Hastalığımdan dolayı evlenmeye korkuyorum

Merhaba..küçüklüğümden beri crohn hastasıyım.şu an 30 yaşındayım. Ailem çevrem sürekli beni birileriyle tanıştırıyor evleneyim diye. İstemiyorum diyorum ama dinleyen kim. Bende bi kere görüşüp geçiştiriyorum. Fistülümde var. Ben şimdi nasil anlatayım neyim oldugunu. Her atak gecirdigimde kosa kosa tuvalet aradigimi , kanamalarım, agrilarım oldugunu ve disarida yemek yiyemedigimi, çalışırken zorlandigimi...Türlü bahaneler uyduruyordum. Bu sefer kacma istedigin gibi biri diye yiyorlar beni. Ne yapacagım hic bilmiyorum. Bu hastalik yuzunden esi tarafindan terk edilen psikolojik ve fiziksel siddete maruz kalan kadinlar biliyorum. Eskidenmis o hem hastalikta hem saglikta lafı. Simdi öyle degil ki. Ne yapacagimi bilemiyorum. Siz olsanız bu durumu nasil aciklarsınız
kuzum herkeste hastalık var bir insan evladıyla ki bak insan evladı diyorum karşına çıkarsa hiç düşünme sevildiğin ve sevdiğin vakit beraber üstesinden geleceksiniz,babamın bacağı kesildi hayatı zordu annem terk etmedi zordu ama yaşadılar ,yani sen zaten kendi derdindesin ama hayatı kaçırma kendini kusurlu gibi görme öyle olsa kimse evlenmez ,erkeklerin o kadar sıkıntısı var annesi var kardeşi var var oğlu var ,bazısı zaten deli veya kaba saba senin ki devede kulak , seninle evlenecek olanda elinde olmayan sebeplerden dolayı başına gelen bu rahatsızlığınla seni kabul edecek ,mental hastalık değil sonuçta zordur ama 30 yaşına kadar yaşadın hem evleneceğin kişiye söyleyeceğin için durumu bir sorun olmaz ,ha bu durumu kabul etmek istemeyen karşına çıkar ona da kapı açık ama sen saklanma

Bende depresyon hastasiyim bende korkuyorum hastalığım sebebi ile evlenmeye:KK43:
Evet herkes kaldirmiyor.Ama mutlaka oncesinde konus.Ve merhametli birini sec.Yoksa depresyon yuzunden (orn ev islerini biraz boslarsin,uyumamaktan gec kalkarsin) boşamaya bile kalkabilir

Fistül cerrahi operasyonla geçiyor diye biliyorum onun disinda sizi olduğunuz gibi kabul edsn biri illa cikacaktir yeter ki bi şans verin

bence baştan konuştuğun sürece en ayrıntısına kadar evlilik faydalı bile olabilir.düzenli hayatın olur. maddi manevi destek gördüğün biri olur.hayata dahada bağlanırsın. ama iyi birine denk gelirsen.Allah kötüye denk getirmesin.

Saglikli insanin 3 gun sonra ne olacagi belli mi?
Esimle evlenirken hicbir saglik sorunu yoktu , birinci yilimiz bittikten sonra ciddi saglik sorunlari yasadi
Dogum yapmistim , dogumdan sonraki 10.gunden itibaren uc ay boyjnca hergun eşimi hastaneye tasidim , araba kullanamiyordu , atiyordum bebegi arkaya , sezeryan yaram agrimasina ragmen gobegimi tuta tuta araba kullaniyordum , bir bucuk saat bebekle hastanede bekleyip esimi eve geri goturuyordum
Bebegim 4 aylikken ameliyat oldu bu sefer ameliyathane kapisinda bekledim
Aklima bile gelmedi ayrilmak , sevdigim adamdan niye ayriliyim hasta diye?
Siz de izin verin sizi sevsinler , once kendinizk sevin , emin olun pek cok insan hastalikta saglikta sevdigini birakmiyor

Benimde kronik hastalığım var. Bende evililik düşünmüyorum. Kimseyi hastalığıma, derdime ortak edemem. Evleneceğim kişiye haksızlık olur diye düşünüyorum, belki de ben yanlış düşünüyorum.
Evet Yanlış düşünüyorsun... sevgi hastikta sağlıkta yanında olmaktır bunu baştan konuşup karşınızdaki kişi de anlayışla karsilarsa neden olmasın kapatmayin kendinizi belki sevgi dolu bir evliliginiz olacak ve bu hastaliginiza iyi gelecektir neden olmasın

Son düzenleme:
Konu sahibi çok geçmiş olsun bence korkmayın insanız ve her an su hayatta başımıza her şey gelebilir bazı arkadaşlar da bunun örneğini vermiş karsinizdaki kişiye bunu söylersiniz bu hastalik bir kusur değil ve bizim elimizde olan bir şeyde değil

Ben öyle insanların olduğunu düşünüyorum sonuçta hangimiz evlenirken hasta olursa boşanırım diye evleniyor ki? Hastalıkta kaza geçirip engelli kalkmakta ve ölmekte hepsi hayatta var. Dünyada iyi yürekli insanlarda var. İnsan birbirini gerçekten severse her durumda sever. Sadece doğru insan olmayan kabul etmez.

Evet Yanlış düşünüyorsun... sevgi hastikta sağlıkta yanında olmaktır bunu baştan konuşup karşınızdaki kişi de anlayışla karsilarsa neden olmasın kapatmayin kendinizi belki sevgi dolu bir evliliginiz olacak ve bu hastaliginiza iyi gelecektir neden olmasın
Bana inandırıcı gelmiyor. Insanlara güvenemiyorum malesef .

Ailem ve çevrem dediğiniz insanlar bu hastalığınızı bilmiyor mu? Niyetleri kötü değildir ama sizi strese sokmanında alemi yok.

Back
X