Hastalık hastalığım yüzünden ailemi üzüyorum

Bende de hastalık hastalığı, OKB ve sağlık anksiyetesi var. Siz buraya yazarak anlaşılmak istiyorsunuz ama maalesef yaşamayan kesinlikle anlayamaz. Ne burdakiler ne de aileniz. Yürüyüş yapmak vs tabiki iyi gelebilir fakat bu psikolojideyken insanın uyumaya dahi hali olmuyor, yemek yenemiyor, bırakın kalkıp yürümeyi. Benim terapi alacak maddi durumum yok antidepresanlardan da kesinlikle fayda görmedim ama bu konuda bir parantez açmak istiyorum ben ilaçları yeterince uzun süre kullanmadım durumumu ailemden gizlediğim ve gizlice hap yutmaktan sıkıldığım için. Siz düzenli kullanın ama burda anahtar tedavi ilaç değil psikoterapi.
Ailemede kızıyorum. Anlattıklarımı anlamıyorlar basit görüyorlar ana yaşadıklarım yalan değil
Gerçekten çarpıntım oluyor, ağrım oluyor
Psikiyatriye devam etmeyi düşünüyorum ancak şuan hap içmek zorundayım
2 ay oldu, biraz düzeldi ama yinede bir yerim ağrıyınca endişelerim oluyor
Hap tamamen geçirmiyor

Ben size bunu bakın bu başıma geldi diyorum ama şimdi sapasağlamm hayata devam etmek zorundayız diyorum. Sizde keşke olmasaydım diyorsunuz. Bu şekilde hayata devam mı edilir. Aa inanmıyorum size gerçekten siz çözüm almaya değil iyice kendinize benzer şeyleri çekip çıkartıp psikolojinizi bozmaya çalışıyorsunuz pes
E sizde Bi tuhafsiniz yani kadin bu durumdan bunalıyorum demiş. Siz aaa inanmıyorum diyorsunuz. Birileri sert yapınca geçseydi geçerdi heralde bunca zaman. Psikolojik rahatsızlığı olan insanlara soylenmemsi gereken şeyler vardır bunlara Bi göz atin

Ailemede kızıyorum. Anlattıklarımı anlamıyorlar basit görüyorlar ana yaşadıklarım yalan değil
Gerçekten çarpıntım oluyor, ağrım oluyor
Psikiyatriye devam etmeyi düşünüyorum ancak şuan hap içmek zorundayım
2 ay oldu, biraz düzeldi ama yinede bir yerim ağrıyınca endişelerim oluyor
Hap tamamen geçirmiyor
Anlamazlar çünkü agrimiyor bı yeriniz psikolojik olarak kimsede sizin bu seyinize katlanmak zorunda degil bence insanlar ne yapsın sizin için zordur eminim ama etrafınızdakilere sorun bide bişey anlatmaları bile gelmez size karşı benim annemde bı ara böyleydi bunalmistik çok her şeyden evham yapıyordu

Günümüzde kalp krizi artışını duyuyor olmanız aşı ile ilgili değil bir artış var ama bu sağlıksız beslenme ile zaten artmış durumdaydı. Mesela sağlıklı beslenerek kilonuzu kontrol altında tutarak düzenli yürüyüş yaparak kendinizi rahatlatabilirsiniz. internet tamamen bilgi kirliliği ağzınızdaki yara da çok büyük ihtimal hiç birşeydir. ekmek ısırırken zedelenmiştir yada ısırmışsınızdır. bir kaç güne geçer. siz ailem beni anlamıyor diyorsunuz ya sizde onları anlayın evde yaşlılığa bağlı ölüm korkusu sebebiyle sinek ısırığını 50 kez gösteren bir babannemiz var. bir yerden sonra dinlemiyoruz yorulduk çünkü. yorucu bir durum aile bireyleri için.

E sizde Bi tuhafsiniz yani kadin bu durumdan bunalıyorum demiş. Siz aaa inanmıyorum diyorsunuz. Birileri sert yapınca geçseydi geçerdi heralde bunca zaman. Psikolojik rahatsızlığı olan insanlara soylenmemsi gereken şeyler vardır bunlara Bi göz atin
Evet haklısınız pişman oldum yanlış konuştum gerçekten

Anlamazlar çünkü agrimiyor bı yeriniz psikolojik olarak kimsede sizin bu seyinize katlanmak zorunda degil bence insanlar ne yapsın sizin için zordur eminim ama etrafınızdakilere sorun bide bişey anlatmaları bile gelmez size karşı benim annemde bı ara böyleydi bunalmistik çok her şeyden evham yapıyordu
Evet katlanmak zor farkındayım bazen bunalıyorum ama hissettiklerim elimde değil
Ağrıyor mesela çarpıntım oluyor bazen psikolojik deniyor ama hap içmeme e rağmen rahatlayamadım bir türlü eskisi gibi olmasada en ufak bir ağrımda kafamda çeşit çeşit şeyler dönüyor korkumu atamıyorum

