- 26 Şubat 2013
- 2.471
- En iyi cevaplar
- 1
- 2.846
- 333
- 31
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
10 sene yatalak dedeme baktim kulot seklinde olanlar daha cok gecirdi...kullandiginiz bez kuru kaliyorsa tam baglayamadiginiz icindir alt kisimda aciklik kaliyodur.biz kaciran kismi gerip en son bagliyorduk.yataginizda en kalitelisinden bir aleziniz olsun...bizde ilk sene cok ugramistik sonra sonra kolayini bulduk alistik.tek basima bile tum isini hallediyordum.Allah size de kolaylik versinMerhaba arkadaşlar, belki bir çözüm bulurum burda.
Babam kısmi felç ve bez bağlamak zorundayız. Umarız geçici bir durum olur fizik tedaviye başlıycak.
Hiçbir tecrübemiz yok.
3 gündür evde ne çarşaf kaldı ne pijama. Canped bez aldım ama sürekli sızıntı var. L almıştım sonra m aldım yine aynı. Bez kupkuru duruyor, çarşafa geliyor. Annem de mahvoldu babam da çok üzülüyor sürekli ağlamaklı. Çok da çekiniyor bizden ve açtırmak istemiyor.
Acaba beden mi büyük geliyor s beden mi alsak bez veya bunun bir çözümü varsa Allah rızası için söyleyin kızlar. Her küçük tuvalette baştan aşağı değişiyor herşey. Kaldıramıyoruz edemiyoruz((
Ah canım benim. Geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Egzersizleri inatla yapın. Yatağa serieln hasta bezleri çok işe yarıyor bir deneyin.Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerin hepsi çok değerli. Dediklerinizi hemen hemen aynen uyguluyoruz. Ama babam gerçekten çok üzgün. Zaten normalde de karakter olarak kimseye yük olmak istemeyen ve çekinen biriydi. Şu an kahroluyor hissediyoruz bunu. Sürekli moral vermeye çalışıyoruz ama hep arkasını dönüp uyuyor. Aslında bacak için 5 üzerinden 3 verilmiş çok da kalıcı gibi değil. Bakalım. İnşallah toparlar çok teşekkür ederim yazdıklarınız için.
ayrica yatak yarasi kolay acilir bunun icnde surekli döndurun hava alsin teni kalin giydirmeyin.hametan pomat surun bol bol bez olan yerlerine yara acildimi en zor o kisim10 sene yatalak dedeme baktim kulot seklinde olanlar daha cok gecirdi...kullandiginiz bez kuru kaliyorsa tam baglayamadiginiz icindir alt kisimda aciklik kaliyodur.biz kaciran kismi gerip en son bagliyorduk.yataginizda en kalitelisinden bir aleziniz olsun...bizde ilk sene cok ugramistik sonra sonra kolayini bulduk alistik.tek basima bile tum isini hallediyordum.Allah size de kolaylik versin
10 sene yatalak dedeme baktim kulot seklinde olanlar daha cok gecirdi...kullandiginiz bez kuru kaliyorsa tam baglayamadiginiz icindir alt kisimda aciklik kaliyodur.biz kaciran kismi gerip en son bagliyorduk.yataginizda en kalitelisinden bir aleziniz olsun...bizde ilk sene cok ugramistik sonra sonra kolayini bulduk alistik.tek basima bile tum isini hallediyordum.Allah size de kolaylik versin
Merhaba arkadaşlar, belki bir çözüm bulurum burda.
Babam kısmi felç ve bez bağlamak zorundayız. Umarız geçici bir durum olur fizik tedaviye başlıycak.
Hiçbir tecrübemiz yok.
3 gündür evde ne çarşaf kaldı ne pijama. Canped bez aldım ama sürekli sızıntı var. L almıştım sonra m aldım yine aynı. Bez kupkuru duruyor, çarşafa geliyor. Annem de mahvoldu babam da çok üzülüyor sürekli ağlamaklı. Çok da çekiniyor bizden ve açtırmak istemiyor.
Acaba beden mi büyük geliyor s beden mi alsak bez veya bunun bir çözümü varsa Allah rızası için söyleyin kızlar. Her küçük tuvalette baştan aşağı değişiyor herşey. Kaldıramıyoruz edemiyoruz((
Prezervatif şeklinde sondalar var onlardan taktırabilirsiniz. Acı filan yapmaz oraya bantlanıyor idrar torbası bağlanıyor ucuna. Siz sadece torbayı boşaltırsınız daha rahat olur bence
normali benim fikrim daha iyi zayifti l beden aliyorduk biz bi sorun yasamadik canped alioduk marka olarak da.birde sirtina falan hergun bebegin gazini alirken ufak ufak vurursunuz ya oyle dikunuslar yaparsaniz kan dolasimi hizlanir biz hep oyle yaptik 97 yasina kadar yasadi cok sukur...baslarda cok zor ama eminim ustesinden geliceksiniz.cok gecmis olsun tekrardanEvet deneyerek herşeyin bir yolunu buluyor insan.
Ben külot almıştım kolay olsun diye. Normal alsak daha mı iyi acaba? Evet yatak koruyucu ve alez alıcaz. Kafam karman çorman şu an gerçekten zor bir süreç. Çok sağolun teşekkürler.
