Geçmişte bir takım sorunlarımız oldu. Mesela terk ettiğinde sevgili olmanın sorumluluğu bana ağır geliyor demişti. Ortada olmayan durumları düşünüp ya olursa o zaman naparım sana haksızlık ederim deyip gitti, ikna edememiştim. Ya da manideysen kendine o kadar güveniyordu ki, hiç anlamadığı bi konuda saçma bi şekilde yaptığı borçları ödüyor aylardır.Hastaligi yuzunden yasadiginiz olumsuzluklar oldu mu?
Zarar gördüğümü düşünüyorlar elbette. Ben konuyu fazla uzatmamak için çok detay vermemiştim, ama daha önceki hareketleri beni üzdü, onlar da en yakın şahidi olarak şuan biraz önyargılı hareket ediyorlar gibi.Arkadaşlarınız haklı gibi ama eksik anlatılan bir şeyler var sanki. Yaşadığınız ilişkide zarar gördüğünüze şahit olmuş olabilirler mi? Yani sadece hasta diye ayrılmaya teşvik ediyor değillerdir öyle değil mi?
Teknik ismini bilmiyorum. Tanıştığımızdan beri depresyona girmedi, manik atak dediğim dönemi de mix atak olarak geçirdi. Yardımcı olur mu bilmiyorum.Bipolar I mi II mi?
Bipoların başka bir alt tipi mi?
Teşekkür ederim. Başlığı bu fikirleri alabilmek için açtım zaten. :)Görümcem bipolar hastası.
Evet onunla yaşamak zor.
Ve doğacak çocuklar da da bipolar gibi ağır psikolojik rahatsızlıkların görülme olasılığı normal bireylere göre çok daha fazla.
Ayrıl ya da ayrılma diyemem. Ama çok çok iyo düşün derim.
Bu sebeple eşi kendisini terk eden bir tanıdığım var. Kız hasta .ona aciyorum. Ama onu terk eden adama da bi sey diyemiyorim. Evlenirken bilmiyordu adam bu durumu. Ve çok mücadele etti tedavisi için. En sonunda boşandı.
Belki tanımadığınız hasta yakınlarından dinlemek daha doğru bir karar vermenizi sağlar.
Büyük sorumluluk. Bi ömür bununla yaşayacaksınız üstelik eğer çocuk düşünüyorsanız çocuğunuzda görülme ihtimali de çok yüksek. Aşktan ayakları yere basmazken insanın her şey çok kolay gelir ama bunu yaşamanın o kadar kolay olduğunu sanmıyorum. Benim arkadaşım olsaydınız ben de benzer tepkiler verirdim muhtemelen. İyi düşünün derim
Zarar gördüğümü düşünüyorlar elbette. Ben konuyu fazla uzatmamak için çok detay vermemiştim, ama daha önceki hareketleri beni üzdü, onlar da en yakın şahidi olarak şuan biraz önyargılı hareket ediyorlar gibi.
Arkadaşlarınızın ki önyargı değil bence öngörü çünkü daha önce üzülmenize şahit olmuşlar sizi üzme sebebi hastalığa dayanıyorsa hiç de haksız sayılmazlarZarar gördüğümü düşünüyorlar elbette. Ben konuyu fazla uzatmamak için çok detay vermemiştim, ama daha önceki hareketleri beni üzdü, onlar da en yakın şahidi olarak şuan biraz önyargılı hareket ediyorlar gibi.
Aynı şeyi düşünmüşüz :)Bunun adı önyargı değil ama. Belli şeyler görmüşler, bundan sonra da benzer şeyler yaşama ihtimalinizin yüksek olduğunu düşünüyorlar muhtemelen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?