- 20 Ağustos 2014
- 3.435
- 9.511
- 358
- Konu Sahibi Yildizlisorunlar
-
1+1 eşyalı ev tutmak sandığınız kadar zor bir şey değil.Eşimin tedavisinin nerede olacağına bir günde karar vermek zorunda kaldım ve ertesi gün sabah altı gibi otobüsle ankaraya ulaştım, akşam üstüne kadar anahtarı alıp tekrar otobüse atlayıp eşimin ve oğlumun yanında döndüm.Kanser tedavisi çok zor bir tedavi, sadece fiziksel olarak rahatsız olmakla kalmıyorsunuz, hastayı gören ve tedavisinde yanında olan insanların psikolojileri berbat hale geliyor, aslında bir nevi insanın kişiliği değişiyor desem yeridir. Hayata umutla bakan, iyi günlerinde olabileceğine inanan bir insan birden umutsuz, tahammülsüz ve travmalar yaşamış birine dönüşüveriyor. Bu insanlar da yeni evli anladığım kadarıyla, bu denli zor bir hastalıkla baş etmek zorunda kalmamışlar daha önce, bu hastalıkla baş etmek zorunda kalmadan öncesi ve sonrası oluyorsunuz inanın.Hem ne hasta ne hala rahat edemez aslında bu şartlar altında. Çünkü onlarda bu en zorlu süreçte başbaşa kalabilmeyi istiyor olmalılar, eşi yemekler kokuyor dediğinde buna kendi çözüm üretebilse, birine rica etmekten kurtulsa onun da psikolojisine daha iyi gelebilir.Ayrıca bu hastalığın tedavisi çokkk uzun da olabilir çok kısa da. Kişileri zorla böyle travmatik yaşamlara çekmemek lazım, bu basitçe verilecek bir karar değil.Sonuçta sokağa atın demiyor kimse.Öncelikle sizi tebrik ederim. Olması gerekeni yapmışsınız. Arada nefsiniz yoklamış acaba çok mu kullanılıyorum benim düzenim ne olacak gibi düşünerek. Ama sabretmenizi tavsiye ederim. Gerçekten hayat insana hiç beklemediği şeyler yaşatıyor. Hepsinin bir sebebi vardır. Sonradan pişman olmamak için musade edin kalmaya devam etsinler gönül hoşluğu ile.
1.si kiralık eve çıksınlar denilmiş.
kiralik evler en iyi ihtimalle 6 aylık veriliyor ama biz kaç ay aradığımızda bulamamıştık. Normali 1 yıllık sözleşmedir. Kaldı ki eşyalı vs olması gerekir bu çift için. Hem de hangi vakitte bunları yapma imkanları var?
2.si eşinizin rahatsız olmasını da anlıyorum.
Ancak burda sizin ciddi durusunuz önemli. O da size rahatsızlığını iletip fikrinizde etkili oluyor gibi gördüm. Aslolan sizin durusunuz, eşinizin sizden çekinmesi gerekir bence. Evet çok zor bir durum ama düşünsenize sizin hastalığınız olsa ya da annenizin esiinz yine boyle rahatsiz mi olacak ? Ister enisteniz olsun ister anneniz bir can sonucta. bize ne kadar yakin ya da uzak olduğu önemli mi. üstünüze düşen sorumluluğu yerine getirmekse eşinizin sözlerini biraz kulak ardı etmeye çalışın bence.
Modunuzun moralinizin düşmesini anlıyorum.
Eşinizle baş başa dışarda vakit geçirmeye çalışın bence. Halanızdan enistenizden razı olarak ayrılmaya bakın bence.
Evim düzenim diye düşünmeyin lütfen.
Işte enisteniz bedenine dahi sahip değil. Biz de değiliz. Hepsi geldiği gibi gidecek. Can olarak görün hoş görün. Zaten yapmışsınız maşallah. Böyle sebat edin
Ev tutsalar eşyası vs sorun olur şu durumda hele kadıncağız kendi derdiyle zatenO parayı verecek durum varsa 1+1 ev tutsunlar ya daha iyi.Allah şifa versin kimseye de muhtaç etmesin çok zor bir durum.Sabrederseniz sevabı büyüktür.Ama kendi evinizde de rahat edemiyorsunuz kolay Degil Tabiki.
Yani bunu kendilerinin düşünmeleri lazım.Kira verene kadar niye sizinle oturmak istiyorlar.