Günümüzde kalp krizi artışını duyuyor olmanız aşı ile ilgili değil bir artış var ama bu sağlıksız beslenme ile zaten artmış durumdaydı. Mesela sağlıklı beslenerek kilonuzu kontrol altında tutarak düzenli yürüyüş yaparak kendinizi rahatlatabilirsiniz. internet tamamen bilgi kirliliği ağzınızdaki yara da çok büyük ihtimal hiç birşeydir. ekmek ısırırken zedelenmiştir yada ısırmışsınızdır. bir kaç güne geçer. siz ailem beni anlamıyor diyorsunuz ya sizde onları anlayın evde yaşlılığa bağlı ölüm korkusu sebebiyle sinek ısırığını 50 kez gösteren bir babannemiz var. bir yerden sonra dinlemiyoruz yorulduk çünkü. yorucu bir durum aile bireyleri için.
İnstagrama giriyorum mesela birisi kalp krizi geçirmiş, yorumlara bakıyorum herkes aşı yüzünden yazmış, bir tanıdığım vardı sapasağlam sağlıklı beslenen sporunu yapan biriydi kalp krizi geçirdi diye yazanlar var. Okudukça kötü oluyorum ama okumayıda bırakamıyorum
Beyne pıhtı atması, kalp krizi, kanser aşı yüzünden arttı diyor herkes
Ben geçen sene kovid geçirdim o zaman hiç endişelerim yoktu hiç böyle değildim hatta doktora gitmezdim , ama 4 aydır kötüyüm kafamda sürekli hastalık korkusu

İnstagrama giriyorum mesela birisi kalp krizi geçirmiş, yorumlara bakıyorum herkes aşı yüzünden yazmış, bir tanıdığım vardı sapasağlam sağlıklı beslenen sporunu yapan biriydi kalp krizi geçirdi diye yazanlar var. Okudukça kötü oluyorum ama okumayıda bırakamıyorum
Ben geçen sene kovid geçirdim o zaman hiç endişelerim yoktu hiç böyle değildim hatta doktora gitmezdim , ama 4 aydır kötüyüm kafamda sürekli hastalık korkusu
tamam ama ben size aşıdan önce bunları yaşamış bir çok kişi sunabilirim. aşı olmamış gencecik insanlara da olabiliyor. bizim insanımız herşeyi yapar hiç bir şeye dikkat etmez ama suçlayacak illa ki bir şey bulur. aşı olmuş milyonlarca insan yaşıyor. biraz rahat olun. bizim ülkemizde herkes herşeyin uzmanı zaten. bende gireyim yazayım aşı yüzünden sallamak bedava nasılsa

Sosyal medyadakilere ne bakıyorsunuz? Biri bir şey duyuyor, her yerde yayıyor. Onu okuyan da abartarak yayıyor. Aşının sizi etkilediğini düşünüyorsanız bağışıklığınızı güçlendirin. Aşı kanser yapmıyor. Bazı kişilerde dolaylı yoldan etkisi var ki bunun için de sizin aşıdan bağımsız kanser olmanız lazım.

Komple teorisyenliği günümüzde çok popüler, yok düz dünyacılar yok aşı karşıtları bunlar etrafta zırlayıp her şeye yorum yapıyor başımız ağrısa aşıları suçluyorlar maalesef. Bilime güvenmeyi kimseye öğretemedik, insanlara kalırsa herkes kötü aşılarla bizi öldürmek istiyorlar, herkes cani... Milletin dolduruşuna gelmeyin boş yere. Bilime güvenmek zorundayız, güvenmezsek neye güvencez, kanser tedavisini reddetip ot suyu b.k suyu içmeye yeltenip onlard aşifa arayanlar var sonra daha da kötüleşip mecbur bilimde buluyorlar dermanı...... Az sakin...

Annem 4 DÖRT bak biontech oldu sapasağlam geziyor, aşıdan sonra bi şikayetini duymadım aynen devam yani hyayatına aşıdan önce tansiyonu vardı hala bi tansiyonu var o kadar bi de üstüne çalışıyo hademelik yapıyo okulda.

Ben 2 sinovac 1 biontech oldum tabiri caizse domuz gibiyim...

