Hassas bunyem ve hamilelik korkum

coronet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2015
440
351
103
Kizlar benim cok hassas bir bunyem var. Cocuklugum hep hastalikla gecti universiteye okudum yine ayni. Ruzgar ciksin basim agrir bi dondurma yiyeyim yazin ortasinda bogazim agrir azcik usuyeyim ertesi gun yatak dosek yatarim. En ufak seyde midem havalanir kusarim falan.Simdi Bir bucuk yillik evliyim artik cocuk istiyoruz esimle ama korkuyorum ya cok hasta olursam bebegime zararim olurmu ya hastaliktan basimi kaldiramazsam cocugumu iyi besleyemezsem gibi. Benim gibi hassas bunyeli olanlarin hamileligi nasil gecti acaba? Yardimci olursaniz cok sevinirim :)

Merhaba canim senin kadar olmasamda hastaliga yatkin bir bunyem var heleki midem cok hassas bekarligimdan beri oyle ufacik seye bulanir kusarim enerjik bir yapim yok cabuk duser enerjim iki hamileligimde ilk 3 ayim zor gecti sonra Allah bi kuvvet verdi simdi ucuncuye hamileyim yine ilk 3 ayim zordu uyku bulanti simdi 4 aylik oldum cok sukur iyiyim sende toparlarsin diye dusunuyorum sonucta Allahin bir emanetini tasiyor olacaksin rabbim bi guc kuvvet veriyor inan buna simdi senin ilk cocugun dinlemeye uyumaya firsatin olur tahmin ettigin kadar zor olmaz eger calismiyorsan tabi calisanlara zordur sanirim benim okula giden bide evde cocugum var mecbur onlara yetismeye calisiyorum rabbim sanada hayirli bir evlat nasib etsin

Ayyy cok sagolun cevap icin inanin heyecanimi dindirdiniz. :)

bebegin senin hastalanmamani sağlayan bi hormon salgiliyor diye biliyorum ki eğer hasta olursanda zaten o çok güvenli bi yerde herseyden kolay kolay etkilenmez içini ferah tut canim

bebegin senin hastalanmamani sağlayan bi hormon salgiliyor diye biliyorum ki eğer hasta olursanda zaten o çok güvenli bi yerde herseyden kolay kolay etkilenmez içini ferah tut canim
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Icim ferahliyor bunlari duydukca

Hamile kalmadan önce kolum başım gözüm kaşım her akşam bir yerim ağrıyordu.
Annem ile konuşurken bugün neren ağrıyor diye soruyordu.
Hamileligimin 7 ayını o kadar dinç geçirdim ki gezmek tozmak yerinde oturmak dinlenmek lugatım da yoktu.
Millet şaşırıyordu enerjime. Ne kusma bulantı iştahsızlık yorgunluk uykusuzluk agrı sızı halsizlik yaşamadım.
Midem de gastrit vardı bir de hemoroid hastasıydım ameliyat da oldum ama fayda etmedi.
Bir gece ne midem ne de p.. ağrıdı :) Son aylarda da doktorumun takipsizliği yüzünden kansızlık yaşadım bünyen yine iyiydim ama bebeğim kilo alamıyordu onu da doktoru değiştirerek düzelttim. :) Şuan 45 günlük bebeğim var. Yaw her akşam mide ve hemoroid ağrısı yine yaşamaya başladım.
Ablam ile annem sen fazla uzatmadan tekrar hamile kal biz seninle uğraşamıyoruz diye isyanları çekmeye başladılar :)

Yazdiklarinizi okurken o kadar duygulandimki...icime su serptiniz cok sagolun. Allah yavrunuzu size bagislasin saglikla mutlulukla buyutun insallah. Bu arada ayni cumle annemle benim aramdada geciyor annem acar bugun neren agriyor der :) hatta masallah esimin basi bile agrimaz 7 yildir tanisiyoruz daha bir kere basim agriyo demisligi yoktur o yuzden benim annem yazik o aslan gibi cocuga senin gibi mizmizi cekiyor der sakalasir benimle. Tekrar tekrar cevabiniz icin tesekkurler :)

Amin insallah cok tesekkur ederim.. Benim Annem de keşke check-up yaptırıp alsaydin oğlum der
bu anneler hep damatlarını tutuyor ya

Aynen bende ogleydim basagrisi dusuk tansiyon bel agrisi dusunmeden hamile kaldim zor kecirdim hamileliyimi ama su an cok sukur iyiyim az kaldi kizimi kucagima almama sende iyi gecirirsin insallah merak etme Rabbim guc veriyor:)

Aynen bende ogleydim basagrisi dusuk tansiyon bel agrisi dusunmeden hamile kaldim zor kecirdim hamileliyimi ama su an cok sukur iyiyim az kaldi kizimi kucagima almama sende iyi gecirirsin insallah merak etme Rabbim guc veriyor:)
Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin yavrunuzu :)

Bende çok korkuyorum bünyem çok zayıf hemen hasta oluyorum bir de en ufak hastalıkta millet yatak döşek yatıyorum. Mide bulantısı çekmekten zaten zayıfım bir de kilo vermekten çok korkuyorum.

