Merhabalar.
Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında tanıştığım bir sevgilim var. Sevgili olduğumuz gün bana bipolar bozukluğu olduğunu söyledi, hastalığın ne olduğunu açıkladı, benim için sorun olmadığını söyledim ve devam ettik. Bir süre sonra ortada herhangi bi sebep yokken benden ayrıldı -aslında sebep hastalığından kaynaklandığını düşündüğüm endişelendiydi-,iki ay geçmeden tekrar barıştık.
Onunla çok mutluyum. Birlikte vakit geçirmeyi ve onu çok seviyorum. Hayal etsem bu kadar güzelini hayal edemezdim dediğim bir ilişkiyi yaşıyorum diyebilirim.
Ama hastalığını bilen arkadaşlarım onun hakkında dikkatli olmamı, ilerde bana büyük sorunlar yaşatabileceğini söyleyip duruyorlar. Onu hayatımdan çıkarmamı istiyorlar. Beni seven insanların bu kadar endişelenmesi kafamı kurcalıyor açıkçası. Onu hastalığı yüzünden terk edersem kendimi affedemem. Ama o beni bir anda terk ederse, haklı çıkarlarsa diye de korkuyorum. Konu hakkında tecrübe/bilgi sahibi biri vardır umarım, tavsiyelerine ihtiyacım var.
Teknik ismini bilmiyorum. Tanıştığımızdan beri depresyona girmedi, manik atak dediğim dönemi de mix atak olarak geçirdi. Yardımcı olur mu bilmiyorum.
Bipolar olduğuna emin misiniz?
Bu rahatsızlık çok ciddi bir rahatsızlık olmakla birlikte, kendini göstermeme ihtimali mümkün değildir.
Harika bir ilişkimiz var diyorsunuz ?
Şayet durum böyleyse , tedavi yoluna başvurun ayrılık değil bence.
Ve hayatımda ''evlenince çocuk yapmayız büyük ihtimalle' kadar saçma bir cümle daha duymadım, yandı bu kulaklar
Hayır hezeyan halüsinasyon gibi şeyler yaşamıyor. Anladığım kadarıyla hastalığı hafif geçiriyor. İnternette okuduğum pek çok şey onda yok.Hipomanikse belki idare edebilirsin de bilemedim.
Hipomanikte, manik dönemler daha idare edilebilir geçer ama tam manik dönemler geçiriyorsa kontrolü daha zor oluyor. Özellikle hezeyan, halüsinasyon gibi şeyler de varsa psikotik temelliyse yani daha zor. O dönemdeki tavırları nasıldı?
Hayır hezeyan halüsinasyon gibi şeyler yaşamıyor. Anladığım kadarıyla hastalığı hafif geçiriyor. İnternette okuduğum pek çok şey onda yok.
Manideyken aşırı hareketliydi, sosyal ve cinsel anlamda da aşırı istekliydi ve para harcamalarını üzerine hiç düşünmeden yapıyordu.
Ciddi bir Bipolar hastası olsaydı beyefendi , inan ki şimdiye kadar çoktaaaan ya bi kere şöyle olmuştu aslında diye söyleyebileceğin en az '' 1 '' mevzunuz olurdu. Durum ciddi değil bence, tedaviye hemen başlamalısınız, sıkıntı neyse.Şuan harika evet, korkum atak döneminde benim kaldıramayacağım ölçüde değişmesi. Manideyken her şey harikaydı, bir sürü kursa kayıt olduk, bana çok güzel el emeği şeyler yaptı, gezdik tozduk eğlendik. Şuan normal döneminde, bunlar azaldı ama ilgisi bitmedi, yine çok iyiyiz. Ama depresif dönemde onu ne kadar tutabilirim, ne kadar destek olabilirim ya da kendim bunu kaldırabilir miyim onu bilemiyorum işte.
Kendisi çocuk fikrinden son derece uzak, benim de çok ciddi bir isteğim yok bu konuda. Muhtemelen ikimiz de istemeyiz, ama şuan birimiz 25 diğeri 30 yaşında, ileride fikrimiz değişir mi açık kapısıydı o. :) Yanmasın sakin olun.