Şunu unutma ki bi şeyin olcağı varsa önüne geçemezsin, korkmak, zırıl zırıl ağlamak, ailene yapışıp dert yanmak çare değil. Zaten vücudun susmaz uyarır öyle bi olursun ki o dert kendini çözdürür sana. Oturup böyle kura kura hasta olursun asıol valla her hastalığın başı stres haberin olsun, stres enflamasyona sebep olur ve kanser bile enflamasyonla başlar.

Kalabalığa karış arkadaşlarını kuzenlerini vs ara görüş. Pilatese falan yazıl o kurslarda hem bedenin esniyor hem arkadaş ediniyorsun 3-5 kişilik dersler olduğu için.

Silkelen.

Komple teorisyenliği günümüzde çok popüler, yok düz dünyacılar yok aşı karşıtları bunlar etrafta zırlayıp her şeye yorum yapıyor başımız ağrısa aşıları suçluyorlar maalesef. Bilime güvenmeyi kimseye öğretemedik, insanlara kalırsa herkes kötü aşılarla bizi öldürmek istiyorlar, herkes cani... Milletin dolduruşuna gelmeyin boş yere. Bilime güvenmek zorundayız, güvenmezsek neye güvencez, kanser tedavisini reddetip ot suyu b.k suyu içmeye yeltenip onlard aşifa arayanlar var sonra daha da kötüleşip mecbur bilimde buluyorlar dermanı...... Az sakin...

Annem 4 DÖRT bak biontech oldu sapasağlam geziyor, aşıdan sonra bi şikayetini duymadım aynen devam yani hyayatına aşıdan önce tansiyonu vardı hala bi tansiyonu var o kadar bi de üstüne çalışıyo hademelik yapıyo okulda.

Ben 2 sinovac 1 biontech oldum tabiri caizse domuz gibiyim...

Şunu unutma ki bi şeyin olcağı varsa önüne geçemezsin, korkmak, zırıl zırıl ağlamak, ailene yapışıp dert yanmak çare değil. Zaten vücudun susmaz uyarır öyle bi olursun ki o dert kendini çözdürür sana. Oturup böyle kura kura hasta olursun asıol valla her hastalığın başı stres haberin olsun, stres enflamasyona sebep olur ve kanser bile enflamasyonla başlar.

Kalabalığa karış arkadaşlarını kuzenlerini vs ara görüş. Pilatese falan yazıl o kurslarda hem bedenin esniyor hem arkadaş ediniyorsun 3-5 kişilik dersler olduğu için.

Silkelen.
Maşallah ne güzel aman birşey olmasın
Herkes birşey diyor, aşı olanda var olmayanda var ilk aşı olduğumda yada kovid olduğumda bu kadar kafama takmamıştım
Ancak şu an balon bile şişiremiyorum, geçen gün kızımın balonunu şişirmek istedim zor şişirdim ki ben ne alkol ne sigara içen biriyim. Sağlıklıda beslenmeye çalışıyorum ama ameliyattan beri çarpıntım oluyor ve göğüs bölgem ağrıyor. İçim sıkışıyor gibi oluyor
Kardiyoloji doktoruna gittim 2 kere akciğer filmi çekildi birşey çıkmadı ama neden böyle oluyor bilmiyorum
Merdiven çıksam soluk soluğa kalıyorum
Böyle değildim

Herkes birşey diyor, aşı olanda var olmayanda var ilk aşı olduğumda yada kovid olduğumda bu kadar kafama takmamıştım
Ancak şu an balon bile şişiremiyorum, geçen gün kızımın balonunu şişirmek istedim zor şişirdim ki ben ne alkol ne sigara içen biriyim. Sağlıklıda beslenmeye çalışıyorum ama ameliyattan beri çarpıntım oluyor ve göğüs bölgem ağrıyor. İçim sıkışıyor gibi oluyor
Kardiyoloji doktoruna gittim 2 kere akciğer filmi çekildi birşey çıkmadı ama neden böyle oluyor bilmiyorum
Böyle değildim
Göğüs hastalıkları uzmanına görünseniz? Nefes darlığınız var belli ki. Benim astımım var. Her tetkikim normal çıkıyor. Şikayetlerime göre teşhis aldım. Bazen kaygıdan da nefes darlığı kluyor ama daha çok soğuk ve kokuya maruz kalma beni mahvediyor. Sigaram da yoktur. Pasif içiciyim, komşular ve toplum sağ olsun (!).

