• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta misafir sorununa çözüm ?

Çok hassas bir durum.

Sizin için çok zor biliyorum ama kendimi onlara acımaktan alamıyorum. Gozlerim doldu iki yaşlı insanin hissettiklerini düşününce.

Ne olur kalplerini kırmayin. Dayanabildiginiz kadar dayanın

Napsın kadın o da yük olduğunu düşünmüş ve bz de size yük oluyoruz demiş kendisi de bu durumdan rahatsız. Sizin bunu hissettirmemeniz gerekirdi.

Sizin onların yük olduğunu hissettirmemeniz gerekirdi. Kanser hastası enişteniz (halanızın kocası)var destek olacağınıza köstek olmayın.
Kendi odasini vererek mi köstek olmuş? Kira istemeyerek mi? Coluk cocuk cumbur cemaat yer olmasa bile maksat gönüller hos tutulsun gelsinler diyerek mi? Sırf muhalefet

Halanıza size yakın bir yerden ev tutun.Hem yalnız kalmazlar hem de siz rahat edersiniz.
Bu konuyuda halanızla aracısız konuşmanız daha iyi olur,kendinizi daha iyi ifade edersiniz.
Ama tedavinin sonuna gelinmişse,iyileşme dönemindeyse,tedavi için hastaneye yatacaksa ya da az bir zaman kaldıysa biraz daha sabredin.

bu insanların çocuğu var mı,varsa neredeler?diyelim ki çok uzakta olsunlar,yine de ,hep beraber,bir çare düşünebilirler.

siz de kalmalarına birşey demiyorum.allah,size mükafatını versin.

ama evlatlarına çok kızdım.hepsi toplanıp,kiralık bir ev tutmalılar.yine size yakın olsun.çalışıyorlarsa bile,ücretli,ücretsiz

izin alıp,babalarının başlarında durmalılar.tabi siz de üzerinize düşeni yaparsınız yine.

annenizle en kısa zamanda,bu konuyu konuşun.çocukları varsa,toplanıp anlatsın.

yengenizii de pek masum görmedim,varsa, kendi çocuklarının rahatı bozulmasın diye,size ajitasyon yapıp,zayıf noktanızdan vuruyor.

küçük bir not:sabret,adamın ömrü ne kadar ,zaten hasta diyenler,kimin ne olacağını allahtan başkakimse bilemez.

rahmetli kayınvalidem,yaşlı ve hasta kayınpederine bakıyordu.kadın sürekli,bakamıyorum ben de hastayım diye,şikayet ediyordu.eltiler,kayınlar,kayınpeder,numara yaptığını düşündü ama 57 yaşında kadın,3 gün için de aniden öldü.dede de,gelininden sonra 20 yıl daha yaşadı.olan kayınvalidemin,gençlik yıllarına oldu.

Odanizi vermeniz hata bence...misafir dedigin evdekilerin yataginda yatmaz.

Kemoterapi vs o kdr agir olabiliorki, mide bulantilari herseyin kokmasi.. nasil gebelikte mide bulanir oyle bulanti yasatiyormus.
Kafa gurultu goturmez vs.

Ama hasta bi insanla birlikte ayni evde olmak vs. Sizlerin psikolojisi icin cok saglikli olmuyor tabii..heleki uzun bir sureyse bu. Iste artik mutfakta yemek yapma filan denmesi bile batar olmuski normal yani..

Bir yandanda kimin basina ne gelecek bilemeyiz.. otel vs daha iyi olur diyenler olmus.. ama ne kdr surecegi bile belli olmayan bi durum.. ki otel ve ev ortami asla ayni olmaz tabii.. iki taraf icinde zor bi durum bence.. umarim bj an once eski sagligina kavusur..

Bilmiyorum da kira teklif ettilerse gidin otelde kalın deyiverin .Bu kadar olmaz .Bide yemeği bu sogukta balkonda yap nedir .Yatağınızı 3_4 ay vermek nedir .Millet olarak bir garibiz .Zaten sonunda pek iyi olmayacaksınız .Ne yaparsanız yapın .Apart tarzı bir yer tutmalarına yardım edin .Böyle olmaz ki..Kira verip siz gidin biz rahat edelim diyecekler az daha .

