Hasta Mıyım ?

Bahtsiz_bedevi

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2018
163
48
13
Şimdi başlıkla uyumlu olarak bana direkt doktora git diyenler olacak farkındayım doktora gideceğim en kisa sürede. Ama ben benim durumumda olan var mi bu tür şeyler yasayan var mi dertlesmek istiyorum sadece.

Ben yazın başında babamı kaybettim. Doğu görevimden tatil için dönmüştüm ve 10 gün sonra babami kaybettim. Ve trajik bir şekilde oldu bu. Hala daha inanmıyorum sanki ölmemis gibi... Aglayamiyorum ama bu kadar alismis olamam sanirim icime atiyorum.

Ben biraz stresli pimpirikli bir insanim mesela midem icin sürekli doktora gidiyordum o kadar önemli bir sey yok diyordu ama benim için cok zor bi dönemdi. Mesela adetlerim duzensiz doktora gidiyorum bir sey yok diyor. Sanirim ben aşırı stresli biriyim bu yüzden vücuduma vuruyor.

Neyse, babami kaybetmeden önce yorulmak nedir bilmeyen biriydim şimdi ise hep yorgunum. Kalbim yorgun ayaklarim yorgun sanki. Evet kalbimde tasikardi sorunu var yani hizli carpiyor ama doktora gidiyorum devamli ondan baska bi sorun yok en son babami kaybedince gittim hizli çarpmasi disinda her sey normaldi.

Ama son zamanlarda kolum uyusuyor agriyor midem bulaniyor halsizim gözlerim yorgun göz kapaklarim agirlasmis gibi... Kalp doktoruna gidicem ama büyük ihtimalle bir sey yok diyecek.

Peki hem kol agrisi (sol) hem yorgunluk hem mide bulantısı terleme(hava aşırı sıcak burada) bunlarin hepsini kalp krizi geçirmeyen bir insan yaşayabilir mi? Stresin gücü buna yeter mi ? Babam ölmeden ayaklari sisiyordu yorgundu. Acaba ondan mi etkilendim... Biliyorum doktor değilsiniz ama bazen damdan duseni damdan düşen anlar işte...

Küçük bir ayrinti, dün gece uyandigimda kolum asiri agriyordu midem agridan olsa gerek bulaniyordu kolumu ortunun altina koyunca geçti. Tesadüf de olabilir tabii.

Başınız sag olsun sizin de. Doktora gittiniz mi peki?
Henüz gitmedim
Yaz başında kafamın sağ tarafında saç diplerim acıyordu ama değişik bir ağrı
Doktora gittiğimde ilk sorduğu yakın zamanda üzüntü ve stres yaşadınız mı oldu.
Durumu anlattığımda yapacak birşey yok kendi kendine geçecek dedi ve geçti.

Basin sagolsun
Cook uzuldum gercekten hepimizin gidecegi yer belli tabii ki rabbim sevdiklerimizin acisiyla sinamasin bizi hep boyle dua ediyorum ben naparim ailemi sevdiklerimi kaybetsem bilemiyorum Rabbim dayanma gucu versin sana insallah canim benim

Ben de öyleydim. Hep derdim ki sevdiklerime bisi olmasın yasayamam. Babami kaybettim ve cok aci bir sekilde. Buna nasil dayaniyorum ? Acaba dayanabiliyor muyum bilmiyorum. Artik biri basin sag olsun dediginde tebessum ediyorum. Bu normal mi bilmiyorum... Benim babam şimdi 2 metrelik cukurda üstünde bir sürü toprak var. Bunu düşünmek cok aci..

Başınız sağolsun...
Sürekli doktora gitmek OKB gibi , şahsımda vardı ordan biliyorum
Anlattığıniz diğer fiziksel bulgular hafif tansiyon yükselmesine benziyor . Birde kan degerlerinize baktirabilirsiniz . Demir ve B12 düşmüş olabilir. Özellikle B12 eksikliği kol ağrısı ,çarpıntı , terleme ,yorulma yapıyor hayati olumsuz etkiliyor. Testte alt sınıra yakınsa bile 800 civarına yükseltmeye çalışın

