• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta bezi sızdırıyor mahvolduk

Ördek kullanmalısınız hastabezleri yetişkin idrarını tutamıyor. Markası önemli değil. Başa çıkamazsanız sonda gerekebilir. Bezle olmuyor. 😔

Evet Merve, onu da sorucaktım. Kendi söyleyemiyor tuvaletini. Ördekte söylemesi gerekiyor sanırım kendi. Bez olmuyor :(

Kulot bez kullanilir mi acaba? Ben dogumdan sonra onu kullanmistim dogumdan bikac saat sonramda saniyelerce bisey oldu anlamadim kan mi geldi o kadar veya idrar miydi o an hissedemedim ama baya sürdü. Cok cekindim kesin yatagi her yeri batirdim sandim. Korka korka kalktim ama bi damla bile gecmemisti cok sasirmistim

Evet Merve, onu da sorucaktım. Kendi söyleyemiyor tuvaletini. Ördekte söylemesi gerekiyor sanırım kendi. Bez olmuyor :KK43:
Daha çok yeni isterseniz sonda taktırın şimdi hissedemiyor bile olabilir. Sonra da tam kelimeyi söyleyemese de geldiğini söyler bir sekilde. Zaten siz de anlarsınız. Bez kalır acmanıza gerek yok. Bezliyken de erkekler yapabiliyorlar. Ama yatakta kullandığı tarafını yan döndüğünde üstte kalacak sekilde yatırmanız lazım ki geldiğinde hemen dönsün. Zaten pijamasını indirmeye calışır anlarsınız.

Yetişkin idrarı çok çok fazla oluyor külot bezin fayda edeceğini sanmıyorum. Ve onu kullanması bu durumda çok daha zor olur sizin için. Yani çıkarırken filan.

Benim annemde sağ tarafı felç, çok şükür kendi ihtiyaçlarını görüyor. Ilk 3 ay biraz sıkıntı ama buda geçer inşAllah. Yaşı kaçtı?
Nanacığım çok geçmiş olsun. Konuşma geldi mi geri? Ne zaman olmustu?

Nanacığım çok geçmiş olsun. Konuşma geldi mi geri? Ne zaman olmustu?
Evet geldi çok şükür bazı harfleri (ş ç gibi) çıkarırken zorluk çekiyor sadece. Felç geçirdiği mi yoksa konuşmanın geri gelmesinimi soruyorsun canım?

Evet geldi çok şükür bazı harfleri (ş ç gibi) çıkarırken zorluk çekiyor sadece. Felç geçirdiği mi yoksa konuşmanın geri gelmesinimi soruyorsun canım?
Hastalık ne zaman geldi. Konuşma ne zaman başladı konu sahibine fikir olmuş olur. Harflere takılıyosa hic mühim degil maaşallah.

Daha çok yeni isterseniz sonda taktırın şimdi hissedemiyor bile olabilir. Sonra da tam kelimeyi söyleyemese de geldiğini söyler bir sekilde. Zaten siz de anlarsınız. Bez kalır acmanıza gerek yok. Bezliyken de erkekler yapabiliyorlar. Ama yatakta kullandığı tarafını yan döndüğünde üstte kalacak sekilde yatırmanız lazım ki geldiğinde hemen dönsün. Zaten pijamasını indirmeye calışır anlarsınız.
Yetişkin idrarı çok çok fazla oluyor külot bezin fayda edeceğini sanmıyorum. Ve onu kullanması bu durumda çok daha zor olur sizin için. Yani çıkarırken filan.

Evet gerçekten hem ona hem bize çok eziyet oluyor. Sonda daha mantıklı gelmeye başladı. İnşallah o da çıkmaz yine. Çok teşekkürler.

Evet gerçekten hem ona hem bize çok eziyet oluyor. Sonda daha mantıklı gelmeye başladı. İnşallah o da çıkmaz yine. Çok teşekkürler.
En azından bir sekilde söyleyene kadar kullanılabilir. Biz de ördek de tutma sorunu yaşıyoduk. Yani yetiştirene kadar kaçabiliyodu hissizlikten.

Benim annemde sağ tarafı felç, çok şükür kendi ihtiyaçlarını görüyor. Ilk 3 ay biraz sıkıntı ama buda geçer inşAllah. Yaşı kaçtı?

65 yaşında babam. Maşallah çok sevindim sizin adınıza. Kendi kendine mi geldi peki konuşma? Sağ taraf için fizik almıştır di mi?

Hastalık ne zaman geldi. Konuşma ne zaman başladı konu sahibine fikir olmuş olur. Harflere takılıyosa hic mühim degil maaşallah.
Felc 29 aralık 2013, babamın vefatından 1 ay sonra olmuştu.

Hastanede 12 gün yattık. Eve geldik 1 ay kadar konuşmasından anlamıyorduk, mırıltı gibi ses çıkarıyordu. Hafızada da biraz sıkıntı yaşadık en başta. Ilaclarla hemen hafıza toparladı. Ses olayı zamanla biraz biraz yükselerek devam ettim. Ben biraz katıyım hep çalıştırdım birazda bagirttim annemi, tavsiye ederim yoksa hayata küsüyorlar :(
1 sene içinde içinde cekinerekte olsa konuşmaya başladı çok şükür tüm derdini anlatacak kadar.

Şimdi maşAllahı var çok şükür 🤲

Çok önemli lütfen acımayın katı olun, yoksa kendini bırakıyorlar. A anewhope

65 yaşında babam. Maşallah çok sevindim sizin adınıza. Kendi kendine mi geldi peki konuşma? Sağ taraf için fizik almıştır di mi?

