• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta bezi sızdırıyor mahvolduk

anewhope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
684
453
53
Merhaba arkadaşlar, belki bir çözüm bulurum burda.

Babam kısmi felç ve bez bağlamak zorundayız. Umarız geçici bir durum olur fizik tedaviye başlıycak.

Hiçbir tecrübemiz yok.

3 gündür evde ne çarşaf kaldı ne pijama. Canped bez aldım ama sürekli sızıntı var. L almıştım sonra m aldım yine aynı. Bez kupkuru duruyor, çarşafa geliyor. Annem de mahvoldu babam da çok üzülüyor sürekli ağlamaklı. Çok da çekiniyor bizden ve açtırmak istemiyor.

Acaba beden mi büyük geliyor s beden mi alsak bez veya bunun bir çözümü varsa Allah rızası için söyleyin kızlar. Her küçük tuvalette baştan aşağı değişiyor herşey. Kaldıramıyoruz edemiyoruz :(((

Çok üzüldüm geçmiş olsun. Yazacaklarım size uzaktan yazmak kolay vs diye düşünebilirsiniz.
Her kişi de aynı sonuçlar olmaz. Kanamanın yeri ve iyileşme etkisi ile ilk başta etkilenen bölge daha fazla oluyor, sonra yavaş yavaş geriye dönen alanlar oluyor. Babanız paniklemiştir.

Sakın sıvı almasını kısıtlamayın. Hatta bol bol sıvı alsın. Su alımı çok önemli.
Karbonhidrat alımını kısıtlayıp bol probiyotik, protein alması, zeytinyağı gibi doymamış yağ alması, çinko, b vitaminleri sinir gelişimine destek verir.

Babanıza mutlaka moral verin. İlk zamanlar sinirler yeni yeni geliştiğinden alta kaçırma her zaman kalıcı olmayabilir. Baba kendine güven, geçecek bunlar sen istersen düzelir her şey diye sık sık tembihleyin. Yalnız bırakmayın.
Bir de hasta bezleri var düz olan onları serebilirsiniz. Plastik çarşaflar var.
Bir zaman sonra mesane kontrolü için yavaş yavaş sorgularsınız.
Sık sık sağa sola çevirin. Ayaklarını özellikle kullanması için egzersiz yaptırmaya çalışın. Eli için de öyle. Kendini salarsa, böyle kalacağına inanırsa zorlaşır.

Yatak için de size rapor çıkartıp havalınyatak için yardımcı olabilirler. Mümkünse hastaneye bağlanın gündüz, hemşire vs size marka vs konusunda yardımcı olur.

En kısa zamanda toparlar inşallah.

Sonda olayına hemen başlamayın. Sıkıntılı bir süreç, kısmi felç için zorunlu değil ve enfeksiyon riski olur. Erkek hasta ve zaten bilinci açık mahvolur. Biraz sabır. Allah yardımcınız olsun.

Yataga serilen kotuyucular var tek kullanımlık. Benim babaannem de 10 sene yatalak kaldı. Bezi bazen sızdırıyordu. Altında tek kullanımlık koruyucu olduğu için sorun olmuyordu. Onlardan edinin. 1 pakette çok sayıda oluyor. Medicallerde ve eczanelerde vardır.

Geçmiş olsun

Babam kısmi felç ve bez bağlamak zorundayız. Umarız geçici bir durum olur fizik tedaviye başlıycak.

Hiçbir tecrübemiz yok.

3 gündür evde ne çarşaf kaldı ne pijama. Canped bez aldım ama sürekli sızıntı var. L almıştım sonra m aldım yine aynı. Bez kupkuru duruyor, çarşafa geliyor. Annem de mahvoldu babam da çok üzülüyor sürekli ağlamaklı. Çok da çekiniyor bizden ve açtırmak istemiyor.

Acaba beden mi büyük geliyor s beden mi alsak bez veya bunun bir çözümü varsa Allah rızası için söyleyin kızlar. Her küçük tuvalette baştan aşağı değişiyor herşey. Kaldıramıyoruz edemiyoruz :KK43:((
Geçmiş olsun. Hasta bezi ile bilgim yok ama doğum yaptığımda depend in külot bezini kullanmıştım. Çok rahat etmiştim. Acaba öyle birşey olabilir mi? Tabi belki sadece kadınlar için de tasarlanmış olabilir, bilemiyorum. Yine de bir bakın isterseniz

Anlattığım ürün budur

Eklentiler

• Screenshot_20200411-233409_Chrome.webp
    Screenshot_20200411-233409_Chrome.webp
    28,2 KB · Görüntüleme: 168
Bir bilgim yok ama bez buyuk gelmistir belki küçüğünü deneyebilirsiniz. Bir de bebekler için alt açma bezleri var altına onu sererseniz en azından carsaflar islanmaz.

