• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta misafir sorununa çözüm ?

Hanımlar iyi geceler...halamın kocası kanser olduğu için bizim bulunduğumuz şehirde tedavi görmeye başladı..başta kemoterapi yapıldığı gibi uçağa atlar gideriz modundaydılar kemoterapiden kemoterapiye bizim evde kalacaklardı ama iş bu şekilde olmadı 2 aydır bizde kalıyorlar ve kemoterapiden sonra radyoterapi görecekmiş 4-5 ay daha burdayız dediler ..akraba olunca bişey diyemedik hatta odamızı verdik daha rahat etsinler diye biz salonda yatıyoruz eşimle...hastanın durumuda kötü onada çok üzülüyorum sabredelim diyorum ama çok bunaldım her gün hastaneye götürüyorum serum yapıyorlar eve geliyoruz halam sürekli mutsuz ağlıyor ...hastaya herşey kokuyor bugün artık mutfakta yemek yapmasan balkonda tüpte yapsan yemeği burnuna çok kokuyormuş dedi halam hava çok soguk üşütürüm dedim evde yemek pişmek zorunda siz acaba Annenlerin evine mi gitseniz dedim orası 3 katlı bir katta yemek pişmez koku olmaz falan diye bu dediğime çok bozuldu halam ve ağladı yine en iyi doktorlar işte sizin şehrinizde ama bi konuşayım eniştenle bende size yük olduğumuzu biliyorum gibi seyler dedi akşam ise kiranızı biz ödesek burda kalsak teklifi ile geldiler bende kesinlikle olmaz ne kadar isterseniz o kadar kalın akrabayız dedim ve dediğime çok pişmanım ...nasıl geçecek günler bilmiyorum ne önerirsiniz ? Annemlerde kalmalarını çok gereksiz buluyor ama onlarda bişey söyleyemiyorlar ..siz olsanız ne yapardınız ?
gecmiş olsun gercekten cok zor bir durum ama sizede yazık madem başıda teklif ettiniz artık sonunu getirin bence bunca eziyyet cekmişsiniz zaten sonun getirin kötü olmayın

Çok zor bir durum ama kazandığınız sevabı düşünün.. ben de çok zorlanırdım kesinlikle. Özellikle de ev müsait değilse.

Halanın hastalığı hangi evrede? Çok ilerlememişse zaten iyileşme şansı yüksek ama o kendini bırakmış gibi geldi bana bazı insanlar öyledir yıldızları çok düşüktür. Bir de başka şehirde tedavi görmelerine gerek yok aslında artık kanser hastalığının tedavisi çok ilerledi ve her şehirde aynı uygulamayı yapıyorlar. Ciddi dikkat ve beceri gerektiren ameliyatlar dışında sadece kemoterapi için sizin şehrinizde kalmasına gerek yok. Bence siz değil de başkası bunları konuşsun siz söyleyince çok alınıyorlar.

Ayrıca bence yatağınızı falan vererek siz baştan hata yapmışsınız ne kadar hasta da olsa salonda bir döşek atılıp orda yaşayabilirlerdi şiimdi kendi odanıza bile girerken izin istiyosunuzdur. Ben büyük konuşmuıym ama vermezdim herhalde.

En güzeli arkadaslarin da dediği gibi küçük bir ev tutmak.Anneniz birden degil de yavaş yavaş bu ev fikrini halanıza söylesin.Eniştenin doktor vs degiştirmesine vesile olmayın yoksa allah korusun ömür boyu Ankarada tedavi görseydi yaşardı evlerine sığdırmadılar diye söylenip durur halanız ve bu da sizin gibi iyi niyetli birini çok üzer.Ben sizin yerinizde olsam bu konuyu çözmesi için annemden yardım isterdim.Halanız şu an çok üzgün ve kocası dışında hicbir sorunla karsılaşmak istemiyordur haklı da kaldıramaz çünkü.Siz halaya sorun gibi degilde eniştemin tedavisi için ankarada da bir evinizin olması gerekiyor gibi,bu tedavinin yıllarca sürebileceğini,iyileşse bile tekrar nuksedebilecegini düzenli kontrollere gidecegini kısacası gerçekleri anneniz aracilığiyla anlattırın.Hem bu eniştenizin ailesi yok mu biraz maddi manevi destek ciksinlar.Anladigim kadariyla herkes hayatına devam ediyo yük sadece esinizle sizde gibi.Bu olmaz esinizle aranızda acilabilir.