Onun suçu olmadığını biliyorum, bu yüzden onu terk etmek istemiyorum zaten. Elimden geldiği kadar yanında olmak istiyorum. Ama arkadaşlarımın haklı çıkmasından da korkuyorum bir yandan.Şimdi bir üstteki yorumunu okudum, depresif dönemde daha çok sıkıntı yaşamışsınız.
Maalesef sevgilinin suçu değil bunlar, beynindeki nöral bazı devreler ve kimyasal maddelerin azlığı/fazlalığından kaynaklı. O yüzden ilaçlarını düzenli kullanması, düzenli kontrollerine gitmesi lazım. Bunu kontrol altında tutan ve hayatlarını güzel bir şekilde devam ettiren insanlar var. Mümkün olduğunca da onun ataklarını tetikleyebilecek şeylerden uzak tutmaya çalışın mesela. Ben el ele verirseniz olmayacak bir şey değil diyorum. Psikotik değil demişsiniz çünkü.
Onun suçu olmadığını biliyorum, bu yüzden onu terk etmek istemiyorum zaten. Elimden geldiği kadar yanında olmak istiyorum. Ama arkadaşlarımın haklı çıkmasından da korkuyorum bir yandan.
Kontrollerini ve ilaçlarını aksatmıyor artık. Hayatı daha düzenli, stres altına girebileceği bir durumda ben planlıyorum yapılacakları. O da ne yaptığımı fark ettiği için bana bırakıyor. Şuan ikimiz de halimizden memnunuz. İlerisi için de çok büyük endişeler yaşamama gerek yok sanırım.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Şimdiye kadar en uzun üç gün birlikte kaldık, haftada iki üç günle evlilikte ne olacağını tartamam elbette. Ama şuan bana yaşattığı ciddi bir olumsuzluk yok, umarım olmaz da.İyi düşünün. Karşı tarafın olumsuzluklarıni suan kaldirabildiginizi düşünürsünüz çünkü sevgilisiniz. En fazla gunde 3-5 saat disarda gorusup kendi evlerinize
donuyorsunuz. Aynı evde yaşamak çok farklı.
Ya ben çok taraf tutarak düşünüyorum geçmişe bakıp bir sorun bulamıyorum ya da gerçekten büyük bi sorun yaşatmamış bana çünkü aklıma bir şey gelmiyor. Beni durduk yere terk etmiş olması dışında. Şuan düzenli olarak kontrollere gidiyor zaten. Teşekkür ederim :)B
Ciddi bir Bipolar hastası olsaydı beyefendi , inan ki şimdiye kadar çoktaaaan ya bi kere şöyle olmuştu aslında diye söyleyebileceğin en az '' 1 '' mevzunuz olurdu. Durum ciddi değil bence, tedaviye hemen başlamalısınız, sıkıntı neyse.
Beni yüreklendirdiniz, teşekkürler.Ne kadar kocaman kalpli ve sorumluluk sahibisiniz, tebrik ederim aşkınızın arkasında durduğunuz için.
Şöyle bir laf vardır: "En iyi terapi koşulsuz ve insanca bir sevgidir." diye çok inanırım, kalbinizin sesini dinleyin, umarım mutluluğunuz bozulmaz :)
B
Ciddi bir Bipolar hastası olsaydı beyefendi , inan ki şimdiye kadar çoktaaaan ya bi kere şöyle olmuştu aslında diye söyleyebileceğin en az '' 1 '' mevzunuz olurdu. Durum ciddi değil bence, tedaviye hemen başlamalısınız, sıkıntı neyse.
İlaçlarını hiç mi kullanmamış acaba hastalığı artıran bu muymuş?Merhaba,
ayrıl yada ayrılma diyemem ama çok zor.
bir arkadaşım evlendiğinde eşinin bu hastalığını bilmiyordu, sonra hastalık ilerledi ilaç almamalar şu bu derken eşi de iş yerindekiler de herkes öğrendi.
eşi önce kendine söylememiş olmasına kızsa da hastalığa karşı direndi ama gerçekten çok zor bir hastalık yapamadı, boşanıyorlar şuanda...