Çok geçmiş olsun. Allah kolaylık versin hem size hem babanıza. Hasta bezi alırken babanızın kilosunu söylerseniz uygun bedeni verirler. Külot bezler var. Bunların kullanımı daha kolay. Bunu tercih edebilirsiniz. Yatağa sızdırmaz alez almalısınız. Yatakta hasta bakımı zordur. Ama hasta için daha da zordur. Babamızın kendini kötü hissetmemesini sağlamanız lazım. Moral verin ve sürekli hareket ettirmeye çalışın. İnşallah en kısa zamanda babanız sağlığına kavuşur.

Hiçbir tecrübemiz yok.

Acaba beden mi büyük geliyor s beden mi alsak bez veya bunun bir çözümü varsa Allah rızası için söyleyin kızlar. Her küçük tuvalette baştan aşağı değişiyor herşey. Kaldıramıyoruz edemiyoruz :KK43:((
Kuzum sağ mi sol mu felç?
Bez bağlamaya 2-3 ay sonra gerek kalmaz tüm vücut felç değilse

İdrar için sonda taktırsanız. Benim dedemde prostat olduğu için sonda sayesinde rahatladık. Yataktan kalkacak durumu varsa seyyar tuvaletler var. Anneannem içinde onu kullanıyoruz. Hemen yapınca temizleyebilirsiniz.

Çok üzüldüm geçmiş olsun. Yazacaklarım size uzaktan yazmak kolay vs diye düşünebilirsiniz.
Her kişi de aynı sonuçlar olmaz. Kanamanın yeri ve iyileşme etkisi ile ilk başta etkilenen bölge daha fazla oluyor, sonra yavaş yavaş geriye dönen alanlar oluyor. Babanız paniklemiştir.

Sakın sıvı almasını kısıtlamayın. Hatta bol bol sıvı alsın. Su alımı çok önemli.
Karbonhidrat alımını kısıtlayıp bol probiyotik, protein alması, zeytinyağı gibi doymamış yağ alması, çinko, b vitaminleri sinir gelişimine destek verir.

Babanıza mutlaka moral verin. İlk zamanlar sinirler yeni yeni geliştiğinden alta kaçırma her zaman kalıcı olmayabilir. Baba kendine güven, geçecek bunlar sen istersen düzelir her şey diye sık sık tembihleyin. Yalnız bırakmayın.
Bir de hasta bezleri var düz olan onları serebilirsiniz. Plastik çarşaflar var.
Bir zaman sonra mesane kontrolü için yavaş yavaş sorgularsınız.
Sık sık sağa sola çevirin. Ayaklarını özellikle kullanması için egzersiz yaptırmaya çalışın. Eli için de öyle. Kendini salarsa, böyle kalacağına inanırsa zorlaşır.

Yatak için de size rapor çıkartıp havalınyatak için yardımcı olabilirler. Mümkünse hastaneye bağlanın gündüz, hemşire vs size marka vs konusunda yardımcı olur.

En kısa zamanda toparlar inşallah.

Sonda olayına hemen başlamayın. Sıkıntılı bir süreç, kısmi felç için zorunlu değil ve enfeksiyon riski olur. Erkek hasta ve zaten bilinci açık mahvolur. Biraz sabır. Allah yardımcınız olsun.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerin hepsi çok değerli. Dediklerinizi hemen hemen aynen uyguluyoruz. Ama babam gerçekten çok üzgün. Zaten normalde de karakter olarak kimseye yük olmak istemeyen ve çekinen biriydi. Şu an kahroluyor hissediyoruz bunu. Sürekli moral vermeye çalışıyoruz ama hep arkasını dönüp uyuyor. Aslında bacak için 5 üzerinden 3 verilmiş çok da kalıcı gibi değil. Bakalım. İnşallah toparlar çok teşekkür ederim yazdıklarınız için.

Külot bezden mi bahsediyorsunuz . Büyük heldigini düşünüyorsanız kuci bedenini alın bir de öyle deneyin ama yetişkin idrari sızma yapabiliyor . Mutlaka altına tek kullanımlık hasta muşambalarindan alın ikişer tane serin . Alezc kullanın . Ördek de alabilirsiniz küçük tuvaletinde işine harar belki . Kısmi felç olduğu için yatalaklik kalıcı olmaz korkmayın bir süre sonra kendine gelir inşallah babaniz . Çok geçmiş olsun

Yataga serilen kotuyucular var tek kullanımlık. Benim babaannem de 10 sene yatalak kaldı. Bezi bazen sızdırıyordu. Altında tek kullanımlık koruyucu olduğu için sorun olmuyordu. Onlardan edinin. 1 pakette çok sayıda oluyor. Medicallerde ve eczanelerde vardır.

Geçmiş olsun
Anlattığım ürün budur

Evet bundan da alacağım pazartesi günü. Çok teşekkür ederim sağolun.

Geçmiş olsun. Hasta bezi ile bilgim yok ama doğum yaptığımda depend in külot bezini kullanmıştım. Çok rahat etmiştim. Acaba öyle birşey olabilir mi? Tabi belki sadece kadınlar için de tasarlanmış olabilir, bilemiyorum. Yine de bir bakın isterseniz

Evet bunlardan almıştım ben de. Sağolun cevap için.

Back
X