Hasta misafir sorununa çözüm ?

1+1 eşyalı ev tutmak sandığınız kadar zor bir şey değil.Eşimin tedavisinin nerede olacağına bir günde karar vermek zorunda kaldım ve ertesi gün sabah altı gibi otobüsle ankaraya ulaştım, akşam üstüne kadar anahtarı alıp tekrar otobüse atlayıp eşimin ve oğlumun yanında döndüm.Kanser tedavisi çok zor bir tedavi, sadece fiziksel olarak rahatsız olmakla kalmıyorsunuz, hastayı gören ve tedavisinde yanında olan insanların psikolojileri berbat hale geliyor, aslında bir nevi insanın kişiliği değişiyor desem yeridir. Hayata umutla bakan, iyi günlerinde olabileceğine inanan bir insan birden umutsuz, tahammülsüz ve travmalar yaşamış birine dönüşüveriyor. Bu insanlar da yeni evli anladığım kadarıyla, bu denli zor bir hastalıkla baş etmek zorunda kalmamışlar daha önce, bu hastalıkla baş etmek zorunda kalmadan öncesi ve sonrası oluyorsunuz inanın.Hem ne hasta ne hala rahat edemez aslında bu şartlar altında. Çünkü onlarda bu en zorlu süreçte başbaşa kalabilmeyi istiyor olmalılar, eşi yemekler kokuyor dediğinde buna kendi çözüm üretebilse, birine rica etmekten kurtulsa onun da psikolojisine daha iyi gelebilir.Ayrıca bu hastalığın tedavisi çokkk uzun da olabilir çok kısa da. Kişileri zorla böyle travmatik yaşamlara çekmemek lazım, bu basitçe verilecek bir karar değil.Sonuçta sokağa atın demiyor kimse.

Bu kadar uzun süre size yük olmamaları gerekir,evliliğimizde pürüze sebep olacaklar,gerçekten rahatsız ediyoruz sizi diye düşüneceklerine bi çözüm bulmalılar bence,aile büyüklerine söyleyin onlar girsin araya

Annenizin evinde kalmalari daha dogru sonucta onlar buyuk ev.. Belli ki annenizin de bu sekilde isine geliyor.. Hastaya yardimci olmak buyuk sevap bu zamana kadar sabretmissiniz Allah insallah mukafatini size gosterir. Dogacak cocugunuz hayirli saglikli bir evlat olur.. Bir sekilde idareci olmaya calisin biliyorum ki cok zor ama yapacak birsey yok. Halaniz yasli degilse islere yardimci olsaydi keske esinin yukunu size yukletmesin

Kimse kimsenin evinde sığıntı gibi kalmak istemez arkadaşım. Belli ki zor durumda. Psikolojik olarak yıkılmış. Sabret lütfen. Sevap.. Elbet mükafatınızı alırsınız sevgiler

Kendi yatağınızı vermeniz yanlış olmuş bence. İyi dayanıyorsunuz sizi tebrik ederim. Benim psikolojim bozulurdu kesin

Kirayı verecek durumları varsa kiralık eşyalı daire tutsunlar hastaneye yakın.
Ben kalmalarından ziyade balkonda yemeği pişire sinirlendim. Çok bencil insanlar.

Durumları nasıl? Maddi gelirleri var mı? Çocuklarının durumları nasıl ? Kaç çocuğu var ? Orada kira ücretleri ne kadar ?

Y Yildizlisorunlar
Canım öncelikle seni tebrik ederim böyle insanlara böyle yatağını bile paylaşacak kadar yufka yürekli olduğun için.
Biliyorum vicdanen çok mutlu ve huzurlusun ama mantığın ve nefsin bu gidişatı sana olumsuz olarak gösteriyor.

Rahatın bozulmuş, düzenin bozulmuş, yorgunluğun artmış emin ol halan bunların farkındadır. Içten içe çok da kötü hissediyordur. Ama bir tarafta da eşi var kanser. Mutluluk onun tedavisinde ilaçlardan bile daha etkili .
Belli ki onlar sizin evinizde çok mutlu ve rahatlar öyle ki başka yere gitmek istemiyorlar.

Bazıları otel demiş. O adam otele gitse ne kadar üzülür hiç düşündünüz mü?
Kendilerini çok kötü hisseder. Akrabanin olduğu şehirde otelde kalıyorsa bir insan o bile morali düşürür. Bu adamın morale ihtiyaci var.

Biliyorum seni çok iyi anlıyorum ben de senin yerinde olsam böyle hissederdim. Ama iyi taraftan bakılınca her şey çözülür diye düşünüyorum.

Bak şimdi bir tanem şöyle bir dön ve arkana bak yıllar geçmiş gitmiş ne çabuk ömür tükeniyor. Ve şu da bir gercek ki insan ölünce daracık bir mezara girmek zorunda. Bazen ben böyle düşünüyorum. Benim de misafir gözüme batacak olursa bu şekilde kendimi uyarıyorum.
Şu koca eve sigamiyosun sigdirmiyosun ya nisanyagmur mezara nasıl sigacaksin diyorum kendime

Evet yaptıgınız gerçekten çok zor fakat çokta güzel birşey gerçekten.Annemi 1 yıl önce kanserden kaybetmiş biri olarak şunü kesin söyleyebilirim insan gerçekten o süreçte sağlıklı düşünemiyor.Sanki o akıl baştan gidiyor.siz sabredin emin olun mükafatı büyük olacaktır.

