hastalığı yüzünden ayrılmamı söylüyorlar

Estraven

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2019
1.761
4.033
83
31
Merhabalar.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında tanıştığım bir sevgilim var. Sevgili olduğumuz gün bana bipolar bozukluğu olduğunu söyledi, hastalığın ne olduğunu açıkladı, benim için sorun olmadığını söyledim ve devam ettik. Bir süre sonra ortada herhangi bi sebep yokken benden ayrıldı -aslında sebep hastalığından kaynaklandığını düşündüğüm endişelendiydi-,iki ay geçmeden tekrar barıştık.

Onunla çok mutluyum. Birlikte vakit geçirmeyi ve onu çok seviyorum. Hayal etsem bu kadar güzelini hayal edemezdim dediğim bir ilişkiyi yaşıyorum diyebilirim.

Ama hastalığını bilen arkadaşlarım onun hakkında dikkatli olmamı, ilerde bana büyük sorunlar yaşatabileceğini söyleyip duruyorlar. Onu hayatımdan çıkarmamı istiyorlar. Beni seven insanların bu kadar endişelenmesi kafamı kurcalıyor açıkçası. Onu hastalığı yüzünden terk edersem kendimi affedemem. Ama o beni bir anda terk ederse, haklı çıkarlarsa diye de korkuyorum. Konu hakkında tecrübe/bilgi sahibi biri vardır umarım, tavsiyelerine ihtiyacım var.

Arkadaşlarınız haklı gibi ama eksik anlatılan bir şeyler var sanki. Yaşadığınız ilişkide zarar gördüğünüze şahit olmuş olabilirler mi? Yani sadece hasta diye ayrılmaya teşvik ediyor değillerdir öyle değil mi?

Görümcem bipolar hastası.

Evet onunla yaşamak zor.

Ve doğacak çocuklar da da bipolar gibi ağır psikolojik rahatsızlıkların görülme olasılığı normal bireylere göre çok daha fazla.

Ayrıl ya da ayrılma diyemem. Ama çok çok iyo düşün derim.

Bu sebeple eşi kendisini terk eden bir tanıdığım var. Kız hasta .ona aciyorum. Ama onu terk eden adama da bi sey diyemiyorim. Evlenirken bilmiyordu adam bu durumu. Ve çok mücadele etti tedavisi için. En sonunda boşandı.

Belki tanımadığınız hasta yakınlarından dinlemek daha doğru bir karar vermenizi sağlar.

Hastaligi yuzunden yasadiginiz olumsuzluklar oldu mu?
Geçmişte bir takım sorunlarımız oldu. Mesela terk ettiğinde sevgili olmanın sorumluluğu bana ağır geliyor demişti. Ortada olmayan durumları düşünüp ya olursa o zaman naparım sana haksızlık ederim deyip gitti, ikna edememiştim. Ya da manideysen kendine o kadar güveniyordu ki, hiç anlamadığı bi konuda saçma bi şekilde yaptığı borçları ödüyor aylardır.

Sorun yaşadığımız dönemler ilacını düzenli kullanmayı reddettiği, alkol vb. şeyler kullanmayı abarttığı dönemlerdi. O zaman bunu yapmamasını söylediğimde doktorluğuna laf söylemişim gibi kızıyordu ama geçti. Şuan bir sorun yok, ilaçlarını düzgün kullanıyor, her şey normal ilerliyor.

Büyük sorumluluk. Bi ömür bununla yaşayacaksınız üstelik eğer çocuk düşünüyorsanız çocuğunuzda görülme ihtimali de çok yüksek. Aşktan ayakları yere basmazken insanın her şey çok kolay gelir ama bunu yaşamanın o kadar kolay olduğunu sanmıyorum. Benim arkadaşım olsaydınız ben de benzer tepkiler verirdim muhtemelen. İyi düşünün derim

Zarar gördüğümü düşünüyorlar elbette. Ben konuyu fazla uzatmamak için çok detay vermemiştim, ama daha önceki hareketleri beni üzdü, onlar da en yakın şahidi olarak şuan biraz önyargılı hareket ediyorlar gibi.

Teşekkür ederim. Başlığı bu fikirleri alabilmek için açtım zaten. :)

Evlenirsek çocuk yapmayız büyük ihtimalle. Evet, şuan birlikte her şeyi halledebileceğimizi düşünüyorum. Aksi yöndeki düşünceleri algılayamıyorum, objektif yaklaşmıyorum sanırım.

Bunun adı önyargı değil ama. Belli şeyler görmüşler, bundan sonra da benzer şeyler yaşama ihtimalinizin yüksek olduğunu düşünüyorlar muhtemelen.

Bu hastalık zor bir hastalık. Şimdi sevgilisiniz ama ileride evlilik gibi bir düşünceniz varsa sizin için çok zor olabilir. Hastalığın manik ve depresif dönemleri oluyor. Manik döneminde aşırı heyecanlı, mutlu oluyorlar, depresif dönemler de intihara bile meyilli oluyorlar diye biliyorum. Bir de bu dönemlerin arasında olan normal dönemleri var tabi. Sizden ayrıldığı dönemde manik veya depresif döneme girmiş olabilir ve bu dönemi atlatınca tekrar sizinle iletişime geçmiş olabilir. Hayatınızın her anını ona göre yaşayabilecek misiniz? Şu an sadece sevgilisiniz. Bir ömür boyu bunları yaşamayı göze alabiliyor musunuz? Tanıdığım bir ailede(anne, baba, çocuk) kadında bu rahatsızlık vardı, bir de çocukları vardı küçük. Çok çabaladılar ancak yürütemediler evliliği. Kadın kendi durumunu biliyordu bu nedenle hiç zorluk çıkarmadan çocuğun velayetini babaya vermişti.

Arkadaşlarınızın ki önyargı değil bence öngörü çünkü daha önce üzülmenize şahit olmuşlar sizi üzme sebebi hastalığa dayanıyorsa hiç de haksız sayılmazlar

Babam yıllardır bipolar.yani teşhis koyulali yıllar oldu. Ama bence önceden de öyleydi. Hastalığın etkisiyle inanılmaz bencil ve dengesiz oluyorlar .depresif dönemlerinde size zarar bile verebilir. İlaçla ne kadar baskilansa da sonuçta süre gelen bir sorun. Ve hastalık artık onların kişiliği oluyor. Bipolar hastaları genelde kendine değil çevresindekilere zarar verir (psikologum söyledi ).
O yüzden bence ayrılın,bu ilişkinin ilerleyen evrelerinde can güvenliğiniz olduğunu bile düşünmüyorum.

Bipolar hastası aile bireyimiz var, çok iyi hastwlihi olmayan zamanlarda, gel gelelim hastalik zamanı yaptiklari o iyi karakterinin çok önüne geçiyor, eşi yastığının altına bıçak koyup yatar can korkusu vaedi,tek çocuğu var yapmadı iyiki yapmadı şuan psikolojik sorunları var.
Çok seviyorum aşığım diyorsanız değer mi, canınızın doğacak cocuklarinizin bir değeri yoksa evlenin. O sevgi bir iki yıla kalmadan bitecek,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…