Kendimi gördüm yazınızda. Öncelikle Allah tüm olmuslerimizin günahlarını affetsin mekanlarını cennet eylesin. Biz de haziran ayında kayinpederimizi kaybettik. Doğu görevindeydik biz de. Haberi gelmemize tam 3 gün kala aldık apar topar yola çıktık. Kayınpederimi çok severdim. Çok yıkıldik hiç beklemezdim hasta felan da değildi inanamadık alışamadık. Siz yine 10 gün yanindaymissiniz görmüşsünüz.. Biz 3 gün sonra görecektik. Ne kadar acı. Rabbim size sabır versin. Sizi çok iyi anlıyorum. Ama elden birşey gelmiyor hayat devam ediyor kafanızı dağıtmaya bakin. Tabiki unutmayacaksınız özleyeceksiniz ama bu zamanla azalacak. Kafanızı dagitabileceginiz meşgaleler bulun kendinize. Tekrar başınız sağolsun.

Tamamen psikolojik. Bende düğünümden 10 gün sonra babamı kaybettim öyle inanmadımki kaybettiğime babamı götürdüler benide kafeye götürüp birşeyler yemem için zorladılar hiçbirşey yokmuş gibi sohbet ettiğimi hatırlıyorum. Hemde baya uzun zaman inanmadım evi taşırken ağlamıştım babam yolu bilmiyor nasıl gelecek bu eve diye. Toplumda ağlayabilen bir insan değilim eşim geceleri çok nöbet tuttu başımda çok dua etti gündüz iyiydim hiç olmamış gibi gece kriz geliyordu deli gibi ağlıyordum. Sağolsun eşim sayesinde atlattım ama hala babamı kaybetmiş gibi hissetmiyorum gelecek gibi geliyor bebeklerimi görmeye gelecek diye bekliyorum bazen.

Sahi gözleri de etkiliyor değil mi ?

10 gün içinde 2 kez gördüm... Bizim hikayemiz biraz karisik. Allah her ölümün hayirlisini versin inanin ölümün bile iyisi kötüsü varmis.

Yaşar tabii ki. Ayrıca B vitamini eksikliğiniz varsa bu dediğiniz uyuşmaları falan o da yapar. Vücudumuz ve duygularımız organize hareket eder, ruhsal sıkıntılarınızın bedeninizi etkilemesi çok normal. Belki hafif bir antidepresan öneriri doktorunuz. Bu arada başınız sağolsun.

Sahi gözleri de etkiliyor değil mi ?
Kesinlikle etkiliyor . Göz kapakları istemsiz uykulu gibi oluyor.
Son zamanlarda kiloda verdiyseniz değerler daha çabuk düşüyor . Ayrıca insülin düşuyorsa yorgunluk ve uyku çok yapar B12 yi kronik düşürür.
Benim zor tespit edildi . Gizliymis yüklemede belli oldu. Açlık kan da çıkmadı hiç . Tabi artık zaman ilerledikçe diyabete dönüştü

45 kiloydum su an 41 kiloyum

Diyecek hic bi soz bulamiyorum gercekten icim acidi Rabbim sabir versin sana..

45 kiloydum su an 41 kiloyum
Oooo arkadaşım kan testi yaptirmadan soyliyim ne var ne yok düşmüştür :))
Şaka bı yana
Baya zayifsiniz dikkat edin kendinize test yaptırın acilen. Ben 50 altına insem hemen depresyon da başlıyor bende kolum kanadım kalkalkmiyor.
Korkmayın biraz vitamin ve kan ilaçlarıyla çabuk toparlarsiniz Allah in izniyle, şeker e de baktirin zira dusuyordur bu kiloda muhtemelen .

Canım benim göğsün ağrıyordu ağrısı koluma vuruyordu kesin kalp krizi geçirip gideceğim dedim reflu çıktı mide etkiliyormuş.Bir de stres gerçekten vücut mekanizmasını bozuyor 26 yaşına kadar sağlıkla yaşadım sonra annem kanser oldu üstünden 2.5 yıl geçti her yerim hasta.Lutfen destek al içine attigin her şey vücudundan patlak verir hiç kolay bir şey değil ama yardımla atlat

Öncelikle başın sağ olsun, Allah sabır versin. Stres insanı kanser eden şey o dediklerini hayli hayli yapar. Takmamaya çalış dicem ama biliyorum ki söylemekle olmuyor.

Stres üzüntü emin olun yapıyor.Insan kendini hastalik hastasi gibi düşünüyor ama stres butun hastaliklarin anası.Rahatlamaya çalışın acınızla mutlu olmayi ögrenin evet zor ama bi sekilde başarın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…