İlaçlarını hiç mi kullanmamış acaba hastalığı artıran bu muymuş?
Hastaligi yuzunden terket deyip vebal alamam neticede herkesn basina gelebilir allah sifa versn.gorumcem bipolar hastasi zor bi hayati var ve onla yasayanlarinda hayati cok zor sevip goze alabiliyosan yapabilirim diyosan devam etMerhabalar.
Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında tanıştığım bir sevgilim var. Sevgili olduğumuz gün bana bipolar bozukluğu olduğunu söyledi, hastalığın ne olduğunu açıkladı, benim için sorun olmadığını söyledim ve devam ettik. Bir süre sonra ortada herhangi bi sebep yokken benden ayrıldı -aslında sebep hastalığından kaynaklandığını düşündüğüm endişelendiydi-,iki ay geçmeden tekrar barıştık.
Onunla çok mutluyum. Birlikte vakit geçirmeyi ve onu çok seviyorum. Hayal etsem bu kadar güzelini hayal edemezdim dediğim bir ilişkiyi yaşıyorum diyebilirim.
Ama hastalığını bilen arkadaşlarım onun hakkında dikkatli olmamı, ilerde bana büyük sorunlar yaşatabileceğini söyleyip duruyorlar. Onu hayatımdan çıkarmamı istiyorlar. Beni seven insanların bu kadar endişelenmesi kafamı kurcalıyor açıkçası. Onu hastalığı yüzünden terk edersem kendimi affedemem. Ama o beni bir anda terk ederse, haklı çıkarlarsa diye de korkuyorum. Konu hakkında tecrübe/bilgi sahibi biri vardır umarım, tavsiyelerine ihtiyacım var.
Benimde çok yakın bir arkadaşımın kız kardeşi bu durumda yaşı 30 ama , asla 30 yaşında gibi davranışlar sergilemiyor çoğu zaman.. Gel git dönemleri oluyor doğru ama bahar ve yaz aylarına denk geldiğini bilmiyordum.Mayıstan beri birlikteler ve bir kez depresif döneme girip sebepsiz terketmiş zaten. Bir yıl bile olmamış daha. Yakınlarımda bu rahatsızlık olduğu için en sık yılda bir değiştiğini ve depresif dönemlerinin genelde bahar/yaz aylarına denk geldiğini biliyorum ben. Eğitim almadım bu konuda ama çevremde gözlemlediğim bu. Hatta biri iki sene önce güzel bir bahar günü intihar ederek göçüp gitti.
Konu sahibi yakın arkadaşım olsa bu yükün altına girmemesini, zarar göreceğini söylerdim ben de.
Benimde çok yakın bir arkadaşımın kız kardeşi bu durumda yaşı 30 ama , asla 30 yaşında gibi davranışlar sergilemiyor çoğu zaman.. Gel git dönemleri oluyor doğru ama bahar ve yaz aylarına denk geldiğini bilmiyordum.
Sen hastasın diye diskalifiye etmektense tedavi sürecinde yanında olsun seviyor madem kızcağız :)
Hemen evlenmiyorlar sonuçta, flört şeklinde tedavi desteğiyle biraz deneyebilir bence.
İlaç kullanımını takip edip bu süreçte kendime de dikkat ederek devam etmek en doğrusu sanırım.Erkek arkadaşının da yaptığı gibi dönem dönem ilaçlarını bırakıyorlar hemen hemen hepsi. Bırakmayanına denk gelmedim.
Şimdilik bir sorun yaşamıyoruz. İleride kötüye gitmez umarım. Kendim de iyi olduğum sürece yanında olacağım.Hastaligi yuzunden terket deyip vebal alamam neticede herkesn basina gelebilir allah sifa versn.gorumcem bipolar hastasi zor bi hayati var ve onla yasayanlarinda hayati cok zor sevip goze alabiliyosan yapabilirim diyosan devam et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?