• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta bezi sızdırıyor mahvolduk

Hay allahım ya gerçekten çok zor durumumuz. Ben artık herşeyi geçtim tuvalete gitse yeter derdindeyim.Annem bakıyor şu an ve annemin de beli iyi değil. Artık kendimizi düşünüyoruz tuvalet ihtiyacını karşılasa diyoruz düşünün halimizi.

Evet iyi bi uzmandır mutlaka ve inşallah gider anneniz. Ben de kendim doktoruyla görüşüp sinir ilacı yazmasını istiycem. Tek aklıma gelen bu. Mesela pazartesi kontrolü var kafasıyla hayır hareketi yapıyor. Eve gelen ambulans görevlilerini de kovacak büyük ihtimal ve ameliyat sonrası kontrolüne de gitmeyecek.

Allah yardımcımız olsun, esas derdi bırakıp bunları düşünmek :KK43:
Bir şekilde o kontrollere gitmesi lazım. Doktora görünmesi lazım ilacı alır başka bı şey diye de icirirsiniz reddederse . Çünkü sizi en iyi ben anlarım bu çok zor bir süreç . Benim babamın beli hastalandı bu yüzden annem yatalakken hep o kaldırdı ki aşırı kiloluydu annem . Bir süre dayımı çağırdık babam belim belim diye başlayınca. Allah annenize guc kuvvet sağlık sıhhat versin . Babanizin inkar etme isyan dönemi de son bulsun kabul etme sürecine geçsin bir an önce umarım . Gerekirse biraz sert konuşun biz anneme artık öyle yapıyoruz ne istiyorsun ne yapalım o zaman senin için uğraşıyoruz iyilesmen için diye cikisiyoruz o zaman yumusuyo

İnanın ben de sürekli ağlıyorum bu yüzden . Şu korona muhabbetinden önce biz annemi psikiyatriye goturecektik çünkü her şeyi saldi benim annem yuruyebildigi halde hiçbir iş yapmiyor evi kardeşim çekip ceviriiyor ve gittiğim zaman da ben .
Bu hastaligin düşmanı azim ve motivasyon . Bunu kaybettikleri an bitiyor her şey. Olabildiğince moral verin . Benim annem ki hastalığından önce sürekli ben bekarken gezerdik markete beraber giderdik kendi arkadaşlarıyla dışarı çıkar kafelere gider kahve içerdik . Şimdi marketi bırakın evin onyne çıkmıyor zar zor dil dokerek dışarı çıkarıyoruz . Banyo bile eziyet bizim için girene kadar illallah ettiriyi girince de çıkmak istemiyor . O kadar sakin bir insandı ki annem herkes minnoş derdi şimdi her şeye yok yaaa diye bagiriyor geçen kardeşim kullanmadıkları bir şeyi atmak istedi diye onunla kardeşime vurmuş . Çok üzülüyoruz ailece . annemin öfke kontrolü kayboldu gibi sanki bilinçsizce birden sesi yukseliyo ve sinirleniyo gibi sizin babbanjz da öyle olmuş bence hastalığın verdiği yetersizlik ten
Müge anlidaki Arif verimli var ya psikiyatr . Bizim bir akraba onun kliniğinde tedavi oldu psikolojisi yerledrde bı insanken yıllarca depresyon hastasıyken şimdi etrafa neşe saciyor . Ailevi olarak çok sıkıntı çekmişti her şeyi kabul etmiş veridig ilaçlar sayesinde diyo . Son çare ona goturecektik ilaç versin mutluluğu artsin diye bir de ekrandan tanıdığı için belki daha rahat gider diye düşündük
Babanızın dinlediği saydığı biri var mıdır telefonda en azından ciddi ciddi ne oluyor kendine çeki düzen ver herkes ayaklaniyorken sen kendini bitirip ne olmayı istiyrosun gibi bı konuşma yapsa ?
Rabbim içinizi ferahlatsin sorularınızın hepsini çözsün inşallah babanıza da acil acil şifalar versin.
Bakın bu zamanlar altın değerinde onun için . Bu 6 ay bir daha geri gelmez nenyapti yaptı en güzel verim alacağı zamanlar . Hastalık ne kadar yeniyse iyileşme süresi o kadar hızlıdır ama. Bu bir süreç bunu da unutmayın çok çalışmanız lazım pes etmeden . Benim annem 2 kerr felç geçirdi tam 2 kere ve yuruyebiliyor babanız nolur pes etmesin

Normalde de kimseyi tınlamayan biriydi zaten kimseyi takmaz çok huysuz bi insandı. Şimdi hepten sinirli. Annem altını açarken bile bağırıyomuş. Hatta gece bezini yırtmış geçen.