Geliyor ama biraz sessiz. O nedenle lütfen üzerine gidin biraz sesinin yükselmesini sağlayın, sesini yükseltdikçe açılıyor

Hastanede 12 gün yattık. Eve geldik 1 ay kadar konuşmasından anlamıyorduk, mırıltı gibi ses çıkarıyordu. Hafızada da biraz sıkıntı yaşadık en başta. Ilaclarla hemen hafıza toparladı. Ses olayı zamanla biraz biraz yükselerek devam ettim. Ben biraz katıyım hep çalıştırdım birazda bagirttim annemi, tavsiye ederim yoksa hayata küsüyorlar :KK43:
1 sene içinde içinde cekinerekte olsa konuşmaya başladı çok şükür tüm derdini anlatacak kadar.

Cok geçmiş olsun daha da iyi olsun insallah canım. Evet kendi haline birakinca depresyona girip bunu da kabullendiriyorlar. Biz de babam aşırı esprilidir daimi bir şaka samata halinde olduk hep. Ilk şoku atlattıktan sonra yine kendk dertlerimizi saldık başına baba sonuçta. Ne giyeceğimi bile soruyodum. Bu gömlek bu pantolonla oluyo mu vs. Babam çok zevklidir bana muhteşem şeyler alırdı mesela. Ya da onun mesleğiyle ilgili şeylerle ilgili hep sorular soruyoduk. Onun ihtiyaçları karşılanıyodu sonra hemen günlük halimize dönüyoduk. Normal hayatı yaşasın diye.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerin hepsi çok değerli. Dediklerinizi hemen hemen aynen uyguluyoruz. Ama babam gerçekten çok üzgün. Zaten normalde de karakter olarak kimseye yük olmak istemeyen ve çekinen biriydi. Şu an kahroluyor hissediyoruz bunu. Sürekli moral vermeye çalışıyoruz ama hep arkasını dönüp uyuyor. Aslında bacak için 5 üzerinden 3 verilmiş çok da kalıcı gibi değil. Bakalım. İnşallah toparlar çok teşekkür ederim yazdıklarınız için.
Şu halde üçse gayet iyi. Yazdıklarımı kendisine okutun. Kendisi gibi olup düzelen bir sürü insan var. Tamamen kendisine bağlı. Kesinlikle salmaması lazım. Bunu yapabilirim demesi lazım. Nöronlar birbiri ile iletişim halinde. Barsaklarda çok sayıda sinir hücresi var. Eskisi gibi değil artık, bir çok şey değişti. Ameliyat olduktan sonra bile bir süre başkasının yardımına ihtiyacı oluyor insanın ama sonra düzeliyor. Bu süreç geçici diye düşünmeli ve düzeleceğine inanmalı.

Beslenme için: İyi barsak florası- oradaki bakterilerin zararlı olanların yararlı oranlar arası dengesi çok önemli. Hap şeklinde probiyotik tablet haricinde, su kefili, süt kefiri alın, kambuçya mantarı vs videoları var. Bunları izleyip tariflerine bakıp dikkat edin. Bu dönem stresli bir dönem ama inşallah yavaş yavaş toparlar. Ekmek, makarna, pirinç bulgur bir süre azaltın.

“Baba bize Yük vs değilsin “olayına girmeyin. Çok gençsin ya, bak her şey geçecek. Çok şükür gençsin diye moral verin.
Direk hiç bir şey yokmuş gibi sanki babanız büyütüyorsun ne var bunda vs diye söyleyin. Geçici bir dönem olduğunu düşünsün. Trajedi gibi davranırsanız babanız da onu hisseder. Çocukla yan yana olsun. Sürekli komedi filmleri izleyin, izletin. Yavaş yavaş inşallah toparlar.

Hastanede 12 gün yattık. Eve geldik 1 ay kadar konuşmasından anlamıyorduk, mırıltı gibi ses çıkarıyordu. Hafızada da biraz sıkıntı yaşadık en başta. Ilaclarla hemen hafıza toparladı. Ses olayı zamanla biraz biraz yükselerek devam ettim. Ben biraz katıyım hep çalıştırdım birazda bagirttim annemi, tavsiye ederim yoksa hayata küsüyorlar :KK43:

Geliyor ama biraz sessiz. O nedenle lütfen üzerine gidin biraz sesinin yükselmesini sağlayın, sesini yükseltdikçe açılıyor

Siz de zor günler yaşamışsınız. Hem başınız sağolsun hem de çok geçmiş olsun. Allah tekrarını göstermesin.

Anladım ben de bu taktiği uygulayım o zaman. Şu an bizde bi nevi şok var 3 gün oldu eve geleli. Tecrübe de olmayınca ne yapacağımızı bilemiyoruz. Çok sağolun yazdıklarınız için. Çok teşekkürler.

Cok geçmiş olsun daha da iyi olsun insallah canım. Evet kendi haline birakinca depresyona girip bunu da kabullendiriyorlar. Biz de babam aşırı esprilidir daimi bir şaka samata halinde olduk hep. Ilk şoku atlattıktan sonra yine kendk dertlerimizi saldık başına baba sonuçta. Ne giyeceğimi bile soruyodum. Bu gömlek bu pantolonla oluyo mu vs. Babam çok zevklidir bana muhteşem şeyler alırdı mesela. Ya da onun mesleğiyle ilgili şeylerle ilgili hep sorular soruyoduk. Onun ihtiyaçları karşılanıyodu sonra hemen günlük halimize dönüyoduk. Normal hayatı yaşasın diye.

Biz de bu aşamaya geçeriz inşallah.

Back
X