yatak odasını misafire vermek kadar saçma bişey yok bence. herkes yerini bilmeli.

sabrınızdan dolayı kutluyorum sizi. ama eşinizi de çok zor bir duruma sokuyorsunuz. aslında halanızın biraz anlayışlı olması lazım

Benim bulunduğum şehirde benden başka akrabaları Yok farklı şehirede gitmek istemiyorlar çocuk yaşlı bulunmasın demiş doktorlar bu süreçte sizdede çocuk yok dediler başta öyle kabul ettik ..kemoterapi süreleri uzun olunca 2 haftada bir gelir giderler dedik ama geldiler ve gidemediler
Sizi çok iyi anlıyorum. Bu süreci dibine kadar yaşamış biri olarak kemoterapi çok ağır bir tedavi şekli. Annem kemoterapi alırken 20 günde zor kendine gelirdi. Bünyesi çok kuvvetli olduğu ve bir sürü de bitkisel takviye verdiğimiz halde. 10 gün sonra tekrar sil baştan olurdu. Bir yere gidip gelerek yapılabilecek bir şey değil malesef. İkincisi de tedaviye Nerede başladıysalar orda devam etmeleri gerekir. Üçüncüsü gerçekten en ufak kalabalık vs de mikrop kapıp ölüme kadar gider. Belki sizde kalabalık olmadığı için kalmak da işlerine geliyordur.

Siz de çok haklısıniz keşke en başından başka yerde başlasalarmış.

Kanser hastalığı bir iki Ayla bitmiyor ki daha kemoterapiler uzayack da uzayacak. Bir ilaç ise yaramayinca diğer kemoterapiye geçilecek ve enistniz gittikçe yatalak olacak maalesef. Tuvalete bile birlikte götürmeniz gereken zamanlar olacak... Allah şifa versin gerçekten çok zor kendi yakinimdan biliyorum. Siz öz evladı değilsiniz eşiniz zaten hiç değil herhangi bir bağı yok. Biliyorum çok zor bunu söylemek ama yolun başında ordan ev tutmaları gerekiyor. Daha da kotulestikce iyice vicdan yapacaksın. Bir iki sene salonda yatmayı evinizde misafirmis gibi yaşamayı kimse kabul etmez. Yalnız yasasaniz dayanin sabredin sevap derim ama eşiniz? Bir aile büyüğünün güzelce onlarla konuşup senelerce sizde yasayamayacaklarini henüz enisteniz iyiyken bir an önce orda ev tutarak düzen kurmaları gerektiğini anlatmalı.

Allah yardımcınız olsun ben kendi anneme bile bakarken zorlandım eşinizinde kıymetini bilin bence annenizin bu olaya el atması lazım nasıl bir kenardan kızının bu durumunu seyrediyor harekete geçmiyor sizide anlıyorum gelgitler yaşıyorsunuz şöylemi yapsam böylemi yapsam ben beynimin uyuştuğunu hissederdim bazen inşallah rabbim size sizi üzmeden bir çıkış yolu sağlar hastanıza ve tüm hastalara acil şifalar versin etrafındakilere de ferahlık ....

Ben cocuktum. Bizde de rahmetli buyuk amcam kalmisti, o da kemoterapi goruyordu kanser hastasiydi. Biz 6 jardestik, annem tekti ve babam yurtdisindaydi. Bunun haricinde bag, bahce isleri anneme bakiyordu. Nasil yapti bilmem. Dedem kendi oz kardesini evine almamis, bize yollamisti.

Zor boyle durumlar. Allah sizin yardimciniz olsun, hastaniza da acil sifalar dilerim.

İki taraf için de çok zor. Şu an söylediğiniz yaptığınız en ufak şeyi unutmazlar. Ya küçük bir ev tutmalılar siz gizliden çocuklarıyla iletişime geçin yardım etsinler ya da çok mu uçuk olur bilmiyorum ama eşinize de danışın daha büyük bir eve geçin sizin odanız ebeveyn banyolu olsun belki herkesin kendine ait odası olursa daha rahat edersiniz. Çocukları da en azından maddi olarak size destek olsunlar.

