Hasta babam....

Babanız sağlıklıyken de huysuz muydu

Sanki hastalıktan çok huy gibi geldi bana

Sakinleştirici ya da uyku ilacı yazsa doktor

Hasta bakmak zor sizi anlıyorum

Babanızı farklı bölümleride götürmeniz gerekiyo bence.

Bu nasıl bi depresyon ki geceyarısı konu komşuyu istiyip bi üşüyorum bi yanıyorum diyo.

Gözleri niçin kör oldu şeker mi var ?

Sakinleştirici ve uyku için bitki çayları hatta drun izniyle uyku ilacıda verebilirsiniz kötü olduğu günler.

Alzeimer hastalığının başlangıç evresinde görülür bu huysuzluklar. Uzak geçmişi hatırlar ama yakın geçmişi unutmaya başlarlar bence babanızı bir nöroloji bölümüne gösterseniz iyi olur.

Banada sadece psikolojik gibi gelmedi canım beyinle ilgili farklı sorunlarda varmış gibi geldi. Allah size sabır ve güç babanızada şifa versin inşallah.

nöroloji doktoruna gittiniz mi?

Allah yardımcınız olsun.
Fakat bana da sadece psikolojik bir durum gibi gelmedi.
Eğer öyle olsaydı, ciddi dozda bir ilaç ile kontrol altına alınırdı.
Fakat öyle bir durum da söz konusu değil anladığım kadarı ile.

Bir kişi daha yazmış, Araştırma Üni. Hastanelerinden birine götürdünüz mü hiç?
Eğer imkanınız varsa farklı hastane ve doktorları denemenizde fayda var diyorum.
Norölojik birşey olma ihtimali de çok yüksek, eğer bu kadar gel git yaşıyorsa.

İnanın bana uyku hapları fayda etmıyor. Kırmızı recetelı hap bıle... ya gercekten bu haatalık karsısında cok caresız kaldık. Kafası için mr çekıldı kac kere dedık tümör falan mı var tertemiz ama.ne şeker ne tansıyon hiç bişey yok. Vücudu bu yönlerden saglam. Ama psıkolojı berbat.

İnanın bana görürmedımjz bölüm yok. Hatta ünidekı bı hoca bu hastayı getireyin ba artık dedı. Çünkü haatalıgı hıcbır gruba gırmıyor. Ama yıllardır böyle. Şimdiye coktan alzaimer olması geekmezmıydı.. inanın bana ıyı günlerınde zehır gıbı.. keısmlıkle bunama yok. Mesela görmedıgı halde yenı bı eve gıtse orayı ezberleyebılıo. Vıdden kafası zehır gıbı.

Gözlerı bı tanesı cocukluktan bı kaza geçirmiş buraz görüodu dıgerınde katarak vardı aamelıyat oldu bı kaç kere yaş gıttıkce tamamen gözlerini kaybetti.. amelıyaglarda işe yaramadı.

Allah kolaylık versin size. Bir doktora danışsanız ve sakinleştirici bir şeyler verseniz olabilir aslında.

var malesef benim dedem. alzheimer ayric dedem ama artik o boyutu gectik. farkli yani mesela bizi bazen taniyor bazen tanimamazliktan geliyor. sabaha kadar anaaa diy bagiriyor bazen bazen baska isimler soyluyor. yemek yemiyor su icmiyor. caresi yok. Allahim bakan da baktiran da yardimetsin...

Annemı gençlipinde çok dövmüş annem güzel bı beddua etmiş bana çektirdın sende çek die. Acaba o yuzden mı bu azabı.. bıdr bebek aldırmışlar kürtaj yanı... o yuzden mı. .. ya gercekten ölmeden azap cekio. Havıya hocaya cok götürdük.

Sizinde zormuş bızde tanımama gibi bı durum olmuyor. Unutkanşık yok. Mesela ilaçlarıno şekılellerinden tanıo. Degiştirince dıo heöen bu farklı bilaç die

bence dğüzenli ilaç kullanması lazım, bir psikiyatr a gösterseniz.

Bazen ilaçlarını reddedıo almıyor bu ilaçlar benı mahvetri dıo. Vermeyınce dahada çıgrından çıkıyor ama işler.. o zaman iyice çıldıryor. Zanax kullanıyoruz o bıle fayda etmedı. Doktor konusunda gercektem içiniz rahat etsın . Proflara gıttı. Üni hastanelerinde aylarca kalıodu doktorlar taburcu etrıgınde doktorlara kızoyordı. Hastane bıraz düzelıyordu ama etkısı en fazla bı ay sürğyordu. Ya gercekten bışey fayda edecek hiç yapmazmıyız.. Çünkü biz mahvoldu artık... herkesjn yaşlısına imrenıyorum.. bıde o yaşlılara bakmayanlar var...

Sankı ibretlık hazın bır sonu olacak.... ablam baktı bı kaç ay. Eniştem sende getır bak dedı. Ama tabı gıttıgo evı alt ğst edıo cocuklar uyuyamıo sesten.. ve eşınle aala yatamıosun. Bi özel hayat olmuyor. Tualete bıle ızın alıp gıdıosun yoksa bas bas bagırıo bıraz gexıkınce kıyamet kopuyor. Eniştem bı ay dayandı.. benımde psıkolojim bozuldu dauanamıoö demış. Çğnkğ uykusuzlaktan ınsan kafayı yıyecek dereceye gelıyor... arkadaşlar cok caresiziz... yanı bakımevı falan bunları aklımdan gecirmek bıle benı utandırıyor... istıyorumkı yatagında yanımızda tertemjz ölsün... ama yok.... allah rızası için dua edın....

Gözleri görürken de böyle miydi babanız?

Babanızla iletişiminiz nasıl?Yani buraya yazdiginiz veryansınları ona da söylüyo musunuz?

Bi sus baba,bi rahat ver baba,senin yuzunden huzurumuz kacti ... gibi?

Yaslılar fazla alınganlar,eger soyluyorsaniz kendince sizi cezalandırıyo olabilir mi?

O kadar doktorun gorup teshis koyamamasi da ayrı bi konu,biraz arastirma yapip alaninda en iyi olan doktorları bulmayı deneseniz,illa ki yapilacak bi sey vardır.

Sürekli mi yatırsanız? Hem acı çekiyor hem de size hayatı zindan ediyormuş, imkan varsa belki de en mantıklısı sürekli bakılacağı bir yere yatırmak.

Bu yaşadıklarınız sizde ve annenizde de ciddi hasarlar bırakabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…