuda siz birşey yapamazsınız. annenizin değer verdiği bir aile büyüğüne olayı anlatın. gelsin o nasihat etsin. en uygun çözüm bu.
Maalesef öyle bir aile büyüğümüz yok. Çok kücük bir aileyiz ve büyüklerin tamami göçüp gittiler.. Annem biraz daha toparladı kendini ama bilemiyorum inanın ne olacak, nasıl olacak hiç bilemiyorum

Bence reel ve ciddi bir konuşma yapmalısınız. Evet zor bir durum ama annenizin yaptığı babanızın iyileşme durumunu daha da zorlaştırır. Ona babanızın tedavi süreci içinde yıkılmak yerine dimdik ve güçlü olmasını kendini düşünmüyorsa bile bunu babanız için yapmasını (çünkü onun için en iyi tedavi şekli yüksek moral) beceremeyeceğine inanıyorsa bunu ona yaptırabilecek uzman desteği olan psikologtan yardım alması gerektiğini sakin ama ciddi tonlama ile söyleyin..Rabbim şifa versin babanıza tez zamanda iyileşmesi dileğiyle..

Bence reel ve ciddi bir konuşma yapmalısınız. Evet zor bir durum ama annenizin yaptığı babanızın iyileşme durumunu daha da zorlaştırır. Ona babanızın tedavi süreci içinde yıkılmak yerine dimdik ve güçlü olmasını kendini düşünmüyorsa bile bunu babanız için yapmasını (çünkü onun için en iyi tedavi şekli yüksek moral) beceremeyeceğine inanıyorsa bunu ona yaptırabilecek uzman desteği olan psikologtan yardım alması gerektiğini sakin ama ciddi tonlama ile söyleyin..Rabbim şifa versin babanıza tez zamanda iyileşmesi dileğiyle..
Denedim inanın küçük çocuğa laf anlatır gibi ciddi ve tane tane her şeyi söyledim. Siz beni anlamıyorsunuz, siz beni tanımıyorsunuz. Winnie anlamıyor musun baban ölüyor, baban gözlerimizin önünde günden güne eriyor diyip ağlıyor. İnanın bu söylemler beni çok içten yaralasa da duymamıs gibi yapıp onu sakinlestirmek adına konuşuyorum ama asla çıkae yolumuz yok. Bu sürec hem onu yıpratıyor hemde farkında olmadan bizleri yaralıyor.. Doktor konusunda da ikna olmuyor. Allah yardımcımız olsun...

Onunla bunu konuştum çok kez. Uzun uzun telkin verdim. Annem henüz 51 yaşında menepoza gireli bir kaç yıl oldu. Ama gerçekten ne yapabilirim bilmiyorum. Aslında bu bencillik mi bilemiyorum ancak annemle olmak açıkcası bana iyi gelmiyor. Çünkü çok üzgünüm fazlasıyla yıkılmış durumdayım ama annemle birlikteyken büyük olan benmişim gibi davranmam gerekiyor. Kendi acımı tamamen unutup annemi iyi etmeli ve aynı zamanda babami moralman yükseltmem gerekiyor. Ama inanın ya yaşımdan ya da bencilliğimden bilemiyorum ama bu beni acayip yıpratıyor. Yapamıyorum..
Haklısın
İnsanın anne babasına koşullar ne olursa olsun ebeveynlik yapması çok ama çok yorucu
Hanüz kabullenememiş olabilir
Biraz uzaklaşsan mı

Haklısın
İnsanın anne babasına koşullar ne olursa olsun ebeveynlik yapması çok ama çok yorucu
Hanüz kabullenememiş olabilir
Biraz uzaklaşsan mı
4 gündür ailemden uzağım. Okulum dolayısıyla şehir dışındayım aklım hala orda. Içim içimi yiyor. Birde annem, teyzemler telefonda arayip arayıp ağlıyorlar. Burada tek kalıyorum ve onlar bunu yaptıkça kafayı yiyecek gibi oluyorum. Gerçekten toparlanamıyorum artık. Geçen gün hoca derste neden geç kaldın diye sorduğu için 1 ders saati boyunca ağladım. İnanın bende sinir ve tahammül denen şeyden kalmadı

4 gündür ailemden uzağım. Okulum dolayısıyla şehir dışındayım aklım hala orda. Içim içimi yiyor. Birde annem, teyzemler telefonda arayip arayıp ağlıyorlar. Burada tek kalıyorum ve onlar bunu yaptıkça kafayı yiyecek gibi oluyorum. Gerçekten toparlanamıyorum artık. Geçen gün hoca derste neden geç kaldın diye sorduğu için 1 ders saati boyunca ağladım. İnanın bende sinir ve tahammül denen şeyden kalmadı
Konuşmalarına izin verme
derse giricem şimdi de hemen kapat

Allah acil şifalar versin ve kimseyi hastalıkla sınamasın düşmanımin, yeryüzündeki en kötü insanın başına vermesin kötü hastalık.
Annenizi psikologa götürün. Geçtiğimiz yıl yazın babam ağaçtan düştü boynunu kırdı, ya felç kalacak ya da ölecek dendi, çok şükür iyileşti bir şeyi yok şu an. Ama annem o ara çok yıprandı. Gözlerinin önünde düştü ve halen daha travması var. Kendisi de hastalandı peş peşe. Daha da ölümden korkar oldu. O güçlü zeki akıllı hareketli kadın gitti, sürekli bende şu hastalık var bu hastalık var diyen kadına dönüştü. İlaç kullanıyor şu an psikayatr verdi. Yapacak bir şey yok annenize siz yardımcı olacaksıniz, güçlü durmak zorundasınız. Tekrar Allah acil şifalar versin, Allah yardımcıniz olsun.

Back
X