Ev tutsalar eşyası vs sorun olur şu durumda hele kadıncağız kendi derdiyle zaten
Eşyalı evlerin kiraları da bildiğim kadarıyla baya yüksek Allah Yardımcıları olsun çok zor hakikaten

Ev tutsalar eşyası vs sorun olur şu durumda hele kadıncağız kendi derdiyle zaten
Eşyalı evlerin kiraları da bildiğim kadarıyla baya yüksek Allah Yardımcıları olsun çok zor hakikaten
Kirayı ben vereyim demiş konu sahibine büyük ihtimal ev 2+1 veya daha fazladır.Ama 1+1 eşyalı dairenin kirası da aynı olur zaten.Fiyat bakımından eşittir diye düşündüm.

Yatak odanızı vermeniz büyük hata en azından orası size özel kalabilirdi bir sığınak olurdu size ve eşinize.
Bunalınca odanıza çekilir vakit geçirirdiniz.

Ben halanızın yerinde olsam size yemek yaptırmazdım kendisi tüpü dışarı koyup yapabilir söyleyene kadar.
Temizlik bulaşık vs.elimden geleni yapardım bu insanlar bana evini açtıysa.
Ne bileyim benzin parasını vs.karsilardim sürekli.
Kira verelim diyene kadar evin faturalarini alisverisini sizden gizlice yapabilirler mesela olayı acite etmeye gerek yok tabi ki yük olunur yani.
Yük olduk diye aglamasina gerek yok çözüm üretmeli bu süreçte.

Bence bu süreçte hasta bakıyoruz moduna girmemeye çalışın destek olun tabi ki ama kendinize de düşünün size iyi gelecek şeyler yapın.
Kârı koca çıkın mesela sinemaya tiyatroya gidin arkadaşlarınızla görüşün dışarda eğlenmeye çalışın.
Sizin de nefes almaya mola vermeye ihtiyacınız var bencillik gibi düşünmeyin.
Ayrıca ölüme yapılacak bir şey yok siz altın yatakta da yatırsanız vadesi dolduysa ölecektir malesef zaten.

Kirayı ben vereyim demiş konu sahibine büyük ihtimal ev 2+1 veya daha fazladır.Ama 1+1 eşyalı dairenin kirası da aynı olur zaten.Fiyat bakımından eşittir diye düşündüm.
Hmm bilemiyorum ki hastane hangi semtte semtine göre değişir aslında

Yanı evet hastalık akraba sevap olur falan filan ama herkes biraz empati yapmalı.
Genç bir çiftin evliliğine dinamit koymaya da gerek yok.
Ki bu kalma süreci uzasa mesela 1 yıl sürse karı koca hayatı kalmaz zaten ve konu sahibinin eşi sabredemedi diyelim ne olacak?(Ki adam sabretmek zorunda degil)
Zaten ortada kalınacak bir ev kalmayacak o zaman malesef.

Hmm bilemiyorum ki hastane hangi semtte semtine göre değişir aslında
Allah kolaylık versin Tabiki hiç kolay birşey degil ama.Çoluk çocuk yok.Konu sahibi alın yatak odasını dese bile yok kızım orası size özel demesi,damattan da biraz çekinmeleri lazımdı gibi geldi bana.

Allah şifa versin ama uzun dönemli tedavilerde ev tutmak şart malesef.İyisine kötüsüne bakmadan.

Ben de turistik bir beldede yaşıyorum.Havası iyi gelecek diye eşimin kanser hastası olan halası bize gelmek istediler, çocuk için tedavi oluyorduk.Evim de ufaktı,eşim de asker evde durmuyor.Halası kocası ve 18 yaşındaki erkek yeğenlerini sırf hasta diye kabul ettim hiç yormadım.Gezdirdik moral olsun diye.Gece 2 kere kadar gezip sabah 4 de uyudular.

Eşim ışıktan tv sesinden rahatsız oldu uyuyamadı.Öğlen de 2 de kalktılar 3 de kahvaltı hazırladım açlıktan öldüm o saate kadar.Çünkü mutfakla yattıkları salon birdi.İyi niyetten davet ettim 1 ay durdular.iyileşince bizimle işleri bitti.Ertesi yıl aynı dönem yine gelebilir miyiz dediler.Artık olmaz dedim.O gün bugündür akrabaya tövbe.

Haklısınız tabi düşünceli olmuyor her insan farklı normal misafir olsa tamam diycem de işin içinde hastalık var hani yaşayan bilir derler ya
Bende kanser tedavisi gördüm ve büyük şehirde oturmuyorduk biryerde kalmak zorundaydım durumumuz çok kötüydü değil otelde kalmak dışarda yiyecek kadar bile param yoktu o dönem Allah Razı olsun arkadaşlarım kapısını açtı bana maddi olarak destek olabildim mi? Hayır
Ev işlerine bırakın yardımcı olmayı o psikolojiyle kendinize bile hayrınız olmuyor annem yanımda olsa o benden daha beter olurdu
Kanser hakikaten bambaşka bişey ancak yaşayan bilir oyüzden biraz daha farklı bakıyorum sanırım ben duruma

Allah şifa versin inşallah.Tedavi amaçlı Tabiki herkes elinden geleni yapıcak.Yaşayan bilir.Ama bizimkisi tatili bedavaya getirmek içinmişti.Ben kabul etmeyince Antalya'ya gittiler.Ceplerinden de 2000 gitti haliyle.Eşinin içki parası otele gitti halamızın.

Kabul etmeyin bidaha insanlar hakikaten çok yüzüz biz eşimle asla kimseye yük olmayız akraba ziyaretinde bile 1 geceyi asla geçirmedik yük oluruz diye
Beninde geçen kuzenim geldi Almanyadan hamileyim evde tadilat var vs kız yedi içti çıktı gezdi ben evde yemek kahvaltı bulaşık ustanın yemeği öğüre öğüre hizmet ettim bikaç ay sonra tekrar gelirim dedi ama malesef kabul edemeyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…