Canım sonda sizi rahat ettirir ama sonda da enfeksiyon gelişiyor çok kısa zamanda. Onu kurutmak öyle kolay birşey değil allah korusun. Çok ağır hastanede yatarak damar yoluyla alması gereken antibiyotikler veriliyor. Çoğu zaman buna rağmen geçmiyor enfeksiyon. Bu en son başvuracağınız yol olsun. İyileşme şansı bugünleri atlatma şansı çok yüksekken böyle bir riske girmeyin enfeksiyonun sonu çok kötü oluyor. Deseniz ki hiç şans yok yıllarca yatacak o zaman son çare yapın derdim yine de.Evet gerçekten hem ona hem bize çok eziyet oluyor. Sonda daha mantıklı gelmeye başladı. İnşallah o da çıkmaz yine. Çok teşekkürler.
ayrica yatak yarasi kolay acilir bunun icnde surekli döndurun hava alsin teni kalin giydirmeyin.hametan pomat surun bol bol bez olan yerlerine yara acildimi en zor o kisim![]()
öncelikle çok geçmiş olsun, inşallah geçici bir durumdur.
2 yıl önce vefat eden babamın da beynine çok defa pıhtı atması sonucu kısmi inme inmişti.yürüyebiliyordu fakat tuvalet ihtiyacında sıkıntı yaşıyordu.Unutmadan yazayım, ilk baştaki İnme durumu giderek azalıyor genelde.
alta kaçırma olayını şöyle çözmüştük, yatağın hemen üstüne kalın bir muşamba kesip serdik, onun üzerine aızdırmaz alez, üste çarşaf ve bebek alt açma bezlerinin en büyük boyundan. Babama aldığımız külot bez ise depend markaydı. En iyisi ve sızdırmazı bu marka. Canped sızdırıyor malesef.
Elleri için de stres toplarından almıştık. Yumuşak her hangi ufak bir top da iş görür. Açıp kapatsın. Parmaklarının çalışması önemli, hafif hafif siz çalıştırın evdeyken.
Babanız şimdi hem mahçup, hem ölüm korkusu var. Anlıyorum biz de yaşadık, sizlere özellikle de annenize zor geliyordur ama yüz göz etmeyin sakın.Çok üzülürsünüz ilerde. 2 yıl oldu acısı hiç dinmedi, mesajınızı görünce yazmak istedim. Beni nolur yanlış anlamayın,bu konuda çok duygusalım.
Canım sonda sizi rahat ettirir ama sonda da enfeksiyon gelişiyor çok kısa zamanda. Onu kurutmak öyle kolay birşey değil allah korusun. Çok ağır hastanede yatarak damar yoluyla alması gereken antibiyotikler veriliyor. Çoğu zaman buna rağmen geçmiyor enfeksiyon. Bu en son başvuracağınız yol olsun. İyileşme şansı bugünleri atlatma şansı çok yüksekken böyle bir riske girmeyin enfeksiyonun sonu çok kötü oluyor. Deseniz ki hiç şans yok yıllarca yatacak o zaman son çare yapın derdim yine de.
Hasta bezi alez ve alt bezi ile üstesinden gelebileceğinize inanıyorum. İlk günler ne yapacağını bilemiyor insan. Youtubedan hasta bakım videoları falan da izleyin. Yatakta döndürürken bile tekniğini bilince çok kolay oluyor. Allah yardımcınız olsun.
normali benim fikrim daha iyi zayifti l beden aliyorduk biz bi sorun yasamadik canped alioduk marka olarak da.birde sirtina falan hergun bebegin gazini alirken ufak ufak vurursunuz ya oyle dikunuslar yaparsaniz kan dolasimi hizlanir biz hep oyle yaptik 97 yasina kadar yasadi cok sukur...baslarda cok zor ama eminim ustesinden geliceksiniz.cok gecmis olsun tekrardan
Öneriler geldikçe hep ekran görüntüsü alıyorum. Bunları hep dikkate alınan çok teşekkür ederim yazdıklarınız için. İnşallah açılır diye dua ediyoruz sürekli.
Yok yanlış anlamam kesinlikle. Öyle birşey hiç hissettirmiyoruz. Sonradan çok daha kötü o vicdanı çekmek. Ve bu durumda kesinlikle kıyamam böyle tavır göstermeye. 20 gündür çarpıntım geçmiyor aklım hep ondaAllah nerde varsa şifa versin.
Daha çok yeni. O kadar iyi anlıyorum ki şu anki hislerinizi. Öncelikle sakinleşin. Allaha şükür Allah sizr bağışladı babanızı ilk olarak bunu düşünün. Şimdi sakince bir yapılması gerekenler listesi yapın evdekilerle iş bölümü yapın yapabilme imlanı varsa. Öncelik babanızın ayağa kalkması mobilitesini kazanması olduğundan egzersizleri fizik tedavi ilaçları beslenmesi olmalı.Allah razı olsun tüm yazdıklarınız için. Çok teşekkür ediyorum. Enfeksiyonun sonu gerçekten iyi olmuyor. O da var. Kafamı bı türlü toparlayamıyorum cidden. Çok sağolun çok teşekkür ediyorum.
Merhaba arkadaşlar, belki bir çözüm bulurum burda.
Hiçbir tecrübemiz yok.