Bende çok korkuyorum bünyem çok zayıf hemen hasta oluyorum bir de en ufak hastalıkta millet yatak döşek yatıyorum. Mide bulantısı çekmekten zaten zayıfım bir de kilo vermekten çok korkuyorum.
Ahh canimmm... konuyu ben uzun zaman once acmistim gozunu korkutmak gibi olmasin ama ben hamileyim simdi 13 haftalik asiri siddetli bulantim var 3 ayda 4 kilo verdim 47 kiloya dustum .ama eskiden yasadigim farkli hicbir saglik sorununu simdi yasamiyorum mucize seklinde. Sadece asiri bulantim var. Onun disinda hamile kalmadan mutlaka haftada iki gun basim agrirdi surekli bademciklerim sis gezerdim ama simdi hicbir problemim yok Allah yardim ediyor kolaylik veriyor hic merak etme :) insallah istedigin zaman sende hamile kalirsin

Ben zaten 38 kiloyum birde bulantı çekip zayıflarsam hastaneye yatarım diye korkuyorum. Allahım yardım etsin korkularımı benden çekip alsın şu mübarek ramazan ayında. Sizlere de Allah kolaylık versin bir çırpıda dünyaya getirirsiniz inşallah.

Insallah canim cok sagol. Sende hic korkma inan sabrida mukafatida beraber geliyor ama kilonun gercekten problem olusturacagini dusunuyorsan simdiden bir kadin dogumcuya gitmeni konusmani tavsiye ederim sayet kilon zaten hamile kalmaya musait degilse doktor sana vitamin destegi yada siki bir gida programi uygular yok eger zaten sorun teskil etmiyorsada zaten senin icin rahatlamis olur. Hamile kaldigi aydan kilo almaya baslayan zayif arkadaslarim var yada kilolu iri yari erkek gibi ama hastaneden cikamayan serum surekli serum almak zorunda olan arkadaslarimda . Yani bu is tamamen sans isi cok dusunmemeye calis iyi dusun iyi olsun :)

Ay Nasıl rahatladım anlatamam sadece zayıf olduğum için korkuyordum ama dediğin doğru niceleri var hastanelerden çıkamıyor. Allah korusun herkese yardım etsin rabbim.
Doğumdan da korkuyorum Zaten sezeryan dışında doğum olmazmış rahim dar açılmaz dedi Doktorum. Uyurum uyanırım bitmiş olur. Tek istediğim bu. Acı çekmekten çok korkuyorum. Nasıl anne olcam ben ya

Bak soyle soyleyeyim ben hastaneye girsem bayilacak gibi olurum normalde hasta sormaya bile gidemem. Kan aldiramam igne vurduramam vs. Ama hamile kaldim gittik test yapacaklar bebegin heyecaniyla kan verdim bilmedim ertesi ay gittik bebegi ultrasonda gordum hareket ediyordu sonra 7tup kan vermem gerekti yine banamisin demedim. Kustum serum baglanmasi gerekti esime tembihledim bayilirsam korkma diye ama ne bayildim be baska birsey.Ki oturup dusunurdum ben ne yapacam hamile kalirsam nasil hastaneye gidecem diye. Demem o ki guc geliyor insana bi bakiyorsunki yapmissin. Cocugum icin serum almam gerek deyip yatmissin hastanede saatlerce.bende ara ara dogumu dusununce korkuyorum ama sonra diyorumki o zamanda onun sabrini verecek bana Allahim . Yoksa bu kadar millet nasil doguruyor dusunsene hatta 2 3tane cocuk yapiyor sonra. Demekki cokta zor birsey degil suan dusununce korkunc ama yasarken kolay :) sende boyle dusun hatta cok dusunme olacagina variyor hersey canim :) insallah icini rahatlatmisimdir biraz

Canımsın ya o kadar iyi geliyor ki söylediklerim çok Mutlu oluyorum hemen yarın olsun doğurayım diyorum. Doğru diyorsun bunca insan Nasıl doğum yapıyorsa bizde yapabiliriz heralde. İnsan başına gelmeyince uzaktan her şey imkansız gibi geliyor şimdi kusmalarda ne yaparım diyorum. Sonra doğum geliyor aklıma onu Nasıl yaparım diyorum. Ama Allah sabrını verir deyip kendimi rahatlatıyorum. Eleştirdiğimiz bazı insanlar bir çatır çatır doğum yapıyor ben mi yapamıcam diyorum küçümsemek değil asla sadece onlar yaparsa bende yaparım felsefesi. O zaman rahatlıyorum. Umarım hamilelik süresince de kendime telkin verebilirim. Bir bebeğim olsun eşim beni daha çok sevsin istiyorum çünkü çocuk diye diye ölecek Adam.

Benim esimde oyle. Cocuklara bayiliyor ve cocugumuz olmasini cok istiyordu.Burdan sunu anliuorumki bizde cocuk ruhluyuz korkagiz cekingeniz vs diye kocalarimiz bizi cok seviyor :) ayni seyi bende bazen yapiyorum birini gorunce ozellikle yasi cok kucuk evlenmis dogum yapmislari diyorumki o yapmissa bende yaparim ne varki . Hem nice insan hastanelerden cikamiyor cocuk sahibi olsun diye bizim yasadigimiz ne ki . Hem sunu duyuyorum cevremden bebek buyuyo 8. 9. Ayda karinda artik tamamen hareketlerini hissesiyorsunya bir an once zaten kucagina almak istiyormussun dogum icin gun sayiyormussun. Bu arada sana son tavsiyem kotu hicbir yazi okuma hem kadinlar kulubunde hem internette yazi olarak . Kotu hicbir senaryoyu dinleme yaninda anlatilmasina izin verme. Cunku ben cok etkileniyorum duysamki asagidaki sokakta hic tanimadigim birine birsey olmus ben oturur uzulurum . Eminim sende oulesindir o yuzden tavsiyem hamilelik dogum dusuk vs ile ilgili birsey okuma bilme cevrenden anlatilmasina izin verme. Guzel dusunmek sevaptir bunu unutma kendinji ferah tut arkadasim insallah en yakin zamanda bebis haberin gelir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…