Evet ilk zamanlar çok çok önemli bunu bilmek çok canımı yakıyor. Hem kendi için hem de bizim için neden böyle olsun umut varken... Her geçen gün daha da üzülüyorım zaman geçiyo diye.

Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Sizlere de birdaha yaşatmasın rabbim. İnşallah bize kulak verir inşallah

Bir şekilde o kontrollere gitmesi lazım. Doktora görünmesi lazım ilacı alır başka bı şey diye de icirirsiniz reddederse . Çünkü sizi en iyi ben anlarım bu çok zor bir süreç . Benim babamın beli hastalandı bu yüzden annem yatalakken hep o kaldırdı ki aşırı kiloluydu annem . Bir süre dayımı çağırdık babam belim belim diye başlayınca. Allah annenize guc kuvvet sağlık sıhhat versin . Babanizin inkar etme isyan dönemi de son bulsun kabul etme sürecine geçsin bir an önce umarım . Gerekirse biraz sert konuşun biz anneme artık öyle yapıyoruz ne istiyorsun ne yapalım o zaman senin için uğraşıyoruz iyilesmen için diye cikisiyoruz o zaman yumusuyo

Yaşayan biliyo gerçekten öyle. Bizde çok gelecek kimse de yok anneme yardıma hatta kendi kardeşine bile yüzünü çevirmiş gelince. Geçen kapıcı çaldı kapıyı bağırıyo fizik uzmanı sandı da. Elektrik arızalandı elektrikçiye bağırıyo. Kimse gelmeyecek kimse ona ilişmeyecek öylece yatıcak tek isteği bu.

Sert çıkmayı da denedik kolumdan çekip itti bağıra bağıra ağlıyo.

Allah halimize acısın. Dualarınız için de Allah razı olsun çok ama çok teşekkür ederim sağolun.

Merhaba arkadaşlar, belki bir çözüm bulurum burda.

Babam kısmi felç ve bez bağlamak zorundayız. Umarız geçici bir durum olur fizik tedaviye başlıycak.

Hiçbir tecrübemiz yok.

3 gündür evde ne çarşaf kaldı ne pijama. Canped bez aldım ama sürekli sızıntı var. L almıştım sonra m aldım yine aynı. Bez kupkuru duruyor, çarşafa geliyor. Annem de mahvoldu babam da çok üzülüyor sürekli ağlamaklı. Çok da çekiniyor bizden ve açtırmak istemiyor.

Acaba beden mi büyük geliyor s beden mi alsak bez veya bunun bir çözümü varsa Allah rızası için söyleyin kızlar. Her küçük tuvalette baştan aşağı değişiyor herşey. Kaldıramıyoruz edemiyoruz :(((
Bez kuru kaliyor yatak mi ıslanıyor. Babaniz penisiyle oynuyor mu ? Penisin başını cikarttirirsa ancak böyle birsey mümkün. Bez geniste olsa idrari hapseder. Yada siz iyi koyamıyor olabilirsiniz bezin içine. Babanız için sivi geçirmez Alez alabilirsiniz, direk sadece onu çıkarıp makinaya atarsınız. Tek kisilik yataktaysa kullanımı çok pratik. Bir tara yatırıp diğer tari yakarsınız sonra çevirip öteki tarafi tamamdir. Extra efor harcamazsiniz yatak temizliğinde. Kulot bez alabilirsini onu SGK karşılamıyor. Ama gerçi penisin başını çıkarırsa yine aynı durum olur

Bez kuru kaliyor yatak mi ıslanıyor. Babaniz penisiyle oynuyor mu ? Penisin başını cikarttirirsa ancak böyle birsey mümkün. Bez geniste olsa idrari hapseder. Yada siz iyi koyamıyor olabilirsiniz bezin içine. Babanız için sivi geçirmez Alez alabilirsiniz, direk sadece onu çıkarıp makinaya atarsınız. Tek kisilik yataktaysa kullanımı çok pratik. Bir tara yatırıp diğer tari yakarsınız sonra çevirip öteki tarafi tamamdir. Extra efor harcamazsiniz yatak temizliğinde. Kulot bez alabilirsini onu SGK karşılamıyor. Ama gerçi penisin başını çıkarırsa yine aynı durum olur

Evet o da olabilir. Külot bez almıştım ben de. Anneme söyliycem buna da dikkat etmesini. Evet alez ve yatak koruyucu ped de aldım. Bakalım. Çok teşekkür ederim fikir verdiğiniz için sağolun.