Halanizin cocuklarinin icleri nasil rahat ediyor ben anlamadim. Yapılacak sey belli küçük bir ev tutacaklar orayi kendilerine göre temizleteceksiniz gerekli esyalar alinacak oraya geçecekler. Bunu en basta kendi cocuklarinin düşünmesi gerekiyordu. Bütün yük sizde.

Arkadaşım bir imtihandan geciyorsun sabret ne söylesek boş bu saatten sonra eşinide sürekli rahatlatarak sabret arternatifler var ama bir şey yapılmıyorsa çek ki Allah mükafetini versin sizin için sabır onlar için sağlık diliyorum ve dilerim karı koca bu iyiliğinizin karşılığı olarak hiç hastalık yüzü görmesiniz..

Acil şifalar diliyorum öncelikle.
Size vereceği kira ile bir odalı daire kiralasaydı keşke.
Yani anneniz de biraz kendilerinde kalmayı teklif etseydi.
Bilmiyorum herşey size kalmış kolaylıklar diliyorum.

Genelde yazılmış ama şimdi başka yere gitmelerini istemeniz yanlış anlaşılabilir, hassas bir dönemde oldukları için zor gelir. Haklı da olsanız , zamanı değil. Evinize yakın eşyalı bir daire bulabilirseniz sorunu çözebilirsiniz. Yine bir elim üstünüzde olacak, isterseniz çocukları da buraya alırız, yaza kadar rahat kalırsınız falan dersiniz. Başımın üstünde yeriniz var ama yemekden falan rahatsız oluyor enişte, yemek yapmasam olmaz, balkonda olmaz, en iyisi sizin de rahatınız için bu deyin.

Hanımlar iyi geceler...halamın kocası kanser olduğu için bizim bulunduğumuz şehirde tedavi görmeye başladı..başta kemoterapi yapıldığı gibi uçağa atlar gideriz modundaydılar kemoterapiden kemoterapiye bizim evde kalacaklardı ama iş bu şekilde olmadı 2 aydır bizde kalıyorlar ve kemoterapiden sonra radyoterapi görecekmiş 4-5 ay daha burdayız dediler ..akraba olunca bişey diyemedik hatta odamızı verdik daha rahat etsinler diye biz salonda yatıyoruz eşimle...hastanın durumuda kötü onada çok üzülüyorum sabredelim diyorum ama çok bunaldım her gün hastaneye götürüyorum serum yapıyorlar eve geliyoruz halam sürekli mutsuz ağlıyor ...hastaya herşey kokuyor bugün artık mutfakta yemek yapmasan balkonda tüpte yapsan yemeği burnuna çok kokuyormuş dedi halam hava çok soguk üşütürüm dedim evde yemek pişmek zorunda siz acaba Annenlerin evine mi gitseniz dedim orası 3 katlı bir katta yemek pişmez koku olmaz falan diye bu dediğime çok bozuldu halam ve ağladı yine en iyi doktorlar işte sizin şehrinizde ama bi konuşayım eniştenle bende size yük olduğumuzu biliyorum gibi seyler dedi akşam ise kiranızı biz ödesek burda kalsak teklifi ile geldiler bende kesinlikle olmaz ne kadar isterseniz o kadar kalın akrabayız dedim ve dediğime çok pişmanım ...nasıl geçecek günler bilmiyorum ne önerirsiniz ? Annemlerde kalmalarını çok gereksiz buluyor ama onlarda bişey söyleyemiyorlar ..siz olsanız ne yapardınız ?
Gercekten cok zor bi durum Allah size kolaylik hastaya sifa versin burda size yapacak bisey dusmuyor akrabalar var demisiniz onlar israrla dicekler bide de kalin diye surekli burda olmaz diyip ikna edicekler onlar gitmek istemese bile zorlucaklar