Ya bende yazmayim yazmayim dedim ama belki tedavisi bir kac yil daha sürecek. Tamam hem hasta hem akraba. Ama bi yere kader. Insan kendi evinde rahat etmeli. Aksama oh geldim evime sonunda diyebilmeli. Esiniz yine iyiyimis bu kadar sabretmis. Artik siz mi dersiniz ailenizden biri mi der bilmiyorum ama o evden gitmeleri sart. Tutsunlar bi oda bi mutfak orda yasasinlar. Cocuklarida varsa maddi manevi destek olsunlar. Ama size bu kadar cok yüklenmesinler

kocanizin akrabasi gelse sizin yatakta yatsa maalesef tuhaf olurdunuz...allah yardim etsin... eger cok uzun sure kalacaklarsa baban halanla konussun siz soyleseniz halan annesine ve size kin gudebilir...kocam rahatsiz olmaya basladi diye soyluyorsunuz...o da durup birgun dayanamazsa gene kalpleri kirilir... ben olsam kimsenin evinde kalmazdim ki hicbir akrabamda bana aylarca bakmaz..

Sizin icin de, hasta icin de zor bir durum gercekten.

O da istemez kimseye yuk olsun, emin olun bu hastalik psikolojisini mahvetmistir.

Ama guvendikleri, tanidiklari birinin yaninda olmak istiyorlar belli ki. Dertlerine ortak olacak birilerini istiyorlar.

Durum hastalik ise ben buna yuk olmak demezdim.

Uzuldum en cok da hasta kisinin adina.
Size sabir, ona da sifa diliyorum.

Babamın halası kanser tedavisi görürken doktorların haber vermesi ile iki kez "son kez görmeye" halasinin yasadigi sehre yanına gitti.Babamin ilk helallesmeye gidişiyle halasinin rahmetli olmasi arası rahat 5 sene.Bu 5 senede iyi günü de oldu ,çok kötü günü de.Bence bir köyde /ilçede yasamiyorlarsa kendi sehirlerinde tedavi surdurmeleriydi mantıklı olanı.

Bence doktoruyla görüşün. Tedavi daha uzun sürecekse doktoru telkinde bulunsun. Daha izole yaşam sürmeniz gerek vs. gibi.
Onların yaşadıkları zor tamam ama bu süreç sonunda sizin de psikolojiniz çok sağlam kalmaz.

canım hasta da olsa bi yere kadar dayanılır. Halan çok mu yakın sana, tamam hassas konu falan ama yatağını vermekle hata etmişsin. Gerekirse onlar için bir oda ayarla tabi ama kendi yatağını neden verdin.. İyilik yapmak güzeldir. Ama başkalarına iyilik yapıcam derken kendinize kötülük yapıyorsunuz. Onlar için ayrı bir oda ayarlayın anlaşılan kalıcılar. kendi yatağınızı geri alın. işe böyle başlayın bence kendinize de bu kadar haksızlık etmeyin.

Bu durum da; aile büyüklerinin olaya el atması gerekir.. Tedavi süreci çok uzun bir dönem.. Nereye kadar, kalmayı düşünüyorlar ki..
Ayrıca da kendileri de rahat edemezler. Hadi siz tek, yalnız yaşıyor olsanız neyse de.. Eşiniz, nereye kadar bu duruma sabır gösterebilir ki..
Bu durumu anne ve babana aç.. Onlar bir büyüklük yapsınlar, ev bark tutsunlar...
2 ay yeğen de kalmaları, yatak odalarına yerleşmeleri, hatta evde pişecek yemeğe kadar karışmaları da çok çok yüzsüzce olmuş.. Kusura da bakmasınlar..
Kira teklif edene kadar, eşyalı ev tutsalar daha iyi olur. Hatta kendileri de daha çok rahat ederler..
Dediğim gibi aile büyükleri bu duruma el atsınlar.. Yoksa eşinle aranız bozulacak...