Allah yardımcınız olsun. Babanız için çok üzüldüm. Bende bi süre yatağa bağımlı kaldım. Hasta için çok çok daha zor bir durum bence. Bilenler yardımcı olur. Sadece okuyup geçmek istemedim. Allah acil şifalar versin.

Evet o da olabilir. Külot bez almıştım ben de. Anneme söyliycem buna da dikkat etmesini. Evet alez ve yatak koruyucu ped de aldım. Bakalım. Çok teşekkür ederim fikir verdiğiniz için sağolun.
Bizim de hastamız vardi oradan biliyorum arkadaşım. Eğer elleyip cikarmazsa asla sızıntı koku vs olmuyordu. Ama genellikle çıkardığı için hergun temizlik yapılıyordu. Bizim alzheimer hastasıydı sebep buydu. Hasta bakım tulumunda bulduk çaresi. Eliyle bezine ulaşamadığı için çıkarmıyordu. Sızıntı da olmuyordu.

Yaşayan biliyo gerçekten öyle. Bizde çok gelecek kimse de yok anneme yardıma hatta kendi kardeşine bile yüzünü çevirmiş gelince. Geçen kapıcı çaldı kapıyı bağırıyo fizik uzmanı sandı da. Elektrik arızalandı elektrikçiye bağırıyo. Kimse gelmeyecek kimse ona ilişmeyecek öylece yatıcak tek isteği bu.

Sert çıkmayı da denedik kolumdan çekip itti bağıra bağıra ağlıyo.

Allah halimize acısın. Dualarınız için de Allah razı olsun çok ama çok teşekkür ederim sağolun.
Amin. Düşündükçe aglayasim geliyo onlar da istediklerinden değil önceki hallerini hatırlayıp kendilerini kabullenememekten yapiyolar . Sabır sabır imtihan oluyoruz bugunler de geçecek inşallah bu ölümlü dünyada . Şu sorunlarımız çözülen de hayirlisiyla . Sağlıcakla kalın hepiniz

10 sene yatalak dedeme baktim kulot seklinde olanlar daha cok gecirdi...kullandiginiz bez kuru kaliyorsa tam baglayamadiginiz icindir alt kisimda aciklik kaliyodur.biz kaciran kismi gerip en son bagliyorduk.yataginizda en kalitelisinden bir aleziniz olsun...bizde ilk sene cok ugramistik sonra sonra kolayini bulduk alistik.tek basima bile tum isini hallediyordum.Allah size de kolaylik versin
Ne çok sevap almışsınızdir Allah sizden razı olsun.

Babam kısmi felç ve bez bağlamak zorundayız. Umarız geçici bir durum olur fizik tedaviye başlıycak.

Hiçbir tecrübemiz yok.

3 gündür evde ne çarşaf kaldı ne pijama. Canped bez aldım ama sürekli sızıntı var. L almıştım sonra m aldım yine aynı. Bez kupkuru duruyor, çarşafa geliyor. Annem de mahvoldu babam da çok üzülüyor sürekli ağlamaklı. Çok da çekiniyor bizden ve açtırmak istemiyor.

Acaba beden mi büyük geliyor s beden mi alsak bez veya bunun bir çözümü varsa Allah rızası için söyleyin kızlar. Her küçük tuvalette baştan aşağı değişiyor herşey. Kaldıramıyoruz edemiyoruz :KK43:((
Depend hasta bezi var külot şeklinde lohusayken kullandım gerçekten çok rahat. Erkekler icin olanıda var beden beden onu kesinlikle deneyin dedim hem külot gibi giydirirsiniz sizede kolaylik olur Allah yardımcınız olsun

Bizim de hastamız vardi oradan biliyorum arkadaşım. Eğer elleyip cikarmazsa asla sızıntı koku vs olmuyordu. Ama genellikle çıkardığı için hergun temizlik yapılıyordu. Bizim alzheimer hastasıydı sebep buydu. Hasta bakım tulumunda bulduk çaresi. Eliyle bezine ulaşamadığı için çıkarmıyordu. Sızıntı da olmuyordu.
Arkadaşım ek olarak paylaşmak istedim. Penisi aşağı yatık koyun her zaman bezin içine. Yukarıda yada kenarlarda olursa da kesinlikle sızar idrar.