Psikolojik olarak sorun var zaten bunun farkındasınız ve ilaç kullanıyorsunuz. O yüzden bu konuda akıl vermiyorum. Ama şunu da demek istiyorum , en fazla ne olabilir ki yani neden korkuyorsunuz bu kadar hayat zaten kaç yıl ki. Sizi bu kadar korkutan hastalık ne mesela. Biraz kendi kendinizi telkin edin. Geçen bir video da Afrikalı fakir bir ailenin biraz un ve biraz toprak ile ekmek yaptığını gördüm. Bunu yiyorlar Toprak tok tutsun diye. Çocuklar toprak yediği için karınları kocaman şiş. Bunu deme sebebim kötü hissetmeniz değil yanlış anlamayın. Sadece bu hayatta ne olursa olsun insan için hastalık da sağlık da. Ne olacağını bilemeyiz. İlaçları bırakmayın lütfen.

Böyle değildim

covid geçirmek ciğerlerde bi tahribat yaratabilir tabii öksürük falan derken deli gibi yıpranıyor ciğerler, ben geçirmedim bilmiyorum ama psikolojik olması da olası benim de böyle sağlıığımla kafayı bozduğum dönemlerim olmuştu hep nefesim daralırdı halbuki klasik anksiyete belirtisi. filmlerinizde de bi şey çıkmamış e sorun ne o zaman psikolojik. sağlığımıza hepimiz dikkat etmeli ve bi sorun olduğunda takibini yapmalıyız ma doktora gidiyoruz ve bir şey yok diyorsa buna da ikna olmak gerek yani.

bence Hipokondriazis yaşıyorsun ve antidepresan vs psikiyatri ne verdiyse kullanrak yenebilirsin. eğer verilen ilaçalrı kafana göre bırakırsan sorun yaşarsın doktor kontrolünde başlayıp doktor ne zaman bırak derse o zaman bırakmalısın ben Hipokondriazis nedeniyle 1,5 yıl ilaç kullanıdm şimdi her şeye çok daha sağlıklı bakıyorum takıntılarımdan sıyrıldım. Biraz da kafanı saçma sapan bilgilerle doldurma sadece doktorları dinle ve güven.

4 ay önce ameliyat oldum ve ameliyattan bu yana hastalık hastalığı başladı. Kaç kez doktora gittim bilmiyorum kaç kez kan tahlili yaptırdım. En son psikiyatrye gittim ve şuan antidepresan kullanıyorum. Eskiye göre biraz iyiyim ancak bir yerim acıyınca yada ağrıyınca endişelerim oluyor
Ağzımın içinde yirmilik dişimin yanı, yanağımın içi yumuşak olan yerde kırmızılık var, elimde deydipim zaman küçük bir şişlik hissediyorum ve acıyor

En üzüldüğüm konuda ailemi üzüyor olmam eşim, annem, babam kardeşim o kafaf yorulduki hissediyorum. Bana birşey demiyorlar ancak bıkmış durumdalar.şimdi ağızımın içi kafama takıldı. Hem doktora gitmek istiyorum hem korkuyorum. Bende çok kanser korkusu başladı. Etrafımdq kanser olan,kalp krizi geçirenler

4 ay önce ameliyat oldum ve ameliyattan bu yana hastalık hastalığı başladı. Kaç kez doktora gittim bilmiyorum kaç kez kan tahlili yaptırdım. En son psikiyatrye gittim ve şuan antidepresan kullanıyorum. Eskiye göre biraz iyiyim ancak bir yerim acıyınca yada ağrıyınca endişelerim oluyor
Ağzımın içinde yirmilik dişimin yanı, yanağımın içi yumuşak olan yerde kırmızılık var, elimde deydipim zaman küçük bir şişlik hissediyorum ve acıyor

En üzüldüğüm konuda ailemi üzüyor olmam eşim, annem, babam kardeşim o kafaf yorulduki hissediyorum. Bana birşey demiyorlar ancak bıkmış durumdalar.şimdi ağızımın içi kafama takıldı. Hem doktora gitmek istiyorum hem korkuyorum. Bende çok kanser korkusu başladı. Etrafımdq kanser olan,kalp krizi geçirenler var ve etkileniyorum. Aşı yüzünden deniyor keşke aşı olmasaydım

En üzüldüğüm konuda ailemi üzüyor olmam eşim, annem, babam kardeşim o kafaf yorulduki hissediyorum. Bana birşey demiyorlar ancak bıkmış durumdalar.şimdi ağızımın içi kafama takıldı. Hem doktora gitmek istiyorum hem korkuyorum. Bende çok kanser korkusu başladı. Etrafımdq kanser olan,kalp krizi geçirenler var ve etkileniyorum. Aşı yüzünden deniyor keşke aşı olmasaydım
Peki sizde de hastalığı araştırdınız diye sırf o belirtileri yaşıyor gibi hissediyor musunuz kendinizi ona yorumlayıp

Back
X