Hanımlar iyi geceler...halamın kocası kanser olduğu için bizim bulunduğumuz şehirde tedavi görmeye başladı..başta kemoterapi yapıldığı gibi uçağa atlar gideriz modundaydılar kemoterapiden kemoterapiye bizim evde kalacaklardı ama iş bu şekilde olmadı 2 aydır bizde kalıyorlar ve kemoterapiden sonra radyoterapi görecekmiş 4-5 ay daha burdayız dediler ..akraba olunca bişey diyemedik hatta odamızı verdik daha rahat etsinler diye biz salonda yatıyoruz eşimle...hastanın durumuda kötü onada çok üzülüyorum sabredelim diyorum ama çok bunaldım her gün hastaneye götürüyorum serum yapıyorlar eve geliyoruz halam sürekli mutsuz ağlıyor ...hastaya herşey kokuyor bugün artık mutfakta yemek yapmasan balkonda tüpte yapsan yemeği burnuna çok kokuyormuş dedi halam hava çok soguk üşütürüm dedim evde yemek pişmek zorunda siz acaba Annenlerin evine mi gitseniz dedim orası 3 katlı bir katta yemek pişmez koku olmaz falan diye bu dediğime çok bozuldu halam ve ağladı yine en iyi doktorlar işte sizin şehrinizde ama bi konuşayım eniştenle bende size yük olduğumuzu biliyorum gibi seyler dedi akşam ise kiranızı biz ödesek burda kalsak teklifi ile geldiler bende kesinlikle olmaz ne kadar isterseniz o kadar kalın akrabayız dedim ve dediğime çok pişmanım ...nasıl geçecek günler bilmiyorum ne önerirsiniz ? Annemlerde kalmalarını çok gereksiz buluyor ama onlarda bişey söyleyemiyorlar ..siz olsanız ne yapardınız ?
Canim fasa fiso kira veririrz oyunlari belliki sende dusmussun bu oyuna kira veriosa gitsin bes alti aylik esyali ev tutsun tabi orda hizmetcileri yok galiba bencr gonder gitsnler

Eşinizin yerine kendimi koydum da.. Eşimin halasının eşi hasta olsa ve tedavi görmek için, bizim yaşadığımız şehire gelseler.. Evime yerleşseler, eşim yatak odamızı onlara verme.. Hala hanım, evde yemek yapma kokuyor dese.. Salona yatıp kalksak.. Allaha büyük konuşmak gibi olmasın ama bu durumdan çok çok rahatsız olurdum.. Ve artık kendilerine de bir düzen kurmalarını isterdim..
Yardım edersin de, yanın da olursun.. Maddi, manevi.. Ama bir yere kadar..

Hanımlar iyi geceler...halamın kocası kanser olduğu için bizim bulunduğumuz şehirde tedavi görmeye başladı..başta kemoterapi yapıldığı gibi uçağa atlar gideriz modundaydılar kemoterapiden kemoterapiye bizim evde kalacaklardı ama iş bu şekilde olmadı 2 aydır bizde kalıyorlar ve kemoterapiden sonra radyoterapi görecekmiş 4-5 ay daha burdayız dediler ..akraba olunca bişey diyemedik hatta odamızı verdik daha rahat etsinler diye biz salonda yatıyoruz eşimle...hastanın durumuda kötü onada çok üzülüyorum sabredelim diyorum ama çok bunaldım her gün hastaneye götürüyorum serum yapıyorlar eve geliyoruz halam sürekli mutsuz ağlıyor ...hastaya herşey kokuyor bugün artık mutfakta yemek yapmasan balkonda tüpte yapsan yemeği burnuna çok kokuyormuş dedi halam hava çok soguk üşütürüm dedim evde yemek pişmek zorunda siz acaba Annenlerin evine mi gitseniz dedim orası 3 katlı bir katta yemek pişmez koku olmaz falan diye bu dediğime çok bozuldu halam ve ağladı yine en iyi doktorlar işte sizin şehrinizde ama bi konuşayım eniştenle bende size yük olduğumuzu biliyorum gibi seyler dedi akşam ise kiranızı biz ödesek burda kalsak teklifi ile geldiler bende kesinlikle olmaz ne kadar isterseniz o kadar kalın akrabayız dedim ve dediğime çok pişmanım ...nasıl geçecek günler bilmiyorum ne önerirsiniz ? Annemlerde kalmalarını çok gereksiz buluyor ama onlarda bişey söyleyemiyorlar ..siz olsanız ne yapardınız ?
Sizin evinizin kirasını vereceklerine, 1+0 evler var eşyalı tutsunlar.
Tamam yaptığınız çok büyük yüce gönüllülük ama halanın yaptığı çok yanlış.
Siz şimdi bu kadar iyilik yaparsınız bi lafina da kötü olursun.
Evladı değilsin bişey değilsin.
Babanla konuş bence alsınlar yanlarına.
Ayrıca eşine de hiç kimsenin saygısı yok mu?
Adamın evi rahatı kaçmış, sen kıvranıyorsun, yemek dahi yapamayacak duruma gelmişsin.
Bu illetten çevremde çok ölen oldu.
Metastas yaptı ise çok yaşamıyorlar.
Rahmete kavuşmadan bir hafta önce de ölüm iyiliği denen durum gelir.
Simdi bu kadar dayanmışsınız sabır edebilirmisiniz dicem ama siz de haklısınız.