Hiçbir tecrübemiz yok.

Acaba beden mi büyük geliyor s beden mi alsak bez veya bunun bir çözümü varsa Allah rızası için söyleyin kızlar. Her küçük tuvalette baştan aşağı değişiyor herşey. Kaldıramıyoruz edemiyoruz :(((
İçine bebek bezi koyun biz bantla yapıştırıyorduk

Hiçbir tecrübemiz yok.

Acaba beden mi büyük geliyor s beden mi alsak bez veya bunun bir çözümü varsa Allah rızası için söyleyin kızlar. Her küçük tuvalette baştan aşağı değişiyor herşey. Kaldıramıyoruz edemiyoruz :KK43:((
Babanneme kullanıyolar arasına normal çocuk bezide koyuyolar sızdırmasın diye. Bide bezi koydukları yerin alt tarafına naylonumsu çarşafta koyuyolar belki işinize yarar. Çok geçmiş olsun.

Normalde de kimseyi tınlamayan biriydi zaten kimseyi takmaz çok huysuz bi insandı. Şimdi hepten sinirli. Annem altını açarken bile bağırıyomuş. Hatta gece bezini yırtmış geçen.

Evet ilk zamanlar çok çok önemli bunu bilmek çok canımı yakıyor. Hem kendi için hem de bizim için neden böyle olsun umut varken... Her geçen gün daha da üzülüyorım zaman geçiyo diye.

Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Sizlere de birdaha yaşatmasın rabbim. İnşallah bize kulak verir inşallah
Babanız yoğun bakımda kalmış mıydı?

Evet 16 gün kaldı ameliyat sonrası.
Canım yoğun bakımda kalan hastalarda olan bir sendrom var. Çok ağır bir psikoloji o. Bezi yırttı yazmışsınız oradan anladım. Delirium adı ama delilik demek değil tam olarak. Açıklamasına bir bak. Yoğun bakım sendromu diye arat. Sana vurması gelenleri kovması hastaneye gitme konusunda hayır demesi hep psikolojisinin çok ağır yara almasından. Beynin algılayışı değişiyor bir bakıma. Elinde olmadan yapıyor bunları farkında bile değil. Sen kurtuldu işte şükredip hayata dört elle sarılsa ya diye düşünebilirsin ama o daha o kafaya gelemedi.
Nasıl aşılır keşke bilsem. Biz hep inatla güvendesin bizimlesin merak etme oraya göndermem bir daha seni geçecek bunlar beraber aşacağız diye diye onun ittirmelerini bağırmalarını azarlarını içimize ata ata bi yol katetmeye çalıştık. Başka bir sebepten kaybetmesek hemen hemen başarılı da olmuştuk. Bir psikolog bulabilsen belki yardımı olur. Kullanabilirse bir ilaç vs verilebilir. Siz ne olur elini tutmaktan yanında olduğunuzu hissettirmekten vazgeçmeyin. Kırılmayın hiç ona elinde olmadan yapıyor canım benim. Allah yardımcınız olsun güzel haberlerinizi duymayı çok istiyorum inşallah🙏🙏🙏

Canım yoğun bakımda kalan hastalarda olan bir sendrom var. Çok ağır bir psikoloji o. Bezi yırttı yazmışsınız oradan anladım. Delirium adı ama delilik demek değil tam olarak. Açıklamasına bir bak. Yoğun bakım sendromu diye arat. Sana vurması gelenleri kovması hastaneye gitme konusunda hayır demesi hep psikolojisinin çok ağır yara almasından. Beynin algılayışı değişiyor bir bakıma. Elinde olmadan yapıyor bunları farkında bile değil. Sen kurtuldu işte şükredip hayata dört elle sarılsa ya diye düşünebilirsin ama o daha o kafaya gelemedi.
Nasıl aşılır keşke bilsem. Biz hep inatla güvendesin bizimlesin merak etme oraya göndermem bir daha seni geçecek bunlar beraber aşacağız diye diye onun ittirmelerini bağırmalarını azarlarını içimize ata ata bi yol katetmeye çalıştık. Başka bir sebepten kaybetmesek hemen hemen başarılı da olmuştuk. Bir psikolog bulabilsen belki yardımı olur. Kullanabilirse bir ilaç vs verilebilir. Siz ne olur elini tutmaktan yanında olduğunuzu hissettirmekten vazgeçmeyin. Kırılmayın hiç ona elinde olmadan yapıyor canım benim. Allah yardımcınız olsun güzel haberlerinizi duymayı çok istiyorum inşallah🙏🙏🙏

Evet bunu ben de okumuştum ve şüphelenmiştim hatta. Zaten sürekli uyuyor depresif bir şekilde duruyor o kadar belli ki. Ne yapıcam inanın bilmiyorum.

