hasta ziyaretinin kısası makbuldü hani??

hippotalamus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
15.730
66.690
518
Bundan 15 gün önce sezaryen ile doğum yaptım. Doğuma annem, kız kardeşim, oğlum ve eşimle birlikte gittik. Doğumdan çıkıp odaya geldiğimde kv ve eltimin 3.5 yaşındaki kızı da baş köşede oturuyorlardı. Eltimin o hastanede randevusu varmış kızını kv ye bırakmış. Tabi biz gezmeye gelmişiz ya.. Kız küçük sürekli bebeğimi rahatsız ediyor büyük oğlumla kuduruyor kv de bir dur demiyor. Kız kardeşim müdahale etmeye çalıştı. Neyse 1 saat sonra eltim 8 aylık oğluyla geldi. Düşünün küçücük hastane odasında çocuklarla beraber 11 kişiyiz. Benim uykum var uyumaya çalışıyorum kızı durmuyor oğlu ağlıyor. Eltim de herşeyi inceliyor. Bebeğimin elini ayağını kontrol etti. Şapkasını çıkardı inceliyor. Ona da ayrı bir sinir oldum. Neyse bikaç saat geçti, sonuçları almaya gittiler kızını bırakıp. Geldiler eşimde tam yemek yaptırmaya gidecekti. Bu sefer onlara da nezaketen sordu yeriz dediler. Neyse bi saatte böyle geçti. Yemeklerini yiyip gittiler. Birde bana sürekli uyu dinlen diyorlar. Bende bi susmadınız ki uyuyim dedim o sinirle güldüler. Neyse akşam ezanı okurken gittiler. Sinirim tepeme çıktı hala da sinirim geçmedi. Hasta ziyareti değil sanki oturmaya geldiler. Normalde eltimle aramız çok iyidir ve iyi niyetinde şüphem yok ama hazmedemiyorum. Ister istemez surat asıyorum ona.. ve artık içimde tutmak istemiyorum ona bu yaptığından ne kadar rahatsız olduğumu söylemek istiyorum. Neticede benim için özel bir gündü ama onlar yüzünden mahvoldu. Bir yandan da geçti gitti hiç söyleme diyorum kendi kendime.. sizce haksız mıyım? Ne yapardınız benim yerimde olsanız?

geçmiş olsun. Allah analı babalı büyütsün İnşaallah.
tüm gün orda üç çocukla kalmaları cidden rahatsız edici olmuştur.
sizi geçtim, biri de çıkıp dememiş kadına hastane odasında o kadar çocuklar o kadar saat kalınmaz diye.

hic dogum yapmadim ve sahitte olmadigim icin belki yeterince bilmiyor olabilirim ama.
hamilelik bir hastalik olmadigindan dogumda bir tedavi vs degil. Siz hasta degilsiniz ki hasta ziyareti yapmis olsunlar, ayrica yaninizda sizin icin degil isleri oldugu icin durmuslar oyle anladim. Buna bozulmussaniz hakli olabilirsiniz ama inanin takmaya degmez.
Bebeginizi saglikla buyutun.

Belki el gibi gelip gittiler denmesin diye uzun kalmışlardır.
Gürültüyü aklamaz bu sebep elbette.
Yeni doğum yapmışsınız, boşverin bunları; daha önemli durumlar var evinizde.

İleride sakin bir kafayla söylersiniz bunları. Yoksa hormonlarınızdan girer sanki bir doğum yapan kendisi lafından çıkarlar; sinirleriniz daha da yıpranır.

Hayırlı olsun bu arada.

hic dogum yapmadim ve sahitte olmadigim icin belki yeterince bilmiyor olabilirim ama.
hamilelik bir hastalik olmadigindan dogumda bir tedavi vs degil. Siz hasta degilsiniz ki hasta ziyareti yapmis olsunlar, ayrica yaninizda sizin icin degil isleri oldugu icin durmuslar oyle anladim. Buna bozulmussaniz hakli olabilirsiniz ama inanin takmaya degmez.
Bebeginizi saglikla buyutun.
sezeryan doğum bir ameliyat oluyor. yani ameliyattan çıkmış oluyorsunuz. yani doğal olarak hasta sıfatı taşıyorsunuz.
bilgi olsun diye söylüyorum. ben sezeryan oldumda.

sonradan söylemen saçma olur, kendi ana babam dahi olsa söylerdim ben olsam, çok yorgunum dinlenmeye ihtiyacım var, geldiğiniz için teşekkürler daha fazla siz de yorulmayın buralarda, çocular da mikrop kapar siz geçin eve en iyisi diye...

içinde tutup tutup sonradan patlaman gereksiz olur

Zaten diyeceğini demişsin.
Tekrar edersen kalp kırmış olursun ,aranız iyiymiş çünkü.
Onlar tekrar ederse eve gelip de uzatırlarsa o zaman söylersin.

Ya o an ameliyat tan yeni çıkmıştım ufaktan laf çaktım anlamadılar kimseyle arayı bozamamak için bişey demedim ama hala sinirim geçmedi..