Kirayı ben vereyim demiş konu sahibine büyük ihtimal ev 2+1 veya daha fazladır.Ama 1+1 eşyalı dairenin kirası da aynı olur zaten.Fiyat bakımından eşittir diye düşündüm.Ev tutsalar eşyası vs sorun olur şu durumda hele kadıncağız kendi derdiyle zaten
Eşyalı evlerin kiraları da bildiğim kadarıyla baya yüksek Allah Yardımcıları olsun çok zor hakikaten
Hmm bilemiyorum ki hastane hangi semtte semtine göre değişir aslındaKirayı ben vereyim demiş konu sahibine büyük ihtimal ev 2+1 veya daha fazladır.Ama 1+1 eşyalı dairenin kirası da aynı olur zaten.Fiyat bakımından eşittir diye düşündüm.
Allah kolaylık versin Tabiki hiç kolay birşey degil ama.Çoluk çocuk yok.Konu sahibi alın yatak odasını dese bile yok kızım orası size özel demesi,damattan da biraz çekinmeleri lazımdı gibi geldi bana.Hmm bilemiyorum ki hastane hangi semtte semtine göre değişir aslında
Haklısınız tabi düşünceli olmuyor her insan farklı normal misafir olsa tamam diycem de işin içinde hastalık var hani yaşayan bilir derler yaAllah kolaylık versin Tabiki hiç kolay birşey degil ama.Çoluk çocuk yok.Konu sahibi alın yatak odasını dese bile yok kızım orası size özel demesi,damattan da biraz çekinmeleri lazımdı gibi geldi bana.
Allah şifa versin ama uzun dönemli tedavilerde ev tutmak şart malesef.İyisine kötüsüne bakmadan.
Ben de turistik bir beldede yaşıyorum.Havası iyi gelecek diye eşimin kanser hastası olan halası bize gelmek istediler, çocuk için tedavi oluyorduk.Evim de ufaktı,eşim de asker evde durmuyor.Halası kocası ve 18 yaşındaki erkek yeğenlerini sırf hasta diye kabul ettim hiç yormadım.Gezdirdik moral olsun diye.Gece 2 kere kadar gezip sabah 4 de uyudular.
Eşim ışıktan tv sesinden rahatsız oldu uyuyamadı.Öğlen de 2 de kalktılar 3 de kahvaltı hazırladım açlıktan öldüm o saate kadar.Çünkü mutfakla yattıkları salon birdi.İyi niyetten davet ettim 1 ay durdular.iyileşince bizimle işleri bitti.Ertesi yıl aynı dönem yine gelebilir miyiz dediler.Artık olmaz dedim.O gün bugündür akrabaya tövbe.
Allah şifa versin inşallah.Tedavi amaçlı Tabiki herkes elinden geleni yapıcak.Yaşayan bilir.Ama bizimkisi tatili bedavaya getirmek içinmişti.Ben kabul etmeyince Antalya'ya gittiler.Ceplerinden de 2000 gitti haliyle.Eşinin içki parası otele gitti halamızın.Haklısınız tabi düşünceli olmuyor her insan farklı normal misafir olsa tamam diycem de işin içinde hastalık var hani yaşayan bilir derler ya
Bende kanser tedavisi gördüm ve büyük şehirde oturmuyorduk biryerde kalmak zorundaydım durumumuz çok kötüydü değil otelde kalmak dışarda yiyecek kadar bile param yoktu o dönem Allah Razı olsun arkadaşlarım kapısını açtı bana maddi olarak destek olabildim mi? Hayır
Ev işlerine bırakın yardımcı olmayı o psikolojiyle kendinize bile hayrınız olmuyor annem yanımda olsa o benden daha beter olurdu
Kanser hakikaten bambaşka bişey ancak yaşayan bilir oyüzden biraz daha farklı bakıyorum sanırım ben duruma
Kabul etmeyin bidaha insanlar hakikaten çok yüzüz biz eşimle asla kimseye yük olmayız akraba ziyaretinde bile 1 geceyi asla geçirmedik yük oluruz diyeAllah şifa versin inşallah.Tedavi amaçlı Tabiki herkes elinden geleni yapıcak.Yaşayan bilir.Ama bizimkisi tatili bedavaya getirmek içinmişti.Ben kabul etmeyince Antalya'ya gittiler.Ceplerinden de 2000 gitti haliyle.Eşinin içki parası otele gitti halamızın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?