hastalığı yüzünden ayrılmamı söylüyorlar

Takip edin tabi ama almak istemezse zorla vermek mümkün değil. Ki genelde zeki insanlar oldukları için ilaç kullanmadığını anlamak da mümkün olmayabiliyor bazı dönemlerde. Kendinize dikkat edin.

Takip edin tabi ama almak istemezse zorla vermek mümkün değil. Ki genelde zeki insanlar oldukları için ilaç kullanmadığını anlamak da mümkün olmayabiliyor bazı dönemlerde. Kendinize dikkat edin.
Zorla verebileceğimi sanmıyorum zaten. En fazla konuşurum onunla, ısrarla almak istemezse farklı bir yol çizeriz.

O iyiyken iyisiniz tamam..
Peki kötüyken o sevgi ne kadar dayanacak?

Ya da sizin hiç kötü hissettiğiniz destek beklediğiniz zamanlarınız olmayacak mı?

Hep bir uyuyan devi uyandırma, hastalığını tetikleme taktiğiyle yaşayabilecek misiniz?

Evlenince her şey böyle güllük gülistanlık kalmıyor ki?
Sorumluluk artıyor. Aynı evde bazen sorunsuz insanlar bile sürtüşme yaşıyor. Birbirini görmeye tahammül edemiyor.
Siz bunun çok daha fazlasını yaşayacaksınız.

Bradley Cooper ve Robert de Niro'nun oynadığı bir film vardı. Konu bipolar bozukluğu olan bir adamın rehabilitesiydi. Ama o sadece bir film..
Siz bu adamı rehabilite edebilir misiniz?

Eğer hastalığı ilerlerse naparım diye bir düşünün, her durumda varım diyorsanız devam edin. Benim ablam da bi ara psikolojik olarak rahatsızlandı o dönem nişanlıydı, nişanlısı hep ben varım diye yanında oldu şimdi 5 yıllık evliler. Çok küçük şeyleri kafasına takip büyütüyor, biz ne kadar saçma desek de engel olamıyor. Çabuk sinirleniyor. Allaha şükür ilerlemedi. Evliliği çok güzel ama bazen abarttığı şeyler olabilir çok dua ediyoruz eşi anlayışlı ya sabrı biterse diye. Tabi sizin hastalık ne boyutta bilemiyorum.

Aslında destek beklediğim dönemler oldu, ciddi anlamda destek de oldu bana. Ama şuan iyi durumda, kötüye giderse ne olacak ben de bilmiyorum.

Ben elimden geldiğince yanında olurum ama ya birden gitmek isterse, beni istemezse ya da başa çıkamayacağım durumlar yaşarsak ne olur diye korkuyorum.

ne deyim ki filmlerdeki gibi .bozuklugu varsa. yani ne detim cok tehlikeli duzelme sansi yok mu

Benim de komşum bipolar.15 yıldır tedavi görüyor tanı konduğu ilk yıllar çok fazla ağır atak geçiriyordu bağırıp çağırıyor,geçmişinde olumsuz yaşadığı ne varsa hepsini yeniden yaşıyormuş gibi hep onları düşünüp eşine falan sinirleniyordu ona Tokat falan da attığı oldu yani.buarada komşu kadın.neyse sonra tedaviydi şuydu buydu günlerce uyuduğu kapı dışarı çıkmadığı günler oldu,biz giderdik yanına bazen kolaçan etmeye sesi kısılmışcasına zar zor konuşuyordu o dönemde de.yıllar oldu tabi artık oturdu,düzenli kontrollerine gidince sıkıntı olmuyor ama kızıyla konuşuyoruZ bazen.ilaçlarını ben iyiyim deyip almadığı dönemler oluyormuş o zamanlar bir dalgalanma yaşıyor biz davranış değişikliğini hafiften farketmeye başlayınca üzerine düşüyoruz dr a götürüyoruz yeniden kullanıyor vs dedi.bi de ilkbahar ve sonbaharda hafif mani yaşıyor yada hafif depresyon dedi.valla ben komşu ablanın ilk hallerini görünce çok etkilenmiştim bu hastalığı ilk kez duymuştuk o zaman.abla zor kadın, ego tavan.a tipi kişilik derlerya baskın karakter. Herşeyi ben bilirim edalarında.yıllarca Osmanlı kadını derlerdi onun için ama bence hastalığı ciddi bi atakla çıkana kadar o şekilde sinyal veriyormuş