Bence eşiniz çok rahatsız olmuş bu durumdan. Halanızında çok rahatsız olduğunu sanmıyorum yemeği balkonda yap, çocuklar gelecek falan. Çocuklar 1 haftalığına bile olsa alıp götürseler belki de moral olur. Bilemedim.
Odanızı vermeseydiniz belkide eşiniz bu sıkılmazdı

Öncelikle sizi tebrik ederim. Olması gerekeni yapmışsınız. Arada nefsiniz yoklamış acaba çok mu kullanılıyorum benim düzenim ne olacak gibi düşünerek. Ama sabretmenizi tavsiye ederim. Gerçekten hayat insana hiç beklemediği şeyler yaşatıyor. Hepsinin bir sebebi vardır. Sonradan pişman olmamak için musade edin kalmaya devam etsinler gönül hoşluğu ile.

1.si kiralık eve çıksınlar denilmiş.
kiralik evler en iyi ihtimalle 6 aylık veriliyor ama biz kaç ay aradığımızda bulamamıştık. Normali 1 yıllık sözleşmedir. Kaldı ki eşyalı vs olması gerekir bu çift için. Hem de hangi vakitte bunları yapma imkanları var?

2.si eşinizin rahatsız olmasını da anlıyorum.
Ancak burda sizin ciddi durusunuz önemli. O da size rahatsızlığını iletip fikrinizde etkili oluyor gibi gördüm. Aslolan sizin durusunuz, eşinizin sizden çekinmesi gerekir bence. Evet çok zor bir durum ama düşünsenize sizin hastalığınız olsa ya da annenizin esiinz yine boyle rahatsiz mi olacak ? Ister enisteniz olsun ister anneniz bir can sonucta. bize ne kadar yakin ya da uzak olduğu önemli mi. üstünüze düşen sorumluluğu yerine getirmekse eşinizin sözlerini biraz kulak ardı etmeye çalışın bence.

Modunuzun moralinizin düşmesini anlıyorum.
Eşinizle baş başa dışarda vakit geçirmeye çalışın bence. Halanızdan enistenizden razı olarak ayrılmaya bakın bence.

Evim düzenim diye düşünmeyin lütfen.
Işte enisteniz bedenine dahi sahip değil. Biz de değiliz. Hepsi geldiği gibi gidecek. Can olarak görün hoş görün. Zaten yapmışsınız maşallah. Böyle sebat edin ;)

Bi daire de kiralayabilirler. 1 artı 1 yeterli onlar için. Zaten yemeği dışardan yerlerkoku muhabbetinden dolayı. Çoluk çocuk taşınıcaklar ya da. Biraz karşı tarafı da düşünmek lazım.. evliliklerinde pürüze sebep olucaklar bu gidişle..

Evet yada ev tutsalar
Zor yahu
Bizde haftanın 2 günü 140 km gidiyorum
Dayım, teyzem orda
Ama kalmam ne gerek var
Başkasını rahatsız etmeye

Hastalık başka bi durum.. eğer konu sahibinin eşi rahatsız olmasa bu durumdan evet sıkıntılar karşı tarafa yansıtılmadan idare edin derdim ama eş rahatsız ve bu evliliklerinde huzursuzluğa sebep olur.

Kanser zor bi hastalık.. herkesin bi imtihanı var 1 sene sıkın dişinizi katlanın kazanan siz olun demek istiyorum ama..

Aması var işte.. annem ve babamdan biliyorum.. anneannecim rahmetli ağır hastalık geçirdi ve 3 evladından sadece yanında olan bi annemdi.. 4 yıl annem baktı biz küçüktük. Annemler genç.. ve babam karşı tarafa bi şey yansıtmaz içten içe annemi yerdi.. araları o dönem açıldı annem çöktü yaşlandı arada kalmaktan.. düzene girmeleri yıllar aldı..

Yaşayan bilir o yüzden 2 taraflı düşünüyorum.. ve Allah 2 taraf için de kimse kırılmadan hayırla neticelendirir bu durumu inşallah..

maddi durumları fena değildi diye biliyorum ama bu durumdan çalışmayı bıraktı özel hastane falan sanırım çokta iyi değiller gibi ... halam bizde kaldığı için artık mutsuz gibi ağlıyor sürekli size yük oluyoruz diye ama farklı gitme icraatları Yok ne yapayım ölse böyle çekeceğine diyor deme öyle duyar yanlış anlar diyorum hep onları mutlu etme durumu içindeyim ama kendimi eşimi çok ihmal ettim ..eşim onlar iyileşip gidecek biz hasta olucaz diyor... açık açık konuşsam mı bilmiyorum

Back
X