Yerinizde olsam; tüm bu olaylar olurken duruma el koyardım. Eltime ve kv'ye eğer kalmasını istemiyorsam geldikleri için teşekkür eder kapıyı işaret ederdim ve bunları ziyaretin 15. Dakikasında yapardım :)

Şimdi ne yapacağınızı soruyorsanız eğer sütüm için,bebeğim için hiçbirini düşünmez yüzlerini görmemeye çalışırdım

Bence biraz büyütmüşsün olayı. Aranız bozuk olsa anlarım da iyiyken bir kac saat durmalarini neden sorun yaptın?

Doğum mutlu bir olaydır ve birlikte güzel olur. Gelmeseler veya bi geçmiş olsun diyip çıksalar ozamanda sorun olurdu eminim. Yabancı gibi davrandı denilirdi.

Bence tekrar rahatsız olduğunuzu söylemenize gerek yok.

Onanda kibarca soylemek en dogrusu
Malesef dogumda ziyarete gelenler bitmek bilmez size tavsiyem mevlut yapicaksaniz elini cabuk tutun hergun misafir gelmesi kadar bunaltivu bisey yok
Misal ben subatta dogum yapicam ne dogumdan ne iki cocuga bakmaktan korkuyorum eve gelicek misafirden korktugum kadar cunki bana gelenler cok yuzsuzdu ne gitmek bildiler ne susmak nede bitmek valla dogurdugumu soylemem elimden gelse

Bence biraz büyütmüşsün olayı. Aranız bozuk olsa anlarım da iyiyken bir kac saat durmalarini neden sorun yaptın?

Doğum mutlu bir olaydır ve birlikte güzel olur. Gelmeseler veya bi geçmiş olsun diyip çıksalar ozamanda sorun olurdu eminim. Yabancı gibi davrandı denilirdi.

Bence tekrar rahatsız olduğunuzu söylemenize gerek yok.
Sanki sorun uzun kalmalarından ziyade bakıma ihtiyaç duyduğu anda, bakıma ihtiyacı olan iki çocuğun hastane odasına bırakılması gibi..

Olan olmuş artık,laf söylesen kötü olursun ancak.. Bu saatten sonra zamanı geri alamayacağına göre boşver gitsin.
Tüm bu cümbüşün içinde eşin napıyordu ? Onu uyarsaydın usulca,o da kibarca yollasaydı herkesi. Böyle durumlarda kendini atmaya ortaya,kocanı koy araya :)

Bundan 15 gün önce sezaryen ile doğum yaptım. Doğuma annem, kız kardeşim, oğlum ve eşimle birlikte gittik. Doğumdan çıkıp odaya geldiğimde kv ve eltimin 3.5 yaşındaki kızı da baş köşede oturuyorlardı. Eltimin o hastanede randevusu varmış kızını kv ye bırakmış. Tabi biz gezmeye gelmişiz ya.. Kız küçük sürekli bebeğimi rahatsız ediyor büyük oğlumla kuduruyor kv de bir dur demiyor. Kız kardeşim müdahale etmeye çalıştı. Neyse 1 saat sonra eltim 8 aylık oğluyla geldi. Düşünün küçücük hastane odasında çocuklarla beraber 11 kişiyiz. Benim uykum var uyumaya çalışıyorum kızı durmuyor oğlu ağlıyor. Eltim de herşeyi inceliyor. Bebeğimin elini ayağını kontrol etti. Şapkasını çıkardı inceliyor. Ona da ayrı bir sinir oldum. Neyse bikaç saat geçti, sonuçları almaya gittiler kızını bırakıp. Geldiler eşimde tam yemek yaptırmaya gidecekti. Bu sefer onlara da nezaketen sordu yeriz dediler. Neyse bi saatte böyle geçti. Yemeklerini yiyip gittiler. Birde bana sürekli uyu dinlen diyorlar. Bende bi susmadınız ki uyuyim dedim o sinirle güldüler. Neyse akşam ezanı okurken gittiler. Sinirim tepeme çıktı hala da sinirim geçmedi. Hasta ziyareti değil sanki oturmaya geldiler. Normalde eltimle aramız çok iyidir ve iyi niyetinde şüphem yok ama hazmedemiyorum. Ister istemez surat asıyorum ona.. ve artık içimde tutmak istemiyorum ona bu yaptığından ne kadar rahatsız olduğumu söylemek istiyorum. Neticede benim için özel bir gündü ama onlar yüzünden mahvoldu. Bir yandan da geçti gitti hiç söyleme diyorum kendi kendime.. sizce haksız mıyım? Ne yapardınız benim yerimde olsanız?

sağlıkla büyüt bebeğini dr hemşire bişey demedimi oda çok kalabalık diye

Valla dogumdan cikinca insan dayak yemis gibi oluyor..
Birde bunu yapanlar hemcinsler ya ayri sinir bozucu durum.
Ben normal dogum yapmistim ama ilk 4 saat kendi annem kardeslerimi bile goresi gozum yoktu.
Asiri yorgunluk cokuyor vucuda. Kolay degil.
Bir de cocuklarla . Ben olsam acayip bagirirdm o an .
Sonradan dile getirmen sacma olur. Boyle seylerde tepki verilcekse aninda verilmeli.

Takmayin artik. Allah evladiniza hayirli omurler versin.

Back
X