Anlamadım herkes sabret demis mükafat demiş herkes mi melek? tamam hastalik hepimiz icin fakat misafirliğe 1 ay en fazla sabredilir sonrasinda baslarinin caresine bakmalilar kanser tedavisi kisa bir süreç degil 1 yil sürse sizde mi kalacaklar orasi sadece sizin degil esinizin de evi kendi evliliginizi düşünmek zorundasiniz sonra bi bakarsiniz adam gitmiş,sizde duzen kalmamış.. katlanmak zorunda degilsiniz bu adamin colugu çocuğu bir çözüm üretmediği gibi bi de size kalmaya mi gelecekler yok artik. Anneniz uygun sekilde söylemeli onlarda 2 aylık emeklerinize tesekkur edip gitmeliler.. Y Yildizlisorunlar

Sizde yeni evli bir ciftsiniz .Planlamasaniz bile hamile kalabilirsiniz.Boyle bir durumda ne yapmayı düşünüyor halaniz? Ben 4.hafta adet görmedim diye kadın doğum doktoruna gittiğimde 6 haftalık hamile olduğumu öğrenmiştim.Boyle bir şey gerçekleşse enistenizle halanizin yeni bir düzen kurması daha zor olmaz mı?öyle bir aşamada siz de birden elinizi üstlerinden çekmek zorunda kalacaksınız çünkü

Evet bir kişi daha :)))

Annem kanserdi ve herşeye dikkat ederdik bunu doktorlar farkedip psokologa söylemiş ve doktorun söylediği şey kendini bu kdr izole edemezsin x hanım vücudumuzun mikroba ihtiyacı var abartmasın biraz hastayiz o kdr dikkat edicem zaten kan değerlerin düştüğünde biz sana ziyaretçi almaman gerektiğini dışarı cikmaman gerektiğini söylüyoruz senin kanın da vücut direncinde gayet güzel dışıdır çık gez dolaş bu şekilde hastane odasına evine kapatma kendini ve her hafta hatta bazen 2 günde bir anneme bunu aşılamaya çalıştı bir yerde annemden etkilenip bizde abarttigimiz zaman oldu gerçekten bazen düşünüyorum ve görüyorum annem felç geçirdi dışarı çıktığı zaman belli yemek yedigiy sayıyla eve dinlenmeye geldiğinin zamanların pişmanlığını duyuyorum annemin yanında olmadım ben diyebiliyorum 2 gün yoğun bakımda kaldı baba girsin dedi ben girmesin diye açılım önünde ağladım en sonunda ikna edildim ben annemin son nefesinde yanında yokdum temizlik takıntısı yüzünden eve hapsoldu neymiş kanser herşey mikropsuz olacak hayır kan değerlerine göre doktorlar zaten söylüyor geri kalan durum ise bizimde temiz olduğumuz durum ama şu var tuvaleti ona özel olacak benim evimde iki tuvalet olduğu için klozeti annem kullandı biz hiç kullanmadık onun haricinde nolur haftada 1 duvar silme felan çok abartmayalim burda kanser tedavisi gören ablalarimiz kardeşlerimiz olabilir onları bunkdr pinpiriklik seviyelerini cikartmayalım.

Annem hastayken otobüse bindim bende 2 durak sonra kanser hastası bindi aaa dedim o eğer gezebiliyorsa annemide bizim arabixla çıkartabiliriz annem ne dedi yok dedi mikrop kaparım ben annemi dışarı çıkartamadım o kdr pişmanım ki
Tabi ki yaşamış bir insan olarak bilginiz bin kat fazladır.
Yalnız yanlış anlamışsınız kanser hastaları eve kapansın gibi bir şey asla söylemedim, ben de dışarıda sıklıkla karşılaşıyorum, çok da hoşuma gidiyor insanların hayatına devam etmesi.
Kemoterapi ve radyoterapiden sonra vücuttaki bagisiklik sistemi etkilendiginden dikkat edilmesi gerek diye bilmekteyim. Tedavi sonrası yani sadece bahsettigim...

Eger maddi durumunuz iyiyse bir ev bulup, duzen kurmalarina yardimci olabilirsiniz.
Ya da kiraya size vereceklerine ayri eveciksinlar. Sizde sevabina her aksam bi kase yemek goturursunuz

Back
X