Pazartesi kontrolü var ona dahi gitmek istemiyor. Zorla götüremeyiz ki :( Ben de kendim gidip doktoruyla görüşüp rahatlatıcı ilaç yazdırmayı düşündüm. Zaten yanında olmaya çalışıyoruz inanın ne yüz astık ne de tavır yaptık. Kolay değil bir anda böyle bir duruma gelmek insan empati yapınca anlıyor hiç kolay değil.

Çok teşekkür ederim yazdıklarınız ve güzel dilkeleriniz için Allah razı olsun. Siz de kaybetmişsiniz sanırım, başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun.

Evet bunu ben de okumuştum ve şüphelenmiştim hatta. Zaten sürekli uyuyor depresif bir şekilde duruyor o kadar belli ki. Ne yapıcam inanın bilmiyorum.

Pazartesi kontrolü var ona dahi gitmek istemiyor. Zorla götüremeyiz ki :KK43: Ben de kendim gidip doktoruyla görüşüp rahatlatıcı ilaç yazdırmayı düşündüm. Zaten yanında olmaya çalışıyoruz inanın ne yüz astık ne de tavır yaptık. Kolay değil bir anda böyle bir duruma gelmek insan empati yapınca anlıyor hiç kolay değil.

Çok teşekkür ederim yazdıklarınız ve güzel dilkeleriniz için Allah razı olsun. Siz de kaybetmişsiniz sanırım, başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun.
Çok sağolun. Allah babanızı size bağışlasın. Ben sizi o kadar iyi anlıyorum ki inanın. O anlarda sabretmenin gözyaşları içe akıtmanın tavır yapmadan yüz asmadan sabırla inatla ona rağmen onun için savaşmanın ne demek olduğunu ne yaşadığınızı çok iyi bilirim. Yüzdük kuyruğun geldik nasıl gitmezsin kontrole falan deseniz, anneniz benim hatırım için dese herşey düzelecek biraz çabalayacağız az kaldı falan deseniz etkisi olur mu acaba?
Siz neler yaşıyorsunuz sizi ancak bunu daha önce yaşayanlar bilir. Allah dayanma gücü versin💜

Çok sağolun. Allah babanızı size bağışlasın. Ben sizi o kadar iyi anlıyorum ki inanın. O anlarda sabretmenin gözyaşları içe akıtmanın tavır yapmadan yüz asmadan sabırla inatla ona rağmen onun için savaşmanın ne demek olduğunu ne yaşadığınızı çok iyi bilirim. Yüzdük kuyruğun geldik nasıl gitmezsin kontrole falan deseniz, anneniz benim hatırım için dese herşey düzelecek biraz çabalayacağız az kaldı falan deseniz etkisi olur mu acaba?
Siz neler yaşıyorsunuz sizi ancak bunu daha önce yaşayanlar bilir. Allah dayanma gücü versin💜

Bugün yine konuşmayı denedim ama yok birşeye takmış durumda. Kesinlikle kabul etmiyor hiçbirşeyi sebebi kimbilir ne? Pazartesi günü dr.a ben gidip izah edicem artık bir şekilde rahatlatıcı ilaç da yazdırıcam. Gerçekten sabır gerektiren ve zor bir süreç. 1-2 aya toparlanır umarım. Yaşamayan anlayamaz evet.

Çok teşekkür ediyorum size, çok sağolun

küçük veya büyük gelmişse sızıntı yapar tam oturan bedeni bulmanız gerek
markası da önemli daha çok pamuklu oluyor onlar daha fazla emiş gücü
yukarda bi üye söylemiş içine bebek bezi koyun diye o da mantıklı geldi bana
veya yatağa serilen örtü gibi modeller var
bebek altı değiştirme örtüsü diye satılıyor eczanelerde ve marketlerde
kilot giydirip hem de altına bu örtüyü açabilirsiniz tam koruma olur naylon olduğu için altına geçirmez
çok çok geçmiş olsun en kısa zamanda iyileşsin

Son düzenleme:
Back
X