Ya bir gün çocuk isterseniz. Nasıl emin olabiliyorsunuz istemeyeceğinizden? Evlendikten sonra çekip giderse ne olacak? Çok zor bir karar. Çok iyi düşünün. Ama çocuk konusunda emin olmayın.

Yorum yapmak istemedim ama dayanamadım.. Bende bipolar hastasıyım.. Yukarida bir arkadasimizin dedigi gibi manyagim 4.yılı geride bıraktım.. Evet hastalikla tanistgmda dediginiz gibi psikotik ataklar gecirdim.. 4 yılda sadece bir kere ağır bir atak gecirdim ve o da hastalik ortaya cikarken oldu.. O yasadiklarim benim icin öyle zordu ki.. Bu hastaligi daha dogrusu manyakligi yasamayan bilmez.. Disaridan ahkam kesmek öyle kolay ki.. Yaklasik 2 yil 10mg dozajinda ilaclar kullandm snra yavas yavas dusurduk dozaji.. Su an iki aydr sifir dozajla ilerliyorum.. Allahin izniyle..

Evet bencil oldugum zamanlar var.. Sinirlendigim sinirimi bagirarak attgm zamanlar var.. Ama hicbi zaman kendimi intihar dusuncesi icinde gormedim.. Ailem en buyuk destegim.. Şu an evliyim.. Evet eşim bazen illallah ettigi oluyor.. Ama sevgisini hissediyorum sürekli.. Bende onu seviyorum.. Bazen o taskinliklari niye yaptığımı bilmiorm ama dediginiz gibi karaktere oturuyor sanrm bi sure sonra.. Adi ustunde kisilik bozukluğu.. Mayamizda bi sorun var demekki:))

Arkadasim bu hastalik zordur.. Simdi sen havayi bi sekilde bakipsun ama bi sure snra hormanlarn bebek istiycek.. O alinan ilaclar vucuda etki ediyor..

Ama sunu da bil bence bu insanin dogustan degilse bu hastaligi onu bu hala biri getirmiştir.. Yaralidir bu insan.. Ona sevgini verip ilac gibi gelirsen mutlulugu yakalarsn..

Yalniz icki demissin.. Bu hastalikta icki hastaligi tetikler.. Ickiden hatta mumkunse sigaradan da uzak dursun.. Duzenli bi hayati olursa her sekilde yener.. Sabah kalktigi aksam yattgi saat belli olsun.. Uykusu gunde en az 6 saat olmali.. Fazla da degil az da degil..

Diycegim bunlar.. Son sözüm umarm iatedgn mutlulugu bulursun

Cok zor bisey ama yani cevrenizi biraz hakli buldum..iyi dusunun simdi ayrilin diyemem ama ben olsam duruma bakip ayrilirdim sonunda galiba.. cunku bi dakika sonrasinin garantisi yok hastaliginin boyutu da onemli tabi ama galiba biraz kendi basina zor bi hastalik zaten..

Cok zor bir hastalik , size ayrilin diyemem ama bipolar ile yasamak cok zordur ve genlerden aktarimi oluyor yani ileride evlenirseniz cocuklariniza yada torunlariniza gecme ihtimali var
Cok iyi dusunun , bu sorumlulugu alabilecekseniz devam edin iliskinize

Ne guzel anlatmissiniz:) insallah siz de evliliginizde de hayatiniz boyunca da hep mutlu olun Allahin izniyle.

Çok tatlısın ya manyak şey

Guldurdunuz beni tam da nickinize bakiodum

İşte her şey olabilir gizlice bir psikiyatr dan bilgi alın, sevgilinizin durumunu tam olarak anlatarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…